Ajtófedelek

Ajtók - minden lakás vagy lakás szükséges összetevői. Fontos, hogy hosszú távon teljesítsék az alapvető funkcióikat, és megjelenjenek reprezentatívak. A monolit anyagból készült termékek nem mindig képesek megfelelni ezeknek a követelményeknek, ezért célszerű speciális ajtók beszerelését vásárolni. A boltok széles választéka között azonban könnyen el lehet veszíteni, és rossz választás lehet.

Ezért fontos, hogy előre megismerjük a bélések funkcióit, milyen anyagokat használnak a gyártásuk során, és hogyan válasszák ki a belső paneleket.

Jellemzők és előnyök

A bejárati ajtókon és a teremben egyaránt felszerelhetők. Előadják számos hasznos funkció, amely megmagyarázza e termékek relevanciáját:

 • Elsődleges védelmi funkció. A panelek védik a természetes anyagot a különböző külső tényezők hatásától. Ilyen tényezők lehetnek a hőmérséklet-ingadozások, a nedves mikroklíma, az ultraibolya sugárzás hatása és a mechanikai károsodás.

Sok modell olyan anyagból készül, amely ezeket a hatásokat elriasztja és lehetővé teszi, hogy az ajtó sok éven át szolgáljon.

 • Fedőlemezek A mechanikai sérülésekért vegye be a találatot. Ha éles tárgyakkal érintkezik, vagy az ütközés következtében deformálódik, a párna megsérül, de megvédi az ajtót a sérülésektől. Nem kell új drága ajtót vásárolni, csak a külső panelet kell cserélnie a keretén.
 • Az ajtók mögött kell kevésbé alapos gondozás. A tömörfa és a fémtermékek költséges eszközök beszerzését igénylik a funkcionalitás fenntartása érdekében. A tömörfa ajtóján végül paraziták is megjelenhetnek, ezért a szerkezetet időközönként speciális vegyülettel kell kenni. Ha van egy párna a termék testén, az ilyen problémák kockázata jelentősen csökken. A bélés könnyen megtisztítható a szennyeződésektől, olcsó vagy akár népi jogorvoslatokkal.
 • Az ajtótermékek nem mindig vannak könnyen illeszthető egy adott belső stílushoz. De a burkolat lehetővé teszi, mert a panelek opciói között megtalálható az abszolút bármilyen design és a szoba ajtaját, hogy tökéletes harmóniában legyen a környezettel.
 • Az ajtólapok lényegesen segítenek mentse a pénzügyeit. Ha meg akarja változtatni az ajtó kinézetét, nem kell új ajtót terveznie, ami meglehetősen drága lehet. Cserélve a fedelet, diverzifikálhatja lakásának megjelenését jelentős pénzügyi és telepítési nehézségek nélkül. A panelek kívülről szinte bármilyen természetes anyagot imitálnak. Az otthoni szilárdságot és reprezentativitást fogják biztosítani.

típusok

Különböző típusú ajtóburkolatok vannak, amelyek mindegyikének előnyei és hátrányai vannak.

A kárpitokat a telepítés tervezett helyének megfelelően osztják fel:

 • Külső paneleket használnak a saját ház vagy lakás ajtaján. Általában nedvességálló és hidegálló anyagokból készülnek. Tartósság - az ilyen panelek legjobb minősége. Könnyen mechanikus hatást kell hordaniuk, és nem kell deformálódniuk.
 • A belső paneleknek először tartósnak és esztétikusnak kell lenniük. Különösen a mechanikai stressz ellenállóképessége fontos a házban, ahol kisgyermekek vagy állatok vannak.

A fedőlapnak megfelelően ellenállónak kell lennie, hogy ne gyengüljön a gyermekek aktív játékai során, az állatok számára speciális anti-vandál felület jön létre, ami segít elkerülni a karmai hatását.

 • Belső dekoratív felső panelek fontos szerepet játszanak a belső térben. Kiegészítik azt a stílust, amelyben a szoba díszített, és gyakran kiemelkedő szerepet töltenek be. Ezeket a paneleket díszítő elemek, szokatlan színek és textúrák felhasználásával készítik.
 • Néhány lakásban az ajtókeret védelmi funkcióval rendelkezik. Egy speciális terméktípus - páncéllemez, védi az ajtó sérülékeny részeit, különösen a kulcslyukat.
 • A bronenakladka egy öntött építmény, amely a zár helyén található. Termelési anyag - az edzett acél

Különböző típusú termékek jönnek létre:

 • A habarcs kialakítása az ajtólap belsejében van és nagyon erős rögzítéssel rendelkezik. Egy ilyen átfedést nehéz önállóan telepíteni, mert a telepítési folyamat munkaigényes és szakmai készségeket igényel.
 • A felső termékek könnyebben telepíthetők, mert csak az ajtó külső részén, speciális csavarokkal vannak felszerelve. De a védelem nem olyan erős.

anyagok

A hagyományos anyagokból készült bélések gyártásához:

 • Fa panelek nagyon megjeleníthető és szilárd. Ezeket elsősorban a bejárati ajtó vagy a belső termékek belső oldalára használják. A faszerkezetek viszont festett, lakkozott, furnéros vagy laminált. A legtöbb fajták, különösen a furnéros termékek, nem tolerálják a vízzel való érintkezést, így csak száraz mikroklímájú helyiségekben vannak felszerelve.
 • Festett fa kevésbé érzékeny a környezeti feltételekre, és egy idő után könnyebb helyreállítani és javítani. A laminált felület is helyreállítható, de ez az eljárás hosszú és költséges lesz.
 • Az apartmanokhoz egyfajta fa bélés tartozik rétegelt lemez termékek. Sokkal vékonyabbak és rövid élettartamot nyújtanak. A művelet meghosszabbítása érdekében a rétegelt lemezeket speciális lakk vagy film borítja. A dekoratív belső patch paneleket rétegelt lemez és furnér alkotja.
 • Egy másik típusú fa panel MDF bélés. Fából készült porból és védőrétegből állnak. Ezek a panelek tartósak és hosszú ideig tarthatnak, gondosan működve. Az anyag magánházakban használható az utcai oldalon lévő védőburkolat jelenlétében és a ház belső mikroklímájában az erős páratartalom hiányában. Gyakran a termékek felülete nagyon közel van a természetes anyagokhoz.
 • PVC film gyakran az MDF termékei kísérik. Ez nemcsak a külső hatásoktól való kiegészítő védelem forrása, hanem a dekoráció további funkciói is. Különböző textúrák utánzása, matt vagy fényes felülettel és különböző belső stílusokkal kombinálható.
 • Az anyag lehetővé teszi, hogy az ajtó nedvességgel és más környezeti hatásokkal érintkezzen műanyagból. Az ilyen termékeket gyakran a magánházak bejárati ajtóira telepítik. Nem tartalmazzák a külső réteget a tervezéshez. A teljes megkönnyebbülés és mintázat szilárd termék része. A bélés tartóssága az árától függ, az olcsó műanyag gyorsan ég ki az ultraibolya sugárzás hatására és elveszíti eredeti megjelenését.
 • Ha a gép reprezentatív megjelenését használja szén- és szélbélés, Ez nem kevésbé fontos az ajtók kialakításakor a ház króm és sárgaréz termékek. Jellemzően ezeket az anyagokat további attribútumok - zárak, ajtókilincsek és küszöbértékek - tervezésére használják.A bélés alapanyagával harmonikusan kombinálva a króm- és sárgaréz alkatrészek nagyszerűen fognak kinézni az ajtótermékeken.
 • Tapasztalt felhasználók használják a belsőépítészetet dermatin bélés. Meglehetősen szilárdnak tűnnek, és további funkciót játszhatnak a szigetelésben, ha a telepítés során további habszivacsot készítettek. Az ilyen párnák nem ellenállnak a mechanikai stressznek. A természetes anyagokhoz közeli megjelenésű termékek meglehetősen drágák lehetnek.

méretek

Amikor eldönti, hogy milyen típusú ajtóburkolat van, gondolni kell a termék megfelelő méretére. A panelek paraméterei szerint vannak besorolva:

 • Szabvány. Méreteik 200 cm és 90 cm között találhatók. Alkalmasak a lakások legtöbb belső ajtójára.
 • Egyedi. Jellemzően az ilyen minták rendelésre készülnek, figyelembe véve az ajtólap és a nyílás méretének sajátosságait.
 • Kulcsrakész. A 10 cm átmérőjű miniatűr lemezek kerek vagy hosszúkás alakúak.

Szín és design

Ha kérdés van a színtervezéssel kapcsolatban, akkor a stílust, amelyben a szobát díszítik, teljes mértékben be kell fektetni. Az üzletek a következő típusú színeket és textúrákat biztosítják:

 • Panelekhez természetes fából imitálvaa wenge, a vékony tölgy, a bükk, a juhar, a cseresznye jellegzetes árnyalatai jellemzőek. A mahagóni szilárd megjelenésű. Gyakran faragott elemekkel ellátott fa bélés, amely két színből állhat. A kétszínű termékeket a kontraszt elvének megfelelően állítják elő, például a tölgy és a dió, illetve a sötét és könnyű wenge.

A fa szokatlan árnyalatai a "régi fa" és a "páfrány" színek lesznek. Ezek tökéletesen illeszkednek néhány modern stílusba, például az öko irányába.

 • műanyag szélesebb árnyalatokkal rendelkezik, amely gazdag színeket és sokféle kombinációt tartalmaz. A kontraszton kívül hasonló színek is kombinálhatók műanyag termékekben. Gyakran előfordul, hogy exkluzív modelleket használnak fotónyomtatással. Ez az opció tökéletes a gyermekszobák díszítésére.
 • Az ajtó kialakításának eleganciája króm alkatrészek. Ezek közé tartoznak az ajtókilincsek és a kulcslyukak. A krómnak sajátos ereje van, és sok textúrával jól megy.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés az átfedések kiválasztásában, bizonyos szabályokat kell követnie és figyelembe kell vennie Az ajtóegység alábbi jellemzői:

 • Az anyag, amelyből a keret készül. A fémajtón gyakran szükség van egy további rögzítőelem beszerelésére a béléshez, hogy kényelmesebb legyen azokat önmetsző csavarokkal rögzíteni. Ha a panelek ragasztóra vannak szerelve, akkor a fa- és fémszerkezetek ragasztóanyagának típusai eltérőek lesznek.
 • Fontos figyelembe venni a termék költségeit. Az anyag minőségétől és a tervezés összetettségétől függ. Néhány exkluzív modell meglehetősen drága, valamint kiváló minőségű termékek. Több költségvetési lehetőség rövidebb élettartammal rendelkezik.
 • A termék kiválasztásakor mérlegelje, milyen nehéz lesz gondoskodni. Néha további költségeket igényel a speciális szerszámok megvásárlása vagy a gondos tisztítási technikák. Az ápolószerek tartalmazhatnak parazita- és rozsda-védőszereket is. Néhány párna nagyon könnyen tisztítható, elegendő ahhoz, hogy nedves vagy száraz ruhával vagy szappanos oldattal törölje, ami jelentősen csökkenti az ajtó felületének tisztítására fordított időt.
 • Néhány szobában az ajtó elülső részén található bélésen kívül további paneleket kell választani állványokon és küszöbértékeken. Általában ugyanolyan anyagból készülnek, mint a főpanelek, és az ajtószerkezetet kiegészítik.
 • A szoba belső kialakítása meghatározza az ajtótermék megjelenését - színét, díszét, a további részletek textúráját és a megkönnyebbülés alakját.

A fenti tényezők figyelembevételével a lakás minden szobájának tökéletes bélését választhatja, és hosszú ideig biztosíthatja otthonának szép és esztétikus megjelenését.

Gyönyörű példák a belső térben

Az ajtólapok az egyes népszerű belső fogalmak főbb jellemzői szerint osztályozhatók:

 • Stílus barokk pompás részletek jellemzik. A burkolatokat általában dombornyomott faragványokkal, aranyfüggvényekkel és elegáns komplex rajzokkal díszítik. Az ilyen termékek fő anyaga a fa rost. A textúra természetes fából készült és nagyon drága és luxus megjelenésű.
 • A szerényebb megjelenés bélés a Provence-irányban. Pasztell színű anyagokból készülnek. Lehet, hogy egy kis szál van a termékben, elegáns vonalak alkotják a téglalap alakú megkönnyebbülés részleteit. A bélés felső része virágokkal és más érdekes díszekkel díszített.
 • panelek high tech - műanyag vagy fából készült monofonikus termékek, amelyek szürke, sötétbarna vagy világos színekkel rendelkeznek. Az ilyen panelek gyakran kiegészítő anyagokkal vannak ellátva, amelyek geometriai kompozíciókat hoznak létre az ajtókon. Ezek többnyire téglalap alakúak, és gyakran a főpanel dombornyomott fa textúra, bár valójában sima műanyagból készül.
 • Bizonyos hasonlóság a Provence-i stílussal van irányban chebbi chic. Ajtófedelek lágy pasztell színekben készülnek. A különbség az, hogy ennek a stílusnak a nyomatokat rózsaszín színben kell készíteni, és olyan elemeket kell tartalmaznia, mint a szalagok, íjak, színes rajzok és még textiltermékek is.
 • Nagyon szép és tömör megjelenés az ajtótermékekhez öko-stílus. Ezek fa szerkezetek, matt textúra, csendes, világos vagy barna árnyalatokkal. Az öko-stílus nem tolerálja a tétlenséget, így a bélések ritkán szerepelnek nyomatokkal és rajzokkal.

Fontos, hogy az ajtóburkolatokat úgy válasszuk ki, hogy otthonuk valóban elegáns és szép legyen. Az ajtó minden szobája az otthonodban van, ezért nagyon óvatosnak kell lenned, amikor kiválasztod az ajtólapok kialakítását és anyagát.

Ha betartja az összes ajánlást, otthonának megjelenése sokáig örömmel fogja Önt és szeretteit.

A következő videóban nézze meg az ajtón lévő bélés áttekintését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba