Hogyan rendezzük a mennyezetet a fürdőszobában?

A fürdőszobában a mennyezet modern dizájnja eltér a korábbiaktól. Ma már nagyobb figyelmet fordítanak erre, mert a gyártók jelentősen bővítették a befejező anyagok körét. Ahhoz, hogy jobban megértsük a különböző technikák lehetőségeit, érdemes közelebb kerülni az adott lakószoba díszítési lehetőségeihez.

Különleges jellemzők

A főbb különbség a fürdőszoba és a ház egyéb szobái között a megnövekedett páratartalom. Itt van egy nagy terhelés bármilyen használt anyagra. A gőz, amely emelkedik, befolyásolja a felületet, és néha még a nedvesség is behatol az alapba, páralecsapódást okozva. Ennek eredményeként a felhasznált béléscsíkok elhúzódnak a felszínről. Emiatt, a mennyezet a fürdőszobában nem használható semmilyen tapéta.

Ugyanez vonatkozik a kombinált fürdőszobára. Nemcsak a WC-vel felszerelt fürdőszobában jó szellőztető rendszer és jól átgondolt kommunikációs rendszerek vannak. A bevonat hatalmas terhelést hoz létre, ami néha deformálja a felhasznált anyagot. Megjelenik a megjelenés, színváltozások, jellemző sárgaság jelenik meg. Nehézségek és megszakadt kilátások, amelyek a tervezési technikák korlátozását kényszerítik.

A fürdőszobai tervezés modern megközelítése lehetővé teszi, hogy a legszokatlanabb helyekre helyezze. Ez lehet az épület második emelete, zárt típusú veranda és egy tetőtér is. Az utóbbi esetben a kialakítást bonyolítja a tető alakja, amely mind a mennyezet, mind a manzárdszerkezet falai. A mennyezet megnehezítése a dőlésszög, a gerendák, szarufák, ablakok miatt.

A fürdőszoba körülményeit figyelembe véve a szakértők másfajta finomságot fejlesztettek ki, amelyre számos alapvető követelmény vonatkozik. Ez lehetővé teszi, hogy a vevő pontosabban megközelítse a vásárlási folyamatot, kiválasztotta a megfelelő anyagot és egy hatalmas listát. Az anyagok eltérő összetételűek, természetes vagy szintetikus eredetűek, sűrűségük és megjelenésük lehetnek. Más telepítési technológiával, megjelenéssel és kiadási formával rendelkeznek. Mindazonáltal mindegyiknek be kell illeszkednie a meglévő szabványokba, és nem szabad átadnia a nedvességet a zárt szerkezeteknek.

fürdőszoba a tetőtérben
terasz fürdőszoba
fürdőszoba a tetőtérben

A fürdőszobai mennyezetre vonatkozó anyagi követelmények

Nedvességálló

A nedvesség bejutása az anyag szerkezetébe és felhalmozódása kizárt.

szilárdság

Az anyag nem sérülhet meg véletlen mechanikai hatással.

antisztatikus

A felhasznált felület nem lehet a penész és a gomba megjelenésének és terjedésének közege.

Egyszerű gondosság

Bármilyen szennyeződést a lehető legteljesebb mértékben el kell távolítani a felületről, speciális készítmények nélkül.

Környezetbarát

Ez a minőség kiküszöböli a háztartások egészségét, és különösen fontos az allergiák számára.

Alacsony súlyterhelés

Az anyag súlya nem okozhat nagy nyomást a hordozókra.

Minimális falmagasság-csökkentés

Minél alacsonyabb a magasság, annál jobb.

Csiszoló ellenállás

A háztartási vegyszerekkel történő rendszeres tisztítás nem befolyásolhatja az anyag felületét.

Hosszú élettartam

A mennyezeti átfedés évek óta működik. Ez nem járhat gyakori kiigazításokkal.

Tűzbiztonság

Az előre nem látható helyzetektől függetlenül az anyag nem gyulladhat.

esztétika

A vonzóság az egyik legfontosabb tényező.

elérhetőség

Az anyag prioritása, amelynek megvásárlása a költségvetésbe illeszkedik.

felületi kondenzátum
tisztítás és ápolás
éghetőség

Sajnos nem minden anyagtípus egyszerre teljesíti az összes kritériumot. A fő probléma a nedvesség ellenállása. Bármi legyen is a kivitelezés, a víz vagy a gőz lebontást okoz. Ezenkívül az összes felhasznált befejező anyag vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártási szakaszban a védjegyek gondoskodnak, ami javítja a gyártott termékek minőségét. Senki sem mentes a fenti lakások szivárgásától.

Előnyök és hátrányok

A fürdőszobai mennyezeti díszítésnek sok előnye van.

 • Ez megváltoztatja egy adott helyiség észlelését. A befejezés lehetővé teszi a belső hátteret, ami a fürdőszobát elegánsvá teszi.
mintás függesztett mennyezet
feszített mennyezet
csillagos ég
 • Ezt a nyersanyagot az új szabványoknak megfelelően modern berendezésekkel állítják elő. Ennek köszönhetően magas minőségi jellemzőkkel rendelkezik.
 • Mennyezeti anyagok a fürdőszobában a piacon széles körben. Bárki választhat a költségvetésnek megfelelő opciót.
 • A felhasznált nyersanyagok különböző módon rögzítik a mennyezethez. Ez különösen fontos a magas páratartalmú lakóépületekben.
 • A legtöbb befejező anyag borítja az alapot. Elrejti a mennyezet hibáit (szabálytalanságok, lyukak, zsetonok, gödrök, repedések).
régi mennyezeti hibák
feszített mennyezet telepítése
 • Egyes rendszerek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a magasságkülönbségtől. Segítségükkel magad választhatod ki a falak magasságát.
 • A felhasznált felület széles színválasztékkal rendelkezik. Ennek köszönhetően a fürdőszobában belsejét bármilyen színben díszítheti.
 • A mennyezet díszítése különböző szerkezetű, bármilyen anyag szimulálására alkalmas. A fényvisszaverő képessége más, és lehetővé teszi, hogy vizuálisan megváltoztassa a tér területét.
fa díszítés
fotónyomtatás
tükrözött mennyezet
PVC színes film
 • A felhasznált anyagok lehetővé teszik a különböző világítási rendszerek beágyazását. A gyártók biztonságos alkatrészeket biztosítanak, így a fények nem olvadnak meg a nyersanyagok szerkezetét.
 • A mennyezeti burkolat más belső stílusban megfelelő. A textúrán, a színeken, a vonalakon, a hatáson keresztül bármilyen formatervezés jellegzetességeit közvetítheti.
 • A mennyezet átfedésének anyagai harmonikusan egyesülnek egymással. Ez lehetővé teszi, hogy zóna legyen a térben, ha ezt a stílus igényli.
lámpatestek
lámpatestek
űrtartozás
űrtartozás

Számos előnnyel jár, hogy a mennyezetnek vannak hátrányai. A legtöbb esetben előzetes előkészítést igényel. A szerkezet megerősítése nélkül a bevonat nem lesz tartós. A porózus átfedés eltörött, nem ragasztott anyagot ragaszt. Bizonyos erőfeszítéseket kell tenni a szerkezetnek a behatoló vegyülettel való kiegyenlítésére.

Az előkészítő munka időt és különleges nyersanyagok beszerzését igényli. Ez lehet az oka annak, hogy szakemberre fordulnak, mert nem mindenki építhet felfüggesztést vagy úszó mennyezetet. Bizonyos esetekben meg kell mozdítania a vezetékeket, ami egy egyszerű ember számára az utcán tűnik nehéznek. A mennyezet és a nehezen elérhető helyek nincsenek megfosztva. Ez a tényező arra kényszerít, hogy újra megvizsgálja a választást a rendelkezésre álló tartományból.

régi mennyezet
mennyezeti előkészítés
szuszpenziók
vibrációs tartó az úszó mennyezethez

Vásároljon anyagot tartalékkal. Ez szükségtelen hulladékot eredményez, de minimálisra csökkenti a darabolás esetén a befejeződés hiányát. Gyakran meg kell vágni és fúrni lyukakat a lámpák számára, ami meghibásodást okozhat egy nem megfelelő megközelítéssel. A hiányt bonyolíthatja a szükséges anyag hiánya a boltban: megvásárolható.

anyagok

A fürdőszobai díszítéshez a mennyezet különböző nyersanyagokat használ.

 • PVC fóliák;
 • nedvességálló gipszkarton;
 • vízálló festék;
 • műanyag panelek;
PVC-fólia
nedvességálló gipszkarton
vízálló festék
műanyag panelek
 • mennyezeti lamellák;
 • falburkolatok;
 • üveglapok;
 • fém kazetták;
 • fás kivitel.

A fürdőszobák díszítésére szolgáló gipsz- és szövetanyagok használata ellentmondásos kérdés. Megengedték a vizet és a gőzt. Nem minden gipsz összetétel megfelelő a fürdőszobai mennyezet kialakításához. A mesterek nem javasolják a mennyezet díszítésére használt anyagot, legyen az egy vászon vagy textil tapéta.

A lapkát takarékosan kell használni: elegendő a falak befejezése. Vizuálisan csökkenti a falak magasságát. Azonban a fali anyag vékonyabb, mint a padlóburkolat, ami csökkenti a padlón lévő terhelést. Hablapok a burkolathoz nem alkalmasak: lehetővé teszik a nedvességet, a ragasztó ragasztó.

tükör csempe
fürdőszoba mennyezeti csempe

A festészet a költségvetés opciója. Rövid élettartamú, mint a panelekből, fémből (alumíniumból) vagy fából készült nyersanyagokból készült mennyezetekkel. A gipszkarton kis fürdőszobákban nem nevezhető sikeresnek, bár speciális vízlepergető összetételű. Azonban ő teszi lehetővé, hogy többszintű terveket hozzon létre. Ezért a leggyakrabban a mennyezet tervezésére szolgál.

festeni a mennyezetet
PVC panelek telepítése

Az egyik legjobb megoldás a műanyag használata. Nem befolyásolja a víz, a gőz vagy a penész. Nem rozsdásodik meg, mint egy kazettás fém analóg, és megkülönbözteti a képességét, hogy bármilyen nyersanyagot, még természetes is utánozni képes. Használatának legjobb lehetőségei az állvány, a panel és a kazettás technikák (szalagok, lemezek és négyzetrészek). Ez stabilabb működésben van, mint a vörösfenyő analóg.

A film kényelmes deformációs ellenállással rendelkezik. Tartós, nem változtatja meg az eredeti színt. Kis súlyban különbözik, képes a vizet a lakásból való szivárgás esetén felülről tartani. Szúrás vagy mechanikai sérülés esetén azonban meg kell változtatni. A stilisták nem javasolják a mennyezet mozaikjainak használatát: nem kombinálják a fürdőszobai belső fal minden díszítésével és stílusos megoldásával.

függesztett mennyezet vízzel
a víz elvezetése a mennyezetről

Egyszintű és többszintű konstrukciók

Minden létező típus különbözik a szintek számától. A fürdőszoba a gyakran korlátozott hely miatt nem fogadható el komplex technikák. Azonban, ha az elrendezés, a falak magassága és a területe lehetővé teszi, a tanfolyam különböző tervezési technikák.

Az egyszintű konstrukciók:

 • feszített film a kereten;
 • hagyományos festészet;
 • fa lapok ragasztása;
 • panelek, kazetták, sínek;
 • karton egy kereten vagy fogasokon.

Ezek lényegében egyszerű egyszerű trükkök. A mennyezet kialakítása miatt másképp néz ki. Ez azonban egy repülőgép mindenütt. Ha az építkezés bonyolultabbá válik, akkor a másik magasság kialakítása a fő hátterében jelenik meg - ezek már kétszintű rendszerek. Ha több szint van, akkor a design többszintű. Külsőleg ez egyfajta torta, amely különböző formájú dobozokból vagy formákból készül, különböző befejező anyagokkal kombinálva.

Ön kombinálhatja a gipszkarton és a stretch anyagot. Jól néz ki szárnyaló kétszintes mennyezet a gipszkarton és a műanyag panelek kombinációjában. A lécek és panelek kényelme a várrögzítő rendszer. Könnyen telepíthetők, és más típusú beépített lámpákkal kombinálhatók.

gipszkarton és PVC fólia
gipszkarton és PVC fólia
gipszkarton és PVC fólia
gipszkarton és PVC fólia

A keret és a gipszkarton kivágott figurái miatt többszintű rendszert biztosítanak. A gipszkarton gipszkartonnak vagy maguknak a profiloknak köszönhetően a kívánt alakot adják meg. Néha a díszítés egy dobozot tartalmaz egy lyukkal a film számára, így a kazetták vagy csempe körüli területet hagy. Minden esetben, a tervezés megkezdése előtt hozzon létre egy vázlatot, amelyen a design minden árnyalata látható.

világítás

A világítás fontos szerepet játszik a mennyezet kialakításában. Bármelyik dizájn elegáns lehet. A helyes választás egy bizonyos zónát hangsúlyoz, ez lehet kompozíciós, központi és kiegészítő. A kiválasztott anyag könnyebb elhelyezése. A világítás megközelítése azonban szándékos.

  Mivel a fürdőszobában a fő világítást használják:

  • felfüggesztéses lámpák;
  • geometriai alakzatok;
  • beépített pont eszközök;
  • foltok beállítási rendszerrel;
  • rugalmas kábel és szalag.

  A használt világítóberendezések megkülönböztető tulajdonsága a kompatibilitás. A tervezési opciótól függően a mennyezeten többféle lámpatest lehet. Például egy kör alakú, kerek alakú lámpatest jól néz ki, beépített háttérvilágítással spotlámpák formájában. Ezzel egyidejűleg a konstrukció beépített rugalmas szalaggal díszíthető a kerület körül. A tervezés során a legfőbb dolog az ízérzet, az azonos forma és a dekoráció kiválasztása.

  A fürdőszobában több világítóberendezés használatának egyik jellemzője a használt fényforrások. Ezek olyan LED-ek, amelyek alacsony energiafogyasztással és mérettel rendelkeznek. Biztonságosak, környezetbarátak, ellenállóak a túlfeszültségekre, széles színválasztékkal rendelkeznek a fényáram árnyalataiban. Ezek azonban nem adnak diffúz áramlást, lumineszcenciájukat irányítják.

  LED világít
  LED világít
  LED világít
  LED világít

  A központi lámpa megválasztása nem oldja meg a fürdőszoba sötét foltjainak és megvilágított területeinek problémáját: a világítás egyenetlen lesz. Ezért több eszközt kell használni egyenlő lépésekkel. Vagy hozzáadhat egy központi lámpát, amely világít a mennyezet kerületén. Néha be van ágyazva a doboz vagy a göndör vonalak kontúrjaiba, valamint a lebegő minták számára fenntartott résbe.

  A használt világítótestek minden típusa a követelmények listájára vonatkozik. Ezért elhelyezésük szigorúan meg van határozva. Ami fontos, a fényforrás magassága. A minimális érték körülbelül 2,3 m. Ebben az esetben a készüléknek zárt mennyezetűnek kell lennie, hogy megakadályozza a nedvesség belépését. Ideális esetben a fényforrást védeni kell a gőztől, és védőfelszereltséggel kell rendelkeznie. Működés közben nem szabad felmelegedni.

  lámpák a fürdőszobában
  lámpák a fürdőszobában
  lámpák a fürdőszobában

  tervezés

  Tervezési fürdőszobai mennyezeti megoldások lehetnek. Az ízlés és az otthon belső stílusának alapja. A stilisták nem javasolnak más stílusokat. A különböző temperamentumstílusok éles átmenetei belső egyensúlytalanságot okozhatnak. A háztartások kénytelenek lesznek más légkörbe merülni, ami végül is kényelmetlen lesz a fürdőszobában.

  A befejező anyagok lehetővé teszik, hogy bármilyen stílusban beállítsa a belső hátteret. Ettől függően klasszikus, modern, etnikai, vintage vagy kreatív stílusokat választhat. A design minden ágának sajátos sajátosságai vannak. Ezeket a kép bizonyos elemeivel, panel technikákkal, kontrasztos betétekkel, további díszítésekkel lehet bemutatni.

  mennyezeti kialakítás
  mennyezeti kialakítás

  klasszikus

  A felállás klasszikus, klasszicista, klasszicista. Mindegyikük szándékos palota ünnepséggel, jellegzetes eleganciával és szeszélyes luxussal rendelkezik. Az egymás közötti különbségek nyilvánvalóak: a modern megközelítés díszítése inkább visszafogott. Ez egyfajta evolúció, a modern bútorokhoz való alkalmazkodás, a fali dekoráció, bár a névjegykártyák és a stilistika továbbra is fennmarad.

  Ez általában:

  • a mennyezeti anyag díszítésére szolgáló módszerek gipsz stukkó utánzásával (csempe vagy dekor a központi lámpa területén);
  • különböző díszlécek, bagettek aranyozott;
  • szimmetria, geometriai alakzatok kombinációja sima vonalakkal.
  klasszikus stílus
  klasszikus stílus
  klasszikus stílus
  klasszikus stílus

  A modern megközelítés tekintetében itt a következő technikák állnak:

  • matt és fényes textúrák kombinációja, amelyek kiemelik őket;
  • fehér és bézs kontrasztok használata;
  • fehér.
  klasszikus stílus
  klasszikus stílus

  A hagyományos változatban a mennyezet fóliából, gipszkartonból, gipsz utánzat panelekből készült, és függesztett csillár díszíti. Ez azonban inkább szimuláció, hiszen a kristály műanyaggal van helyettesítve, és a mennyezeti lámpák zárva vannak. A modern értelemben a csillárok rövid kerek felfüggesztéssel helyettesítik a könnyű kerek szerkezeteket. Elhelyezésük csak magas mennyezettel, a felfüggesztés rövid hosszával és a lámpa távoli távolságával lehetséges a veszélyes helyektől.

  modern

  A múltbeli történelmi korok szellemében díszítik a modernista trendeket. Fontos, hogy bemutassuk a felhasznált anyag textúráját és néha szintetikus alapját. A minimalizmus a dekorációk nélküli, tömör vászonot részesíti előnyben, elég funkcionalitás. A modern, art deco, szecessziós, brutalizmus eleganciát igényel. Kevés fekete-fehér lefedettség lesz. A fényes anyag tükörbetétekkel lehetséges.

  modern
  szecesszió
  Art Deco
  brutalizmus

  Ez a fényes, feszes fólia szokatlan betétekkel és nyomatokkal, lécekkel, szalagokkal, műanyag panelekkel, lécekkel, szalagokkal, ragyogó mennyezettel rendelkezik. Krómozott felületű mennyezeti lámpák díszítése. Néha fontos, hogy például a lebegő akcentussal és a forgatás lehetőségével mutassuk be és fejlesszük a technológiát. Ha furcsanak tűnik, mások biztosak abban, hogy szükségük van egy ilyen terv kiválasztására.

  etnikai

  Ez az ág tartalmazza a különböző országok népeinek kultúrájával és hagyományaival kapcsolatos stílusait (például angol, kínai, olasz, arab, japán, afrikai, görög stílus). A végrehajtási anyagok különbözőek (kazetták, lécek, perforált lapok, gipszkarton, néha festék, műanyag panelek). A hangsúly az egyes nemzetekre jellemző díszekre vonatkozik. Például az angol stílusban ez lehet egy fából készült mennyezeti lapka.

  Egyiptomi stílus
  Afrikai stílus
  görög stílus
  Német stílus

  Ha szeretné megmutatni a görög irányt, a mennyezet tömör lehet: elég baguettát a kívánt díszítéssel. Ha ez egy afrikai stílus, különleges színre, élénk színekre van szüksége. A kínai formatervezéshez egy lebegő mennyezet illúzióját használhatja szalagfénnyel, amely körülveszi a díszítéssel díszített hangsúlyt a fanz utánzásával. Etnikai irányban minden elemnek van egy értéke, amely tükrözi a kor szellemét.

  alkotó

  Az ilyen területek a mennyezet díszítésére szándékosan durva megközelítést részesítenek előnyben. A prioritás a matt felület, az ipari tárgyak és a befejezetlen tárgyak utánzata. Ezek a területek gyakran nem igényelnek dekorációt. Néha elég, ha szándékosan megadjuk a mennyezetnek a beton megjelenését, lógnak rá a kommunikációs rendszerek utánzata.

  kreatív stílus
  kreatív stílus
  kreatív stílus

  Más esetekben a mennyezet gerendákkal rendelkezik. Ez különösen igaz, ha a fürdőszoba a tetőtérben található. Nem kell semmit változtatni: csak el kell rejtenie a vezetékeket és vízszigetelést kell végeznie. Gyakran a mennyezet díszítése a lámpák (ventilátorok, fények, foltok). Ezért a tervezés egyszerű.

  szüret

  A szüreti területek (rokokó, évjárat, Provence) tervezésének változatai a paletta túlnyomórészt világos tónusaihoz illeszkednek. Ez szükségszerűen fehér, tejszerű vagy elefántcsont hang. Az alapszabály a tömörség. A prioritás az anyag matt textúrája, kiemelése fényes, mérsékelt vonalakkal, formák simasága. Bizonyos esetekben azonban lehetséges a nacre vagy gyöngyhatás jelenléte.

  rokokó stílus
  vintage stílusú
  Provence-i stílus

  A mennyezet díszítésére használhatja a mennyezeti lábazatot, a műanyag bagettet. Szépen néz ki a reiki panel fehér festett fa formájában. Az elegánsabb területek számára elfogadható ívelt forma, gipszkarton használata, a központi lámpa hangsúlya. Ilyen területeken a kétszintes mennyezeti kialakítás lehetőségeit kell kiválasztani.

  Színtartomány

  A fürdőszobai mennyezet színe változatos. Eddig a tervezők felfedték az egyes színek lehetőségeit. Ez lehetővé teszi, hogy elmozduljon a szokásos szabványoktól, és megvizsgálja a díszítés új lehetőségeit. A színek kiválasztásakor a hangsúly a lakástulajdonos belső felfogására támaszkodik. Ezért furcsa módon különös figyelmet fordítanak a sötét tónusokra. Sötét szürke, fekete, fekete-barna wenge, a lila és a fekete keverék divatos.

  sötét mennyezet
  sötét mennyezet
  sötét mennyezet
  sötét mennyezet

  Ez a megközelítés azonban jó, ha egy személy él. Ha a fürdőszobát több ember használja, ez belső kellemetlenséget okozhat. Figyelembe kell vennünk minden egyes véleményét, és választania kell mindenki számára kellemes hangokat. Ebben az esetben a mennyezetre gyakran fehér, bézs, tejszerű, krémszínű anyagokat választunk. A meleg színek hozzájárulnak a belső harmóniához, otthoni légkört teremtenek.

  A fehér szín semleges, és a fényt képes kitölteni. Vizuálisan magasabbra és könnyebbé teszi a mennyezetet. Az egyik sikeres megoldás a fehér textúra fényes használata. A fehér színt gyakran arany, ezüst vagy nyomatok egészítik ki, ami radikálisan megváltoztatja a légkört. Jól néz ki egy olajbogyó, zöld, fás, menta társa.

  zöld árnyalatokkal kombinálva
  zöld árnyalatokkal kombinálva

  A textúrát sikeresen használhatja a világos színekkel vagy festéssel. A fehérített fa szürke-bézs színű árnyalatai stílusosak és drágaek. Nem kevésbé sikeres a világos szürke színű bevonat bevont felülettel, marmor utánzás bézs foltokkal. A fényes kontrasztok közül érdemes megemlíteni a sötétkék színt, amelyet a csillagos ég ötletének megvalósítására használnak.

  könnyű mennyezet
  könnyű mennyezet
  könnyű mennyezet
  könnyű mennyezet

  A használt hangnak sokoldalúnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a textúrának két vagy három tónusúnak kell lennie, esetleg az ombre vagy a sima befecskendezés hatására. A fehérített textúrák kombinációja értékelhető. A világos tónusok éles kontrasztjai a bor és a fekete között a múlté válnak. Fontos, hogy harmóniát és könnyűséget mutassunk. A lágyítás megkísérli használni a kapcsolódó árnyalatokat.

  Hogyan csináld magad?

  A fürdőszoba mennyezetének saját kezű díszítése nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A munkaterület a felhasznált anyag típusától és a rögzítés módjától függ. A keret módszerek előfeltétele a vízszigetelés. A bőr és a bázis között van elhelyezve.

  festmény

  A legegyszerűbb módja a festésnek. A felület először elkészül: fedje fel a repedéseket, távolítsa el a dudorokat, a forgácsokat és a lyukakat. El kell távolítani mindent, ami az érdesség hatását okozza. Ezután a bázist primerrel kezeljük a falak megerősítésére. Behatolódik a por részecskéihez és a mikrokockákhoz. Utána a felületet cement alapú vakolattal kezeljük, majd polírozzuk. A festéket kétszer alkalmazzák, hogy a szín tiszta legyen, és a felület minőségileg festett legyen.

  mennyezeti hiba
  előkészítés javításra
  mennyezeti repedés megszüntetése

  Mennyezeti csempe

  Ha a festmény túl egyszerű a mennyezet díszítéséhez, akkor műanyag mennyezeti lapokkal vagy faipari termékekkel borítható. Ehhez használjon speciális ragasztót. Az alap előkészítése, csempe kalibrálása. Annak ellenére, hogy az eladók biztosítják, különböznek egymástól, ami a hiányosságok oka. A lapok hátoldalán ragasztót alkalmazunk (5 - 9 pont), majd a mennyezetre helyezzük és nyomjuk meg.Amikor a mennyezet teljesen beillesztésre kerül, a kerület körül egy mennyezeti lábazat (baguette) van rögzítve, így a szalag beágyazásához 8 - 10 cm-es rés van.

  Panelek és lécek

  A mennyezeti panelek befejezése megköveteli a keret kialakítását. Alumínium profilokból és felfüggesztésekből készül. A profilok a dübelek kerületén vannak rögzítve, csatlakoznak, lefedik a mennyezeti lábazat alját. Ezután a paneleket behelyezzük a lábazatba, elfelejtve, hogy a lámpa alatti lyukat előzetesen vigyázzuk. Az utolsó panelt a hornyok lábazatához és az előző részhez rögzítik és rögzítik. A mennyezet lécekkel való befejezése hasonló a technológiához a panelekhez.

  telepítési diagram
  felfüggesztés állvány mennyezetre
  mennyezeti burkolólapok

  Feszítőszövet és gipszkarton

  A gipszkarton és a stretch fólia telepítése némileg bonyolultabb. A stretch vászonhoz hozzon létre egy keretet. Ezek olyan profilok, amelyek speciális rögzítőkkel vannak összekötve a kerület körül. Ezt követően a szobát hőlégfúvóval 60 fokos hőmérsékletre melegítik. A film a sarokban van rögzítve, majd az ellenkezőjében, a másikban - a fennmaradó kettőben rögzítve. Feszültsége, a sarkoktól a központig. A felesleges anyagot levágják.

  A gipszkarton telepítése nem is keret nélküli. A leggyakoribb lehetőség a felfüggesztő rendszer. Bázist készítünk, azonos hosszúságú szuszpenziókat csavarunk be. Készítsen keretet, amely felfüggesztéssel van összekötve. A rögzítéshez speciális rögzítőket használjon. A gipszszállemezeket kivágják és összehajtogatják a kialakításnak megfelelően, majd a kerethez rögzítik.

  keret a feszített mennyezethez
  gipszkarton mennyezeti keret

  kazetták

  Ahhoz, hogy a mennyezetet kazettákkal lássák el, szükség van egy fémkeret kialakítására sejtek formájában. Az előzetes számítások megjelölik az alkatrészek helyét, biztosítva, hogy minden négyzet alakú kazetta a helyére kerüljön. Miután elkészült a profilkeret, beillesztik a dekoratív paneleket. Az ilyen mennyezetet a fürdőszobában alumínium fajták, plexiüveg, akril, ásványi és horganyzott változatok segítségével lehet díszíteni.

  kazetta mennyezeti szerelése
  kazettás mennyezet
  kazettás mennyezet

  tippek

  A fürdőszobai mennyezet díszítésére szolgáló anyag kiválasztásakor nem kétséges, Érdemes figyelembe venni számos hasznos ajánlást.

  • A mennyezet sötétítő színe vizuálisan csökkenti a falak magasságát, a fény pedig magasabb lesz.
  • A festékek kiválasztásakor a fürdőszobában előnyben kell részesíteni a szilikátvegyületek bevonatait. Ellenállnak a penész kialakulásának.
  • A befejező burkolólapokat kizárólag ékezetes zuhanyzóként lehet kiválasztani. Az ábrának természetes színekben kell felvennie a fényt.
  • Az alumínium lécek kiválasztásakor ügyeljen a lakk vagy festékbevonat védőrétegére.
  • A kazetta mennyezete kényelmes hozzáférést biztosít a belső térhez, ha szükséges. Ebben az esetben az egyes paneleket beépített fényekkel helyettesítheti.
  • A műanyag panelek kiválasztásakor jobb, ha megfelelő sűrű anyagot választunk. A dokkoló technológiának zökkenőmentesnek kell lennie.
  • A keret kialakításához a fürdőszobában horganyzott fémprofilra van szükség. A fa analóg deformálódhat a folyamatos nedvességnek való kitettség következtében.
  • Az üveg beszerelése a mennyezet felépítésére egy tapasztalt mester képessége alatt lehetséges. A szereléskor speciális védőfóliával kell fedni.
  • A kialakításban lévő tükörbetétek kis térfogatban megfelelőek. Bőségükkel belső egyensúlyhiány jön létre.
  • A fát mennyezeti burkolatként választva előnyben kell részesíteni a vörösfenyő, tölgy és gyertyán. A deformáció százalékos aránya a többi analóghoz képest kisebb.

  Gyönyörű példák a belső térben

  Kapjon ihletet a fürdőszobai mennyezet díszítésére, megnézve a fotógalériák példáit.

  • Indiai téma szokatlan design a mennyezeti szerkezet és a gerendák.
  • Szokatlan megközelítés a tervezéshez a beépített feszültségfólia háttérvilágítással.
  • Példa egy tükörbetét harmonikus használatára kazetták formájában gipszkarton alapon.
  • Kreatív design fa és gerendák használata felületi öregedési hatással.
  Indiai témák
  beépített fények
  tükörbetétek
  gerendák használata
  • A fa textúra a kőfal dekoráció, a függő lámpa és a beépített világítás használatával.
  • Egy érdekes megoldás a laminált műanyag panelek használatával, amely lenyűgözően néz ki a fali lécek hátterében.
  • A kétszintű kialakítás szokatlan kialakítása egy polihedrő, mennyezeti díszítéssel, kreatív csillár formájában.
  • Többszintes mennyezet a fürdő tálán, geometriai alakzatú, függesztett lámpa segítségével, kiemelve a fürdőzónát.
  fa textúra
  műanyag panelek
  kreatív csillár
  többszintű mennyezet
  • Szokatlan vétel egy niche formájában, a helyszín funkcionális területeinek állítható szögben történő elosztása.
  • Feszítőfóliát használva száloptikai szálakkal. Tervezzen semleges színekben.
  • A zuhanykabin kiválasztása különálló RGB kék árnyalattal. A beépített fordított lámpák megléte.
  • Kazettás mennyezetek panelekkel. Egy harmonikus megoldás a fürdőszoba belsejében semleges színekben.
  • A zuhanykabin csempe kiemelése, a kipufogógáz jelenléte. A fő rész gipszkarton kész.

  A fürdőszobában a mennyezet kialakításának megválasztása finoman leírható a videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba