Cersanit csempe: előnyök és gyűjtemények

A Cersanit egy jól ismert márka a kerámiaiparban, melynek neve a lengyel "ceramika" és a "sanitarna" szóból származik. Ahogy a neve is mutatja, a vállalat Lengyelországban található. Ez viszonylag nemrég jött létre - a huszadik század végén. 2010-ben jött Oroszországba, megvásárolta a kerámiagyár Syzranban termelési kapacitását.

Napjainkban a cég a világ vezető vezetője a kerámialapok, porcelán csempe és különböző vízvezetékek gyártásában.

Jellemzők

A Cersanit ma már tizenkét modernen felszerelt gyártósort tartalmaz. Az orosz gyár Cersanit RU LLC leányvállalata a lengyel Cersanit cégnek, amely viszont a Rovese ipari csoport része. A Cersanit márka egyik jellemzője, amely megkülönbözteti a versenytársait, az, hogy a vállalat az egymással szemben álló anyagokkal együtt szaniter berendezéseket is gyárt, így ügyfelei átfogó ajánlatot kapnak, és nem kell kiválasztani a fürdőszobai stílushoz és színhez illeszkedő egészségügyi szerelvényeket.

A Cersanit termékek, köztük a kerámia burkolólapok többsége a legújabb alkalmazottak és technológiák, valamint a vállalat dolgozóinak technikai megoldásainak eredménye. Tehát magas működési jellemzők állnak rendelkezésre, és a legigényesebb fogyasztók kérdéseit kielégítik. A Cersanit kerámia csempe kőporból és vörösfajtákból készült agyagból készül.

A gyártás folyamán két forrásfeldolgozási technológiát használnak:

 • Egyetlen tüzeléssel (monocottura). Ezzel a módszerrel először a nyersanyagot préseljük, majd szárítjuk, az üvegezett réteget felhordjuk és végül kalcináljuk;
 • Dupla pörköléssel (bikottura). Ez a módszer magában foglalja a tömörített kiindulási anyag először égetését, majd az üvegezett réteget, majd egy másik tüzelést.

Most a cég több mint húsz kerámiagyűjteményt gyárt a padlóhoz és több mint száz csempe-választékot a matt és fényes kivitelben, a Cersanit kerámiák magas színvonalát számos díj nyerte el: „Nemzeti minőségi jel”, „a fogyasztó Laurel ága”, Superbrand, PremiumBrend és mások. A vállalat összes termékét az emberi egészségre nézve biztonságosnak tartják, amelyet a vonatkozó tanúsítványok is megerősítenek.

A Cersanit padlóra néző kerámiaanyagok előnyei:

 • a sokk ellenállása, valamint más mechanikai terhelések;
 • a környezet hirtelen hőmérsékletváltozásainak ellenállása;
 • nagyfokú kopásállóság. Idővel, a csempe nem süllyed, nem veszít színt, nem zuhan;
 • nagyfokú nedvességállóság;
 • biztonság, azaz a csempe gyakorlatilag nem csúszik;
 • hosszú élettartam;
 • könnyű kezelhetőség és a különböző mosószerekkel szembeni ellenállás.

Fali kerámia csempe funkció:

 • fokozott szilárdsági jellemzők;
 • kopásállóság. Ezt a burkolatot belső és belső használatra tervezték;
 • a fektetés egyszerűsége és egyszerűsége;
 • kémiai ellenállás;
 • a modellek és gyűjtemények széles skálája;
 • alacsony költség

választék

A Cersanit katalógus 191 burkolóanyaggyűjteményt tartalmaz, amelyek között csempe, kerámia, mozaik, panelek és díszítő elemek találhatók.

 • Hullám delfinek. Az ebből a kollekcióból származó, kék és fehér színekben hullámzó anyag hullámok formájában és egy panel, amely delfinekkel rendelkezik, betöltheti az óceán tisztaságával és frissességével ellátott minden fürdőszobat.
 • Hullám Rózsa. Romantikus stílus gyűjteménye. A falak csempe két változatban jelenik meg: egy csempe, amely a természetes kő mintáját bézs és fehér árnyalatokban imitálja, és a burkolatot hullámmintával. A kollekció dekoratív elemei a rózsaszín rózsa képével különösen elegánsak. Használatuk a belső térben különleges romantikus hangulattal töltheti fel a fürdőszobát.
 • Sunrise. A sorozatot üvegezett homlokzati anyag képviseli. A fő csempe textil textúrája dombornyomott kis csíkokkal rendelkezik, ami nagyon jól néz ki a világos terrakotta és fehér háttéren. A kollekció minden eleme segítségével könnyedén létrehozhatja a naplementét a fürdőszobában.
 • Spring. A gyűjtemény mottója gyengédség és kifinomultság. A sorozat alapelemei világos bézs árnyalatokban készülnek, márványra emlékeztető mintával. Díszítő paneleken - virágzó rügyek rózsaszín színben. A gyűjteményből származó anyagok segítségével létrehozhat egy teret, amely tele van a tavasz frissességével, ami hozzájárul a gyors ébredéshez és jó hangulathoz egy jó napra.
 • Alrami. Klasszikus stílusú új kollekció. A fő elemek fehér, sima és texturált csempe, kicsi kúp formájában. A kollekció kiegészül a díszítéssel, a chintz szövetre emlékeztető mintával, melynek köszönhetően rendkívül lakonikus, de ugyanakkor az eredeti kialakítás is létrejön a fürdőszobában.
 • Flora. A természetes anyagokat utánzó luxus csempe mintája. A gyűjtemény neve teljesen leírja annak tartalmát. Az ilyen anyagok használatával szemben a belső tér elegáns és elegáns lesz. A gyűjtemény fő színei természetes barna, bézs-rózsaszín, krém. A dekoratív panelek megkönnyebbülési mintázata halvány bézs rózsákkal, okker alapon.
 • Harmónia. A kollekció klasszikus stílusú csempékben, bézs márvány felületek utánzása zöldes vénákkal. A szövetekre varrott dekorok és szegélyek lehetővé teszik, hogy egy egyszerű belsőt elegáns és kifinomultvá váljon. A Harmony kollekció sikeresen használható mind a tágas, mind a kis fürdők befejezéséhez.
 • Jungle. Világos sorozat, az indiai dzsungel természetéből ered. A fő elemek fehér és világos zöld színekben készülnek, a bambusz leveleket ábrázoló fehér megkönnyebbülés mintázattal, melynek témája dekoratív elemekkel folytatódik. A panelen - a virágzó bambusz képe, a határon - a szárak. Mindez lehetővé teszi, hogy világos, önálló belső teret hozzon létre, amely a friss növényzet színének használatával felemelheti a szellemeket, és fényes érzéssel töltheti életét.
 • Lati. Örömteli, többszínű kollekció, amely ilyen hangulatot hoz létre, csak azért, mert egy érdekes dekor jelenléte, amely remeken kidolgozott virágdíszekkel díszített szövetrészeket hasonlít. Az alaplap eléggé lakonikus és egyszerű, ami tökéletes hátteret biztosít a fényes díszítéshez további elemekkel. Az aranyfoltok a Lati csempe még luxusabbá teszik.
 • Carrara. Az Art Deco stílusában készült csempe sorozat. A lakberendezés kifinomultsága és kifinomultsága a 20. század elejének arisztokratikus trendjeivel és a női varázslatok titokzatos érintésével tölti ki a szobát. A színpaletta homokos-arany színű, bézs és gyöngy színekkel. Egy stílusosabb belső tér egy medalionnal és dekorokkal ellátott panelt készíthet egy kis díszítéssel, amely megfelel az art deco kornak.
 • Charm. Fekete, fehér és szürke kollekció, amely a belső teret fényűzővé és tiszteletreméltóvá teszi. A csempe anyagból ragyog, a szövethez hasonlító textúra, fehér, fekete és szürke háttérrel rendelkező növényi minták formájában.
 • Eifel. A francia motívumok ihlette érdekes gyűjteménye. A fő lapka fehér vagy szürke-lila. Egy vonzó kollekció a dekoratív paneleket grafikus képpel látja el Párizs és környékének kilátásairól.
 • Huncut. A sorozat fehér-barnás-füves árnyalatokban. A fő csempe három változatban kapható: fehér márvány, barnás márvány és mozaik csempe. A dekoratív panelen - fotónyomtatás virágzó cseresznye ágakkal, szépia technikával.
 • Indíték. Az ebből a gyűjteményből származó csempe pszeudo-mozaik dísze irreális. Úgy tűnik, hogy a padló és a falak állandó mozgásban vannak, ami egy „élő” mátrix hatását hozza létre. Egy ilyen szobában való tartózkodás új érzéseket, kitörölhetetlen benyomásokat fog adni. Ennek a sorozatnak a színpalettája meglehetősen gazdag. Szürke, kék, lila, kék, bézs és barna tónusok képviselik. A virággal díszített dekoratív mozaikpanel további belélegzést ad a belső térnek.
 • Mozaika. Könnyű, súlytalan kollekció kellemes szelíd árnyalatokban. A főburkolaton és a díszítéseken különböző színű, tengeri kavicsokra emlékeztető borsó található, ezért az ilyen csempe használatával készült belső tér még inkább tele van a nyári melegvel és a kavicsos strand kellemes frissességével.
 • Pandora. A gyűjtemény tervezési megoldása a fekete-fehér színek klasszikus kontrasztjára épül. A fő csempe vegetatív mintái csodálatos együtteset alkotnak egymással és díszítéssel a lótuszvirág képével. A gyűjtemény alapszínei fekete, szürke, fehér, lila.

Vélemények

A Cersanit burkolatanyagainak áttekintése számosféle: a teljesen lelkes és a teljesen negatív.

A legtöbb jó értékelés a következőkhöz kapcsolódik:

 • széles termékskála, a színes és tervezési megoldások gazdagsága;
 • alacsony csempe árak;
 • könnyű telepítés;
 • könnyű vágás.

Az alacsony árak mellett a vásárlók vonzódnak a Cersanit termékekre vonatkozó különleges promóciók és kedvezmények jelenlétéhez, ami lehetővé teszi a legalacsonyabb költségű javítások elvégzését.

A fogyasztók által feljegyzett negatív pontokat leginkább azzal a ténykel társítják, hogy

 • A csomagban károsodott csempe lehet. Ez különösen igaz a kerámiákra, amelyek közelebb vannak a csomag széléhez;
 • ugyanazon a csomagon belül megtalálhatók a hangszíntől eltérő termékek. Ez különösen igaz a díszítőelemekre;
 • a burkolóanyagon foltok lehetnek;
 • nem mindig lehetséges, hogy a díszet a csempékre rögzítsük.

Ami a mester-tilerek véleményét illeti, ez is meglehetősen ellentmondásos. Egyes szakemberek azzal érvelnek, hogy amikor a csempe vágása megrepedhet és összetörhet, mások azt mondják, hogy teljesen más. Talán ez utóbbi egy olyan féllel foglalkozott, akinek minőségellenőrzése szigorúbb volt. Néhány mester azt is jelzi, hogy a lapok egy bizonyos görbülete van, ami nehézséget okoz a kerámiaelemek egymáshoz való csatlakoztatásakor.

Mivel a Cersanit csempe végül egy gazdaságos árkategória befejező anyaga, ezért bizonyos esetekben a fogyasztók panaszai is lehetnek.

Azonban még egy nem túl drága lapka is lehet egy szoba díszítése, ha egy olyan szakember kezébe kerül, aki könnyen megbirkózik bármelyik hiányosságával.

Ötletek a belső térben

A kő természetes természetes árnyalatai és szerkezete, a határok kecses virágmintái és a dekoráció díszíti a fürdőszoba hangulatát, és hozzájárul a kikapcsolódáshoz és a nyugalomhoz. A fő csempe fantasy kőmintájának kombinációja a Novella kollekció díszítő elemeinek kialakításával tágas és kifinomult.

A Rossa kollekcióból készült kerámiából készült fürdőszoba különösen luxusnak tűnik.Úgy tűnik, semmi bonyolult - csak bézs és barna csempe kombinációja, fa utánzása, de dombornyomott díszítéssel és eredeti zodiákus jelekkel ellátott panelekkel párosítva, egy bizonyos varázst hoz a belső térbe.

A különböző színű árnyalatokkal ellátott, apró mozaik csempe bézs és barna tónusokkal, kiegészítve egy eredeti virágos panelrel, a fürdőszobának minden felületét különleges módon szikrázza, és így folyamatosan mozgó helyet alkot.

Nézze meg, hogyan kell telepíteni a csempe a fürdőszobában a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba