A rekeszajtók beszerelése

 A rekeszajtók beszerelése

Az ajtók minden szoba szerves részét képezik. A hatalmas számú különböző tervből álló modellek között a rekeszajtók sajátosságaikból állnak. Az egyszerű telepítési és funkcionális jellemzőknek köszönhetően a rekeszajtók egyre népszerűbbek.

Tervezési jellemzők

A fülkeajtók tolóajtók, amelyek alapvetően eltérnek a szokásos ajtóktól. Ha megpróbálod elképzelni az ilyen ajtók hatását a házban, úgy tűnik, hogy a telepítés csak szakember számára lehetséges, de nincs ilyen nehéz felszerelni és telepíteni. Annak érdekében, hogy a kupé hibátlan legyen, meg kell értenie a tervezési jellemzőit és funkcióit. Az egyajtós kupolák a leggyakoribbak, de a szárnyak száma növelhető.

A típustól függetlenül a tervezés és a működés elve változatlan marad. A mechanizmus alapja a görgős elemek, amelyek a vezetősíneken ülnek. Az útmutatók a modelltől függően két vagy egyike lehetnek. Maga az ajtó a hozzá csatlakoztatott görgők segítségével mozog e vezetők mentén.

Különleges különbségei miatt a rekeszajtóknak számos előnye van:

 • Könnyen összeszerelhető. Ha gondosan követi az eljárást, szerelje fel és telepítse a szerkezetet nem nehéz;
 • Nincs valószínűség, hogy az ajtóban a bang a szobába merüljön;
 • Annak a ténynek köszönhetően, hogy a rekesz a fal mentén nyílik, a házban lévő hely nem veszít el.
 • Az ilyen típusú ajtók iránti növekvő érdeklődés hatalmas számú modellt hoz létre a gyártók számára. Kiválaszthatók abszolút bármilyen stílusra.

Az ilyen ajtókról és azok jellemzőiről alkotott elképzelései alapján meg kell határozni a telepítést.

Milyen eszközökre és anyagokra van szükség?

A telepítés előtt fel kell töltenie a szükséges anyagok teljes készletét, amely a kiválasztott ajtó típusától függ.

Teljes körű listát kínálunk a szerkezet megfelelő összeállításához:

 • Magának az ajtólapnak, amely fából, fémből, üvegből és más anyagokból készülhet;
 • Az ajtó fogantyúi, amelyek nem nyúlnak ki a vászon felületéről;
 • Felső és alsó vezetők. A helyes működés érdekében a lap hossza kétszerese a levél szélességének (margó - kb. 10 cm).
 • Rögzítő dugók, amelyek sínekre vannak szerelve;
 • Görgőelemek;
 • Önmetsző csavarok;
 • Csavarok záróanyával;
 • zászlók;
 • kapcsok;
 • szállítást;
 • Több burkolat;
 • A fa fából készült, amelynek magassága és szélessége 5 cm, és a hossza kétszerese a szárny szélességének;
 • körmök
 • Horgonyt.

Csak a szép rekeszajtóban említett dolgok összegyűjtése marad. Természetesen ehhez szüksége van egy otthoni szerszámkészletre.

Az arzenál telepítéséhez a következőket kell tartalmaznia:

 • kalapács;
 • sapka vagy kürt kulcs;
 • drill;
 • Phillips csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • metrikus szint.

Ha tudod, hogyan kell ezeket az eszközöket használni, fokozatosan le tudsz lépni az üzletbe.

Előkészítő munka

Ne felejtsük el, hogy egy új ajtó beszerelése a falak, a mennyezet és a padló felületi befejezése után végzett munkák befejezése után történik.Továbbá, ne késleltesse a régi ajtó szétszerelését, mert a csuklópántok eltávolítása és az ajtókeret eltávolítása után sokkal könnyebb lesz elképzelni egy új szerkezetet a tervezett helyen. Meg tudja becsülni az ajtó méreteit, és így helyesen kiválaszthatja a rekeszajtó méreteit. A telepítés előtt ki kell értékelnie azt a helyet, amelyen a munkát elvégzik.

Győződjön meg róla, hogy az ajtó és a mellette lévő padló kontúrja nem szabálytalan, mivel a kiálló részek akadályozzák a rekesz mozgását. Elakad, és megnövekedett terheléseknél még használhatatlanná válik. Egyenetlen falak esetén tisztítsa meg és maximalizálja a felületet.

Ezután folytassa az ajtóterület elrendezéséhez. A kozmetikai díszléceket le kell tartani, vagy ha nincs idő, helyezze a dobozt. Szükség esetén a doboz méreteit a nyílás hosszához és szélességéhez igazítjuk. Ezt követően a lejtők helyes telepítését az építési szint határozza meg. A felső résznél 5 mm-es eltérés megengedett, az oldalsó részeknél pedig 0,5 cm-rel minden 2 m-enként.

gyülekezés

A rekeszmechanizmus összeszerelése az ajtó alapjainak létrehozásával kezdődik. Meghatározzák a szükséges méreteket, és ezek alapján profilokat vágnak, nevezetesen függőleges, vízszintes és kereszteződő profiltartókat. A vágást maximális pontossággal kell elvégezni, fűrész vagy fűrészfűrész segítségével. Ezután a függőleges profilba speciális furatokat fúrnak a jövőbeli kapcsolatokhoz.

Ha a vágott részek készen állnak, az ajtó töltőanyagának elkészítéséhez: üveg, forgácslap vagy hasonlók. Üveg esetén ajánlatos az anyagot biztonsági fóliával ragasztani. A film nem teszi lehetővé, hogy elpusztuljon a szobában. Más anyagok nem igényelnek rendkívüli gondosságot.

A következő lépés a töltőanyag vízszintes profilokba történő zsugorítása. Nincs semmi bonyolult. Az anyaglapot sík felületre kell rögzíteni, és profilra kell helyezni.

Az anyagnak szilárdan rögzített profilnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a lemez sérülés nélkül lépjen be, a profilra sík rúd kerül, amelyre pontos ütéseket alkalmazunk gumírozott kalapáccsal.

A következő lépés a töltőanyag vízszintes profilokba történő zsugorítása. Nincs semmi bonyolult. Az anyaglapot sík felületre kell rögzíteni, és profilra kell helyezni. Az anyagnak szilárdan rögzített profilnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a lemez sérülés nélkül lépjen be, a profilra sík rúd kerül, amelyre pontos ütéseket alkalmazunk gumírozott kalapáccsal.

Ismét nehézségekbe ütközhet az üveg belépése. Ügyelni kell arra, hogy a tömítés helyesen legyen elhelyezve, és kitölti a profil és az üveg közötti helyet. Szélsőséges esetekben a szilikon hosszát kell nyúlnia, ezáltal felszabadítva a tér egy részét. A vízszintes szerelvények összeszerelése itt véget ér, és a függőleges vonalak ugyanazzal az elvvel teljesülnek.

A görgős elemekkel foglalkozik. Először, a felső vízszintes és az egyik függőleges elem a csavar hiányos csavarozásával van összekötve. A nem teljes csavarozásból származó, nem realizált teret egy görgő beillesztésére osztják fel. Ezután a csavar a végéig megfordul. Így a henger és a profilok szilárdan rögzítve vannak. Az alsó henger ugyanúgy van szerelve. Az egyetlen különbség az, hogy a függőleges profil alján lévő lyukkal és a csavaros szabályozóval van rögzítve. A teljes prezentáció érdekében ajánlatos figyelembe venni az összeszerelési rendszert.

A hagyományos tervezési jellemzők nélküli modellek könnyen összeszerelhetők, de ha inkább a sugárkupé-modellt szeretné használni, figyelembe kell vennie a konfiguráció számos aspektusát.Ellentétben az egyszerű csúszó variációkkal, amelyek támasztékra és felfüggesztésre szerelhetők, a radiális ajtókat csak hordozótámaszként kell felszerelni, mivel az ilyen rekeszek profiljai nagy terheléseket hoznak létre, amelyeket az alacsonyabb támaszték kiegyenlít.

Szerelje fel a szárny sugarát, figyeljen a tartó vastagságára. Legalább 1,2 mm-nek kell lennie.

Győződjön meg róla, hogy az alumínium profil merev, a gyártók gyakran mesterségesen ívelt profilokat használnak a szokásos lineáris modellekből. A sugártartók szélessége és merevsége a tartósság feltételei. Ha ezek a paraméterek megfelelnek a szükséges minőségnek, az azt jelenti, hogy az ilyen profilokat kifejezetten ívelt rekeszek számára hozták létre, és mindenféle terhelésre számították őket.

Szerelési módszerek

Gyakorlatilag a kupéajtó telepítésének teljes folyamata útmutatók telepítése. Általában ezek a rendszerek eltérőek. A felső sín többféle módon rögzíthető.

 • Telepítés fából készült bár segítségével. Előre elkészített fát kell venni, amelynek hossza nagyobb, mint a vezetősínek hossza. A fémvezető a gerenda alsó végéhez van csatlakoztatva, amely után a gerenda a kívánt magasságra van rögzítve, amelyet korábban szintetizáltunk. A gerenda segítségével a kupé közvetlenül az ajtóba telepíthető. A nyílás felső falában a dübelek lyukai perforálódnak, majd a nyílásban lévő nyílások perforációjával egybeeső helyeken az önmetsző csavarokhoz lyukakat készítenek. Ennek eredményeképpen a rudat csavarokkal rögzítik, amelyek a csapokba kerülnek, és csavarhúzóval vannak csavarozva.
 • A fém sarkok használata. A fal minden mérőjének legalább három ilyen eszközre van szüksége. Ennek a szerelési eljárásnak a használatához szükség van egy speciális típusú felső vezető kiválasztására, amelyhez hozzátartozó elem kell legyen. Ez az elem a fém sarkok hornyaiba van behelyezve. Ez a telepítési módszer minimálisra csökkenti a fal és a rekesz közötti rést.
 • A síneket közvetlenül a mennyezethez kell rögzíteni. A módszer a pillangók "tipli" miatt lehetséges.

Az alsó sín négy módon szerelhető fel:

 • Telepítési útmutató az ajtó alján. A görgős csúszda a padló felületén lesz.
 • A sínek rögzítése a horony hornyában. A kocsi a padlón is található. A horony a profil mentén történik. Előnye az alsó rés hiánya.
 • Rögzítés a padlóra. A padló fúrása és ennek következtében szabálytalanságok kialakulása miatt nem ajánlott.
 • Vágás egy horonyba a padló felületén az ajtó alatt. A görgő a vászon aljára és a rejtett vezető mentén csúszik. Az alábbiakban is nagy különbség van.

A ház belső termékeinek saját kezűleg történő beszerelésének eljárása

Az ajtókészlet beszerelése a rögzítő vezetőkkel kezdődik. Ha a klasszikus egyajtós kupé van szerelve, az első dolog az, hogy előzetesen készítsen előkészített sávot. Hosszának meg kell egyeznie a vezetősín hosszával. A fémvezetőt a gerenda alsó végéhez önmetsző csavarokkal kell rögzíteni, amelyek két élből vannak csavarozva, majd a gerenda a kívánt magasságra van rögzítve, amelyet korábban a szintek határozottak meg.

Az előzőleg létrehozott profilok rögzítőelemei a vezetőkbe vannak beszerelve. A görgőknek párhuzamosaknak kell lenniük, mert különben nehezen lehet csúszni. Ezután a vászon a fal ajtajára kerül, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a méretszámítások helyesek. Ha minden helyes, akkor az alsó vezető elkezdődik, ami a rekeszajtó modelljétől és a választott beszerelési módtól függ, például a levél végén lévő horonytól. A szárny alsó részének mindkét oldalára 2 cm mélységű lyukakat fúrnak. Ezután egy hornyot választunk, amely kicsit szélesebb, mint a csúszóelem. A hornyok mesterségesen létrehozhatók lécekkel vagy falprofilokkal.A végén a felső korlátok fel vannak függesztve.

Érdemes felhívni a figyelmet a rekeszajtók speciális kialakításának kialakítására (az eset, amikor a betakarított fülkebe kerülnek). A tervezés és a telepítés alapvetően nem különbözik egymástól, de szükség van a belső felületek és a padló kötelező összehangolására. Gyakran használják a kiemelkedések mesterséges kiegyenlítését a forgácslapok vagy más anyagok bevezetése miatt.

Megfelelő alternatív rések a rekeszajtók, amelyeket speciális tokba (kazetta) szerelnek fel, amelyekben az ajtó rejtett. Telepítésüket bonyolítja a fal látható részének megsemmisítése, mivel a tartály felszerelése helyet igényel. Az egész szerkezetnek szigorúan párhuzamosnak kell lennie a kazettával, hogy a csúszda ne hozzon létre akadályokat. Befejezése után a kazettát díszítőanyaggal kell díszíteni.

Hogyan szerelje fel a szerelt modellt magának?

Annak ellenére, hogy a szerelt modelleket könnyen összeszerelhetjük, szakemberek beavatkozása nélkül telepíthetjük azokat a lépésenkénti utasításokat:

 • Fából készült gerendát kell használnia, meg kell adnia a megfelelő méretet. Kívánatos, hogy a hossza kétszerese a nyílás hosszának.
 • Alulról egy rúdvezető van rögzítve önmetsző csavarokkal.
 • Továbbá, a vászonnak fel kell függesztenie az előkészített helyre, vagyis a profilkocsikat a felső vezető sínterébe kell vinni.

Hogyan telepítsük a kazettás ajtókat?

A kazettás ajtók telepítése csak a hagyományos csuklós ajtóktól különbözik abban az esetben, ha először meg kell szakítania a fal egy részét, vagy egy üres helyet kell beillesztenie a falba, amelyen a rést elrendezik, és a végén a felületeket díszítik.

Gyönyörű ötletek a belső térben

A modellek sokfélesége miatt a rekeszajtók gyakran belső kialakításúak. A kamra használatának legnépszerűbb helyiségei a fürdőszobák, mivel a fürdőszobák kis méretűek, a csúszó vászonok pedig csak a hely szabaddá tételére irányulnak. Továbbá, a fürdőszoba a helyiség, ahol mindenki rendben van, ami azt jelenti, hogy ott kell látnia magát. A rekeszszerkezetek között tükörrel rendelkező modellek is találhatók, ami egy másik plusz a fürdőszobában.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kupé használata csak a fürdőszobára korlátozódik. Ezek az ajtók tökéletesen kiegészíthetik a nappali stílusát, vagy kényelmes helyet hozhatnak létre az öltözőben. A csodálatos modellek hatalmas választéka világossá teszi, hogy az ilyen formatervezési minták a hálószobában, a konyhában vagy bármely más szobában is örülnek.

A belső rekeszrendszer kiegészítésére néhány lehetőséget kell figyelembe venni.

Csúszó ágy a fürdőszobában. A töltőanyagot üveganyag képviseli, amely kedvezően hangsúlyozza a szomszédos szoba európai stílusát. A zavaros rész egy szürke színárnyalatot ad, és tökéletesen kiegészíti a fürdőszoba kialakítását. Ilyen értelemben a fürdőszoba pihentető légkört kelt.

Tükrözött kupé kialakítás az egész falra. Hozzon létre egy hálószobát javító hatást. A szoba mérsékelt színeinek köszönhetően a tükrök nem nyomják a szemet. Ha a tükör kialakítása helyett egy szokásos esetet képvisel, akkor az összehasonlítás hátterében a tervezőhéj észrevehető lesz.

A rekeszrendszer telepítése az irodába nagyszerű megoldás, amit nem fog megbánni. Mivel az irodák területe kicsi, az értékes hely megőrzésére irányuló vágy érthető lesz. Ebben a kiviteli alakban az átlátszó talpú tolóajtók hozzájárulnak a szoba szigorú stílusának kitettségéhez. A kiválasztott profilok sötét színe nem vonja el a munkát.

Összefoglalva, meg kell jegyezni, hogy a legjobb megoldás az, hogy mindig lépést tartson az időkkel. Nem kell ragaszkodni a szokásos dolgokhoz, amelyek csak kényelmesek és tartósak. A klasszikus ajtók már a múltban vannak. Most helyesebb azt mondani, hogy az ajtók egymástól elszakadnak és nem nyílnak.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogy a kupéajtókról, az összes mínuszról és az előnyeiről tájékozódjon.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba