Hogyan válasszunk egy csempe WC-re?

A túlméretezett WC-helyiségnek tiszta, néha steril környezetben is szüksége van, így a legmegfelelőbb megoldás a felületek kialakítása gyönyörű csempe segítségével. A méhsejtek vagy mozaikok formájában készült kerámia- vagy kőtermékek tartós anyagok, amelyeket könnyű karbantartani. A kerámia burkolólapok igen széles színválasztékban találhatók, mintázattal, konvex textúrával, üvegfelületekkel és tükrökkel.

Jellemzők és előnyök

A modern WC-vel szemben számos lehetőség van, a legnépszerűbb megoldás a csempe vásárlása. Ha azonnal vásárol minőségi anyagokat, akkor sok időt takarít meg a javításhoz, elkerülje a szokatlan paraméterek illeszkedését, és stílusos belső térrel a WC-vel.

A WC-vel vagy fürdőszobával való befejezéshez választott csempe számos előnnyel rendelkezik.

 • Ez egy teljesen ártalmatlan anyag, amely nem tartalmaz káros összetevőket.
 • A kerámiatermékek stabilak, segítenek tisztán tartani a fürdőszobában kiváló színvonalon anélkül, hogy elveszítenék az eredeti megjelenést.
 • Sok lehetőséget kínál a díszítéshez. A csempe használatával bármelyik szobát átalakíthat és bizonyos hibákat elrejthet.
 • Demokratikus érték.

A kerámialapok lehetővé teszik, hogy befejezze a fürdőszobát a legszélesebb színválasztékban. Az anyagnak üveg vagy tükör felülete, képe vagy stílusos texturált elemei lehetnek. A hatalmas modellválaszték lehetővé teszi, hogy a hosszú távú opciót választja a lakás tulajdonosai számára.

A fürdőszoba, amelynek falai nem túl sima, aszimmetrikusak vagy ívesek, a legjobb megoldás a mozaik telepítése. A túlméretezett szobák a legjobbak, ha fényes színeket készítenek fényesen.

Sok fogyasztó valamilyen oknál fogva úgy véli, hogy a helyes választás a befejező anyag meglehetősen stílusos design és a megfelelő színválaszték.

A szakemberek egyéb fontos tanácsokat adnak a csempe kiválasztásáról, amit érdemes meghallgatni.

 • Az egészségügyi létesítmények padlótermékei meglehetősen súlyosak lesznek, és nem lesznek képesek falakra való felszerelésre használni, mivel nem fognak függőleges falakra ragadni;
 • Az is jobb, ha nem használunk könnyű csempe falakhoz, mivel ez padlóburkolat, ráadásul nagyon csúszós;
 • nincs értelme vásárolni olyan termékeket, amelyek többnyire a nyilvános WC-k számára készültek, mivel a saját fürdőszobát ilyen gyakran nem fogja használni.

típusok

Az épületboltokban megtalálhatók a padlóra kiadott termékek, stílusos falburkolatokat, valamint a mennyezetre vonatkozó gyönyörű szerelvényeket.

A padlók anyagai a leginkább ellenállnak a sokknak, csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. A falak csempék sokkal könnyebbek, mint a padlótermékek, míg sokkal törékenyebbek és meglehetősen csúszósak - használatuk padlónként nem teljesen biztonságos. A piacon a csempe is megtalálható, amelyet alacsony hőmérsékleten, valamint a közegészségügyi létesítmények speciális gyűjteményeihez használnak: az ilyen termékek jó kopásállósággal rendelkeznek, és nagy szilárdságúak is. Ezeknek az anyagoknak a költsége jóval magasabb, ezért a WC csempe felvételéhez ezeknek az anyagoknak egyszerűen nem kell figyelniük.

Mozaik termékek

A mozaiknak számos jelentős előnye van a szokásos csempe előtt - alkalmas sima vagy konkáv, íves vagy domború, valamint aszimmetrikus felületek megmunkálására.

A mozaikból a díszek, a geometriai minták és az eredeti képekkel ellátott egész panelek kerülnek elhelyezésre.

Egy kis mozaik kerámiából készül, és üvegből is készülhet, tükör és acél síkjaival, egy darabonként vagy egészen nehéz blokkokkal.

Porcelánkövek

Ez egy nagy szilárdságú kerámiából készült anyag, a padlók díszítésére gyakrabban választották, de a közelmúltban nagyon népszerű, mint egy ellenálló fal dekorációs anyag. A porcelán cserép nagyon kényelmes a telepítéshez. Ebből az anyagból készült csempék gyakran nagy méretűek, a szokásos csempe ellentétben, és ezért a fal dekoráció sokkal gyorsabb.

A hangok és a színek nagy választéka segít megtalálni a legjobb megoldást a modern belső kialakításhoz bármilyen stílusban. A megnövekedett anyagméretek nagyon gyorsan segítenek a telepítésben. Érdekes megnézni, hogy a padló és a fal alsó része egy színű legyen, a fal felső része pedig más színű. Eredeti megjelenésű kerámia gránit, amely egy fából készült bevonatot szimulál.

Texturált csempe

A konvex lapok sok színben és formában lehetnek. Napjainkban szinte minden jól ismert gyártót gyártanak meglehetősen nagy választékban. Ilyen termékek segítségével nemcsak a színeket, hanem a tetszőleges méretű fürdőszoba kialakítását is texturált sokféleséggel lehet biztosítani. A textúrázott lapok ára általában magasabb, mint a klasszikus sima kerámia modellek, de a lenyűgöző hatása a célnak megéri.

Színes termékek

A rajzokkal vagy díszítéssel ellátott csempe hosszú időre a falfestés számára lett kiválasztva, mivel ez az egyik legvilágosabb és nem triviális típusú befejező anyag.

Színes anyagok használata esetén a fürdőszoba szobájában bármilyen hangulatot adhat, kiemelheti sajátos területeit, válassza ki a teljes kerületet, vagy akár az egyedi elemeket a belső téren, vízvezeték elemeket.

Csempe "metró"

A leggyakrabban egy másik nevet használtak erre a terméktípusra - "hog". Kerámia és kőburkolatok, márvány és gránit, üveg és tükrök segítségével díszíthetjük a falakat, amelyek utánozzák a falazatot. Ez a szokásos lehetőség a fürdőszobák és a fürdőszobák falainak és padlóinak, a konyhában lévő kötényeknek, amelyek soha nem válnak divatossá.

Színes megoldások

A kis helyiségekben a termékek világos színei előnyösebbek, lehetővé teszik, hogy jelentősen bővítse a helyet, és sokkal könnyebben megismerhesse állapotát zárt területeken.

Amikor a fürdőszobát fontos, válassza ki az anyag megfelelő színét. A színválasztás közvetlenül függ a WC-helyiség méretétől. A termék kiválasztásakor bizonyos szabályokat kell követnie: minél kisebb a szoba, annál hidegebbnek kell lennie a színes megoldásoknak. A melegebb hangok (zöld) vizuálisan kisebbek a helyiségben.

A változatosabb belső tér két színből áll.

A vertikálisan elrendezett dekoratív elemek vagy sorok sorozata egy nagy szoba vizuális hatását hozza létre. Általában kis helyiségekben a szakértők főleg világos színeket választanak: fehér és krém, ezüst és halványkék, meleg citrom és világos rózsaszín, lila és halvány smaragd. Annak érdekében, hogy a belső tér ne legyen túl monoton, két fő hangszín kombinációját használhatja, például kék, ezüst vagy fehér, fekete.

A padlóhoz sötétebb árnyalatokat választhat, de nem túl világos, például barna és szürke. Ha egy csempe érdekes díszítéssel szeretne lenni, legyen vízszintes. A függőleges kialakítás nagymértékben szűkítheti a helyiséget, azonban jelentősen növeli a mennyezet szintjét.

Tervezés és forma

A kerámiatermékek leggyakrabban négyzet vagy téglalap alakúak. A nagy termékek a nagy nyilvános WC-k felé néznek.A falfestéshez használt anyag méretének és texturális jellemzőinek megválasztása gyakorlatilag végtelen. A csempe néha kis méretű (mozaik formában) vagy nagyon nagy méretű, talán kellemes, sima vagy jelentősen hullámosított síkkal, egyszeri hanggal vagy több színnel festve egyszerre, matt vagy fényes, és gyakran tükör.

A termékek szerelésének számos legnépszerűbb lehetősége van.

 • Classic. A legegyszerűbb telepítési lehetőség. Ezzel a módszerrel a termékeket a lehető legközelebb helyezzük egymáshoz, és a falakkal párhuzamosan. Így kiderül a helyes és pontos rajz. Az ilyen kőműves anyagokhoz gyakran négyzet vagy téglalap alakul ki. A több mint két színből álló csempe kiválasztása és a kockás mintázatban történő elhelyezése segít a klasszikus változat diverzifikálásában.
 • Átlós falazat. Ezt az opciót az alap módszerrel hajtjuk végre, itt a lapka nem vízszintesen, hanem átlósan van elhelyezve. Kiderül, hogy az egyik legnehezebb, de a leglátványosabb bélési lehetőség. A falazat átlósan kiválasztott lapkái négyzet alakúak, leggyakrabban ugyanaz a hang, de néha különböző formájú és színű lapok kombinációját találjuk.

Ez a módszer nem csak vizuálisan bővíti a szoba paramétereit, mivel segít elrejteni a falak kis hibáit és érdességét.

 • "Tégla" stílus. Ezt a módszert leggyakrabban téglalap alakú csempéknél választják, amikor a lapok nem illeszkednek a varrásba a varratokba, de kisebb futással. Az eredeti változat, amely lehetővé teszi, hogy távolodjon a klasszikus lapkakészítési lehetőségektől, és a várost stílusban díszítse. Nagyon gyakran ebben a kialakításban helyezték el a "disznó" nevű lapkát.
 • „Halszálkás”. Lehetőség parkettás stílusban. Téglalap alakú termékeket használnak. A legérdekesebb ilyen fajta opció egyszínű színű, fa alatt festett. Ezt a módszert használják mind a falra, mind a padlóra.
 • A fektetés kombinált típusa. Ezzel a módszerrel a bevonatokat különböző módszerekkel helyezzük el. Vagy egy másik lehetőség: a falak egy része klasszikus stílusban elhelyezhető, a második rész pedig a "kísértés" lehetősége.
 • Moduláris opció. Ez az egyik legszebb lehetőség a túlméretezett helyiségek díszítésére. Leggyakrabban ezt a módszert használják padlóburkoláshoz. A lapokat modulokban kell elhelyezni, ehhez a laphoz különböző méretben vagy színben kell kiválasztani.
 • És gyakran lehetséges, hogy egy ilyen tervezési opciót tekintsünk panelként - amikor a falon egy külön zónát használnak.

Gyártók felülvizsgálata

Kiváló és olcsó anyagot választhat egy ilyen jól ismert fehérorosz gyártótól "Keramin"azért, mert a világ egyik legnagyobb kerámialapgyártója.

Plaza Factory a kerámiatermékek gyártásával foglalkozó öt legnagyobb vállalat között. A cég termékei - a falak, padlók és porcelán kerámialapok - élvezik a világ minden táján a fogyasztók megérdemelt tiszteletét.

Mayolica kerámia elnyerte a fogyasztók elismerését az áruk magas minősége és az eredeti tervezési megoldások miatt.

Kerámia és porcelán csempe a márka alatt Cersanit Oroszországban (a korábbi Lira-Kerámia gyár) Ukrajnában és Lengyelországban gyártották.

A-ceramica a kínai kerámialapok egyik legjobb szállítója a külföldi piacokon.

Cerabati Company az egyik legrégebbi kerámiacsempe gyártó cég Franciaországban. 1955 óta a Cerabati a világ egyik vezető vezetője a csempe gyártásában, mint a Marazzi Csoport.

Jelenleg a Cerabati gyárt egyfunkciós fehér agyag csempe fal- és padlóburkolatokhoz, ami különösen tartós és kiváló minőségű.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

Kerámia anyagot vásárolnak a WC befejezéséhez, és senki sem törölte az eldobások vagy a romlások bevitelének lehetőségeit a vágás során.A hagyományos falazatok gazdaságosabbak, elegendő az anyag 10-15% -át a számított mennyiségre vásárolni. Az átlós opció jobb, ha a termék állományának 20% -át biztosítani kell.

Ahhoz, hogy jó csempe legyen a fürdőszobában, helyesen kell kiszámítania a szoba jellemzőit, a lábazatok tervezését, az ajtó alatti helyet, a befejező kommunikációt és a tölcsércsövet.

A csempe hosszú élettartamának és kiváló megjelenésének biztosítása érdekében ügyeljen a következő pontokra:

 • a sík - a lapka telepítésének bonyolultsága közvetlenül függ ezen indikátortól;
 • átlósan - ezt a meglehetősen fontos kritériumot egy mérőszalaggal egyidejűleg mérik a használt több lap között;
 • máz - hogy jobban ellenörizze az ilyen lapokat a fény ellen, így láthat egy kis repedések rácsát, amely hasonlít egy pókhálóra.

Hogyan lehet magad?

Ahhoz, hogy a burkolatot megfelelően helyezze a fürdőszobai padlóra, először is tudnia kell, hogy a padlóburkolat az ajtótól az ellenkező oldal felé indul.

A klasszikus falazat nagy csempe, a szoba paramétereitől függően két változatban lehet. Egy kis területen jobb, ha 1 csempe kerül a középre, majd vágja le az oldalakat. A tágas szoba lehetővé teszi, hogy 2 csempe különböző irányban helyezkedjen el a középvonalból, szükség esetén oldalirányú vágással.

A burkolatok közötti rés optimális szélességének legalább 2 mm-nek kell lennie, a méret megtartása érdekében a csempék közé szerelt műanyag kereszteződéseket használhatja.

Miután lefektette a csempe a WC padlójára, időbe telik, amíg a habarcs meg nem keményszik. A teljes szárítás időtartama 2-3 nap, függ a lakás levegő hőmérsékletétől.

Annak érdekében, hogy megfelelően illeszkedjen a fürdőszoba falaihoz, be kell tartania azt a feltételt, hogy a befejező munkálatok az ajtó oldalfalaitól kezdődjenek.

Az első csempe szigorúan a megjelölt vonalak mentén kerül elhelyezésre, majd a befejezés a végfal felé mozog. Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni a függőleges és vízszintes szinteket.

Az ajtó fölötti helyiséggel szemben az ajtó fölött vízszintesen rögzített sín készül.

Az oldalsó falak felé nézve a végére lehet menni. Két változatban készült. Az első - a varrás a szoba közepén eltéréssel az oldalakon. A második a szabad szögtől a felszállóhoz való mozgás. Így az anyag gazdaságosabb lesz. Csúnya darab csempe borított egy doboz, ahol a csövek bezárása.

A befejezés utolsó szakaszában a fürdőszoba fugázható.

Kombináció más anyagokkal

Nagyon gyakran láthatjuk a csempe kombinációját más típusú bevonatokkal, ami még kényelmesebbé és harmonikusabbá teszi a WC-t. A leggyakoribb lehetőségek a lapok és a tapéta kombinálására.

Itt a fő szabály az, hogy helyesen válasszuk ki mindkét bevonat textúráját és színét, hogy a lehető leglátványosabbak legyenek.

És gyakran van lehetőség a WC falainak tervezésére is, ahol a csempe és a fal panelek egyidejűleg találkoznak. Mindezek közül a legjobb, ha ez a kombináció úgy néz ki, ha minden fal különböző típusú bevonatokkal van készítve.

Példák a belső térben

Sok mester azt állítja, hogy a kis méretű fürdőszobák fényes lapjai előnyösebbek. A matt csempék azonban legalább nem rosszabbak a fényes szórakoztatásban.

Alkalmazzon egy csempe, amely a "patchwork" stílusában van díszítve a túlméretezett helyiségek és a drága, valamint a túl színesek számára. De a lakás néhány repülőgépének díszítésére, különösen azoknak a területeknek, amelyek a nedvességnek és a gyakori szennyezésnek vannak kitéve - a képpel rendelkező kerámia a legjobban működik.

A színes rajz segít a különböző árnyalatok variációjában a fürdőszobában, pozitív hangulatot és légkört biztosít a szobának.

A kerámia burkolólapok és mozaikok tökéletesen kiegészítik egymást, ez nem a leginkább fülbemászó, de a stílusos unió jól néz ki a kis fürdőszobák belső terében.

A fekete-fehér színek, amelyeket fokozatosan használnak, nem teljesen eredetinek tűnnek, de sok közönség számára a tervezés eredménye nagyon szép.

A kád és WC kerámialapok kiválasztásának módját lásd a videó két részében.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba