Kerama Marazzi cserép áttekintés: a tökéletes fürdőszoba megoldás

 Kerama Marazzi cserép áttekintés: a tökéletes fürdőszoba megoldás

Kerámia csempe - az egyik legrégebbi befejező anyag. Görögország gyönyörű mozaikjai, a Kelet palotáinak csodálatos kerámia díszítése, Olaszország és Franciaország nemes motívumai - mindezen örökséget a modern tervezők kerámia díszítésének gyűjteménye tartalmazza. A csempe már régen megszűnt a konyhák és a fürdőszobák számára kifejlesztett anyag, amely széles körben használatos a különböző helyiségek belső kialakításában. Ez egy univerzális és környezetbarát anyag, amely lehetővé teszi, hogy álmaidat ne csak egy szép, hanem egy funkcionális otthon számára is megvalósítsák.

Termékjellemzők

Kerama Marazzi - a hazai eredetű csempe az olasz név ellenére. A terméknek azonban joga van ilyen nevet viselni - a moszkvai régióban és az Orelben található csempe- és porcelángyártmánygyártó gyárak egy nagy, Marazzi-csoportba tartoznak, amely számos európai országban termel. A Marazzi hivatalos márka 1935-ben született Olaszországban, és gyorsan megnyerte az ügyfelek szeretetét a világ minden részén. Az a tény, hogy a cég munkájának kezdetétől fogva a Marazzi tervezői igyekeztek egyesíteni a különböző országok nemzeti ízét az olasz stílus hagyományaival és magas színvonalával.

És ma ez a gyártó a legmagasabb minőségű termékeket kívánja előállítani., amelynek középpontjában az ügyfelek ízlése és igényei állnak, ahol a furnér anyagot értékesítik. A jól átgondolt koncepciónak köszönhetően a Marazzi csempe iránti kereslet sok éven át állandóan magas. A nagyszámú gyűjtemény mellett a cég mozaik befejező anyagokat és porcelánköveket gyárt, így mindig van még valami, ami még a legigényesebb ügyfelek közül is választható.

Kerámia cserép - egyrészt az anyag hagyományos, a WC-ben, a fürdőszobában és a konyhában. Másrészt, ez az anyag nagyon modern, lehetővé téve a tervezők számára, hogy színes és formájú kísérleteket végezzenek az eredeti ötletek kidolgozásában és megvalósításában.

Amint már említettük, a cég legtöbb gyűjteményének alkotói ötleteiket a nemzeti hagyományok, az etnikai színárnyalatok kapják. Itt és a skót cella, valamint a Provence és a mexikói díszek motívumai. Az egyedi előlapokat saját kezével összeszerelheted - senki más nem feltétlenül rendelkezik velük, kihasználhatja a cég tervezőinek kész javaslatait a csempe és mozaik kombinálására és elhelyezésére. Még a legigényesebb vásárló is, aki a belső terek eredetiségét igyekszik választani, egy szép és elegáns anyagot választ.

Cserép és porcelán csempe Kerama Marazzi - kiváló minőségű, teljesen biztonságos ember számára. A termelés révén szigorú ellenőrzést gyakorló, nemcsak a GOST-ra, hanem az európai szabványokra vonatkozó környezetbarát anyagok is használhatók.

Előnyök és hátrányok

A Kerama Marazzi előnyei számos.

Tartsuk a legjelentősebbeket:

 • Magas termékminőség és az európai szabványoknak való megfelelés.
 • Folyamatosan változó és kiegészítő tartomány.
 • Minden kollekció egyedülálló és többféle csempeből áll, ami lehetővé teszi a különböző kompozíciók létrehozását.
 • Különböző színek és textúrák a befejező anyagból.
 • Sokoldalúságát. A csempe különböző helyiségekben alkalmas.
 • Gyönyörű megjelenés. A legmagasabb minősítésű tervezői szakemberek fejlesztése.
 • Elérhetőség.A Kerama Marazzi a legmagasabb minőségű finomságokat kínálja meglehetősen széles árkategóriával - a mindenki számára elérhető termékektől az egyedi drága gyűjteményekhez.
 • Tartósság és kopásállóság. A befejezés nagyon hosszú ideig tart, mivel az anyag ellenállhat komoly terheknek.

Csak egy hiba van a lapkában - gondatlan kezelés vagy helytelen telepítés esetén ez a befejező anyag repedt. Ezt el lehet kerülni azzal, hogy a befejezést szakembereknek bízza meg, vagy gondosan követve a munka elvégzésére vonatkozó szabályokat.

Termelési technológia

A csempe befejező anyagok speciális porból készülnek. A Kerama Marazzi kerámialapok alapja a többfokozatú agyag, kréta és kvarchomok keveréke. Egyéb természetes összetevők (a technológia által meghatározott összetétel) és az emberi egészségre biztonságos különböző színezékek is szerepelhetnek.

A csempe tulajdonságai a kerámia tömegének összetételétől és a préselési folyamat során fellépő nyomástól függnek. Ne feledje, hogy a csempe ragasztása előtt meg kell találni az anyag jellemzőit - legyen az alkalmas egy adott helyiségben, függetlenül attól, hogy ellenáll-e a várt terheléseknek, függetlenül attól, hogy használható-e padlóburkolatok, stb.

A Kerama Marazzi cég szigorúan figyelemmel kíséri a nyersanyagok minőségét, amelyet speciális helyiségekben kell tárolni a hőmérséklet és az optimális páratartalom figyelembevételével. Az összetevőket összekeverve, a vízzel és a különleges adalékokkal együtt a „malomba” küldjük, ahol több órán át őröljük. A keletkező folyékony masszát "csúszásnak" nevezik, amelynek cseppjei forró levegő hatására elveszítik a felesleges nedvességet, és száraz nyomással kerámiacserépké alakulnak. A csempe további szárítása és üvegezése (a szakaszok száma eltérő lehet).

méretek

A kerámialapok mérete igen változatos. Tehát a fal- és padlólapok eltérő formátumúak. És a padló díszítheti a falakat, de a padló falát nem lehet használni - törékenyebb. A padló kerámia burkolólapok és a porcelán kerámia leggyakrabban négyzet alakúak, 30x30 és 60x60 centiméter között. A közelmúltban újabb csempeformátum jelent meg - 33x33 centiméter. Nemrégiben a 20x30 cm-es téglalap alakú lapok egyre népszerűbbek.

A nem szabványos méreteket is széles körben használják.például a „sertés” lapka 36,5x12 cm, melynek alakja a parkettához hasonló, és rendkívül tartós. A hog hármas égetésen megy keresztül, és tökéletes egy meleg padlóhoz. A padlótáblát imitáló speciális csempe eredeti és stílusos a belső térben, szélessége 17-30 cm, hossza 60-100 cm.

A befejező anyag alakjának és méretének megválasztása a szoba jellemzőitől függ. Ezért célszerű a klasszikus belső tereket négyzet vagy téglalap alakú lapokkal díszíteni. A szigorú formákat kiegészítheti egy látványos dísz és mozaik betét. A sokszögű és formájú csempe jól néz ki a modern városi belső terekben, és gyakran díszíti a loft stílust, amely stílusokat kínál az egyszerű és minimalista belső tereknek.

A falburkolatok mérete 10 és 10 cm között mozog (egy ilyen kis lapkát könnyen el lehet helyezni, emellett 30x30 cm-ig is képes lesz megbirkózni a „nehéz” felületek - nem szabványos kivetítések, görbék, ívek - befejezésével. Egyes gyűjteményekben téglalap alakú és „kúpos” lapka (szélessége csak 5-7 cm) ).

Különös figyelmet kell fordítani a mozaik csempékre. A mozaik egy vászonra összeszerelt kis elem, amely lehetővé teszi, hogy finoman furnérokat, sima felületeket hajlítson és így tovább. Kerama Marazzi egy 30x30 cm-es vászon formájában mozaikot készít.

Színtartomány

A Kerama Marazzi katalógusok külön fejezetet tartalmaznak, ahol a sorozat összes fő színét és formátumát összegyűjti, többszínű kivitelben.Ez a rész lehetővé teszi az összes lehetséges kombináció előgondolását és bemutatását, mert a lapok gyakran nemcsak a különböző gyűjteményekből, hanem a különböző sorozatból is tökéletesen kombinálódnak. Az ilyen szerszámok segítenek a falak és a padlók megfelelő illesztési anyagainak kiválasztásában is.

Kerama Marazzi csempe színpalettája hatalmas. A természetes "természetes" árnyalatokat széles körben használják - a fa, a homok, a kő utánzata. Tehát néhány gyűjteményben bemutatott csempe "travertin". A travertin a mészkőtől a márványig terjedő átmeneti forma. A természetes színek természetesek, mint például fehér és árnyalatai, krémje és bézs, szürke árnyalatai. A travertin lehet természetes és mesterséges, és a mesterséges nem különbözik a természetesektől, kivéve a szélesebb színskálát. A falak és a padló travertin díszítése sajátos stílusa, melynek köszönhetően a szoba minimalista kialakítása is arisztokratikus és luxus.

Azok számára, akik inkább a világos belső tereket kedvelik a csendes klasszikusoknak, van egy csempe különböző telített színekkel - piros, kék, zöld és még fekete.

Minden kollekciónak van egy csempe díszítéssel és mintázattal. Például, szürke, fehér és fekete csempe polihedert használva a padlóra, eredeti díszeket hozhat létre - körökben, hullámokban és még sok másban.

gyűjtemények

Minden Kerama Marazzi csempe sorozatosan kerül bemutatásra, amely tükrözi a különböző országok, városok és etnikai csoportok kulturális hagyományait, dísztárgyait és dekorációját. Különböző természetes anyagokat is utánozhat. A színváltozatok a leginkább változatosak - a puha, halvány árnyalatoktól a fényes fényes árnyalatokig. Annak érdekében, hogy a Marazzi csempék széles skáláját mutassák be, az online katalógusokat kell használni, látványos belső példákkal.

Képzeld el néhányat a legnépszerűbb gyűjtemények közül.

 • A szigorú angol stílusban tervezett lapka van „Brit” gyűjtemény. Egy egyszerű, de kifinomult dísz, világos szürke tónusok, "tartan" mintával díszített dekoráció, a "Village" stílusa angol kertek rózsáival, vadászati ​​jelenetekkel - mindez lehetővé teszi, hogy a házába egy jó öreg Anglia darabját és változatlan hagyományait hozza be.
 • „Az indiai” A gyűjtemény folyamatosan frissül és sok éve népszerű. Itt és egy barna-bézs sorozat "Amber", mintha az indiai fűszereket emlékeztetné, és egy fényes sorozat "Holi", amely a színek lázadását és a nemes sorozatot "Agra kincsei".
 • Azok számára, akik szeretik a termékeny dél-franciaországi hangulatot, sorozatot hoztak létre. "Provence"belép „Francia” gyűjtemény. Ez a francia déli olasz ágak, virágok és utcák finom dekorációja.
 • Nem kevésbé szép a sorozat. "Mistral", is „Francia” gyűjtemények - gyönyörű virágok alkotnak egy szép, befejezett díszet „kő” alapon. Érdemes figyelmet fordítani a "Palais Royal" kitűnő sorozatára aranybarna színárnyalatokban és a "Platan" sorozatú fa utánzat csempékben.
 • Ha szereted egy szarvas pulóvert, akkor értékeld és értékeld „Skandináv” csempe gyűjtemény. A gyűjteményből származó „Ethnos” sorozat élénkvörös, rózsaszínű és szürke színű, és maga a lapka mutatja a vikingek etnikai mintáit. A stockholmi sorozat is népszerű - a skandináv építészet kedvelőinek szép házai vannak a csempéken.
 • A hívott gyűjtemény „Olasz” még egy egyszerű belső tér is szépvé válik. Különböző sorozatok vannak, amelyek a freskókat és márványt utánozzák.
 • A szórakoztató tusoló és a fürdőszoba tökéletes "Latin-amerikai" Gyűjtemény, mert a rajzok és a rajzok parcelláiban bemutatjuk a trópusok növényvilágát és a brazil karnevál fényes életét.
 • Számos pozitív vásárlói vélemény érdemelte a gyűjteményt „Paletta”, tematikusan nem kötődik egyetlen országhoz sem. A gyűjteményben szereplő összes sorozat díszítőelemei azonban hatékonyan kombinálhatók egymással, így új, egyedi belső tereket hozhat létre.

Gyönyörű példák

   Nézze meg, hogy a „Capri” sorozat friss és finoman frissítették a konyhában lévő kötényt. Jól működik a világos színű bútorokkal és sokféle mintával vonzza.

   Az elegáns és nagy fürdőszobák boldog tulajdonosai számára a "Surrey" sorozat tökéletes csempe. Puha, szürke-barna tónusok, hagyományos díszek, a középkori várak több emeletét díszítik - mindez meglepően szép szobává változtatja a fürdőszobát.

   A „francia” kollekcióból származó „Palais Royal” sorozat tökéletesen használható nem csak a fürdőszobákban vagy a konyhákban, hanem a nappaliban és a csarnokban is.

   Megtudhatja, hogyan kell a Kerama Marazzi lapokat a következő videóba helyezni.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba