A tapéta típusai és jellemzői, a választás jellemzői

Háttérkép - ez az építőanyag, amely lakó- és nem lakóhelyiségekben található. A falakon található háttérképeket gazdag és kevésbé gazdag emberek, a vidéki házak lakói és a városi négyzetméter tulajdonosai ragasztják. Ezért nagyon fontos navigálni az ilyen típusú termékben. Megpróbáljuk részletesen megérteni ezt a kérdést.

típusok

papír

Tökéletes technikai helyiségekhez és szobákhoz, minimális tervezési követelményekkel. Az értéke olcsóbbak, mint az analógok, mert olcsó alapanyagokból - papírból készülnek. Egyrétegű és kétrétegű, sima vagy durva.

Az alacsony költség mellett a környezetkímélő összetételt is megemlítheti. Az óvodákban is ragaszthatók. Alatta nincs penész, és könnyen ragaszthatók.

Jelentős hátrányaik is vannak. Ezek közé tartozik a rövid használat, a nedvesség befecskendezésének károsodása, ami azt jelenti, hogy nem ragaszthatók magas páratartalmú helyiségekben - fürdőszobákban, konyhákban és uszodákban. Ezen túlmenően az ultraibolya sugárzás hatására a papír tapéta romlik, és elnyeli a szagokat.

gyapjú

Ezek cellulózot és különböző szálakat tartalmaznak. Ez a készítmény nagy szilárdságot, nedvességállóságot, környezetvédelmet biztosít. Ők, mint a papír háttérképek, "lélegezhetnek", ami azt jelenti, hogy nem lesz a penész. Nem szőtt tapéta elrejteni a felületi szabálytalanságokat a ragasztáshoz elegendő csak ragasztót alkalmazni a falakra vagy a mennyezetre, a tekercseken önmagukban nem szükséges őket alkalmazni.

vinyl

Ilyen fali papír cellulózból vagy flizelinből készül. Az ilyen tapéták felső rétege habszivacsból áll, így festésre is használható. A háttérképek simaak, bizonyos mértékű megkönnyebbüléssel, például selyemnyomtatással.

A vinil tapéta előnyeit hívhatjuk nedvességállóság - a fürdőszobákban és a konyhákban félelem nélkül ragaszthatók. Ha piszkosak, szappanos vízzel szokásos ruhával lehet mosni. A vinilnek ellenállása van az ultraibolya ellen, így a napfény hatása alatt az ilyen tapéta nem lesz sárga. Kisebb szabálytalanságok még vakolat nélkül sem tudnak vakolatot készíteni - mindent elrejtenek. A modern modellek kilenc vagy több alkalommal átfesthetők.

De a vinil egyfajta műanyag, így az ilyen bevonatok nem "lélegeznek". Az ilyen tapéta nem kívánatos a gyerekszobákban és a hálószobákban ragasztani, leginkább a csarnokhoz és a folyosóhoz.

akril

Ezek a háttérképek kevésbé népszerűek, felső rétegük akrilból áll, így a levegő átjuthat. Maguk vékonyak, törékenyek, és sajnos rövid életűek.

természetes

A drága belső tereknél a tervezők a természetes háttérképek kiválasztását javasolják. Általában papíron vagy nem szőtt anyagból készülnek, és a felső réteg bambuszból, szalmából vagy nádból készül. Különleges esetekben juta, parafa vagy algák használata.

Ne feledje, hogy ha a tapéta papíralapú, akkor a ragasztót magára a tapétára alkalmazzák, és ha nem szövött, akkor a falra kerül. A nehéz tapéták ragasztása során ragasztót ragasztanak a falakra és vágott tapétacsíkokra.

A természetes anyagokból készült háttérképek, a környezetvédelem mellett, exkluzív belső teret hoznak létre. A hosszú élettartam érdekében a természetes háttérképeket speciális vegyületek borítják.

Csinálj természetes háttérképeket és azok hátrányait - a nedvesség, a nem demokratikus érték, az ultraibolya sugárzás hatására bekövetkező kár. A ragasztási folyamat nehéz, varratok és ízületek is lehetnek, amelyek távolról is észrevehetők. Az ilyen tapéta gondozása csak száraz törlőkendővel és porszívóval történik.

Üvegszál

A megnövelt tartósság üvegszálas tapéta. A szövés módszerével készülnek, üvegszálakat tartalmaznak - környezetbarát anyag. Gyakran előfordul, hogy a nem lakóhelyiségekben üvegfal falfestmények találhatók, mert a jövőben a kívánt színsémába festik őket. és a festészet több mint tízszer elvégezhető. Az üvegszálak élettartama körülbelül negyven év. Nem gyulladnak ki, nem gyökereznek a gombás spórák és a különböző mikroorganizmusok. Jelentős hátránya a minták gyenge tartománya.

textil

A textil tapéták selyemből, vászonból vagy pamutból készülnek. Ritka esetekben - juta, velúr vagy szintetikus anyagból, míg az ilyen háttérkép alapja lehet papír vagy nem szövött. Még a gyártási fázisban is, a tapétahengereket speciális szerekkel kezelik az antisztatikus elektromosság és a penész ellen.

Plusz tapéta-textíliák hívhatók környezeti biztonság, UV-ellenállás, zajcsökkentő tulajdonságok és hőszigetelés. Minden más, mint a tapéta minden belső teret megvilágít. A széles tapéta csökkentheti vagy akár megszabadulhat az ízületekről és varratokról. A hátránya a magas ár, a telepítés nehézsége és a por, szennyeződés és szagok visszaszorítása.

fém

A vandálbiztos fémes tapéta könnyen tisztítható, UV-ellenálló, tökéletesen illeszkedik a belső térhez a hi-tech stílusában. Az alumíniumfólia jó hangelnyelő, így a helyiség nem kap idegen zajt az utcáról vagy a bejáratból. A fém vizuálisan bővíti a helyetmivel a nap sugarai és a mesterséges fény tükröződnek. A mínuszok közül a szakemberek megjegyzik a felület magas költségeit és kötelezõ szintezését gipszkarton lapokkal, különben a fóliát nem ragasztjuk pontosan.

folyadék

Folyékony tapéta jobban tulajdonítható dekoratív vakolat, de ellentétben a vakolat, a kompozíció a folyékony tapéta nem homok, hanem csak a papír, színezékek és szálak, amelyek a termék vonzó megjelenés.

Folyékony tapétát kell készíteni, mert a boltban azokat száraz keverékek formájában értékesítik. Mivel ez nem igazán háttérkép, alkalmazásuk után nem keletkeznek kötések. A megkönnyebbülés a speciális szálaknak köszönhetően jön létre. A folyékony tapéták a falak felszínét igazíthatják, nincsenek porok, környezetbarátak, ami azt jelenti, hogy gyermekszobákban is ragaszthatók. Ne feledje, hogy két napig száradnak, élettartama általában nyolc év. Nem alkalmasak magas páratartalmú helyiségekhez.

Fali falfestmény

A falfestmények a múlt század végén népszerűek voltak, de még most sem érik el a divat. Leggyakrabban az épületboltban öntapadó tekercsek formájában találhatók. Szükséges, hogy csak a kiegyenlített felületre ragasztjuk őket, különben a kép nem egybeesik.

3D háttérkép

A térfogati 3D háttérképek standard, panorámás és fluoreszkáló. A közelmúltban LED-es háttérképek is megjelentek a piacon. Az utóbbi két fajtának az elsőtől eltérően fényvisszaverő hatása van.

gyöngyös

Ezt a tapétát ajánlott a nappaliban és a csarnokban tartani. Flizelin vagy papír alapján készülnek, és díszekként gyöngyöket használnak.

A háttérképek környezetbarát építőanyagok, ami azt jelenti, hogy nem okoznak allergiát. Könnyen telepíthető, és néhány szobában még nem kell előkészítő munka, nem mikroorganizmusok és öntőformák tenyésztőhelye, hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A választás nemcsak a vevő pénzügyi helyzetének, hanem a tervezési projektnek, a belső térnek is köszönhető.

Összehasonlítás más típusú befejezésekkel

Könnyen beilleszthető a tapéták előre kiegyenlített és vakolt felületre. Ez pozitív hatással van a tekercs háttérképének élettartamára. A tapétával ellentétben a dekoratív vakolat alkalmazható a nem egyeztetett falakra, míg a telepítés költsége rengeteg pénzt igényel, és egy kicsit izzadni kell a dekoratív vakolat felett, és talán még a szakemberek felé is fordulhat. De a tapétacsíkok telepítése még tapasztalatlan emberek is elvégezhetők.

A padlólemez falakra történő szereléséhez a keret felállítása szükséges. Bizonyos esetekben ezt az építőanyagot a mennyezetre kell helyezni, és itt nem lehet speciális szerszám nélkül - maró, csavarhúzó, perforátor. A telepítés sok időt és erőfeszítést igényel, míg a szoba a porban és a chipben lesz.

A festéknek - a tapétatól eltérően - különleges szaga van, amelyet nehéz erodálni. Egyébként, bizonyos típusú festékek egyáltalán nem alkalmasak lakóépületekre. Allergiás reakciókat és asztmás rohamokat okozhatnak. Néhány festék nedvesség és ultraibolya hatására használhatatlanná válik, ami azt jelenti, hogy a jövőben a falak újrafestése lesz.

Főbb jellemzők

A fizikai tulajdonságokkal és jelekkel ellátott háttérképek normálisak, vízállóak és moshatóak. Az első csoport általában magában foglalja a szegmens olcsó képviselőit - a papírt és az akrilot. Csak száraz szalvétával és kefével lehet vigyázni rájuk, minden erőfeszítés ugyanakkor a megjelenésük károsodásához vezet.

A vízálló tapéta felületét nedves ruhával tisztíthatjuk háztartási vegyszerek használatával. De emlékeznünk kell arra, hogy a szokásosakhoz hasonlóan nem tolerálják a súrlódást, és eltörhetnek.

A mosható tapéta gondozása rongyok, kefék és puha háztartási vegyszerek használatával jár, de a szuper mosható, még semleges kezelések agresszív tisztítószereket is használnak. A címkéken ez a jelző speciális ikonokkal van jelölve.

A napfény ellenállása egy másik mutató, amelyre figyelni kell.. Ha a kamrákat vagy a technikai helyiségeket ragasztja ragasztani, ahol a nap szinte soha nem lesz - akkor nem lehet megnézni. De azokban a helyiségekben, ahol a napsugarak a falburkolatot használhatatlanná tehetik, ez nagyon fontos.

A címkén és egy ilyen jelzőn feltüntetik a szerelési mintát. Leggyakrabban ez a fotó háttérképre és a háttérképre vonatkozik, ahol az ábra szektorokra oszlik. Ha nem tesz eleget, akkor a ritmus megszakad, ez további költségekhez vezethet.

A speciális jelvények jelzik a ragasztó és a szétszerelés, valamint a hangszigetelés tulajdonságait.

anyag

Háttérképek lehetnek természetes és nem természetes összetevőkből. Természetes anyagok: papír, bambusz, textil. És természetellenes - ez üvegszál, vinil, gyöngy.

Annak érdekében, hogy ne ismételjük meg, hagyjuk, hogy a falburkolatok gyártásának néhány technikai jellemzőjével foglalkozzunk.

papír

A papíralapú háttérképeket évtizedek óta használják. Ezek a környezetbarát festmények létezésük során számos technológiai változáson mentek keresztül. Ha a szovjet években újságokon keresztül kellett beilleszteni őket, akkor egy fürt előkészítése Most ragasztják a szokásos tapéta ragasztóhoz, valamint az akrilhoz.

üveg

Üveg tapéta - ez az építészeti piac egyik újdonsága. Amint azt korábban megjegyeztük, van egy kicsi mintájuk - ez egy rombusz, szőnyeg és halszálkás. Az irodahelyiségekben a rácsos és gyémánt üvegfalú papír leggyakrabban ragasztott. Szövéssel készülnek. Az üvegszálak különböző mintákat hoznak létre, amelyek speciális felszereléssel „alátámasztva” vannak az alaphoz.

kréta

A kréta háttérképeket kifejezetten a rajzolásra tervezték. Nem titok, hogy a kisgyermekek gyakran tapéta szalagokat használnak, mint egy festőállvány. A tapéta egyes típusai nem hozhatók eredeti formájukba, ami azt jelenti, hogy ragasztani kell őket.De a termelők találkoztak fiatal szülőkkel és fejlődtek különleges tapéta, amelyre rajzolni.

Kréta vagy jelölő tapéta a piacon öntapadó film formájában. Bármilyen felületre ragasztható, beleértve a bútorokat vagy a festéket, és bármikor újra ragaszthatja, miközben nem hagy ragadós jeleket. A felületet egyszerű ruhával tisztítják, ez a művelet több mint ezer alkalommal végezhető el. A ruhák méretét az Ön igényei szerint választják ki.

linkrusta

A világ több mint száz éve ismert Linkrusta háttérképe. A papíralapra műanyag réteg kerül, ami nagyon hasonlít a stukkóhoz. Egyébként a szövet alapként is használható. Az ilyen háttérképek gyakran a drága szállodákban, kávézókban és királyok rezidenciáiban vannak. Csodálatos tény még száz évvel később ez az építőanyag hűségesen szolgál. Az egyedülálló gyártási technológia miatt nagyon tartós építőanyag. Ez drága és luxus belső terek számára alkalmas. Újra festhető.

feszített

Stretch tapéta készül, mint a stretch mennyezet, PVC film varrott, és a poliészter szövet, így zökkenőmentes. A gyártók által megadott élettartam több évtizede is lehet. De sajnos ez az anyag gyúlékony.

Az előnyök közé tartozik az a tény, hogy az alap nem szükséges földelni és gitt. Könnyen kezelhetők, jó hőszigetelő és zajcsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Könnyen szerelhető szerelvények.

számla

A textúra textúrája több típusra osztható.

domborított

Az ilyen tapéta a szokásos sima másolatokhoz képest kedvezőbbnek tűnik a szobában. Ezek közé tartozik az akril, üvegfal papír, linkrust, vinil tapéta és selyemnyomtatás. Ezek nehézek és átlagos súlyúak.

domború

Ezek a háttérképek papíron, nem szőtt és természetes alapon állnak rendelkezésre. Nagy, közepes és kis megkönnyebbülés lehet. By the way, linkrust utal a mega-nagy megkönnyebbülés.

domborított

Ezeket a tapétákat hideg vagy meleg módszerrel készítik. Egyes gyártók habzást és stencileket használnak.

Nem számít, hogy melyik tapétát választották - texturált vagy rendszeres, a legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy minden tapéta-szegmens saját ragasztóval rendelkezik - például nehéz tapétákat kell rögzíteni egy speciális ragasztóra, különben nem fognak tapadni és levenni az első hónapban.

méretek

Úgy véljük, hogy a hazai hengerek szabványos méretei 10 méter hosszúak és 50 cm szélességűek, ezek a mutatók kissé eltérhetnek mind a nagyobb, mind a kisebb irányban.

A mérő háttérképeket külföldön használták, de most már a hazai piacon is elfoglalják a rést. A festéshez fejlesztették ki és csökkentették a varratok számát.

Ne feledje, hogy a széles tapéta könnyebben telepíthető. A külföldi másolatok hossza akár 50 métert is elérhet.

szín

Az ilyen építőanyag mint tapéta fő jellemzője, hogy más színű és más építőanyagokat utánozhatnak. Így különösen a tapéta utánozhatja a téglát. Gyönyörűen illeszkednek a különböző stílusokhoz, beleértve a tetőt, a retro-t és a hi-tech-t.

A fürdőszobában vagy a konyhában nem szükséges a drága cserép kiválasztása, a tapéta szegmens kiválasztása, továbbá a modern modellek nemcsak bármilyen tervezési projekthez illeszkednek, hanem számos előnnyel is rendelkeznek. Ezek közé tartozik a nedvességállóság és hosszú élettartam.

Világos színű bevonatok jól néz ki a gyerekszobákban, a pisztáciában és az olívaolajban a nappaliban. A tervezők javasolják az ezüst és a menta színeit, hogy fontolja meg a hálószobákat, megnyugtatják és hajlamosak aludni.

tartozékok

Gyakran a javítás befejezése után az a benyomás, hogy valami hiányzik.Például a tapéta kombinációját használták - a fal felső része a másikra és az egyik aljára van beillesztve. Ezt az átmenetet valamivel díszíteni kell. Az építőipar mérnökei kifejezetten erre az esetre találták ki a díszléceket, sarkokat, szegélyeket.

A stukkó díszlécek vagy mennyezeti lábazatok úgy vannak kialakítva, hogy átalakítsák a szoba felső részét, ez különösen fontos azokban a helyiségekben, ahol magas mennyezetek vannak, mivel sok ember számára ilyen hosszúságú tapétacsíkok beillesztése lehetetlen feladat. A mennyezet és a fal közötti illesztések és rések tökéletesen lefedik az alaplapot. De ne feledd hogy a rögzítő lépcsőkre szükség lehet.

A kapcsoló fedelét leggyakrabban stílusokban használják. tetőtér és retro. Lehet, hogy fémből vagy műanyagból készül, és különböző formájú. Díszítse és foglalja. Ez leggyakrabban olyan helyiségekben történik, ahol kisgyermekek vannak, akik véletlenül megfoghatják az ujjaikat az áramforráshoz.

A modern technológiák nem állnak meg, és ha korábban csak kapcsolók, aljzatok és rádióvevő álltak a lakásban, most már szükség volt díszítésekre és riasztó érzékelőkre, valamint internetkapcsolattal rendelkező aljzatokra, valamint antennacsatlakozókra.

dekoráció

Az egyedülálló kialakítás minden szobát kiemelkedik a többitől. De ezt pragmatikus megjelenéssel kell megközelítenie, emlékeznie kell arra, hogy egyes színek és a tapéta típusai sötétíthetik a szobát. Például, fekete háttérkép, amely gyakran ragasztott drága irodákban és ifjúsági hálószobákban, megfelelő világítás és bútorok nélkül fém- vagy krómozott tétekkel - depressziós kép.

A fekete-fehér tapéta, és egyáltalán nem alkalmas a belső tér kiemelésére, helyesebb a textúrázott, fotós tapéta vagy vászon, amely két színből áll.

Ne feledje, hogy a klasszikus soha nem kerül ki a stílusból.

A márvány tapéta a nem lakóhelyiségekben - a vállalkozásokban, a kiskereskedelmi üzletekben - elakadhat. Megismétlődő dísze, vizuálisan bővítik a teret. A legtöbb esetben nincs szükség a rajz testreszabására, ami azt jelenti, hogy a tapétacsíkok gyorsan és hatékonyan, még a nem szakemberek is fel vannak szerelve.

Egyenetlen felületek esetén a szakértők fákkal vagy madarakkal ellátott tapétahengereket használnak. Ez a hangsúly elrejtheti a kisebb hibákat. Leggyakrabban hálószobákban és nappaliban vannak ragasztva.

A folyosóra válogasson háttérképeket, imitáló táblákat. Egy ilyen építőanyag olcsóbb, mint az ellenkezője, nem kell feldolgozni, könnyen karbantartható és könnyen karbantartható. A távolabbi textúra hasonlít a természetes fára, de nem csökkenti a helyet. És ez nagyon fontos a kis folyosókon.

Stílus és design

Gyakran használják a háttérképek kombinációját zónázással. Így például a konyhában elválaszthatja a munkaterületet az étkezőtől vagy a nappalitól, hogy kiválassza a falat, amelyen a TV súlya van. Ennek az egyszerű technikának köszönhetően bizonyos feladatok, különösen a kisebb falra összpontosítanak.

Tükör tapéta, a tér kibővítése, jól néz ki minden szobában - és a városi lakásokban és vidéki házakban, valamint az irodai központokban. Ha egy kis folyosó beillesztéséhez használja őket megmentheti a világítást.

A fali falfestmény tervezési szempontból nemcsak a tizenéves szobát, hanem a klasszikusok által dominált nappalit és a modern konyha stílusát is megverheti. hi-tech.

A beton alatti tapéta tökéletesen kombinálódik az utcai stílussal.

Az ügyfelek a világ minden tájáról értékelik a térfogati 3D-s tapétát. Mint korábban említettük, sztereoszkópos, fluoreszkáló és holografikus lehet. Nemcsak átalakítják a szobát, hanem további világítást is adnak, néhányan ragyognak a sötétben. Hála annak, amit életre kelthet, például egy éjszakai égbolttal ellátott gyermekszobát.

A dekoratív csillogás nagyon hasznos lehet a gyerekszobákban, ahol a lányok élnek.Ez a kialakítás nemcsak csecsemőkorban, hanem serdülőkorban is használható, ami azt jelenti, hogy néhány évig szemet ragadhat. nagyon nyereséges.

Hogyan válasszuk ki?

Úgy tűnik, hogy könnyebben lehet menni és vásárolni tapétákat a lakásban? De ahogy mondják, nem volt ott. Először is figyelembe kell venni a mennyezet magasságát, a helyiséget, ahol a telepítést és a világítást végrehajtják. Ne ragasszon fekete színű tapétákat a sötét helyiségekben, valamint a nagy méretű mintákkal ellátott tapétákat kis helyiségekben.

A tapéta vizuálisan bővítheti a helyet, ha vízszintesen és magasságban vannak elhelyezve - ha függőleges. Ezt figyelembe kell venni a nem standard szobákban. A térerősítő háttérképek semmilyen módon nem jelennek meg.Ez csak egy tervező, de lehetővé teszi, hogy megverhessen minden szobát.

A sima bézs háttérkép tökéletesen illeszkedik a felületekhez. Azok számára, akik nem akarnak időt tölteni a befejezésre, a legjobb, ha a tapéta mintázata vagy fákkal néz. Lehetővé teszik, hogy magadra koncentrálj.

Célszerű előzetesen tudni, hogy milyen bútorok lesznek otthon, milyen dekorációs betéteket és belső jellemzőket terveznek a jövőben. Ezt szem előtt tartva vegye fel az építőanyagot.

A szakértők azt ajánlják, hogy a déli fekvésű szobákhoz hideg árnyalatokat válasszanak, és északra melegek. Egy ilyen harmonikus kombináció segít egyensúlyba hozni azt a helyzetet, amelyben egyes helyiségekben a napfény túlterjedt, míg másokban hátránya van.

A konyháknál élénk színeket választhat - piros, sárga, narancs. Hálószobák - pasztell, és fürdőszobák - kék vagy kék. A nappalival és a folyosókkal kapcsolatban nincsenek különleges korlátozások.

A páratartalmú tapéták vászonbevonatokat kívánnak vásárolni a magas páratartalmú szobákhoz - fürdőszobákhoz és konyhákhoz. Kréta tapéta - gyerekeknek. "Breathing" nem szövött, tökéletesen alkalmas szobáihoz és hálószobákhoz, nem allergiás ellenjavallt.

A szövet és az üvegfal papír kis helyiségekben és szekrényekben használható. A természetes háttérképek könnyen szennyeződnek. Ne feledje, hogy nagyon nehezen kezelhetők. A folyékony tapéta jól illeszkedik az egyenetlen falakhoz, mert dekoratív vakolat, ami azt jelenti, hogy maguk is képesek a felszínre.

Tekintettel arra, hogy a tapétát általában öt évig ragasztják, a mentés érdekében szorosan meg kell vizsgálnia a festésre alkalmas fajtákat. Legfeljebb tíz vagy több alkalommal átfesthetők.

A legjobb világ- és hazai gyártók rengeteg különböző gyűjteményt készítenek, és ha jól ismerik ezt az ügyet, akkor jó árat lehet vásárolni kedvező áron. Végtére is, nem titok, hogy bárki újdonság jelenik meg a piacon, az előző gyűjtemények elveszítik az értéküket. Ha az új termékek után nem üldöz, de csak a kiváló minőségű anyagokat vesszük figyelembe, akkor az ilyen javítások nem kerülnek eléggé pennyre.

Tekintse meg a következő videót a háttérkép kiválasztásához.

Híres gyártók

A legtöbb épületboltban a volt Szovjetunió országaiban készült háttérképek találhatók. Oroszországot a vállalatok a rangsorban képviselik "Paletta", "Saratov Wallpaper" és "Moscow Wallpaper Factory". A felhalmozott tapasztalatok, a legjobb európai technológiák és a logisztikai megtakarítás lehetővé tette ezeknek a gyártóknak a lábát a minősítés tetején.

Az ukrán és fehérorosz gyártókat ugyanazok az előnyök jellemzik. A vezetők között vannak vállalatok. "Versailles", "Gomeloboi" és "szláv háttérkép". Ezek a cégek rengeteg különböző gyűjteményt készítenek a nem szőtt és papíralapú termékeken. A volt Szovjetunió számos vállalkozásához hasonlóan a múlt század 90-es években is meg kellett változtatniuk a profiljukon, de a recesszió csúcsa véget ért, és ma elfoglalják a helyüket a minősítésben.

Az amerikai gyártók világszerte ismertek, technológiai újításokat bocsátanak ki, mivel az európai és ázsiai piacokkal együttműködnek. A piac minden szegmensében való részvétel lehetővé teszi számukra, hogy évente új kollekciókat kínáljanak a vásárlóknak, nem csak saját piacukon, hanem a világon is.

Belgiumnak különleges helye van a rangsorban. Az a tény, hogy a belga gyártók a termékek tartósságára, környezetbiztonságára és magas minőségére összpontosítanak. Ugyanakkor termékeik demokratikus költséggel rendelkeznek, ami még a logisztikai műveletek és a felárak esetében is meglehetősen vonzó.

Belgiumban több gyártóüzem, amelyek mindegyike exportálja termékeit más országokba. Ezek közül a gyártók közül kiemelkedik a "régi férfiak" - Bekaert Textiles, Hookedonwalls és Decoprint N. V. Az "ifjúság" -ról meg lehet jegyezni Kalkutta és Khroma - a piacon nemcsak nem szövött és papíralapú háttérképek, hanem természetes bevonatok is képviselik őket.

A koreai, japán és kínai gyártók nemcsak keleti vászonokat, hanem európai gyűjteményeket is gyártanak. Ennek a megközelítésnek köszönhetően az alacsony költségeket és a magas minőséget kombinálják. Érdemes megjegyezni, hogy a koreai gyártók meghódítják a globális és a hazai piacot. Ezek közül a gyártók között azonosítható LG, Artdeco és Shinhan.

Egyébként ezek a gyártók már több mint egy évtizede ismerik az országukat, így szerzettek némi tapasztalatot és tudást, amit az új gyűjteményekben hordoznak. Ezt támasztja alá az elégedett ügyfelek számos véleménye, akik sokféle szavakat mondanak a védelemben.

Az elmúlt évtizedekben Japán, Németország, Belgium, az Egyesült Államok és Dél-Korea hatalmas számú gyűjteményt bocsátott ki, amelyek tökéletesen kombinálódnak a minimalizmus, a hi-tech, a retro, a Provence-i stílusokhoz. Ez a lista végtelen. De meg kell mondani, hogy a hazai gyártók, akik a tapéta szegmensben a világ vezetőivel lépnek kapcsolatba, példátlan magasságokba tudtak jutni, és jogosan elfoglalták pozíciójukat a minősítésben.

Gyönyörű példák és lehetőségek a belső térben

Stílusos tapéta jól néz ki még egyszobás apartmanban és stúdió apartmanokban is. Lehetővé teszik a munkaterület zónájának kijelölését, miközben kiemeli az étkező vagy a nappalit.

A belső térben jól néz ki a szövet háttérképek, luxus megjelenésük nemcsak vidéki házakban, hanem városi lakásokban is alkalmas.

Az óvodában kréta tapétát vagy pitypangot lehet ragasztani autóval - a gyermek nemétől függően.

Ne feledje, hogy krétával az öntapadós anyag több ezer alkalommal húzható. Egyszerű ragasztóval könnyen kezelhetők.

Elegáns fekete háttérkép tökéletesen kombinálható számos lámpával és világos színű bútorokkal.

Az ifjúsági szobákban a szakértők javasolják a fényképek ragasztását. Könnyen megtalálhatók hardverboltokban vagy speciális cégeknél.

A kép lehet - akár az Eiffel-torony, a Kreml vagy a Fehér Ház is.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba