Üvegajtó kiválasztása

 Üvegajtó kiválasztása

Az üvegajtók nagyon népszerűek ezekben a napokban, kiválóan helyettesítik a szokásos fából készült termékeket, és esztétikailag tetszetősnek tűnnek.

típusok

Számos típusú üvegajtó különbözik a nyitás módjától:

 • hinta az üvegtermékek csak egy irányban nyílnak meg, mert ezek biztonságosan rögzítve vannak az ajtókerethez.
 • inga a szerkezetek befelé és kifelé nyithatók. Az ilyen típusú ajtóknál általában egy ajtónyílást használnak a nyitott ajtó zárt állapotba való visszatéréséhez.
 • üveg csúszó (tolóajtó) ajtók könnyen eloszthatók különböző irányokban. Ez a kialakítás olyan helyekre van kiválasztva, ahol a nyitott állapotban lévő szokásos ajtó túl sok szabad helyet foglal el.
 • csúszó A túlméretezett lakások esetében a modellek a legsikeresebbek. Az ajtókat gyakran csak a falon rejtik, ezért láthatatlanok. A fal mentén is megnyithatók és bezárhatók.
 • Népszerű ma sugár keret nélküli termékek és minták alumínium profilban.
 • forgó az ajtók jól védettek a külső befolyástól. Ezek a felső és az alsó pontokban vannak rögzítve, ezért forognak, mint egy körhinta.
 • Üvegajtók szaunához és fürdőhöz speciális üvegből készül, amelyen keresztül csak egy személy sziluettjét vagy az objektum körvonalát tekintheti meg.

Kiválaszthatja az üveg válaszfalak - kiváló irodai megoldást, amely segít megtakarítani a hasznos helyet, és tágasabbá és stílusosabbá teszi a szoba belsejét.

Az üvegajtókat külön helyiségekre is fel lehet venni, és azokat, amelyek az épület bejáratánál vannak telepítve, egy- és kétszárnyú ajtók, teljesen átlátszó ajtók (a helyiség tökéletesen látható) és fagyos (szinte semmi sem látható a szemüveg mögött).

A piacon többféle keret nélküli üvegszerkezet létezik, amelyek gyakran megtalálhatók az irodákban és bevásárlóközpontokban - ezek az ún.

szín

Mindezek közül a legjobb, ha a választott termék megfelel az általa vezetett helyiség színeinek. A színek kiválasztásakor az ajtóknak a szoba fal- és padlóburkolatának tervezésén kell alapulniuk.

A legjobb, ha olyan porfestékkel festett termékeket választunk, amelyek nem törlődnek, nem fakulnak ki, és nem hámoznak a nedvesség vagy a mosószerek hatására.

Az üvegbetétek segítenek a tér vizuális kibővítésében, tágasak és világosak. A belsőépítészet kiválasztásakor fontos a termék fő anyagának megfelelő szín kiválasztása.

Az üveg fehér ajtók tökéletesen alkalmasak a minimalizmus stílusára. Könnyebbé és tágasabbá teszik a belső teret. A fehér ajtó univerzális, és nem igényel különleges tervezési támogatást. A fehér lehet az ajtólap és az üvegbetét.

Az avantgárd stílushoz a fekete, edzett üvegből készült keresztirányú betétek miatt elegáns megjelenést lehet választani. Az üvegajtók wenge vagy hamutartókkal is nagyon stílusosak. Mindezek a fából készült keretek elegánsak és tökéletesen alkalmasak klasszikus belső terekbe való beépítésre.

Számos módon lehet díszíteni az üvegeket:

 • Színes szórás - a tervezés leggyakoribb és legolcsóbb módja.
 • Nagyon sokféle termék matt textúra. Számos módja van például a homokfúvásnak - egy vékony homokáramot küldünk az üvegbe nyomás alatt, hogy az üveg teljesen átlátszatlan legyen vagy egy bizonyos mintával. Van olyan módszer, amelyet a homokszóró helyett kémiai reagensek alkalmazásával végeznek.
 • A hullámkarton mindig kézzelfogható mintázatok, amelyek az ajtókat teljesen átlátszatlanná teszik, és kiváló szilárdsággal rendelkeznek.
 • A festett üveg látványos módja annak, hogy díszítsen egy szobát, különösen ha oldalról megfelelően megvilágított.

megállapítások

Az ajtó hardvereként a legnépszerűbb inga mechanizmusok, amelyek magukban foglalják a vászon megnyitását mindkét oldalon.

A tolóajtók a vezetősínhez csatlakoznak, közvetlenül a nyílás felett. Előnyök a helytakarékosság és a működési biztonság megőrzésében. A termék mozgatható része vagy az üveghez van rögzítve, vagy a vászonra forrasztva, és a nyitó dobozhoz is szerelhető.

Az ajtók rögzítésének leggyakoribb módja az oldalsó zsanérok.

A legjobb, ha a tartozékokat a terméktől elkülönítve választja ki, és előnyben részesíti a német és olasz alkatrészeket. A pendulum modelleknél ügyeljen arra, hogy megvásároljon lezárókat. Biztonságosabbá teszik használatukat, és jelentősen meghosszabbítják élettartamukat.

Az üvegszerkezetek dobozai fa vagy alumínium lehetnek. Az alumínium részei előnyösebbek, mivel megbízhatóbbak és tartósabbak, esztétikai megjelenéssel rendelkeznek. A fa gyalulás olcsó, de szétesést és repedést okoz.

Az üvegtermék zárak elektronikus és mechanikusan választhatók. A szilikon bélés megvédi a burkolat károsodását az ajtók szélén, amikor kinyitják őket.

Üvegtípusok

Minőségi ajtók a következő típusú üvegből készülnek:

 • Edzett üveg - nagyon ellenáll a sokknak. Ha törik, akkor apró töredékekké bomlik, amelyek tompa élekkel rendelkeznek, ami nem sérülhet meg. Az edzett üveg körülbelül 5-ször erősebb, mint a szokásos.
 • háromszoros kétféleképpen jön létre: laminálás - egy speciális fólia kerül az üvegtáblák közé, és ezek a rétegek együtt olvadnak, hogy egyetlen, egyetlen lapot hozzanak létre. Egy másik módszer a folyékony gyanta öntése. A szemüvegbe egy gyantát öntünk, és egy speciális elemet helyezünk el: például egy anyagot. Ez a legtartósabb típusú üveg, néha golyóálló, de nagyon nehéz.
 • plexi nagyon ellenálló a sérülések ellen. Hideg és mindenféle agresszív környezetet, például mosószereket tesz lehetővé. Ennek az üvegnek a fő előnye az alacsony súlya, de ugyanakkor az ilyen üvegek részei nagyon élesek.
 • Edzett üveg a legdrágább, de a hőkezelés miatt többször erősebb, mint a szabvány. Ha azonban az üveg megtört, akkor töredékei nem lesznek veszélyesek.
 • Páncélozott üveg egy színes és mintázott felületen történik. Egy láthatatlan fémháló van ebbe az üvegbe zárva - ez nem teszi lehetővé a töredékek törését, ha törik.

Erősségek és gyengeségek

Az ilyen termékek fő jellemzője a nagy mennyiségű fény továbbítása. Ezt a kritériumot figyelembe kell venni az ajtók megfelelő elhelyezéséhez az ablakokhoz és a világítóberendezések helyiségbe történő telepítésekor.

Előnyei közé tartozik továbbá:

 • Szépség és fülbemászó megjelenés. A dekorációk nagy választéka lehetővé teszi a legmodernebb ötletek használatát.
 • Nagy a kis helyiségek számára, mivel vizuálisan bővítik a teret.
 • Hosszú élettartam a látszólagos törékenység ellenére.
 • Könnyen elviselhető a páratartalom és a hőmérséklet. Könnyen tisztítható üvegtisztítóval.
 • Sokoldalúságát. Mind magánházakban, mind városi lakásokban, valamint házakban vagy vidéki házakban, valamint bevásárlóközpontokban vannak felszerelve.
 • A fémtermékekkel összehasonlítva az üvegszerkezetek jelentős plusz: nincsenek rozsdásodás.
 • Kiváló hangszigetelés és hőszigetelés valóban kiváló minőségű termékek megvásárlásának függvénye.

De ezek az ajtók hátrányai:

 • Az üvegtermékek ára magasabb, mint a hagyományos anyagokból készült termékek.
 • A tartós vászonnak jelentős súlya lesz.
 • Az üvegszövet nem tud beilleszkedni a fal nyílásába.
 • Az ujjlenyomatok sok szemüvegen maradnak működés közben, így azokat gyakran meg kell tisztítani.

Hogyan válasszuk ki?

Napjainkban számos üvegajtó jelent meg a szalonokban, amelyek eltérnek a nyitás módjától, az átláthatóság szintjétől, a szerelvények minőségétől és a dekoratív designtól.

Üvegtermékek beszerzése előtt döntse el a következő árnyalatokat:

 • a megvásárolható pénzeszközök összege;
 • az anyag minősége;
 • engedély;
 • egy adott termék műszaki jellemzői;
 • nyitási lehetőségek;
 • a szükséges tartozékok kiválasztása;
 • az ajtó és a belső falak vastagságának mérése.

Az üvegajtó kiválasztásakor figyelembe veendő főbb jellemzők:

 • Funkcionalitás. A választás során vegye figyelembe a szoba jellegét, ahol ezt az ajtót kell telepíteni. A fürdőszobában a legjobb, ha színezett formatervezést választunk. A hálószobában kiválasztott termék sötétített vászon. De a nappali vagy a konyhai ajtók teljesen átlátszóak lehetnek, hogy jobban megvilágítsák a mellette lévő folyosót.
 • Design. Egy ajtó megvásárlásakor mindig figyeljen a kialakítására. Ajtók sötétíthetők vagy világos világítással, teljesen átlátszóak vagy matt kontextusúak, a mintázatot homokfúvással vagy hullámos üveggel kell alkalmazni, hogy elrejtse a helyiséget a kíváncsiskodó szemektől és még mindig kiváló minőségű fényt ad.

Az üvegtermékek ajtókerettel vagy anélkül is értékesíthetők. A piacon gyakran keret nélküli ajtókat kínálnak. Törékenyebbek és stílusosabbak. Keretekkel ellátott modellek nem szilárd üvegből készülnek. Ezek az ajtók átlátszó betétekkel vannak ellátva, és az üveg itt a díszítés fő eleme. A betétek nagyok lehetnek.

A termékek összességében keretet igényelnek. A közelmúltban a festetlen és kellemes textúrájú fenyőfátyolú ajtók nagy igényekkel rendelkeznek.

A felfüggesztett termékek felső sínrel lehetővé teszik, hogy jelentősen megtakarítsa a helyet. A csuklós modellek hasonlítanak a szekrény rekeszének ajtaira, de az alsó sínek nélkül.

Transom ajtók - ez a legnépszerűbb tervezési megoldás, amellyel a szoba belsejét teljesen exkluzívvá teheti. A homlokzat egy további ajtó az ajtóban, amely általában a főlap oldalán vagy tetején található.

Kétszárnyas (kétszemélyes) ajtó, előszoba, tartós, hermetikus és megbízható, nagyon kényelmes az aktív használat során.

 • Az üveg minősége. Az üvegből készült ajtóknak kiváló működési jellemzőkkel kell rendelkezniük, amit más fogyasztók véleménye is igazol.
 • Nyitási módszer. A klasszikus típusok közé tartoznak a csuklós ajtók, amelyeket házakban és apartmanokban helyeznek el. A kényelmes kezelhetőség és tömörség miatt ismert csúszó üvegajtók ideálisak kis helyiségek számára. Ezek hasznosak lesznek, ha a helyhiány miatt nem megy a szokásos lengőszerkezetek telepítése. A Radius termékek nagy irodaterületekre alkalmasak. Az ingaajtókat leggyakrabban szórakoztató központokban vagy irodákban is szerelik fel.
 • Minőségi szerelvények. A gyenge minőségű tartozékok megrongálják az üvegajtók kinézetét. Ezért nemcsak a tulajdonos ízlését kell kielégítenie, hanem a termék általános dekorációjában is jól néz ki.

tervezés

A modern design megoldások üvegajtói nagyon érdekesek. A legjobb megoldás lehet az üvegfelület átfedése a tervezés során, tükrök, üveg- vagy üvegbútorelemek polcainak használata. az

Az üvegajtó klasszikus megjelenése sima vászon (átlátszó vagy félig átlátszó), matt vagy nyomtatott nyomatokkal és mintákkal. Ez az opció nagyszerűnek tűnik, ha modern vagy városi stílusban díszítik, és nem igazán alkalmas a hagyományos kialakításra.

Látványosabb lesz az üvegvászon, ahol bonyolult nyomdai elemek és exkluzív ötletek, aranykárpit, opciók különböző dombornyomással. Ha exkluzív üvegajtót szeretne kapni, válasszon egy színes kövekkel ellátott modellt - egy eredeti stílusú megoldást a hálószobák és a budoárok számára.

A lakossági helyiségek díszítésénél a fogyasztók nagyrészt választják a lehetőséget, amikor az eredeti üveglapot behelyezik az ajtóba egy fából készült vagy műanyag levélből, ami egyfajta figyelemreméltó tisztelet a hagyománynak.

Telepítési szolgáltatások

Az üvegáru felszereléséhez nem szükséges ajtókészülék készítése, de fontos a jó erős alap megléte a doboz tetején és a padlón. Ne felejtsük el, hogy a kész ajtót nem lehet a nyílás paramétereihez igazítani.

Általában az ajtót a raktárból azonnal az összeszerelésben hozzák. A vászont először el kell távolítani, és először fel kell állítani a dobozt a nyílásban, vagy erősíteni kell a támogatási mechanizmus részleteit. Csak ezek után a manipulációk után az ajtót, ahol minden tartó és mechanizmus már telepítve van, a rendszer szerint szerelik fel és szabályozzák.

Hol vannak telepítve?

Az ilyen ajtók beszerelésének jellegzetessége az, hogy folyamatosan használják őket a komfort zónák egy bizonyos térben való felosztására. Az ilyen termékek sok helyiségben telepíthetők, mert sok belső térben eredetinek tűnnek. A dobozok nélküli átlátszó minták általában a folyosókba vannak szerelve.

Ez azzal magyarázható, hogy meg tudják tölteni ezeket a meglehetősen szűk és néha sötét szobákat a szükséges fényárammal és vizuális térrel.

Az üvegajtók a nappali bejáratánál találhatók, melyek bármilyen modern stílusban díszíthetők. Ezekre a szobákra swing termékeket választanak, de nagyon gyakran két ajtóval rendelkező modellek találhatók. A nagyméretű szobákhoz - egy fürdőszoba, egy öltöző helyiségben választhatnak a falak mentén mozgó csúszó- vagy csúszómodellek. Nagyon kevés helyet foglalnak el.

Az üvegből készült ajtók is könnyen felszerelhetők fürdőszobákban, és zuhanyzókkal ellátott fülkékben találhatók. Ezek a termékek nem félnek a hőtől és a nedvességtől, ugyanakkor tartósak. Egyébként nem látja az ilyen ajtókat olyan helyiségekben, ahol magas minőségű hangszigetelésre van szükség. Ezek nem védik a zajt, mint a lengőszerkezeteket.

Egy magán- vagy vidéki házban sok hétköznapi ember gyűjti össze a plexi bejárati ajtókat. Ezek általában masszív prémium kettős szárnyú, tartós anyagból készült modellek. Az ilyen termékek masszívak és fontos szerepet játszanak, csakúgy, mint a fém első ajtók. A forgószerkezettel vagy forgó funkcióval ellátott ajtók tökéletesek egy szilárd szekrényhez.

Működés és gondozás

Az üvegajtók gondos hozzáállást igényelnek. Gyorsan elveszítik stílusos megjelenésüket, ha megfogják a fogantyúkat, amikor kinyitják az ajtókat, nem pedig a fogantyúik, hanem az üveglap felületén. Nincs szükség arra, hogy az ajtókat mossuk, az ammóniát tartalmazó üvegtisztító folyadék jól alkalmazható.

Az ajtó használatakor időről időre ki kell igazítani, mivel az épület merülése befolyásolhatja őket.

Ezenkívül meg kell tartani az üveglap és a nyílás közötti különleges rést, majd az ajtót csak egyszer lehet komolyan ékelni, és már nem lehet kihasználni.

Híres gyártók és vélemények

A fogyasztó azt akarja, hogy az általa vásárolt ajtók kiváló minőségűek legyenek, így leggyakrabban egy bevált céget választ, amely legalább évtizedig gyártja termékeit.

Oroszország egyik leghíresebb cége "Akmal". Régóta dolgozik az ajtók nagy gyártói között, elfogadva globális tapasztalataikat és hatékony ötleteiket.

Nagyon népszerűek az olasz termékek Rimadesiois Longhi. Az ajtók kialakítását Olaszországban fejlesztették ki, ezért ezek a tervek elegánsak és elegánsak. A vállalatok szokatlan mintázattal rendelkező modelleket, matt és fényes felületű termékeket kínálnak. Az ügyfelek véleménye a termékek megfelelő minőségéről és hosszú élettartamáról szól.

Nem kevésbé követeltek ilyen német gyártók DeHaus és Tornhoff. Belső termékeket és ajtókat is gyártanak válaszfalak formájában. A DeHaus cég gyárt ajtókat zuhanykabinokhoz.

Sok hétköznapi ember vásárol Kínában gyártott ajtókat. A vélemények szerint ez egy nagyon megbízható design megfizethető áron.

Sikeres példák és lehetőségek

Ha be akarja szerelni az ajtókat egy hálószobába vagy egy lakóházba, akkor egy fotónyomtatással ellátott vászonot használhat, ahol a táj vagy az ablak nézet jelenik meg.

A teremben bármilyen típusú ajtót lehet felszerelni, mivel ez a helyiség nem igényel ajtó-szorítást vagy szoros zárást. A legfontosabb dolog az, hogy a termék leginkább harmonikusan nézett ki az általános dekorban, nem volt kifinomult.

Nagy, prémium minőségű matt üveg modellek nagyon fogékonyak. Ilyen termékeken stílusos nyomatokat helyezhet el. Ebben az esetben az üveg vizuálisan bővíti a kis méretű nappali helyét.

A házban kiválaszthatja az ajtó eredeti megjelenését, amelyet sötét és fehér üveg kombinál. Ez a vászon elegánsan néz ki minden nappaliban.

További információ az üvegajtókról ebben a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba