Modern ajtók "loft" stílusban

A loft stílusnak, mint minden másnak, jellemzői vannak, amelyek a belső tér minden részletében nyilvánulnak meg. Az ajtót is beleértve. A modern ajtók kiválasztása ebben a stílusban érdemes elkezdeni a „loft” stílus sajátosságait.

Jellemzők

Az Oroszországban és Európában egyre népszerűbb loft stílus eredetileg Amerikában született, nevezetesen New Yorkban. A nem dolgozó cégeket és gyárakat olyan lakóhelyiségeknek adták, amelyeket nagy terület, durva téglafalak és válaszfalak és gerendák jelenléte jellemez.

Idővel, a stílus javult és "mozgott" még a kis lakások. Különböző típusú válaszfalak és ajtók kezdtek megjelenni ebben a stílusban.

Ebben az esetben a struktúráknak olyan tulajdonságokkal kell rendelkezniük, mint:

 • Masszív megjelenés. Ez különösen igaz a bejárati vászonokra. Külsőleg hasonlíthatnak egy bankbiztonsági ajtóhoz, egy hajófülkéhez vagy egy fából készült pajtahoz.
 • Természetes anyagok (fa, fém, üveg), de az MDF vagy PVC panelek használata nem zárható ki.
 • A régiség és a modern design kombinációja a terméktervezésben.
 • Előnyben részesülnek a külső, fehér, fekete, barna és szürke színek.
 • Könnyű kialakítás vagy megjelenés. A stílus, a szabadság és a kényelem bizonyos „brutális” szubtextusa ellenére is értékelik. Ezért kezdetben az apartmanok nem rendelkeztek ajtókkal. A modern "tetőtérben" előnyben részesítik azokat a szerkezeteket, amelyek könnyen vagy kézzel nyithatók.
 • Eredeti és nem szabványos megjelenés (kovácsolt alkatrészek, üvegből, fémből vagy fából készült betétek).
 • Az anyag különleges öregedése. A fémszerkezetek krómozott bevonása szintén kizárt. Általában az ajtóknak kissé hanyagnak és hanyagnak kell lenniük. A nézet mögött azonban a komplex és többszintű munka áll.

Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy harmonikusan belépjen az ajtóba a lakás belsejébe. A helyes választás nagymértékben függ az építés típusától.

típusok

Minden ajtó, beleértve a tetőtér stílusát is, két fő csoportra oszlik:

 • bemenet;
 • belső.

A bejárati ajtók fő funkciója, hogy megvédje a hívatlan vendégeket és a kíváncsiskodó szemeket. És a loft bejárati ajtók ezt vizuálisan bizonyítják, mivel az alapja tömörfa vagy fém. Ugyanakkor durvanak és a múlt nyomának tűnnek. Az ajtó művészi hézagokkal, karcolásokkal rendelkezik. A fa mesterségesen speciális festési és tervezési technikákkal érhető el.

Ha az ajtó szélessége lehetővé teszi, akkor két széles lapból álló fa pajtaajtók helyezhetők el. Az ilyen ajtók általában vasbetétekkel vannak díszítve. A felületi festést légfúvással is használhatja. Kívánatos a fémezett, a bronz vagy arany festék kiválasztása. A színpaletta világos és sötétebb lehet.

Ennek a kialakításnak a belső oldala fényesebb árnyalatokkal festhető abban az esetben, ha egy ilyen szín már létezik a belső térben. Hosszú kovácsolt fogantyú lehetséges, vagy egy hatalmas gyűrűs fogantyú, amely kiegészíti a stílus általános megjelenését. A beltéri ajtók esetében kevésbé agresszív és masszív kialakítást és megjelenést alkalmaznak, mivel a helyiségek eredeti képe nem utal a jelenlétre. A lakáson belüli ajtószerkezetek fő funkciója a zónák. A válaszfalak segítenek feltétlenül elválasztani a munkaterületet a rekreációs vagy főzési területektől.

Az ilyen szerkezetek anyagai a legkülönfélébbek lehetnek: fém, fa, üveg, rétegelt lemez, MDF. A leggyakrabban használt vegyület több anyag.Tehát a fémbetétek, rögzítők, csavarok jól kombinálhatók a fával.

Az ilyen ajtók fontos feltétele a fémfény hiánya. A fémnek úgy kell kinéznie, mintha sok éven át körülötte volna, és senki sem udvariasította. Lehet korrózió, oxidáció. Pénzt takaríthatunk meg a fa rétegelt lemezre vagy MDF-re.

Még a szobában is "loft" lehet teljesen üvegajtó vagy belsejében. Különösen értékelik a különböző üvegből készült festett üvegajtókat. Az ajtók egyszerre kombinálhatják a matt és a tiszta üvegeket is. Ezt a felületet faragott betétekkel és ábrákkal díszítik. Az üvegajtók jó zaj- és szagszigetelés.

Különösen népszerű ez a stílus a tolóajtók, ajtók, képernyők, kupéajtók, ajtók, tolóajtók:

 • Csúszó modellekRendszerint egy vagy két ajtóval rendelkeznek, amelyek fából vagy üvegből készülhetnek. Lehetővé teszik a tér kompakt használatát, nem nyitnak sok helyet a nyitáskor, mint a lengőajtók esetében, és gazdag színpalettával rendelkeznek. A hátrányok közé tartozik a magas költség és a rossz hangszigetelés. A szelepek felületének a legegyszerűbbnek és egyszerűbbnek kell lennie - fényes elemek, különféle alkatrészek és szálak hiánya. Leggyakrabban ez egy monoton sima felület.

A tolóajtóknak két fő típusa van: „harmonika” és „könyv”. Ezek a mechanizmusok lehetővé teszik, hogy az ajtók tömören összecsukódjanak és ne foglaljanak helyet. Az ilyen ajtók olyan vezetőkkel rendelkeznek, amelyeken a ruhák zárását és nyitását lehet szabályozni.

 • ajtót a belső térben a tömörség és a mobilitás szempontjából értékelhető. A rögzítetlen keret lehetővé teszi, hogy azokat a szoba bármely sarkába mozgassa. A hajtogatás is könnyedén összecsukható, ezáltal helyet takarít meg. Kívánt esetben ezeket az ajtókat kézzel lehet elkészíteni. Az ajtók átlátszó üvegből, fából készült lécekből vagy szövetbőrből készülhetnek.

A képernyők kiválasztására és létrehozására nincsenek korlátozások. A fő dolog az, hogy megfelelnek a lakás általános összetételének a textúra és a színsémával.

 • Kupé ajtók a szekrényeknek köszönhetően sokan ismerik, de a belső tér számos paraméterben különbözik. A teremnek a szobája szívében tartósabb anyag és nagyobb vászon vastagsága van. Ez jó hangszigetelést tesz lehetővé. Szintén van egy fogantyújuk a könnyű és gyors nyitáshoz, és néha zárakhoz vagy reteszekhez. Ezeknek a szerkezeteknek egy vagy két szárnya is lehet, míg a felületükre történő rajzolás megengedett. A dísz tartalmát a belső stílus stílusával kell kombinálni.

A kupé fő anyagai a fa, a fém, a műanyag és az üveg.

 • Roto-ajtós kiemelkednek a szokatlan kialakításuk miatt. A nyitószerkezet úgy van megtervezve, hogy amikor a nyílás a falra nyílik. Lehet forgatni és nyitni mind a bal, mind a jobb oldalon. Ez a kialakítás nem sok helyet foglal el és jó szigetelést biztosít a zajtól és a szagtól, mivel a doboz kerülete körül van egy tömítőanyag. A stílus brutálisabbá tétele érdekében az ilyen minták tömör fából vagy üvegből készülnek, fém betétekkel. A vászon kialakítása mindkét oldalon megengedett, mivel nyitáskor láthatóak.

Kovácsolt tárgyak (toll, sarkok, betétek), ólomüveg és fa betétek alkalmasak díszítésre.

A fő típusok meghatározása után kérdezd meg magadtól, hogyan kell őket helyesen kiválasztani.

Hogyan válasszuk ki?

A belső kialakításában nincsenek kisebb részletek, így az ajtók megválasztását gondosan elő kell készíteni.

A megfelelő kiválasztáshoz ismernie kell néhány szabályt:

 • Meg kell határozni a vászon méretét. Ehhez ismernie kell az ajtó alapvető paramétereit. Ma a termékpiac a szükséges paraméterek nagy választékát kínálja, ami időt és pénzt takarít meg. Nem szabványos nyílások esetén a vászon külön rendelhető.
 • A színsémát a belső tér általános palettájával kell kombinálni. A főbbek a fekete-fehér gamma, barna, barna, csokoládé, szürke. Nem megfelelő lesz a design szelíd és pasztell színei. Ebben az esetben az ajtó színeit a padló színéhez kell igazítani. Ez a kombináció a belső tér teljes képét hozza létre.
 • A textúra kiválasztása a kívánt funkciótól és a belső részletektől függ. Tehát nem megfelelő az üveg használata az ajtóhoz, mivel a tervezés különleges védelmi funkcióval rendelkezik. Éppen ellenkezőleg, egy ilyen vászon alkalmas lenne a helyiség zónázására.
 • Meg kell határozni a szelepek nyitási mechanizmusát és a fogantyú helyét. Egy kis lakás jobb, ha a kinyit. Ez a kialakítás nem sok helyet foglal el, és a lehető legbiztonságosabb lesz. Rendszerint a bejárati ajtók fogantyúinak lenyűgöző méretei vannak. Belső válaszfalakhoz kis méretben és szokatlan alakban és kivitelben használt fogantyúk.

A "tetőtér" stílusában kialakított modern ajtókat helyesen kell kiválasztani, hogy belsejük harmonikus részévé váljanak.

Hogyan viselkedni csináljunk az ajtó helyreállításához a belső "stílus", saját kezedben, nézd meg a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba