Orosz gyártású klinker lapok: kiválasztási szabályok

Az építőanyag-piac sok éven át élvezi a fogyasztók számára a klinker csempe megszerzésének lehetőségét. Ez a termék a lakosság körében nagy a kereslet, nemcsak vonzó megjelenése, hanem kiváló tulajdonságai miatt is.

Annak ellenére, hogy az orosz gyártású klinkerlemezek nem olyan régen kezdtek versenyezni a külföldi cégek termékeivel, sok hazai vásárló már sikerült kitalálnia és megértenie mindazokat a szabályokat, amelyekkel egy hasznos terméket választottak.

Jellemzők és előnyök

A klinkercserép egyfajta bélésanyag, melyet agyagból 1100С-nál alacsonyabb hőmérsékleten égetnek. A keverékhez különböző oxidokat és más komponenseket adunk. Struktúrájában a klinker csempe egy kőre hasonlít.

Az orosz gyártókkal szembeni termopanelekkel szemben számos előnye van:

 • Gyönyörű megjelenés. Ideálisan egyenlő geometriai arányok utánozzák a téglát. Úgy néz ki, hogy tisztán néz ki, minden felületet finomít;
 • Hőmegtakarítás. Egy speciális módszer a tüskés hornyos technológiával történő megmunkáláshoz hozzájárul egy speciális mikroklíma kialakításához a bélésben, aminek eredményeként a hő 50% -a tárolható a termék által díszített szobában;
 • Környezetbarát. Természetes alapanyagok, amelyekből a csempe készül, nem mérgező, teljesen biztonságos az emberekre és a környezetre. A panelek szigetelői és termikus alapjai nem ártanak (polisztirol hab és poliuretán hab). Sőt, nem tudják elérni a gomba és a penész;
 • Fagyállóság. A bevonat hasznos tulajdonsága az alacsony nedvességelnyelés miatt érhető el. A komoly hőmérsékletcseppek nem befolyásolják a klinker cserépet: nem veszíti el jellemzőit, és megfelel az európai szabványoknak és követelményeknek;
 • Színstabilitás. A termék természetes összetevőinek jelenléte által biztosított;
 • Gyors és egyszerű telepítés. A klinker csempe elhelyezése előtt nincs szükség előkészítő munkára a felszín előkészítéséhez, melyet szépen díszíteni kell. Nem kell gitt és szint. Az egyetlen időigényes és időigényes folyamat az injektálás;
 • stabilitás az alkáli és a savak hatására;
 • Két az egyikben - szembenéz és felmelegedés. Ilyen csempe burkolásakor nem szükséges a homlokzatok további szigetelése. A klinker panelek nemcsak a homlokzatot díszítik, hanem melegítik az arcát;
 • Megfizethető ár. Az orosz márkák csempe sokkal kevesebbet árul, mint az importált kollégák, míg a hazai termék minősége nem rosszabb. Ez a tényező fontos, tekintettel a lakosság többségének fizetőképességére.

A klinkertermékek előnyeihez tartozik, hogy nagy terhelésnek is ellenáll. Ez egy nagyon megbízható anyag, amely 5-6-szor olyan erős, mint a beton. A termék monolitikus, ideális a tornácra való rögzítésre és más, nagy áteresztőképességű felületekre, nem rendelkezik gyenge foltokkal, és ezért olyan erős. Az építési termék károsodása nem szörnyű.. Semmilyen repedés nem jelenik meg rajta, még a hosszú évek szolgálatának egybeesése, és biztosan nincsenek üregek.

A klinker azonban bizonyos hátrányokkal rendelkezik. Bár a belföldi termék ára jóval alacsonyabb, mint egy külföldi termék, az ilyen csempe még mindig többet fizet, mint a szokásos.De ha figyelembe veszi az összes előnyét, jobb, ha egy kicsit túlfizet, és az árukat, amelyek sok évig szolgálják a tulajdonosaikat, nem veszítik el a gyártó eredeti megjelenését vagy tulajdonságait.

Ha a választás tégla és klinker között van, előzetesen meg kell értenie, hogy a tégla építése többet fog fizetni, és valószínűleg több bajt okoz.

Márkák áttekintése

A modern építési és javítási munkák tendenciái azt mutatják, hogy a klinkercsempe meglehetősen népszerű és népszerű befejező anyag. Nem meglepő, hogy Az Orosz Föderációban épült legnagyobb üzemek megkezdték a műhelyeket a szép és megbízható termék előállítására:

 • LSR Csoport. A klinker tégla gyártásához importált berendezéseket és kiváló minőségű helyi eredetű nyersanyagokat használnak. Az eredmény kiváló termék vonzó áron, ami alacsonyabb, mint az importált paneleké. Az LSR-csoport nemcsak kiváló minőségű termékeket állít elő, hanem a különböző színekben és díszítésben, valamint a további elemek kiválasztásában nem külföldi cégek számára.
 • LLC Kerolayt. Az üzem falaiban a technológiai folyamatok nemcsak a hagyományos kerámialapok gyártását, hanem a klinker létrehozását is magukban foglalják.
 • "Ekoklinkier". Az orosz cég kerámiatermékekre szakosodott, és nem csak klinkerlapokat kínál külső munkákhoz, hanem téglát, járdán klinkert, lépcsőfokokat és egyéb építési termékeket.

Hogyan válasszuk ki?

Annak ellenére, hogy a klinkerlemezek gyártása Hollandiában kezdődött, ez a termék számos más európai országban is létrejön. Oroszország nem kivétel. Számos szakértő és közönséges állampolgárok szerint a hazai termék méltó versenyt jelent az importáláshoz.

A modern építőanyag-piac a klinkerlemezek széles körében gazdag, ezért fontos tudni, hogyan válasszunk egy igazán jó minőségű terméket, nem egy olcsó hamisítványt, mert minden gyártónak saját előnye és hátránya van.

Folytassa a panelek kiválasztását, hogy meghatározza a színpalettát. Ennek alapján a szakemberek feltételesen osztják a klinkert a következő csoportokba:

 1. Tégla színe;
 2. bézs;
 3. sárga;
 4. Sötét.

Ebben az esetben a választás csak a vevő személyes preferenciáitól, a szoba vagy a felület ízétől és stílusától függ. Ha egy színt választ, a kérdéses termékek listája azonnal csökken.

A kiválasztás második szakasza a lemezek textúrájának meghatározása. Az opciók ebben az esetben sokkal kisebbek a színtartományhoz képest. Általában klinkerlemezeket készítenek:

 • sima és túlfolyó;
 • öntettel és megkönnyebbüléssel;
 • kézi öntés.

A komplex szerkezetű csempe ára magasabb lesz, mint a többi modellé. A bélésanyag megvásárlása, vagy inkább a textúra megválasztása nagyban függ a vevő pénzügyi jólététől, és nem az ő preferenciáitól. Érdemes megjegyezni: minél nagyobb a termék felső rétege, annál magasabb a költsége.

Van még egy fontos jellemzője a csempe textúranak, inkább megtévesztőnek. Meglehetősen nehéz megnézni a bonyolult domborműveket nagy távolságban, de egy olyan szobában, ahol a világítás folyamatosan változik, egy ilyen termék felülete különböző színekkel kezd el játszani, meglepő mindenkit.

A padlólapként használt csempe nehéz felülete a biztonság szempontjából ideális, mert amikor sétálnak, az emberek lábai nem csúsznak. Ez különösen fontos a magas páratartalmú helyiségekben (fürdőszoba, konyha).

Érdemes figyelmet fordítani a habarcsra, amely összekapcsolódik a bélés és a felszín között, amelyen a burkolat van. A burkolólapok és a díszítőlemezek színben harmonikusnak kell lenniük, ugyanakkor egymással ellentétesek.

A klinkerlapok homlokzaton történő telepítésének jellemzőiről a következő videóból tanulhatsz.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba