Német háttérképek kiválasztása: népszerű márkák és minőségi kritériumok

Eddig a német háttérképek határozottan elfoglalták pozícióikat az orosz piacon. Először is ez a háttérképek kiváló minőségének és kiváló kopásállóságának köszönhető. Ezenkívül a német gyártók a tapéta széles választékát mutatják be, amelyet rendszeresen frissítenek új gyűjteményekkel, kiváló rajzokkal és sokféle textúrával.

Különleges jellemzők

Ha a német háttérképet választotta, akkor tudnia kell, hogy minden németországi háttérképborítás RAL betűk formájában bizonyos minőségi jelzéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az anyag további ellenőrzéseken ment keresztül, és nemcsak jó minőségű, hanem környezetbarát és biztonságos az emberek és a környező természet számára is. Ez a jelölés azt is jelzi, hogy a termék megfelel az európai minőségi követelményeknek.

A háttérképek gyártása Németországban így van high techamely lehetővé teszi a falak bevonatának előállítását lélegző tulajdonságokkal. Az anyag nem mérgező, és tökéletesen ellenáll a különböző károknak. Ezért egy német háttérkép kiválasztásával biztos lehet benne, hogy önmagad és szeretteid egészségét. Természetesen az ilyen falburkolatok árkategóriája valamivel átlag feletti. De ha az anyagok minősége és biztonsága az Ön számára elsődleges tényező, akkor ezt nem szabad megmenteni.

Az ilyen háttérképek egy másik előnye, hogy szinte bármilyen belső teret választanak. Nagyszerűen fognak kinézni a gyerekszobában, a hálószobában, a nappaliban vagy akár az irodában. A javítási munkálatok során nem lesz problémája a falak tapéta ragasztására.

A német tapéta sokoldalú szerkezete lehetővé teszi érdekes és kreatív megoldások megvalósítását.

Népszerű fajok

Oroszország széles választékát kínálja Németországból. A főbbek a következők:

 • papír - különbözik másoktól, mindenekelőtt az árban kissé alacsonyabb, mint a többi típus, mivel a bevonat gyorsan elhasználódik. Ennek ellenére a gyártók az ilyen háttérképek hatalmas színválasztékát állítják elő, mivel a gyerekszobák beillesztésére gyakran vásárolnak. Könnyen és kényelmesen használhatóak, jól szétszereltek, ami a további javítási munkák során plusz.
 • szerkezeti - sűrű, különböző domborművel ellátott burkolatok. Gyakran ezeket a tapétákat festésre használják, valamint a különböző hibák falain való elfedésére. A szerkezeti bevonat ellenáll minden színező pigmentnek, és lehetővé teszi a szín színének megváltoztatását akár 10-szer. Ez egy határozott plusz, mivel könnyedén megváltoztathatja a belső teret további szétszerelés nélkül.
 • Selyem szűrésű bevonat Szép és elegáns minden belső térben. A színek változatossága és a minták nagy választéka lehetővé teszi, hogy érdekes vászonokat készítsen szokatlan fényességgel és modulációval. Általában a selyemszitanyomtatványt a legjobb selyemszálak vagy szintetikus szálak forró bélyegzésével alkalmazzák vinil vagy nem szőtt rétegre. Ezek a háttérképek tartósak, mivel kiváló kopásállósággal rendelkeznek, nem fakulnak a napsütésben, könnyen tisztíthatók nedves szivaccsal, és ami a legfontosabb, pormentesítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • szatén - Ez a vinil falburkolatok egyik alfaja, néha „lapos vinilnek” is nevezik. A gyártás során a forró bélyegzés segítségével különböző rajzok kerülnek a vászon felületére. Az ilyen típusú tapéták között matt, gyöngy és bevonattal van bevonva. Néha gyöngyházfedő bevonat hasonlít a selyem szitanyomáshoz.Ezt úgy érik el, hogy a gyártási folyamat során fejlett anyagokat használnak. A legtöbb szatén tapéta hasonlít egy szép és drága szövetborításra. Működés közben a szatén könnyen tisztítható.

A por és a szennyeződés nedves szivaccsal törölhető, anélkül, hogy kárt okozna. Ne feledje, hogy az ilyen tapéták ragasztása megköveteli a falak kötelező elkészítését (minden szabálytalanságot el kell távolítani, meg kell tisztítani és elfedni). Ellenkező esetben a szatén csak a hibákat fogja kiemelni, és a végeredmény csalódást okozhat.

 • gyapjú A tapéta jobb szerkezete sokkal erősebb, mint a társaik. Összetételükben textil vagy textilszálak vannak, amelyek a bevonat különleges szilárdságát adják. A rostalapú tapétáknak további tartósságuk van, és hosszú ideig közvetlen napsugárzásnak vannak kitéve, és kezdeti megjelenésük egyáltalán nem változik.
 • Fali falfestmény - Egy népszerű típusú bevonat, amely a képbe merítés illúzióját hozza létre. Gyakran a falfelszerelés vásárlói a városra néző háttérképet választják madarakkal és állatokkal, valamint a tengeri tájképekkel. Ez a tapéta könnyen használható és leszerelhető a későbbi javításokhoz. Általában a tapéta tetején védőbevonatot kell alkalmazni a nedvesség és az ultraibolya sugárzás ellen.

Meg kell jegyezni, hogy a német gyártók különböző szélességű tapétákat készítenek. Először is ez a „szabványos” méret - 0,53 méter (bár az európai szabványokban gyakran 0,7 méteres értéket találunk), és ahogyan „mérőnek” is nevezik, 1,06 méter széles.

A közelmúltban sokat nőtt a mérő tapéta iránti kereslet, mivel lehetővé teszik, hogy gyorsan ragaszthassa a szobát, és sokkal kisebb számú varrást kapjon, mint a szabványos méreteknél.

A legjobb gyártók áttekintése

Az alábbiakban a németországi tapéta legnépszerűbb gyártóit tekintjük meg, amelyeket a legtöbb orosz boltban kínálnak.

Hasonlítsuk össze az árkategóriát, tudjuk meg a vásárlók legnépszerűbb modelljeit, és hogy melyik helyiségben jobb használni egy vagy másik gyártó tapéta bevonata:

 • Építész papír - nemcsak otthoni használatra, hanem közintézmények számára is háttérképet készít. A vállalat együttműködik a leghíresebb tervezőkkel, akik minden évben lehetővé teszik a modellek egymásnak ellentétét. A termékeket nemcsak a kiváló minőség, hanem az emberek és a környezet fokozott biztonsága is megkülönbözteti. Új bevonatok készülnek évente. Az átlagos tekercsköltség 4000 és 8000 rubel között van. A márka legkedveltebb motívumai a klasszikus minták, virágminták és geometriai alakzatok.
 • Marburg - luxus tapétát készít. Ugyanakkor a vásárlók széles választékára is megtalálhatók az átlagos árkategóriás termékek. Egy tekercs megközelítőleg átlagos ára 1000 és 3500 rubel között változhat. A gyártó rendszeresen új gyűjteményeket ad hozzá a tartományhoz. A Marburg legnépszerűbb modelljei a sima tapéták, virágmotívumok és geometriai minták. A termékek több fokú ellenőrzésen mennek keresztül, ami lehetővé teszi a biztonságos és környezetbarát anyagok falak beillesztését. Az idei év egyik újdonsága a gyermekszobák díszítésére irányuló gyűjtemény.
 • Rasch - az egyik legjobb gyártója a nem szőtt tapéta és nem szőtt alaplemez Németországban. Ezen felül, a közelmúltban, a vállalat részt vesz a textil háttérképek kiadásában. Az átlagos tekercsköltség 300 és 4000 rubel között van. A Rasch falburkolatokat készít, beleértve az egyedi megrendeléseket is. A széles színpaletta lehetővé teszi, hogy ezt a márkát használhassák bármely szobában, beleértve a gyermekszobát is. A gyártó egyik legnépszerűbb modellje az állati és növényi nyomatok, a természetes anyagok utánzata.A szezon újdonsága fényes mintázatok gyöngyfényszórással.
 • Erismann - egy speciális bevonatot készít a falak számára, amelyek nemcsak a belső teret díszítik, hanem drágábbak és elegánsabbak is. Ilyen stílus létrehozása segít az aranyszínű tapétákkal és a különböző struktúrák kombinációjával. Egy tekercs átlagos költsége 1300 és 2500 rubel között változhat.
 • Paravox - a klasszikus belső terek kedvelői mindenképpen értékelik ezt a gyártót. Ilyen tapéta bevonatok segítségével létrehozhat egy kifinomult belső teret, amely kiemeli például a klasszikus stílusú vagy a Provence-i stílust. A Paravox háttérképei tökéletesek a nappaliban, a hálószobában vagy a konyhában. A tekercs átlagos költsége 3200-4200 rubelt.
 • AS létrehozása - az egyik német gyártó, amely teljesen felszíni tapéta imitációját testesíti meg. A fa, a bőr, a kő és a téglaépítés utánzása nagy a kereslet a vásárlók körében. Emellett az AS Creation megvalósítja a 60-70-es évek tapéta modelljeit, amelyek ma egyre népszerűbbek. Egy tekercs átlagos ára 600 és 3500 rubel között van. Háttérképek nagyszerűek a nappaliban, a hálószobában, a folyosón és a konyhában.
 • Erfurt - a festészethez használt háttérképek egyik fő német szállítója. A cég többféle dombornyomási technikával kombinált modellt állít elő, amely lehetővé teszi, hogy fantasztikus textúrákat készítsen a vásznon. Valamennyi termék megfelel az európai minőségi előírásoknak, és több fokú hitelesítési fokozatot vezet be a biztonságuk megerősítéséhez. Egy tekercs átlagos ára 900 és 4500 rubel között változhat.
 • Sahco hesslein - Németország egyik legrégebbi tapétagyártója. A termelést folyamatosan frissítik, így különböző hatású falburkolatokat hozhat létre. A termékek magas színvonalú és biztonságosak. A vásárlók körében a legnépszerűbb minták a virág- és geometriai minták, a bőr vagy a vakolat utánzata. A fali papír alkalmas minden szobához, beleértve a gyermekszobát is. A tekercs átlagos költsége 1500 és 4000 rubel között változik.

Nagy divat trendek

Az idei fő trendek a tapéta bevonatokon virág- vagy virágmotívumok lettek. Az alapszín megoldása szinte bármi lehet, bár jobb, ha még inkább elnémított hangokat választ. A legfontosabb dolog, hogy a háttérkép összhangban áll a stílus Provence és az angol stílusban. Ugyanakkor a falakon nem lehet kis virágok, jobb, ha előnyben részesítjük a virágmintákkal ellátott kötetnyomatokat.

Ha belsejében szeretne festeni, világos díszítéssel díszítheti az egyik falat, vagy például a mennyezetet.

A Provence és az angol stílusú szatén háttérképek tökéletesek, különösen a szövetborítás utánzása. A gyöngy árnyalatú virágok gyönyörűen csillognak, és a hálószoba és a nappali belsejében nagyszerűek lesznek. Érdekesebb belső kombinációk létrehozásához szatén és selyemnyomtatással kombinálható. De ne szálljon el, ily módon jobb, ha egy falat díszítünk úgy, hogy ne tegye túlzottan a teret fényes foltokkal.

Az idei fő trendek a tapéta bevonatokon virág- vagy virágmotívumok lettek. Az alapszín megoldása szinte bármi lehet, bár jobb, ha még inkább elnémított hangokat választ. A legfontosabb dolog, hogy a háttérkép összhangban áll a stílus Provence és az angol stílusban. Ugyanakkor a falakon nem lehet kis virágok, jobb, ha előnyben részesítjük a virágmintákkal ellátott kötetnyomatokat. Ha belsejében szeretne festeni, világos díszítéssel díszítheti az egyik falat, vagy például a mennyezetet.

A különböző textúrákkal ellátott sima háttérképek szintén az idei trendek közé tartoznak, és valószínűleg több évig a népszerűség csúcsán fognak élni. Az ilyen háttérkép borításának kiválasztása előnyben részesíti a pasztell árnyalat világos színeit. Ez nem csak vizuálisan terjeszti ki a teret, hanem tágasabb és súlytalanabb lesz.Ha még mindig sötétebb vagy mélyebb hangokat szeretne, A zónát például egy egyetlen fal kiemelésével zónába helyezheti.

Ezen túlmenően, a jelenlegi trend a háttérkép kiválasztása, amely teljesen illeszkedik a szobabútorokhoz. Nagyon fontos, hogy a falburkolat összhangban legyen a textilekkel, kiegészítőkkel és a padlóval.

Nehéz kiválasztani egy tökéletesen illeszkedő belső teret, de egy valódi tervező számára semmi sem lehetetlen.

Ne feledkezzünk meg a pasztell színekkel díszített klasszikus motívumokról, mint ahogy tudják, soha nem lépnek ki a divatból. Próbáld meg egyesíteni a különböző textúrák tapétáival, és hihetetlen hatást fog kapni egy egyedülálló és stílusos szobából, amelyet a leghíresebb tervező irigységre kelt.

Az Architects Paper-ból származó német tapéta gyűjteménye az alábbi videóban tekinthető meg.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba