Nem szőtt tapéta a belső térben

Hagyományosan a díszítés a falak a javítás továbbra is népszerű háttérkép. Ma van egy hatalmas szín- és anyagválaszték, és ahhoz, hogy kiválaszthassuk a megfelelőket, meg kell ismerkedni sajátosságaikkal. Viszonylag nemrégiben a nem szőtt tapéta-szövetek népszerűségre tettek szert, amit az alábbiakban tárgyalunk.

Mi az?

A Flizelin egy cellulózszál alapú nemszövött anyag. Készítsük el a módosított és nem módosított papírszálból. Poliészter és speciális ragasztó impregnálás is szerepel. A termelés forró bélyegző módszerrel történik.

A közbélés a papírra néz ki, az érintéshez.

Az anyag következő tulajdonságai:

 • erejét. Ellentétben a sima papírral, a nem szőtt anyag nem könnyen mosható és szakadt;
 • tűzállóság;
 • nedvességállóság. Gyorsan szárad és nem zsugorodik;
 • légáteresztő képesség;
 • mentse el az űrlapot. Az anyag, ha gyűrött, könnyen helyreállítja a régi megjelenést;
 • interakció a festékkel.

A nem szövött tapéta az anti-vandál osztályba tartozik, mert jó szilárdsággal és külső tényezőkkel szembeni ellenállással rendelkeznek.

Előnyök és hátrányok

A nem szőtt háttérképek következő előnyei:

 • Hosszú élettartam. Ha nem tervezi, hogy gyakran változtatja meg a falakat, a flizelin jó választás. Az erős alapanyagnak köszönhetően tartós.
 • Környezetbarát. Vannak olyan hipoallergén fajok, amelyek nem okoznak kárt az egészségre. Ez teljesen nem szőtt tapéta.
 • Mosható. A nedvesség ellenállóak, így nedves ruhával törölhetők. Gyorsan szárad. De nem tudja visszaélni.
 • Egyszerű telepítés. Mivel ez a tapéta elég sűrű, tetszőleges felületre ragaszthatók, még pontatlanságokkal is. Ezek a hibák a háttérkép szerkezete miatt rejtve vannak. Könnyen ragaszthatók, mivel a ragasztót csak a falra kell felhordani.
 • A tekercs szélessége több mint papírpapír. Ez időt takarít meg a ragasztás során, és csökkenti a csíkok közötti kötések számát is.
 • A ragasztóval való érintkezéskor a nem szőtt tapéta nem zsugorodik, vagy nem alakul át, amikor megszárad, ahogy a papírtársaknál gyakran fordul elő. Így a varratok nem térnek el egymástól, és az ízületeknél nem képez üres helyet.
 • A beillesztés után ez a tapéta jól lélegezhető, aminek következtében a nedvesség nem halmozódik fel, és nem képez gomba.
 • Tűzállóság. Tűz esetén a tapéta hosszú ideig ellenáll a tűznek, és ha meggyullad, nem kerülhet káros anyag a környezetbe.
 • Kiválaszthatja a festmény tapétáját. Ez szabadon engedheti meg a tulajdonosok képzeletét.

hátrányai:

 • magas költségek;
 • A nem szőtt alaplapú vinyl tapéta megkönnyíti a szennyeződést és a port. Az allergiákért nem illik.

vonás

A nem szőtt tapéta technikai jellemzői között szerepel a súlyuk. Ezek nehezebbek, mint a papíron, a telepítésük speciális, sűrűbb ragasztót igényel.

A nem szőtt háttérképek három fő típusa van:

 • Gyapjú. Több réteg nem szövött anyagból áll. A telepítés során nem kell ragasztóval szennyezni, mivel már egy kötőanyaggal impregnáltak, ami a fent felsorolt ​​tulajdonságokat adja.
 • Flizelinovy ​​alapon. A fő réteg nem szőtt, és a felső (dekoratív) lehet papír, vinil vagy textil.

A nem szőtt alaplap papírbevonattal alacsony áron van. Az ilyen vászonok egyrétegűek, két- vagy háromrétegűek.A rétegek közé töltőanyagot helyezünk, majd az anyagot összenyomjuk, és érdekes kiálló mintát kapunk.

Ez egy környezetbarát tapéta, jól lélegző. De nem alkalmasak a magas páratartalmú, külső károsodásoknak kitett helyiségekhez. Napjainkban a flizelinen található vinil tapéta nagyon népszerű. A vinil bevonat dekoratív megjelenést biztosít a vászonnak. A textúrák és a színek nem korlátozottak.

Nem túl drágák, nem károsak, könnyen tisztíthatók. A hátrányok közé tartozik, hogy a vinil nem enged levegőt, és könnyen gyúlékony.

A textilvászon nem szőtt réteg, amelyen textíliák (velúr, selyem, juta, len, pamut) kerülnek alkalmazásra. Az ilyen háttérképek látványosak, elegánsak. Használatuk során a falak további hő- és hangszigetelése figyelhető meg. A textil tapéta gondos karbantartást igényel. Elnyelik a szagokat és felhalmozódik a por.

 • Festéshez. Világos színük van, színezésre szánták. Jobb vízalapú festéket használni.

A festékek között a festékek közötti festékek láthatatlanná válnak a festékréteg alatt. A falat 3-tól 5-ig átfestheti. Így lehetőség van a szoba kialakításának jelentős megtakarítással történő megváltoztatására. Ezen kívül itt a tulajdonosok adhatják a képzeletet.

méretek

A szabványos tapéta szélessége általában 0,53 m. A nem szőtt tapéta, mint általában, méteres, vagyis a tekercs szélessége 1,06 m.

A leggyakoribb hossza 10,05 méter. A vinil fali papírgyártás 53 cm-es, 15 méteres festési megnevezés alatt történik. A festéshez használt nem szőtt anyagból készült mérőszalag 25 méter hosszú.

A vastagság más is lehet. A vastag vásznok segítenek elrejteni a fal szabálytalanságait, de mechanikai károsodások léphetnek fel. A vékonyak jobban ellenállnak nekik, de a falnak először fel kell készülnie a tapadásra, elrejtve az összes hibát.

típusok

A nemszövött háttérképek többféle típusa van a felületük alapján. Az alábbiakban azok leírása és jellemzői, tudva, hogy megteheti a helyes választást. faj:

 • Sima. A tökéletesen sima felületű háttérképek a dekoratív bevonattal ellátott felületek alkalmazásához a falak előkészítésének következő lépcsőjévé válnak (ezek lehetnek tapéta, dekoratív vakolat, festék). Ha színez, az ilyen tapéta színe nagyon telített lesz, a festéket foltok és szabálytalanságok nélkül alkalmazzák. A vastagság a falak hibáitól függ. Minél többet, annál vastagabb lesz a vászon réteg.
 • Habosított. Ez a vászon közepes vastagságú. Puha domborművel vannak ellátva, amely világos díszítőelemekkel díszített. Ez csak durva vagy csillogó lehet.

Hab tapéta tökéletesen eltakarja a falak szabálytalanságait. Vízállóak, gyúlékonyak, környezetbarátak, de a felület bármilyen mechanikai sérülés következtében romlik.

 • Relief. A texturált megkönnyebbülésű háttérképek úgy vannak kialakítva, hogy a szobának háromdimenziós megjelenésű legyen. Ez lehet csak konvex minta vagy sima vászon, ami 3D hatást eredményez. Hát elrejteni a falak hibáit (repedések, szabálytalanságok).

A szerkezeti vászonokat festésre tervezték. Monofónikusak, mély megkönnyebbülésük van. A nem szőtt réteg miatt ez a tapéta kemény, nedvességálló, nem deformálódik, könnyen ragasztva.

 • Festéshez. Nagyon jó választás a jó képzeletű és a tervezői véna tulajdonosai számára - festmény tapéta. Bármilyen felületre ragaszthatók. A telepítés után meg kell várni a teljes szárítást (kb. 48 óra), majd csak a festés előtt.

Nemcsak falburkolatok, hanem mennyezet is lehet. A mennyezeti lapok helyett dombornyomott tapétát használhat.

A texturált opciók dekoratív felülettel rendelkeznek. A jövőben már festett háttérképet is átfesthet. Ez jó alkalom arra, hogy felár ellenében felújítsa a belső teret. A festéshez víz alapú vagy diszpergáló festéket használnak.

Színtartomány

A helyiség minden felületének összhangban kell lennie. A falak, a padló és a mennyezet színei természetesen nem lehetnek ugyanazok, és egyetlen helyszínre kell egyesülniük, de érdemben kell kiválasztani őket, hogy ne legyen rossz íz:

 • Sima fehér háttérkép színezésre alkalmas. Kiválasztásukkal lehetősége nyílik arra, hogy a hangulatotól függően kiválassza a falak bármely színét, mivel a teljes életciklusuk során többször is meg tudja festeni őket. A színek egy falon kombinálhatók, vagy mind a négy különböző árnyalatban festhetők. Alkalmazhat és rajzokat is használhat.

Különösen jó és megfelelő, az óvodában fog kinézni. Még egy gyerek is kipróbálhatja magát művészként, hozzon létre hangulatot magának, és ha nem működik túl jól, mindig átfesthet. Nagyon sokoldalú lehetőség.

A fehér szín nem szükséges festeni. Ideális minimalista vagy francia stílusban. Más felületekkel és bútorokkal ellentétben is felléphet. De fehér színnel rendkívül óvatosnak kell lennie, ne szennyezze és ne rontja meg a tapétát. Célszerű, hogy ne ragasszuk őket a folyosón.

 • Zöld színismert, hogy nyugtató. Alkalmas nappali vagy óvoda.
 • Meleg árnyalatú sárga jól fekszik az óvodában, a konyhában vagy a folyosón.
 • Sötét tónusok megadja a helyiség komolyságát, szilárdságát. Jó a klasszikus stílusban, a minimalizmusban, a tetőtérben. Ilyen tapéta használható a tágas nappaliban, a hálószobában vagy egy széles folyosón. Kívánatos, hogy a bútorok kontrasztosak a sötét háttérképekkel.
 • Fotónyomtatás - ez nagy kockázat. De ha egy személy ízlésesen bánik, a design elegáns lesz. A szovjet térséggel szokásos tájképekkel ellátott fotowall-papír hagyja a múltban. Ma az eredeti, stílusos és modern nyomatok széles választékát kínáljuk. Számuk korlátlan, csak ki kell választania a megfelelőt.

A telepítés során azonban a lehető leggondosabbnak kell lennie, hogy a rajz minden része össze legyen szerelve az elvárt módon, hiba nélkül, csuklós csatlakozással. A fotónyomtatás tökéletesen illeszkedik bármelyik szobába, attól függően, hogy milyen tervezést kapott, kezdve a folyosóról, az óvodaig.

rajzok

A mintás tapéta választása, talán az egyik legkedveltebb pillanata a javításnak. A rajz természetesen attól függ, hogy maga a szoba, stílusa, az azt betöltő elemek:

 • Háttérkép "a kő alatt" - divat trend. Alkalmasak mind lakó-, mind nyilvános helyekre, különösen segítenek egy kávézó vagy bár látványos kialakításában.
 • Egy lakásban vagy házban tapéta "tégla" Jó lesz ragaszkodni a folyosón. A megfelelő elhelyezéssel a tégla háttérkép jól illeszkedik a konyha munkaterületéhez. Az ebédlőt is díszítheti. Más szobákban tégla tapéta megfelelő a loft stílusban.

Jó választás lenne a vörös tégla. A minimalizmus számára a fehér megfelelőbb. Jó vízálló tapéta "a kő alatt" ragasztható a fürdőszobában.

 • Kiválasztáskor csíkos tapéta a falaknak jól fel kell készülniük, hiszen tökéletesen sima, máskülönben a torzított vonalak a falak durvaságát adják. A pasztell színárnyalatok (krém, bézs, halványsárga, világosszürke, arany) alkalmasak meleg és hangulatos légkör kialakítására. A fa természetes színei természetes megjelenést adnak a szobának.

Ha a háttérképre kell összpontosítania, vagy el kell távolítania a helyiség hátrányaitól, akkor jobb, ha élénk színeket használ. A vízszintes csíkok segítségével vizuálisan csökkentheti a mennyezeteket és bővítheti a területet, és a függőleges vonalak felemelik a falakat és kicsit szűkítik a helyiséget. Jó, ha egyes bútorok vagy kiegészítők színe csíkos tapétával visszhangzik. Választhat, hogy illeszkedjen a székek függönyeihez, kanapéjához vagy kárpitaihoz. Fontos, hogy csíkos tapétával sima függönyöket kapjanak.

A szalag általában két falat foglal el a szobában. A másik kettő semleges színek monokróm tapétájával van beillesztve, például az egyik sávban.Ne feledje, hogy egy ilyen rajz egy idő elteltével elkezdhet bosszantani, ezért jobb, ha először kipróbál egy kis töredéket a falon, és ha tetszik, nyugodtan folytassa a tervezést.

 • Virág rajzok alkalmas ország, Provence, keleti stílus, retrostil irányára. Különösen hatékony lesz a rózsa falain. Használhatja a háromdimenziós tapétát, hogy a virágot kötetbe hozza. Kíváncsi vagyok, vajon egy nagy rózsa lesz-e egy csepp harmat.

Nem kívánatos az összes fal ragasztása virágos tapétával. Fókuszáljon néhányra, például a nappaliban található kanapé mögött, vagy a hálószobában az ágy mögött. A hálószobában jobb, ha szelíd hangokat használ, és fényes, hogy hagyja el a nappalit vagy a konyhát. Ne feledje, hogy a virágrajz eléggé tolakodó, és gyorsan unatkozhat, így gondolkodjon néhányszor jóval a vásárlás előtt.

 • Ábra háttérkép "gunny" Ez egy nem sima kockás felülettel ellátott szálak összefonódása. Ezt a tapétát mind festésre, mind már alkalmazott festékkel értékesítik. Jobbra ragasszuk őket egy sík felületre.

gyártók

A nem szövött tapéták gyártása német, olasz, belga, ukrán, francia cégekkel foglalkozott. Örvendetes, hogy Oroszország gyártói nem messze vannak mögöttük. Az orosz háttérképgyártók szorosan együttműködnek Németországgal, Belgiumgal, Olaszországgal, forgalmazzák termékeiket és importált nem szőtt termékeket vásárolnak.

A nem szőtt tapéta vásárlóinak visszajelzése nagyon pozitív. Azok, akik ismételten használják ezt az anyagot, vegye figyelembe az erősséget, a könnyű telepítést, a tartósságot és természetesen a magas minőséget.

Mit válasszunk?

Mint már említettük, nem szőtt tapéta - ez anti-vandál szövet, mivel jó erejük van, tartósak, sűrűek, gondozhatók.

Ha hosszú ideig szüksége van kiváló minőségű háttérképre, ne fonódjon az interline-n:

 • A nem szőtt tapéta esetében a bevonat különböző lehet, különösen papír. Ez gazdaságos lehetőség. De érdemes megjegyezni, hogy a papírréteg nem lesz olyan ellenálló a károkra.
 • A nemszövött réteg fölötti textilszövetvel ellátott textil tapéta az elit osztálynak tulajdonítható. Különösen, ha velúr vagy selyem. Ezek tökéletesek a hálószobában.
 • A nappaliban a tapétát vinil bevonattal ragaszthatja. A csarnok, mint bármely más helyiség, különböző színek háttérképeivel zónákra osztható. A nappaliban megpróbálhatja megvalósítani a legdrágább ötleteket, mert ez a szoba vonzza. Különösen jó ez az illeszkedő, többrétegű, sűrű tapétázott tapéta, amivel sokszor átfestheti őket.
 • Élénk színek és szokatlan minták alkalmasak a gyermekek számára. Szintén jobb a sűrű háttérképek használata.
 • A hálószobában a diszkrét színek alkalmasabbak. De ha valami fényesre akarsz összpontosítani, akkor egy fal alatt, például az ágy mögött használhatod. Ehhez illeszkedjen a fotónyomtatású háttérkép. A rajz nem lesz gyakran nyilvánvaló és bosszantó, mivel az idő nagy részében nem lesz látvány.
 • Ha kockára kockás tapéta a konyhában, akkor válassza ki a mosható. És jobb, ha a munkaterületet burkolják, és ragasztják a tapétát azon az oldalon, ahol az étkezőasztal van.

példák

A tapéta színének és mintájának végső választása természetesen a szoba stílusától függ. A gyönyörű vászonokat tetszőleges kialakításra lehet kiválasztani. Fényes eredeti színek és minták, mély diszkrét árnyalatok, szerény rajzok - a választék lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan anyagot, amely segít megtervezni a belső tér ízét:

 • klasszikusok illik a természetes színekhez, a fa árnyalataihoz. Használhatod egy szokatlan apró figurát, csíkot. Jó megoldás lenne, ha az ornamentumot egy vagy két falra helyezné, és a többiet egyszerűen beillesztené.
 • Provence-i stílus világos tónusokat használnak. Leggyakrabban a falakat festik, így kiválaszthatja a festmény tapétáját. Ne felejtsük el, hogy mély megkönnyebbüléssel kell rendelkezniük.Ha a francia stílusban restaurálási háttérképet szeretne választani további festés nélkül, győződjön meg róla, hogy azok több rétegűek.
 • Keleti stílus megfelelő fényes és meleg színek: piros, narancs, arany. A rajz általában nemzeti dísz.
 • Stílus loft A kőfal jelenléte a falakon rejlik, ezért ne habozzon választani a "tégla alatt" tapasztalt tapétát, lehetőleg vinil bevonattal vagy megkönnyebbüléssel, hogy megmutassa a kötetet.

Ne félj a merész ötletek és megoldások, ne félj az egyediség, hogy az otthoni egyéni és vonzó.

A nem szövött háttérképek kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő árnyalatokat.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba