Hogyan kell varrni egy lapot?

Sok oka van annak, hogy egy személy miért akar varrni egy lapot. Például egy új matracot mutatott be, de a rendelkezésre álló lapok egyike sem illeszkedik a méretéhez, mivel a matrac nem szabványos formájú vagy méretű. Vagy talán költözött, és az új lakásban nincsenek olyan ágyak, mint korábban. Vagy csak meg akarja szerezni a készségeket, amelyek később nemcsak az életben hasznosak lesznek, hanem további jövedelemforrássá válnak. Azt akarja tudni, hogyan kell varrni egy lapot.

A szövet kiválasztása

Ideális megoldás a gyapotok számára is biztonságos, higroszkópos, jó légáteresztő képesség, kopásállóság és rendkívül könnyen tisztítható. Ha nincs pénzügyi korlátozása, használhatja a bambuszszöveteket, amelyek a fentieken kívül antimikrobiális és kullancsmegelőzési tulajdonságokkal rendelkeznek. A selyem jó ágynemű - szép, könnyű, kellemes tapintású és tartós. Ezeknek az anyagoknak azonban nagyon magas a költsége, ami nem mindig megfizethető, hogy minden családtagnak jó lapokat biztosítson.

Gyermekek számára a legjobb megoldás a calico - olcsó, sűrű anyag, ellenálló a kopás ellen, nem halmozódik fel a statikus elektromosság, télen felmelegszik, és a hőben jól elnyeli a nedvességet. De a calico nemkívánatos tendenciát mutat a pelletek kialakulására. A flanel is jó választás - olcsó és tartós lágy anyag, amelyet csak természetes színezékekkel festettek. Megőrzi a hőt, de erősen leereszkedhet, ha hosszú ideig mosják és szárad.

flanel
fehérítetlen pamutvászon

De még mindig ki kell választanod valamit, ha nincs semmi aludni. Jobb, ha egyszer egy jó ruhára robbant, majd 10 éven át nem ismeri a bánatot, mint vásárolni valamit, ami kényelmetlenséget okoz vagy évente cserét igényel. Ahogy mondják, a csaló kétszer fizet.

Hogyan kell varrni egy lapot

Kezdjük a mérettel: a matrac hosszúságához és szélességéhez mindkét oldalon még egy és két-két vastagságot kell hozzáadni, például ha a matrac 90x200 és vastagsága 15 cm, mindkét oldalhoz 15 cm-t kell hozzáadni, és az eredményhez 7,5. –15 cm-es beütés (a kapu utolsó elemét 10 cm-re lehet venni). Szükségünk van tehát körülbelül 140x250 cm-es szövet vágására:

 • hossza - 10 + 15 + 200 + 15 + 10 = 250;
 • szélesség - 10 + 15 + 90 + 15 + 10 = 140.

Varrjon egy normál lapot

Itt mindent trite és könnyű. Szükséged lesz: mérőszalag, kendő, varrógép, menet és csapok.

Ahhoz, hogy egy primitív lapot varrjunk, egyszerűen csak 1–1,5 cm-es szövetet varrjunk és varrjunk a teljes kerület mentén (a méret méretezési sémája fent). Ahhoz, hogy a sarkok szépek és szépek legyenek, egy centiméterrel le kell vágni a tippeket, majd 1 centiméterrel megfordítani az eredményül kapott sarokpontot, majd mindkét oldalt meg kell húzni. Addig csapjunk be, amíg megkezdődik a kaparási folyamat. Abban az esetben, ha a hajtás el van ágyazva, vasalóval kell vasalni.

Két darab (fél) lap

Még könnyebb itt. A méretek változatlanok maradnak, csak két azonos méretű szövetet kell varrni, amelyek mérete megegyezik egy normál lapgal, varrógéppel. De csak a megosztott szálon.

Feszítő modell

Egy kicsit nehezebb egy feszítőlapot készíteni, de ezt ellensúlyozza az a tény, hogy praktikusabb és könnyebb a matracra helyezni. Ezt követően elfelejthetjük, és sokkal jobb, mint minden reggel pazarolni az időt, a szokásos lap kitöltése, inkább ráncos vagy gyűrött egy helyen. Ezenkívül a lemez feszültségmodellje a matractól függően különböző formájú lehet. Néha két ruhadarabból készül.Ez természetesen bonyolultabb, de egy ilyen dolog tovább tart. A paplanhuzatból is készíthető, de túl hosszú és zavaró.

A munkához szüksége van: ruhára vagy kész lapra, mérőszalagra, varrógépre, szálakra, ollóra, csapokra, széles vászongumi.

Négyszögletes lap rugalmas

Először is meg kell mérni a fenti példa méretét, de enyhe módosítással: a meglévő rugalmas szalag két szélességét is vissza kell vonni. Ezután háromféleképpen lehet.

 1. A legegyszerűbb: Csak helyezzen be kis gumi szalagokat a sarkokba. Ez a módszer a legkevésbé zavaró és költséges, de ez elég ahhoz, hogy biztosítsa a lapot a matracon. Ennek az innovatív módszernek az eredménye nem tűnik nagyon szépnek, és a lap szakadásának kockázata meglehetősen magas.
 2. Bonyolultabb. A méret nem változik. Előzetesen gumi szalagot kell készítenie, amelynek átmérője valamivel kisebb, mint a matrac átlója (3–5 cm), majd fokozatosan tekerje be a gumiszalagot a szövetbe, kb. Kényelmesebb az élekről indulni. Amikor az eljárás befejeződött, öltjük össze a varrógépet a kerület körül, hogy varrni lehessen.
 3. A legnehezebbbonyolult és költséges, de az így készült termékek a legmegbízhatóbbak és esztétikusabbak. Itt két szövetrészre lesz szükség: az egyik a matrac kerülete hosszára (két szélessége és hossza + 2-3 cm, ami aztán eltűnik) és szélessége egy és fél magasság (vastagság), és a második méretű matrac (hossza * szélesség). Először is, egy kört kell hasonlítani az első szövetrészből a megosztott szál mentén, majd ezt a darabot ugyanúgy lehet varrni a másodikval, és varrni egy rugalmas szalagot, amint azt a második módszer mutatja.

Kerek lap rugalmas

Itt minden ugyanaz, csak a téglalap kerülete helyett meg kell kezdeni a kör átmérőjét, és kövesse a második vagy harmadik módszert. A kerek lap könnyen elhelyezhető az ovális matracon.

Ovális lap rugalmas

  Ha a matracot ovális alakban készítik (általában csecsemőágyban történik), a varrás lapok nem lesznek nehezebbek, mint a lapok varrása egy téglalap alakú matracon. Meg kell mérni a matrac szélső pontja közötti távolságot, vágni egy téglalap alakú szövetrészt, és kerekíteni kell a széleit. Ezután járjon el a fenti rendszerek egyikén. A kerek matracon egy ovális lap is elhelyezhető. Ez szokatlannak tűnik (a sarkok fognak lógni), de néhány ilyen embernek tetszik.

  Hogyan kell varrni ágyneműt, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba