Tágas mennyezet: szép belső kialakítás

A harmónia és a tökéletesség iránti vágy természeténél fogva az emberekben rejlik. Otthonát, egy ember megpróbál hangulatos, kényelmes esztétikussá tenni. A divatirányzatok egyre inkább visszatérnek a magas művészeti építészet eredetéhez: a természetes anyagok használata a klasszikus stílusban, a Birodalom irányai, a reneszánsz, a barokk tökéletesen. A kazettás mennyezetek csodálatos szerepet játszhatnak a szép belső kialakítás lehetőségeinek kialakításában.

Jellemzők

Caisson - egy geometriai alakzatú panel (általában téglalap, négyzet, gyémánt), süllyesztve a mennyezetbe. Az ilyen mennyezet gyakran kupolákban vagy ívekben figyelhető meg. Az ilyen panelek sorozata és egy kazettás mennyezetet hoz létre. A Caisson mennyezetek ismertek az ókori Görögország, Egyiptom, Róma óta. A díszítésben hagyományosan természetes terrakotta, márvány, kő és fa használják.

Ez a kialakítás tökéletesen illeszkedik az elegáns stukkóhoz és kifinomult mennyezeti festés. A Caisson formatervezési minták különböző aljzatokkal, szegélyekkel, karniszokkal és dombornyomással vannak díszítve. Ezek a mennyezetek a világ különböző kultúráinak építészeti remekműveiben találhatók: kastélyokban, palotákban, templomokban, színházakban, múzeumokban és művészeti galériákban. A reneszánsz vagy a reneszánsz korszakában a fesztiválozott mennyezet volt a legnépszerűbb csúcson, amelyet az ősi társadalom szellemi és művészi virágzása jellemez. Korábban az ilyen struktúrák túlnyomórészt konstruktív funkciót hordoztak.

A modern caissonoknak esztétikai céljuk van. Láthatók a kandallószobákban, irodákban, otthoni könyvtárakban, nappali szobákban, hálószobákban, konyhákban, magán- és családi házakban. Ez a kialakítás javítja a szoba akusztikáját, vizuálisan bővíti a helyet. Építészeti és hangulatosságot biztosít a szobához, valamint a stilisztikai műveltséget és a teljességet. A dekoratív jelentősége a kaisson mennyezet eredeti és fényűző.

Típusok és anyagok

A Caisson mennyezetek nemességet, kényelmet és melegséget hozhatnak a házba. Ezek a klasszicista vagy modern stílusban készülhetnek. Az ilyen lenyűgöző formatervezési minták létrehozásához használt különböző anyagok miatt különböző stilisztikus terheket lehetett elérni.

A következő módszerek vannak a kazettás mennyezetek teljesítéséhez:

 • klasszikus fa;
 • a fa és az MDF lapok összehangolása;
 • gipszkarton építés;
 • poliuretán caissonok.

A tömör fából készült mennyezeti mennyezet klasszikus. Amikor környezetbarát anyagokat készítenek. Ezért az egyes kazonok egyedi, egyedi és elegáns szerkezetűek. Az elegancia és az esztétika hatásának növelése érdekében használhat lakkot vagy foltot. A természetes fa méltósággal és fontossággal tölti ki a szobát, miközben díszíti.

Általában tölgyfát, diót és hamu használnak fafaragott mennyezet létrehozására. A mennyezet szilárdságát, praktikusságát és tartósságát biztosítja. A fa csészék - egy biztos módja a szoba hangszigetelésének növelésére. Annak ellenére, hogy ezek a mennyezetek a fafák parazitáinak rendszeres kezelését teszik szükségessé, évszázadok óta folyamatosan maradt vezetői. Ez a mód a díszítéssel ellátott keretes szerkezetek megvalósítására alkalmas a belső tér igazi ismerőinek, akik nem félnek az anyagköltségektől és a telepítés munkaképességétől.

A kaisson-mennyezetek létrehozásának folyamatába történő összevonása magában foglalja az MDF lemezek használatát a természetes fafajok egyes részeinek helyett.

Az ilyen harmonizációnak számos előnye van:

 • az anyag nem zsugorodik és nem deformálódik;
 • a telepítési folyamat kevésbé bonyolult;
 • a költség alacsonyabb;
 • külső identitás természetes fa mennyezettel;
 • garantált elegáns eredmény.

A kombinált módszer előnyei ellenére hátrányai vannak. A rétegelt lemez használata miatt csökken a kaissonok értéke és természetessége. A rétegelt lemez panelek nem tűzállóak és vízállóak. Azonban a harmonizált kazoni mennyezetek elég látványosak. Szépségük és kifinomultságuk kiemelheti például a mennyezeti kivezetést aranylevelekkel és elegáns csillárral.

A gipszkartonból származó caissonok kivitelezése - a csodálatos tervezési döntés. A technológia célja, hogy keretet hozzon létre egy álmennyezetre, vakolat műanyagból. Az ilyen mennyezet különböző gipsz kazettákkal, karnizákkal díszített, megkönnyebbüléssel és festéssel. A geometriai díszek különösen népszerűek.

Ezek a mennyezeti mennyezetek texturáltak és elegánsak. Ezek a tervek azonban összetettek a végrehajtás során, és előzetes munkát igényelnek a vázlaton. Nagy mennyiségi és dekorációs tulajdonságai miatt ezek a mennyezetek nehezen karbantarthatók (porzás a használat során). Az előnyök megkülönböztethetik az emberi egészséget, a hosszú élettartamot és a hatékonyságot.

A poliuretán valóságos felfedezése lett a kaissonoknak. Ez az anyag tökéletesen ábrázolja a stukkó, a természetes anyagok (fa és kő) szerkezetét. Segítségével pontosan és pontosan átadhatja az alkalmazott összetétel szerkezetét. Az ilyen mennyezet nagyszerű a különböző típusú világítás telepítéséhez.

A poliuretán kaisson mennyezetek egyik előnye az alacsony súlyuk, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ez az anyag könnyen karbantartható. Nem változik az idő színével, nedvességálló, nem hajlamos a megsemmisítésre. Egy ilyen mennyezet könnyű megkapni a kívánt textúrát és árnyalatot, ha szükséges, arany és ezüst bevonattal. Az ilyen csonkok ára viszonylag alacsony.

tervezés

Semmi nem hozza létre azonnali személyiséget egy belső teremhez, mint egy kazettás mennyezet. Néhányat eredetileg doboz gerendákkal és egyéb érdekes elemekkel, mindenféle textúrával és színnel részleteztek. Mások lapos panelekből készülnek, és kevesebb telepítési nehézségük van. Mindazonáltal mindannyian hatalmas lehetőségeket és ötleteket hordoznak inspirációra.

Íme az alapvető tervezési technikák:

 • feltűnő kontraszt;
 • könnyűség és könnyedség;
 • váratlan döntés.

Míg maga a kazettás mennyezet is feltűnő részleteket ad minden szobához, a kontraszt hozzáadásához speciális trükköt használhat. Például, a mennyezet festése fehér jeges árnyalatúval, sötét falak hatását eredményezi. A fordított technika is sikeres. Ha fehér vagy világos falak vannak a térben, akkor egy sötétfedelű mennyezet tisztességesnek tűnik.

A kontrasztot nem feltétlenül kell világos és sötét árnyalatokból létrehozni. Figyelemre méltó a kazettás mennyezet arany, fás árnyalatai. Ezek javítják a bútorok meleg kontrasztját és kontrasztját, például a belső fehér falakkal, fekete akcentussal és szőnyeggel. A padlónak megfelelően választhatja ki a kazettás mennyezet árnyékát.

Ha fehér vagy világos falak vannak munkaterülettel, sötét színek harmonikusan oszlanak el a mennyezeten és a padlón, valamint díszíthetik velük a beépített könyvespolcokat. Kontraszt is kialakítható a mennyezeten, ügyesen festve a panelek belső színét sötét színűben, miközben megtartja a fehér felületet. Ha hozzáadja az eredeti mintás tapétát és a merész medálfényt, az eredmény a modern design csillagszerű példája lesz.

Egy másik professzionális tervezési technika a kaisson mennyezetek számára, hogy könnyedséget és könnyedséget adjon nekik. A kazettás mennyezetek ideális választás friss és tágas szobákhoz. A kazettás mennyezet részlete egyéniséget adhat a térhez. Képes tükrözni a szobában lévő dekor érdekes töredékeit, és nagy hangsúlyt fektet egy adott tervezési elemre.

A konyhák népszerű választéka a kazettás mennyezeteknek, különösen fehér konyhák, vagy világos, meleg színekkel díszített terek, francia panorámás ablakokkal és nyitott kilátással. A mennyezeten lévő nagy süllyesztett panelek növelhetik az ilyen helyiség nyitottságát. Ha a fényes és tágas nappaliban magas a mennyezet, a kaissonok segítenek odafigyelni rá. Különösen hatásos lesz, ha az építmény extravagáns függő világítással egészül ki.

Ne felejtsük el az étkezőben lévő kazettás mennyezet lehetőségeit. A nyitott étkezőben finom aluljáró sugározhat, ha a mennyezet erős részei az ideális kísérőjévé válnak, fényes palettát alkotva.

Ez azzal magyarázható, hogy mérsékelt hangsúlyt fektetnek a térre, például hangsúlyozva:

 • a fal festményének gyengédsége;
 • zöld növények és friss virágok az asztalon vagy ablakpárkányon;
 • gyöngyös függesztett lámpák;
 • elegáns fátyolos háttérvilágítás;
 • csipke a székhuzatokon.

A Caisson mennyezetek bonyolultsága miatt vonzza a figyelmet. A könnyű falak fokozzák a szoba nyílt hangulatát, így ideális választás azoknak a belső tereknek, ahol a mennyezet (pl. Eklektikus étkező). Néha jó, ha váratlan érintést adunk hozzá, használj egy nem triviális designt. Például egy vonzó art deco stílusú függő lámpát helyezhet el elegánsan. Érdekes tervezési megoldás lesz a könnyű függő lámpák. A Caisson mennyezetek - a bátorság és a kihívás bemutatásának módja. A sablonon túlmenően az eredetiség eléréséhez érdekes, hiteles tapétákat használhat, amelyek a panelek és szekciók figyelmét vonzzák.

A klasszikus caissonok téglalapokból és négyzetekből készülnek. A szokatlan, de különösen stílusos megoldás a mintázatú sokszögekből álló geometria bemutatása. A mennyezetet speciális színnel festheti, és kézzel készített mintával egészítheti ki. Egy ilyen kofferes mennyezet tökéletesen néz ki.

Vannak olyan példák, amelyek egyértelműen igazolják, hogy a jó kialakításhoz meleg, rusztikus motívumok és modern íz tartozik. Az alábbiakban egy pillanatképet láthatunk egy otthonról, amelynek tulajdonosai tervezték a mennyezetet az elektromos vezetékek problémáinak megoldásához. Az eredmény semmi öröm. Ez a design egyedülálló.

Tippek és trükkök

Mivel a kaisson mennyezetek kialakítása számos funkcióval rendelkezik, Szükséges megjegyezni néhány fontos ajánlást és tanácsot, ha a mennyezetet saját kezűleg tervezik és összeállítják:

 • A Caisson formatervezési minták alkalmasak a magas mennyezetű szobák 2,5 méteres (magasabb - annál jobb) szobáinak díszítésére.
 • A stílustól és az anyagtól függően, bővítheti a helyet, vagy a felső határokat vizuálisan csökkentheti (különösen óvatosnak kell lennie a sötét skála méreteivel).
 • Ha a terv nem jelenti azt, hogy a figyelem a mennyezetre összpontosít, akkor fehér vagy világos legyen.
 • Minél nagyobb a tér, annál kisebb a kaisson kazetták. Kis helyiségekben a süllyesztett paneleket nagyobbra kell tenni.
 • A fűrészáru fából készült kialakításának kiválasztásakor a mennyezet, a padló és a bútorok színmegfelelőségét figyelni kell a harmonikus kialakítás érdekében.
 • Az esztétikai hatás növelése ügyesen kiválasztott világítással érhető el. A rosszul megtervezett világítás tönkreteheti az egész képet.

A tetőfedő mennyezet nem univerzális, így nem minden belső stílusban szerves.A kazettás szerkezetek független telepítése magas színvonalú képzést, előzetes szakmai tervrajz kialakítását igényli, figyelembe véve a folyamat minden részletét és a telepítés során több ember segítségét.

Gyönyörű példák a belső térben

A díszített szoba jellemzői alapján nagy helyiségekben helyes, hogy egy közepes kompozíciót hozzon létre a caissons segítségével.

Az elegánsan díszített kör a szoba közepén arisztokrácia érzetet teremt, mely a bálterem szellemét és báját és luxust idézi. A ciszonok szimmetrikusan eltérnek egymástól a központi összetételétől.

A kifogástalan technika: a kör középpontjával összhangban helyezze az azonos alakú tárgyat a padlóra a padlóra, amely tükrözi a kofferált kompozíció középpontjának geometriai alakját. Ez lehet egy asztal vagy szőnyeg. Jelölje ki a design exkluzivitását, és segít egy szép csillárral.

A Caissonokat divatos és modern stílusban, például tetőtérben vagy faházban lehet használni. A durván kezelt fa, a masszív keresztező gerendák segítenek elérni a kívánt tervezési irányt és a korszerű értelmezést. Természetes és természetes fa, textíliák várhatók. A fejlett ízérzékelővel rendelkező tervező szakszerű megközelítése hihetetlenül stílusos dekorációt hozhat létre.

Érdekes példa a kaisson mennyezet használatára a belső térben átlós caissonok. Ha a mennyezeti paneleket átlósan helyezi el a díszített tér falaihoz képest, akkor nagyon eredeti hatása van. Ugyanígy könnyű elérni a mennyezet és a padló tükörképét, mivel a parketta burkolólapokat ugyanazzal a technológiával használják.

Egy másik szép tervezési lehetőség, bár meglehetősen összetett, egy panel a lépek formájában. Ez az opció érdekesnek tűnik a belső térben, de pontos matematikai számításokat igényel.

A csipkeburkolattal ellátott cella építése tipikusan az országstílusokra és a Provence-ra jellemző. A fehér festett természetes fa tükrözi a skandináv építészeti stílust. Ez a tervezési lehetőség nemességet hordoz.

Mi a kazettás mennyezet, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba