Ragasztófólia ajtókhoz

A javítás szilárd és drága üzlet. Ez a téma különösen fontos azon ajtók esetében, amelyek elvesztették a korábbi fellebbezést, láthatatlanná, sőt hanyagokká váltak. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy új terveket vásároljanak és telepítsenek - ez zavaró és megengedhetetlen. Ahhoz, hogy az ajtók szép és friss megjelenésűek legyenek, egy speciális öntapadó fóliával lehet ellátni az ajtókat. Ez az anyag széles körű alkalmazásokat kínál, és számos előnnyel rendelkezik.

Mi az?

Az öntapadós fólia négy rétegből álló többrétegű kompozit anyag:

 1. papír vagy filmalap, különböző vastagságú;
 2. egy speciálisan egyenletesen alkalmazott ragasztó réteg, amely ellenáll a szárításnak;
 3. védő (ideiglenes) papír tapadásgátló bevonata;
 4. védőpapír réteg eltávolítása az alkalmazás során.

Más szóval, ez a szokásos papír ragasztószerkezettel bútorfelújításhoz, egy méteres széles tekercsben értékesítve. Az alaptípusa a névfilmmel rendelkezik, amelyet speciális gyantákkal készítenek.

előnyök

Öntapadós film - a javítás fontos eszköze, látszólagos egyszerűséggel, elengedhetetlen eszköz, és sok előnye van. A papíron vagy a film alapon tapadó tapéta megérdemelten a befejezés egyik legfontosabb eleme.

Ez az anyag:

 • lehet a stílustól független elem vagy az egyes belső tárgyak összekapcsolása;
 • az új technológiák speciális felszerelésén készül, amely lehetővé teszi a legszigorúbb minőségi és gyakorlati jellemzők elérését;
 • egy nyereséges befejező anyag, amely a költségkeret és a könnyű használat szempontjából eltérő;
 • Gazdag színpalettával és a minta változatosságával rendelkezik, aminek köszönhetően lehetővé teszi az ajtók frissítését, figyelembe véve a meglévő bútorokat, vagy ezzel ellentétben;
 • stílusos és drága, néha a természetes anyag textúrájára emlékeztet;
 • a gyártott típustól függetlenül alkalmas bármilyen típusú ajtófelületre, szükség esetén fa, üveg, fém, műanyag építőelemek bezárására;
 • kitűnő rugalmasságban különbözik, ami lehetővé teszi a film ragasztását, nem maga az ajtó vászonja, az anya, a sávok, az ajtókeret;
 • képes arra, hogy drasztikusan megváltoztassa az otthon vizuális érzékelését, megváltoztatva egy adott helyiség megvilágításának szintjét;
 • mindig van értékesítés, megvásárolhatja azt a boltban, amely háttérképet árul;
 • különbözik a minta különböző témáitól, lehetővé téve, hogy sikeresen beléphessünk az ajtókba bármilyen tervezési stílusban, így ékessé téve őket a szobában, jelezve a stílus ötletét;
 • nem tartalmaz maró kémiai szagot és káros összetevőket, ezért alkalmas bármilyen típusú helyiségben (lakások, irodák, raktárak, az országban vagy magánházban) történő felújításra;
 • kompozit díszítéshez, egy design ajtóban és néhány bútorban (például konyhában) használható;
 • szélességváltozása három kategória: 45, 60 és 100 cm.

Öntapadós tapéta tapéta egyedi. A régi ajtók frissítésén túl képes kicserélni a festményt, és az anyag alkalmazásának eredménye mindig magas szinten van. Ezt a befejező eszközt nem kell szárítani a felület beillesztése után. A filmmel ellátott ruhadarabok kényelmesek, mivel gondoskodnak arról, hogy a szennyeződés a felületre kerüljön.

A filmet egész tekercsben lehet megvásárolni, vagy a kívánt hosszúságú szegmens formájában (a kereskedőtől függően).

ellenérvek

Sok előnye van az ajtó öntapadó fóliájában, és számos hátránya van.

ő:

 • felületi előkészítésre szorul, ellenkező esetben az összes hiányosságot adja ki, kiemelve a kiválasztott bevonat szabálytalanságait és különböző árnyalatait (nem tartja jól a zsírral és szennyeződéssel töltött síkon);
 • szakszerű megközelítést igényel a munkára és a pontosságra (erős feszültséggel elszakadhat, nyúlik, torzítja a rajzot);
 • nem mindig magas színvonalú festéssel, így elvesztheti a fényerőt;
 • csak a drága vászonokban különbözik a fényerősségtől;
 • alaposan megválasztott, különben nem lesz az esedékesség napja.

Ha az ajtó síkjának beillesztése a célfólia egyenetlen feszültségének biztosításához, akkor idővel elmarad a sík mögött. A polimer anyag nem takarja el az ajtólap vagy a doboz jelentős hibáit. Nem lehet kétszer ragasztani: elválasztani a felületről, kiegyenesíteni és újra megragadni, ideálisan problémás.

Ennek a befejező anyagnak a képességei attól a nyersanyagtól függnek, amelyből készült. A papírverziók olcsóbbak, de az ajtó működtetése során egy ilyen film felülete nem biztosítja a törlést vagy tisztítást.

A gyakorlati megfontolások alapján a gyártóknak arra kell összpontosítaniuk, hogy egy vonalzót egy sűrű film alapján szabadítsanak fel.

típusok

A polimer, papír vagy fémből készült anyag, amely segíthet a bérelt lakás bútorainak felújításában vagy a költségvetés javításában, a nagy hőmérsékletkülönbségű nedves helyiségekben praktikus. Az öntapadós dekoratív fóliák tartósak és több fajtára oszlanak.

Ez történik:

 • tükör
 • matt;
 • fényes;
 • átlátszó;
 • polipropilén;
 • laminált.

A ragasztóréteg típusa szerint a befejezés a következőképpen van felosztva:

 • víz alapú diszperziós akrilát;
 • gumi alapú analóg.

Hogyan válasszuk ki?

Ahhoz, hogy a PVC film sikeres legyen, és a javítás egyszerű legyen, a befejező anyag kiválasztása bizonyos árnyalatok ismeretét igényli. Fontos figyelembe venni a befejező hatású film kialakítását. Ez történik:

 • standard - fafajok, furnér, kerámiák, mozaikok, textilek stb. utánzásával (átlátszó vagy színezett tervvel van ellátva);
 • különleges - a fém szerkezete, a tükör típusa, a halom, a parafafa szerkezete, valamint a szokatlan hatású fajták (markerekkel, ceruzákkal, ideiglenes jegyzetek írásával).

Vásárláskor fontos figyelembe venni:

 • a kiválasztott téma (MDF, fa, márvány) hatóköre és betartása;
 • a használat kompatibilitása egy adott ajtómodellel (csúszó rekeszek, belső);
 • szobatípus (fürdőszoba, nappali, konyha, óvoda stb.);
 • az ajtó ragasztott felületének típusa (műanyag, üveg, furnér);
 • a kép megfelelősége a belsőépítészet témájával és színével;
 • a befejező anyag felületi típusa (a fényesebb tisztítás könnyebb, a fényezés miatt több fényt ad a szobához, a mattot nehezebb karbantartani, de nemesebbnek tűnik);
 • az anyag mennyisége, figyelembe véve a házasság százalékos arányát (minimális állománynak kell lennie, az anyaghiány, az ajtó megjelenése szenved) és egy véletlen minta.

A vásárlás két üzletből áll: az első alkalommal, amikor a nyersanyagot figyelik, akkor a megfelelő mennyiséget otthon határozzák meg, a második látogatás lehetővé teszi, hogy újra megnézze a választott opciót, és csak annyit vásároljon, amennyire szüksége van (néha másodszor is látni a filmet, ez nem tűnik különlegesnek, ezért nem tűnik különlegesnek, ezért később nem tűnik különlegesnek, ezért később nem tűnik különlegesnek). elég gyakran csalódások vannak.

Az előkészítő folyamat a termék minőségével kapcsolatos vélemények felülvizsgálatát, relevanciáját és tartósságát vizsgálja egy adott szobában, tartósságot és külső jellemzőket.

Hogyan kell beilleszteni?

Mielőtt beillesztené az ajtót egy befejező fóliával, gondolkodnia kell a designról. A kompetens megközelítés lehetővé teszi a különböző színű anyagok használatát. Ez a megközelítés elsősorban a professzionális tervezők számára jó, bár, ha akarja, minden lehetséges a kezdő számára.

Az ajtók beillesztését komplex kombinációk formájában lehet elvégezni, figyelembe véve egy adott helyiség belsejének sajátosságait (például az ajtólap különböző részeinek egyedi hangokkal való ragasztására).

Az ajtó bélése tükröződik az egyes oldalak színének megváltoztatásával. Fontos figyelembe venni az összes részletet, ne feledkezzünk meg a rackről, a dobozról, a nyitásról.

A technológia beillesztése a következő berendezések rendelkezésre állását jelenti:

 • jelölőeszközök (mérőszalag, vonalzó, ceruza vagy jelölő), a felesleges ruhák (olló, papíráru) és simítófólia (gumi spatula) levágása;
 • anyagok a befejezés helyének beállításához (víz, spray) és sarokelemekkel (hajszárító) való munkavégzés;
 • szerszámok a felület előkészítéséhez (csiszolópapír, alapozó, masztikus).

Az öntapadós fóliával ellátott ajtók beillesztésének utasítása több szakaszból áll:

 1. Felületi előkészítés: tisztítanak szabálytalanságoktól, sorozatoktól, érdességtől (különösen fontos a faajtóknál). A festett felületű modellekben a festékcseppek és a „kockázati” zóna eltávolításra kerül, ahol a festék elhúzódik a síktól. Ha a fafelület síkja fényes, könnyebb lesz rá ragasztani.
 2. Az előkészített felület alapozói: a vétel lehetővé teszi a film maximális tapadását a ragasztott felülethez.
 3. A polimer anyagának a mintázatnak megfelelő jelölése és a felesleges szövedék levágása: a méréseket a hordozó védőpapírrétegébe helyezzük át, mivel azokat nem lehet eltávolítani az elülső oldalról.
 4. Beillesztése. A fentről lefelé irányul. Ehhez hajtsa végre a felső sarokszöget, illessze össze az ajtó szögével, és határozza meg a pengék irányát az ajtó vonalszélének egybeesésével. A szubsztrát szélének hajlítása, a sarok ragasztása, majd a maradék filmháló fokozatosan. Fontos figyelmeztetés: nem lehet teljesen eltávolítani a szubsztrátot, a ragasztás és a buborékok mindegyik szakaszában egy gumi spatulával visszahúzza.

Fontos, hogy ezt óvatosan tegye meg, különben tönkreteheti a filmet. A teljes kikeményedés néhány órán belül történik.

Ne feledje, hogy a víz használata nem mindig segít, mivel a túlzott nedvesség bizonyos típusú befejező anyagokat ront. A második kísérletre való ragasztás problémás lesz, mivel szükséges a víz kiürítése. Ha továbbra is fennáll, a kész munka megjelenése szenved.

A hajszárító segít enyhén megolvasztani a filmet, hogy jobb legyen, és szorosabban tartja a felületet.

Hogyan lehet eltávolítani?

Bizonyos trükkök ismeretében könnyű a film eltávolítása a felületről, ha szükséges. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen eltávolítsa a régi bevonatot, ha hirtelen meg akarja változtatni a szoba stílusát. Nem mindig megfelelő oldószer a régi felület elszakadása, mert nem minden gyógyszer képes elpusztítani a ragasztó összetételét. Ahhoz, hogy megbirkózzunk a problémával, felismerhetjük a tapasztalt kézművesek módszereit.

Például, ha a vászon egész, elég egy kis sarok leválasztása egy hajszárítóval, majd fokozatosan távolítsa el a befejező fóliát úgy, hogy lassan maga felé húzza (egy hajszárító használható pontosan, fűtőszakaszonként körkörös mozdulatokkal a fűtött felülettől 10 cm-re).

Használhat egy speciálisan nagy áthatolású aeroszolkészítményt, melyet a "Matricák és címkék eltávolításának eszközei" -nek neveznek. A fóliát a fólia pereme alatt kell permetezni, eltávolítva, amikor a készítmény áthatol a fa és a ragasztóréteg közötti felületre. Ugyanezen célra megfelelő VD-40.

Ha még mindig hisz az oldószerben, akkor válasszon 646-os vagy fehér szeszes anyagot, puha ruhával, hogy eltávolítsa a ragasztó maradványait, a nedves oldal felületére, és gyorsan törölje szárazra. Ne dörzsölje az oldószert: ez a ragasztó dörzsölését okozhatja az ajtón.

E célból nem ajánlott zsíros oldószereket használni. A mesterek néha 96% -os finomított alkoholt használnak a régi film felületének tisztítására, megjegyezve, hogy sem a vodka, sem az orvosi kolléga nem képes megbirkózni ezzel a problémával.

Lehetőségek a belső térben

A harmónia a lakás belsejében nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Ehhez figyelemmel kíséri a professzionális tervezők ötleteit, hozzátéve, hogy saját maguk is hozzáadnak: így a stílus mesteri és egyedi lesz:

 • az ajtó díszítése glamour stílusban lehetővé teszi, hogy kijelölje a helyiséget a gyönyörű padlón: a kis részletek miatt az ajtón lévő rajz harmonikus lesz;
 • visszaállíthatja a belső ajtót a velencei korszak szellemében: a 3D-s hatású fotónyomtatás stílusos megjelenése eredetinek tűnik, és kedvezően hat az ajtólap felületének tökéletlenségeire;
 • A virágkötők csodálói szeretik az ajtókat egy virágos témájú filmmel, az írisz nagy virágai formájában: a színeknek a falak tapétájának megfelelő választása, a design színtípusának harmóniája;
 • a szeretett karikatúra képével festett szekrényajtók különleges hangulatot adnak a teremnek, jó és pozitívak lesznek: a képek harmonikusak a legalább egy árnyalat hangjaival a meglévő belső tárgyakkal;
 • ha a szoba kicsi, akkor a színezett ajtókat kis mintákkal verheted a filmre: a nyári vázlat a helyiség melegét hozza, és a mintázat ismétlése a bútor síkban egy összetett együttes-effektust eredményez, amelyet kívánt esetben kis szőnyegekkel támogathatunk, hogy megfeleljenek az ajtó mintázatának.

Bármi legyen is a választás, fontos megjegyezni: a teljes nézetet pozitívra kell állítani, így a prioritás a színpaletta lágy és elnémított árnyalatai. Ezek lehetnek könnyűek vagy telítettek, de mindig pozitívak. A baljós, sötét, sötét fekete, depresszív sötétkék ki vannak zárva.

Hogyan ragasszon egy öntapadó filmet az ajtón - a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba