Mi a jó műanyag ajtó?

 Mi a jó műanyag ajtó?

Az utóbbi években a városboltok bejárati struktúrái hatalmas változásokon mentek keresztül. A fa vászon helyett műanyag ajtók jöttek. Az egyes lakások tulajdonosai nem álltak félre. Kezdetben csak a gazdag emberek engedhették meg maguknak a technológiát, és most mindenki számára elérhető.

Mi az?

A műanyag ajtó olyan termék, amely általában alumíniumprofilból áll, amelynek teteje műanyaggal van díszítve. A késztermék funkcionalitása és megjelenése miatt az ilyen tervek ajtajait sokan szerették.

Ez a technológia a volt Szovjetunió országaiba érkezett a kapitalista országokból. Sokan biztosan emlékezni fognak a múlt század végén népszerű szavakra: „euro-javítás” és „eurowindows”. És intuitívan érti a jelentésüket.

Amíg a műanyag szerkezetek gyártására szolgáló üzemeket a FÁK-ban építették, az újonnan kereskedők Európában rendeltek termékeket. Ennek oka, hogy a végső ár olyan magas volt.

De a saját termelés megjelenésével az ár csökkent. Ezt a logisztikai megtakarítás és a hazai piacon növekvő verseny okozza.

A külföldi cégek ebben az időben nagy tapasztalatot szereztek. Még mindig ismert híres gyártók profiljai - KBE, Veka, Thyssen, akiknek gyártása hazánkban van.

Ma nem csak az ablakok és ajtók készülnek műanyagból, hanem erkélyekről és akár egész kereskedelmi pavilonokról is. És ez nem meglepő, mert az elmúlt évtizedekben a technológia nem állt meg.

A szakemberek nagy figyelmet fordítanak a műanyag ajtóra, évente többféle innovációt kínálnak a végső fogyasztó számára.

típusok

Elfogadható, hogy a műanyag ajtókat a nyitás módjának megfelelően - a lengés, a hajtogatás, a csúszás, a dönthetőség és a forgatás szerint - osztják fel. És a helyszínen - bejárat, belső tér és erkély.

Az ország átlagos állampolgárainak lakóhelyeiben általában az erkélyblokkok találhatók. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a hármas üvegezés és az ötkamrás profil telepítésekor "meleg" ajtókat kap, vagyis olyan ajtókat, amelyek nem engedik a hideget az utcáról.

Ezen kívül ez az ajtó is hangszigetelt, és ez nagyon fontos, ha az erkély nagy forgalmú utcára megy.

8 fénykép

Kevésbé találhatók a lakás belső műanyag ajtói. Az irodaházakban és a bevásárlóközpontokban nagyobb a kereslet. Ráadásul a zárszerkezettel való felszerelés nem olyan nagy probléma.

A házakban biztonsági okokból szokás telepíteni műanyag ajtók küszöb nélkül. Ez különösen fontos a kisgyermekes családok esetében. Ha a küszöbérték fizikailag nem létezik, a sérülés veszélye megszűnik.

Ennek az anyagnak a másik fontos jellemzője, hogy nedvességállóak. Ennek oka, hogy nagyon gyakran telepítettek medencékbe és üvegezett erkélyes szobákba. A műanyag és az üveg visszataszító víz, ne engedje, hogy belépjen a szobába

Holt ajtó leggyakrabban műszaki helyiségekben - a hátsó szobában vagy az őrség irodájában - telepítve van. Ha ez megtörténik, az üveg műanyaggal helyettesíti, ami garantálja a „védelmet” a kíváncsiskodó szemektől.

Kevésbé népszerű volt összecsukható műanyag ajtó. Ez főleg kis helyiségekben van telepítve. Egy ilyen terv ajtói nem tartják meg a hőt, és nem akadályozzák meg a zaj behatolását.Bizonyos partícióként szolgálnak az egyik és a második szoba között. De érdemes tisztelegni, a nyílt állapotban a tér nem zsúfolt, és költségük meglehetősen alacsony.

Egyébként a csúszó opciók helyet takarítanak meg a szobában. A nyitás szempontjából van valami közös a szekrényekkel. Sajnos nagyobb mértékben használják külföldön, azokban az országokban, ahol gyakorlatilag nincsenek alacsony hőmérsékleti mutatók, és nem azokban az országokban, ahol éles kontinentális éghajlat van.

Kettős levél swing (ezeket kettősnek is nevezik) a műanyag ajtók szinte minden belső térbe illeszkednek. Mivel mint dekoráció, számos különböző megoldást használhat, a színkomponenstől a stílusig a klasszikus designig.

anyagok

Hosszú ideig az érv nem rontja el, hogy jobb - furnér vagy műanyag. Az első állítás támogatói, hogy a fa - környezetbarát anyag. A második támogatói ezt a plusz -ot mínuszra fordítják. Elvégre pontosan az ilyen termékek természetes eredete miatt gondosan gondoskodni kell, évente feldolgozni kártevőkből és festeni.

De ha színes PVC-profilt használ, nem csak a kívánt eredményt érheti el beltérben, hanem elfelejti a festést, mint egy rémálom. Ebben az esetben az épület elejétől a szín bármilyen színű lehet. Általában, ha apartmanház, akkor egy univerzális fehérprofilt alkalmazunk.

Annak érdekében, hogy a vita legalább részben megoldható legyen, a tervezők a gyártókkal együtt a közelmúltban bemutattak egy speciális verziót, amelyen kívül a fehér műanyagot használják, és a belső - laminálás az MDF alatt. Ez a termék nem fél az esőtől vagy az ultraibolyától, és a szoba úgy érzi, hogy az ajtó teljesen fából készült.

Amikor az ügyfélnek nem kell elrejtenie a szobát a kíváncsiskodó szemektől, akkor az első üveg műanyag ajtókat részesíti előnyben. Bár ezek egy kicsit drágábbak, de az átláthatóság garantált.

Ellenkező esetben a szakértők egy műszaki termék telepítését javasolják (az üveg teljes cseréjével egy szendvicspanel). Ebben az esetben a probléma megoldása mellett pénzt takaríthatunk meg.

Ne feledje, hogy ha a gondatlan telepítők túl lustaak ahhoz, hogy egy műanyag védőfóliát eltávolítsanak egy műanyag termék telepítése után, akkor ezt magának kell tennie. És előnyösen egy hónapon belül, különben a film ronthatja az ablak vagy ajtó megjelenését. Ez különösen nagy szerkezeteknél észrevehető.

méretek

Szovjet időkben a lakások építését GOST vezette. Az állami szabvány nem csak az építőanyagokra vonatkozott, hanem a mennyezet magasságára, az adott sorozatban lévő ablakok számára, az erkélyek jelenlétére vagy hiányára is. Lehetetlen elképzelni, hogy az ajtókeretnél problémák merültek fel az ajtókerettel, vagy az ablaknyílások szélessége nem felel meg a szabványoknak. Az ilyen bűncselekmények súlyosan büntetik.

Ma, amikor a lakóövezetek építését magánszerkezetek adják, a házak speciális projektekre épülnek. Valahol nagy ablakok vannak, valahol kicsi. Ugyanez vonatkozik az erkélyblokkokra és a belső ajtókra is.

A standard típusú lakónegyedek lassan a múlté válnak. De ha az új otthonokban a műanyag zacskókat először telepítik, akkor a másodlagos lakások tulajdonosai ebben a tekintetben nem szerencsések. A saját költségére kell cserélni őket, de a színt saját belátása szerint választhatja ki.

szín

A fehér műanyag ajtó univerzális bármilyen típusú helyiség számára. Nem számít, óvoda, iskola vagy egy kis pavilon az utcán. A fehér szín jelentős hátránya azonban az, hogy nagyon markáns. Ha időnként nem törli a port, akkor a műanyag felületére kerül. A termék eredeti formájához való visszatérése majdnem lehetetlen.

Alternatívaként sötét árnyalatokat lehet ajánlani. Ha közelebbről néz ki, sok üzlet bejárati csoportja barna. És ez egy okból történik. Amellett, hogy a barna ajtó könnyen mosható, belefér a szoba klasszikus kialakításába, ahol a fából készült bútorok dominálnak.

Közvetlenül a lakóhelyiségekben az utóbbi években egy vagy másik fa tömör fából készült belső ajtók váltak népszerűvé. A vászon tetejére egy fa mintával ellátott PVC fóliát alkalmazunk. Egy ilyen ajtó részben műanyagnak is tekinthető, mert a film védi a vászonot agresszív környezetben.

Ebben a szegmensben a legnépszerűbb virágok a milánói és az olasz dió. Az első jobban illik világos szobákhoz, a második pedig sötét. Ne feledje azonban, hogy ezek a színek nem csodaszer, mindig választhat valamit az ízlésének megfelelően, vagy konzultálhat egy szakemberrel.

Hogyan válasszuk ki?

A régi időkben, amikor nem volt különös választás, az emberek csak azt vásárolták, amit kínálnak a boltban. A legtöbb esetben a belső ajtók fából készültek. Az üvegbetéteket csak a nappali vagy a konyhai ajtókon vették fel. Minden más esetben, általában, sűrű süket vászon volt festve fehérre.

Ma, amikor rengeteg választási lehetőség közül választhat, képzeletét és műanyag ajtóját telepítheti. Egyrészt a csarnok számára ajánlott, különösen csuklós alakban, másrészt a kis ajtókban jól néz ki.

Mellesleg az üveggel ellátott ajtók partíció nélkül is lehetnek. Leggyakrabban a partícióval ellátott lehetőségek olyan területekre vannak szerelve, ahol szükséges a termék ütésállóságának biztosítása. Ha az ajtó kinyitásakor valamilyen akadály (pl. Ablakpárkány) van, akkor további védelem van beállítva. Az ajtólap magasságának tényleges korlátozására szolgál. A szabványok szerint kívánatos, hogy az ne haladja meg a 240 cm-t.

A műanyag ajtók viszonylag könnyűek, súlyuk további üveg használatával nőhet. De ha az üveg hőszigetelést biztosít, a gumi tömítés megteremti a hangszigetelés feltételeit és megakadályozza a különböző szagok belépését a szobába.

A házak vagy kereskedelmi helyiségek számára alkalmasnak tekinthető opciók nagyobb száma, közvetlenül az apartmanok számára, fényes belső ajtókat ajánlunk. Nem csak belsejébe illeszkednek, hanem vizuálisan is növelik a teret.

A bútorpiac nem áll megállva, évente rengeteg különböző megoldást kínálva. Ha az első mérnököket meglepte a mikrohullámú sütő, most már elektromágneses zárral ellátott termékek is rendelkezésre állnak. És a szakértők nem szándékoznak megállítani.

Eszköz leírása

A korábban említett elektromágneses zár mellett a zárószerkezet az ügyfél igényeitől és állapotától függően egyedileg választható.

Tekintettel arra, hogy a műanyag ajtók, különösen a közintézményekben, leggyakrabban nyitva és zárva vannak, a szerelvényeknek nagy figyelmet kell szentelni.

Ahhoz, hogy az ajtó a lehető leghosszabb ideig szolgálhasson, kiváló minőségű zsanérokat, fogantyúkat és zárakat kell találnia. Ha csak az erkélyegység cseréjét tervezi, akkor az ablakból a szokásos fogantyú fog működni. Összeszerelhető és billenthető és fordítható nyitó rendszerrel is felszerelhető. Az erkélyről való mentéshez rendszerint egy rögzítőszerkezet nélküli fogantyút telepítenek.

A zárat beágyazhatja közvetlenül az ajtó- vagy ablakkezelőbe. Ebben az esetben nyissa meg a kulcs nélkül egyszerűen lehetetlen.

Az ajtó egy bizonyos helyzetben történő rögzítéséhez határoló. Lehet, hogy falra szerelhető vagy kültéri.A közelmúltban a kapcsok különböző változatai megjelentek a piacon, többek között játékok formájában.

A bevásárlóközpontokban kívánatos beépített zárral ellátott fogantyú telepítése, még akkor is, ha jobban elhelyezhető külön-külön. Univerzális opcióként a legjobb megoldás a fogantyú masszív változata. Ez az ajtó képes lesz kinyitni és felnőtteket, és gyermekeket.

Fontos részlet ajtó közelebb. Az ajtónyílás típusától függően lehet padló, rejtett, csúszócsatornával vagy klasszikus. A legtöbb esetben a klasszikus közelítés a hajtókarral történik.

Az utóbbi években nagy figyelmet fordítottak a biztonsági rendszerre. Tekintettel arra, hogy a műanyag ablakok műanyag ajtók "közeli hozzátartozói", az egyik szegmenshez tartozó szerelvények alkalmasak egy másikra. Néhány ember ma meglepődhet blokkoló. Olyan egyedülálló eszközként jött létre, amely kisgyermekes családok számára készült. Munkájának alapelve az ablak megnyitásának lehetőségének megakadályozása. Valami hasonló történik az ajtó hardveréhez.

Az utcáról, hogy megakadályozzák a hacker kísérleteket redőnyök. Ez a vakok fémváltozata. By the way, és a vakok tökéletesen szerelhetők a profilba anélkül, hogy megrongálnák. Különösen népszerűek voltak kisgyermekes családokban, ahol az alvási órát nem tervezték.

Sokan ellenzik a műanyag ajtók telepítését, hivatkozva arra, hogy folyamatosan szabályozni kell őket. Ez nem teljesen igaz, mivel ha a telepítést szakemberek végzik, akkor maguk konfigurálják a terméket. Egy ilyen ajtó több évtizede megfelelő működéssel fog szolgálni.

De ha ugyanaz az ajtó "vezet", akkor nagyon könnyű visszatérni a helyes pozícióba. Ehhez szükség van a szokásos hex kulcsra. A kialakítás egy rejtett bilincset tartalmaz, amely a csukló oldalon található. De ha a garancia még nem járt le, vagy kétség merül fel a cselekvések helyességével kapcsolatban, a legjobb, ha kapcsolatba lép a mesterrel.

Ne feledje, nagyon fontos, hogy a szerelés után ellenőrizze az összes szerelvényt. Az ajtóknak jól kell nyitniuk és zárniuk kell, a záraknak nem szabad elakadniuk, minden csavart és csavart teljesen meg kell húzni. A legjobb, ha a szakemberek megtalálásakor elvégzett munka minőségét ellenőrizzük, és nem az indulást követően.

tervezés

A modern fém-műanyag ajtókat széles körben használják közigazgatási és kereskedelmi épületekben, valamint külvárosi és többlakásos épületekben. Erre a szokásos magyarázat van - ezek nemcsak funkcionálisak és praktikusak, hanem a legtöbb tervezési projekthez is illeszkednek.

A műanyag jól illeszkedik tégla, beton, kő és akár fa. A legfontosabb, hogy emlékezzen a színarányra. A fából készült szerkezetű fehér műanyag nem néz ki vonzónak. A szoba kialakításában fontos szerepet játszik a tartozékok. Még ha egy kis helyiség is, mindig megverheted.

Előnyök és hátrányok

A hírek sok éve túljutottak a műanyagon, a szakértők az anyag bizonytalanságára összpontosítottak. Azóta azonban több évtized telt el, és most a minőségi előírások megkövetelik a gyártóktól, hogy tökéletesen végezzék el azokat, aminek köszönhetően a műanyag termékek már nem mérgezőek.

Napjainkig a műanyag „préselt” fémszerkezetek és a gazdasági szegmensben helyesen elfoglaltak egy üres rést. A műanyag ablakok és ajtók jól működnek a biztonsági érzékelőkkel. Ebben az esetben a fő dolog az, hogy a termékek olyan minőségi tömítést használnak, amely szoros illeszkedést biztosít. De vissza a véleményekhez.

A vásárlók fő és talán jelentős hátránya az anyag gyúlékonysága. Bár a szakemberek ebben az irányban dolgoznak, de ne felejtsük el, hogy nem kívánatos a nyílt tűz forrása közelében műanyag ajtók beszerelése.

Az ügyfelek a világ minden tájáról a műanyag ajtók következő előnyeit veszik figyelembe:

  • Demokratikus költség. A verseny ezen a piacon olyan magas, hogy lehetővé teszi az árak megfizethető szinten tartását. És csak akkor nő, ha a késztermék képződik, ha nincs szükség extra szerszámokra, akkor az ár nem változik.
  • Gyakorlati alkalmazás. Lehetetlen elképzelni, hogy a fémajtó összehajtható lenne, mint egy harmonika, de műanyaggal. Könnyű, így nem igényel masszív zsanérokat és fémdobozokat.
  • Tartósság. A műanyag nem érzékeny a korrózióra, a gombák és a kártevők nem fogyasztanak, és ez már megtakarítja a festéket.
  • Könnyű ellátás.

Ápolási tippek

Részletesebben megállunk ezen a ponton. Sokan biztosan emlékezni fognak arra, hogy gyermekkorukban minden nyáron be kellett festeniük az ablakokat és a belső ajtókat. És a festék ezekben az években nehéz volt erodálni. Szükséges volt frissíteni a megjelenést és az első fémajtót. A műanyag nemrég vált fém és fa helyébe. De még a két évtizedben is, a vevő már értékelte, hogy nem szükséges semmit festeni.

Nem, persze, a műanyag ajtó szükség esetén otthon is festhető. Erre alkalmas víz diszperzió vagy akril festékek. A szín ugyanakkor kiválaszthatja bármelyikét, ha csak belépett a belsejébe.

De a legtöbb esetben elég, ha egyszerűen eltávolítjuk a port a felületről, vagy megmossuk. A műanyag nem szívja fel a nedvességet, így a tisztítószer használatához biztonságosan vegyen fel egy ruhát.

Vannak bátor férfiak, akik otthon műanyagból készült termékeket lamináltak. Ez az a folyamat, amikor filmeket vagy ablakokat alkalmazunk. Ebben az esetben egy színes filmet vagy egy képet választhat. A festést és a laminálást azonban szélsőséges esetekben kell végezni.

Sikeres modellek és lehetőségek

Mint korábban említettük, a műanyag ajtókat széles körben használják a medencékben és a fürdőszobákban. Ha a fa és a fém, a magas páratartalom egy halálos ítélet, akkor ez nem befolyásolja a műanyagot. A maximálisan előforduló kondenzvíz megjelenése könnyen eltávolítható száraz ruhával.

Az apartmanban gyakran megvásárolják az erkélyegység tulajdonosai. Ez a régi faszerkezetek teljes cseréje. Nemcsak évente felmelegítették őket, hanem minden tavasszal is eltávolították a szigetelést, széttépték az újságokat, amelyekkel a réseket ragasztották.

Különösen praktikus a teljes üvegajtó használata francia erkélyes szobákban. Nem csak a szoba belsejét, hanem a külsőt is veri. A műanyag szerkezetek esetében nincs nehézség bármilyen építészeti projekt kialakításában, még akkor sem, ha íveltek.

Az erkélyen esztétikailag néz ki egy műanyag szekrény a dolgok vagy üres elemek tárolására. Az ajtó egyidejűleg szekrényként vagy szokásos csuklósan is nyitható.

De a konyhában a legjobb, ha egy összecsukható műanyag ajtót építünk be. Könnyen elválasztja a folyosót vagy a nappalit az étkezőtől. Szükség esetén teljesen lehajtható, és az átjáró nem lesz túlterhelt. Ez az ajtó harmonikusan néz ki az öltözőbe.

Alig senki sem javasolna ilyen ajtót a szobának, különösen a hálószobának. Abban az esetben, ha a lakás kicsi, az egyik szobát két részre oszthatja egy partícióval. Ne feledje, hogy matt üveg használatával teljes áthatolhatatlanság érhető el.

A múlt század utolsó éveiben népszerű volt két bejárati ajtó telepítése. Egyrészt bizonyos védelmet jelentett a lakások tolvajai ellen, másrészt a hő- és zajszigetelés ellen.

Ha az első feladatot ma egy modern fém ajtó könnyedén kezelheti, akkor még mindig vannak nehézségek a másodikhoz.

Mielőtt telepítené a fém-műanyag ajtaját a folyosón, ajánlott egy speciális doboz, amelyet népszerűen „zsebnek” neveznek.Ez az egyik megoldás, és néhánynak talán nem tűnik teljesen helyénvalónak a városi lakásokban, de valakinek ellenkezőleg. Egyébként a tároláshoz további kialakított "szoba" is használható.

De ha egy lakóházban építési munkálatokra van szükség, akkor ez nem szükséges egy magánházban. Itt lehet figyelmen kívül hagyni a szoba méretét, és teljes körűre fordulni.

Először is szeretném megjegyezni, hogy a telken található télikertek leggyakrabban műanyagból készülnek. Nemcsak zöldségeket és zöldeket tudnak egész évben megismerni, hanem az egzotikus növények alkalmazkodását is.

A téli kertekkel közösen népszerűek és privát területekre néznek gazebók. Egy ilyen szobához tartozó műanyag ajtó zárható egy kulccsal, amely hozzájárul a szoba használatához nyáron, szükség esetén szabadtéri hálószobaként. De ez természetesen már öröm. Valami hasonló is megvalósítható kulcsrakész megoldásként az üzlet számára. Sok városban a teljes piacok hasonló standokon alapulnak.

Gyakran a bejárati csoport feladata, hogy műanyag ajtót rendeljen. Speciális projekt szerint készülhet, akár üveg, akár tükörbetétekkel, akár háromszög alakú, akár lekerekített. Ebben az esetben nincs különbség a gyártóval szemben, mert nem bélyegző gyártás. Minden megrendelést az egyedi méretek szerint végeznek.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy van egy bizonyos minimális műszaki jellemzők, amelyeket figyelembe kell venni a műanyag ajtó kiválasztásakor:

  • A fémprofilnak háromkamrásnak kell lennie. És kívánatos, hogy a vastagsága 100 mm tartományban legyen.
  • Szükséges, hogy a baldachinok ellenálljanak a vászon súlyának - legalább 80 kg. Ellenkező esetben valószínű, hogy az ajtó az idő múlásával megkezdődik.
  • A hagyományos batten zárak jelenléte.
  • A súly csökkentése érdekében ajánlott egykamrás üvegegységet használni, de ennek következtében csökken a hangszigetelés.

Összefoglalva, arra a következtetésre juthatunk, hogy a műanyag ajtó mind lakó-, mind nem lakóhelyiségekben alkalmazható. Nem fél semmilyen nedvességtől vagy kártevőktől, vagy a hőmérséklet változásától. Az ultraibolya hatására gyakorlatilag nem fakul.

Az utóbbi években nagy figyelmet fordítottak a termék biztonságára, hipoallergénnek tekintik. De a legfontosabb az, hogy a műanyag ajtó mind a gazdag, mind a kevésbé gazdag vásárlók számára elérhető.

Fontos azonban megérteni, hogy nem lehet menteni a tartozékokra. Ez az alapok alapja. És ha kültéri műanyag ajtót kíván telepíteni, válasszon egy minőségi profilt.

Ezeket az ajánlásokat követve tucatnyi, esetleg több száz évig meghosszabbíthatja a termék teljesítményét. Ezenkívül a profilgyártók hosszú garanciát adnak termékeikre.

Ebben a videóban professzionális tanácsokat talál a műanyag ajtó kiválasztásában.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba