Vezeték nélküli videó ajtó az ajtón: jellemzők és specifikációk

 Vezeték nélküli videó ajtó az ajtón: jellemzők és specifikációk

A mai világban az emberek egyre nagyobb biztonságot nyújtanak, mivel a műszaki fejlődés lehetővé teszi számunkra, hogy az önvédelem és az otthoni védelem érdekében különféle termékeket szerezzünk. A vezeték nélküli ajtónyílás viszonylag nemrég megjelent a biztonsági eszközök piacán, de már megérdemelt népszerűségre tett szert.

Az ő részvételével lehetővé vált az otthona biztonságának javítása.

Tervezési jellemzők

A vezeték nélküli ajtónyílás jó, mert könnyen használható és megfizethető áron. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az emberek egyre gyakrabban szereznek ezt az eszközt.

Ez két részből áll: az egyikben van egy videokamera beépített rádiós modullal ellátott mikrofonnal, a másik pedig állandó memóriával rendelkező videó képernyővel. Külsőleg a készülék teljesen normális szemnek néz ki, mivel ugyanolyan méretű és formájú. Speciális tartókkal van ellátva, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy az eszközt az ajtónyílás helyett rögzítsék.

A rejtett videokamera a tervezési jellemzői miatt szinte lehetetlen észrevenni.

A hálózatról és az akkumulátorról is működhet, de a legtöbb eszköz egyenáramú adapterrel van ellátva.

A miniatűr kamera nem zavarja a videofelvétel és a hangfelvétel teljes minőségét. Általában a felvétel mérete 640 * 480 képpont. A videó felbontása lehetővé teszi, hogy pontosan láthassa az ajtó közelében lévő látogató arcát.

Az ajtószemek két formában készülnek.

 • Olyan eszköz, amely közvetlenül az ajtószerkezetre van rögzítve.
 • Egy vezeték nélküli eszköz, amely az ajtótól bizonyos távolságra helyezkedik el.

Mindkét típusnak van előnye és hátránya.

Például egy áttekintő eszköz beépített memóriával rendelkezhet, vagy egy speciális modullal lehet ellátva, amely különböző memóriakártyákat fogad el. A legtöbb modell nem csak videofelvételre képes, hanem a bejárati ajtó mögötti események fényképezésére is.

A vezeték nélküli videorögzítő szinte mindig egy beépített akkumulátorral van ellátva, így nem kell feltétlenül csatlakoztatnia az elektromos hálózathoz. A modern modelleket hordozható konfigurációban állítják elő, amely magában foglal egy olyan rádió modult is, amely lehetővé teszi, hogy távfelügyeletet végezzenek.

Ez a tulajdonság nagyban leegyszerűsíti sok ember életét, különösen a fizikai fogyatékossággal.

A megtekintő eszközök előnyei és hátrányai

A további biztonság érdekében a vezeték nélküli videofelvétel telepítése a lakásban szükséges.

Ez az eszköz számos előnnyel rendelkezik, amely más felügyeleti rendszerekkel szemben érvényesül.

 • A vezeték nélküli rendszer fő előnye a titoktartás. A videófelismerés csaknem lehetetlen, csak az ajtó alapos tanulmányozása során észrevehető.
 • A készülék másik előnye - költségvetés. Értéke nem éri el a zsebet, és sok előnnyel jár.
 • A termék apró mérete miatt könnyen telepíthető. A telepítés nem sok időt vesz igénybe, és a telepítés után nagyon könnyen kezelhető.
 • Az is kényelmes, hogy nem szükséges az ajtó közelében lenni ahhoz, hogy személyesen irányíthassuk, mi történik a leszálláskor. A rejtett hang- és videofelvételek lehetővé teszik, hogy valós időben nyomon követhessék, anélkül, hogy otthonos helyet hagynának.
 • A videó szem készüléke csak néhány gombbal van felszerelve, ami nagyon kényelmes. A készülék használatához nem lesz szükség speciális ismeretekre és készségekre, így bármilyen korú személy képes megbirkózni vele.
 • Fontos, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a polgároknak joguk van digitális bizonyítékként való felvételt biztosítani, ezért amikor megpróbálják megragadni, a videó segít a behatolók megtalálásában és fogásában.

A nézőeszközök nagyszámú pozitív tulajdonsága nem zárta ki néhány hibának a megjelenését.

 • A rádió modul nagyon érzékeny a működési zajra.
 • A kompakt fényképezőgép alacsony mechanikai sérülést mutat.
 • Az akkumulátorok nem képesek hosszú ideig tölteni, különösen alacsony hőmérsékleten. A készülék stabil működésének hőmérsékleti tartománya korlátozott. Ugyanez vonatkozik néhány modellre is. A legolcsóbb opciók csak bizonyos hőmérsékleti tartományban működhetnek. Amint a készülék meghaladja a megengedett határértékeket, azonnal meghibásodik, és ez az elektronika vagy az akkumulátor meghibásodásához vezethet.
 • Az adatátvitel rádiócsatornán keresztül történik, és az interferencia előfordulása lehetetlenné teszi az adatok fogadását. A vonalon való interferencia több okból is előfordulhat: számos konkrét eszköz, vezetőkkel rendelkező részek keresése stb. Vannak olyan eszközök, amelyeket kifejezetten rádióhullámú dugóhoz használnak.
 • A miniatűr vezeték nélküli kamera alacsony élettartamú. Néhány kellemetlen mozgás elegendő ahhoz, hogy károsítsa a készüléket, de egyes gyártók ütésálló modelleket gyártanak, amelyek szinte lehetetlen megtörni.

További lehetőségek

A vezeték nélküli felügyeleti rendszerek különböző kiegészítő funkciókkal rendelkezhetnek.

Néhány modell infravörös mozgásérzékelővel és GSM-modullal rendelkezik az adatátvitelhez. Az infravörös mozgásérzékelő automatikusan bekapcsolja a fényképezőgépet, amikor az ajtótól bizonyos távolságban mozog, míg a készülék videofelvételt vagy fényképezést indít - mindez a beállításoktól függ.

A GSM-modul szükséges ahhoz, hogy az internethez csatlakozó bármely eszközön rögzített információt szerezzen. Ez lehetővé teszi, hogy megfigyelje, mi történik a bejárati ajtó közelében, még akkor is, ha távol van otthonától.

Videók és fényképek menthetők, hogy további részleteket tanulmányozzanak.

Hogyan válasszuk ki?

A privát videomegfigyelésre szolgáló felmérő eszköz kiválasztása során meg kell határozni annak funkcióját.

Például az infravörös mozgásérzékelő egy teljesen értelmetlen funkció az automatikus világítással rendelkező bejáratnál. Kiválasztásakor meg kell mérni az ajtó kilincsének méretét annak érdekében, hogy pontosan ugyanazokkal a paraméterekkel vásárolhassuk a készüléket, különben nehézségekbe ütközik a telepítés során.

Azt is figyelembe kell vennie a látószöget. Gyakran nincs értelme, hogy olyan kamerát szerezzen be, amelynek nagy sugara van, általában 90 fokos fordulattal. Ha a tulajdonosok szeretnének kommunikálni a vendégekkel az interneten, érdemes megvenni egy olyan eszközt, amely támogatja a Wi-Fi-t.

Egy hasznos funkció a mozgásérzékelő, amellyel a látogatók látogatását még a csengetés előtt is megismerheti.

A magánhasználatra szánt eszköz beszerzését az átlagos követelményekhez kell igazítani. A professzionális videokamerák számos továbbfejlesztett funkcióval rendelkeznek, amelyek nem érthetők az átlagos felhasználó számára, és sokszor többet fizetnek, mint az egyszerűsített társaik.

Ne felejtse el gondosan tanulmányozni a valós vásárlók teljesítményét és felülvizsgálatát, mielőtt megvásárolná a vezeték nélküli videót. Ne feledje, hogy minél alacsonyabb az ár, annál rosszabb az eszköz.

Népszerű modellek

Ha úgy dönt, hogy megvásárol egy vezeték nélküli videó szemet, meg kell ismerkednie a legnépszerűbb modellekkel, hogy azonosíthassa hátrányait és érdemeit.

 • GSM II-2 - olyan eszköz, amely az ajtószemben való beszerelésre szolgál.A készlet tartalmaz egy memóriakártyát, MMS-eszközt, töltést, akkumulátort és csatolt alkatrészeket. A miniatűr képernyő és mozgásérzékelőnek köszönhetően a lakások tulajdonosai mindig láthatják a látogatók megközelítését. Az infravörös érzékelő másfél méteres távolságban érzékeli a mozgást. Az érintőképernyő és a 100 fokos látószög növeli a készülék népszerűségét.
 • Rádió dvr - 5 hüvelykes nagy képernyővel felszerelt eszköz. Nem szükséges telepíteni a lakásba a videó szemtől rövid távolságra, de magával viheti. Beépített automatikus kikapcsolása és bekapcsolása jelentősen megtakarítja az akkumulátort. A termék sárgarézből készül, ezért kis súlya van. A videomegfigyelő készlet videó szemből, antennából és sztereó fejhallgatóból áll.
Rádió dvr
 • Otthoni hang - a felmérő eszköz olcsó modellje, amely minimális funkciókkal rendelkezik. Segítségével kétirányú párbeszédet folytathat, és egy kis monitoron figyelheti meg, mi történik az ajtó mögött. Valójában ez egy mini-intercom videóval.
 • Sititek i3 - olyan eszköz, amely az „Android” bázison működik és Wi-Fi modullal rendelkezik. A készülék külső moduljában van egy csengő, egy háttérvilágítás és egy mozgásérzékelő, és a termék belsejében egy beépített érintőképernyő is látható, amelyen a kép jól látható. A Sititek i3 olyan akkumulátorról működik, amely folyamatosan működik több órán keresztül.
Otthoni hang
Sititek i3
 • Fekete erőd - egy vezeték nélküli videorögzítő, amely egy kamerából, egy harangból, egy érintőképernyőből és egy rögzítőelemből áll. A készülék mozgásérzékelővel és GSM modullal van felszerelve, így a lakástulajdonosok nemcsak látogatókat láthatnak, hanem kommunikálhatnak velük. Olyan akkumulátorról működik, amely nem igényel gyakori feltöltést.

A színes kamera és az érintőképernyős kijelző sokkal könnyebb megfigyelni, különösen azért, mert minden adatot el lehet menteni a vele együtt szállított memóriakártyára.

Az alábbi eszközök áttekintése az alábbiakban látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba