Kiválasztjuk a függönyöket a lila tapéta alatt

A lila háttérképek nemcsak trendi trendek, hanem a tavaszi és frissességek bejutásának lehetősége is. A függönyök felvételéhez az ilyen háttérképekhez egy színsémát kell kiválasztani, és eldöntenie kell az anyag textúráját.

Színtartomány

A lila háttérképek függönyének felvétele nem könnyű, de lehetséges. A tervezők különböző technikák használatát javasolják a színek kiválasztásához.

Domináns lila

Ez lehet a hang és a hang kombinációja, inkább ritka, vagy a lila különböző árnyalatai kombinációja.

A hang és a hang kombinációja - különösen jó választás kis helyiségek számára. A kontrasztok csak egy szűkös érzést hoznak létre, de az átlátszó monofónikus árnyalatok (halvány lila, levendula) bővítik a teret. A szoba elegáns és friss.

Használhatja a lila különböző árnyalatait: sötét és világos lila. A háttérkép árnyékától függően a függönyök könnyebbé válhatnak, vagy éppen ellenkezőleg, a sötétebb hangokhoz. Sikeresen belépett a lila mintás függönyökbe. Ez biztosítja a teljes belső könnyűséget és eleganciát. A több rétegű kombináció egy másik sikeres tervezési technika. Gazdag lila jó a nagy szobákban, a nappaliban.

Könnyebb, visszafogott árnyalatok - kis helyiségekben, például egy kis hálószobában vagy konyhában.

Lila, fehér

Fehér szín - kedvenc hálószoba belső terek. Fehér portiere tökéletesen illik a halvány lila háttérképekhez. Sikeresen a fehér-lila és a konyha kombinációja. A fehér szín mellett a semleges árnyalatok szürke, ezüst, világoskék lehetnek. Úgy tervezték, hogy egyensúlyba hozzák a lila színt, hogy a belső tér nyugodtabb és harmonikusabb legyen.

Kontraszt kombinációk

Attól függően, hogy milyen lila árnyalatot választott a tapéta számára - meleg, semleges vagy hideg, kiválasztjuk a függönyök kontrasztos színét.

Lila (meleg rózsaszín árnyalatú) jól megy a sárga-zöld függönyökkel. További árnyalatok - türkiz és őszibarack. A függönyök lédús árnyalatai, meleg, sárga, narancssárga, korall színek segítenek a sötét helyiség belsejébe hőt termelni, ha az ablakok a nem napelemre néznek. Crimson tüll tökéletes a lila háttérképek meleg árnyalataihoz.

Levendula (semleges, szürkés-lila) citrommal sárga. További árnyalatok - bézs és smaragd.

Szilva és lila (hideg árnyalat) tökéletesen kontrasztos a sárga-narancs, bézs színű színnel. További színek - korall, világoszöld és kék. A lila hideg árnyalatai nagyszerűek a déli oldalra néző ablakokban, ahol sok nap van. Gyakran használ hideg lila, amikor kiválasztja a klasszikus design elemeket ezüst és arany színek (a dekoráció).

Kiválasztjuk a textúrát

A színkombináció mellett számos hasznos technika is van, amelyek kényelmet biztosítanak a szobában.

  • Ha a szobát matt tapétával vakolják, akkor fényes függönyökkel találkoznak.
  • Ha a függöny színe telített, akkor a függönyök textúrája előnyösen átlátszó.
  • Kiváló kombinációja az svagovnak és a fémszerszámoknak, a szigorú függőleges drapériával a szobában sima lila háttérképekkel.
  • Minél kisebb a szoba, annál könnyebb legyen függöny. Jobb, ha visszautasítják a ryusát, lambrequineket és szegélyeket abban az esetben, ha a függönyöket egy kis szobához tervezték. És ennek megfelelően, minél kisebb a szoba, annál kisebb a minta.

Használja a belső teret

Különböző helyiségek esetében a függönyök és a tapéta kombinációjának eltérő megközelítéssel kell rendelkeznie.

Egy hálószoba

Tökéletes a hálószoba monokróm színeihez (a tónus vagy a lila árnyalatai sötét és halvány lila között). A könnyű falak tökéletesen kombinálhatók sötét árnyalatú függönyökkel és világos dekorációval (párnák, ágytakarók stb.).

A lila tapéta minták vagy virág dísz illik lila monokróm függönyök. Éppen ellenkezőleg, ha a tapéta minta nélküli, akkor az elhalványodás elkerülése érdekében függönyöket választhat, de összetett szerkezetű. Ezek lehetnek minták, lambrequins vagy élek.

A hálószoba kontrasztos árnyalatokban is elkészíthető., de fontos, hogy ne éljenek túl élénk színekkel, mert a háló fő célja a pihenés és a kényelem. Halvány lila falak kombinálhatók citromos sárga függönyökkel, lila - zöld sárga, őszibarackfüggönyökkel.

Texturált tapéta mintákkal, könnyebb és monoton függönyökkel kombinálva. A lila háttérképek virágmotívumokkal illeszkednek a vastag függönyökhöz. A hálószoba nagyszerű virágos és geometrikus mintázatot mutat, nyomon követhető részletekkel.

Ha inkább a klasszikusokat kedveli a belső térben, akkor a geometrikus minta kiváló választás. A kis és keskeny helyiségekben jobb, ha kisebb mintákat részesítünk előnyben.

Nappali

Attól függően, hogy melyik célt szolgálja, a következő típusú függönyök használhatók a nappaliban.

A monokróm szövetek kombinált függönyökkel és szegélyfüggönyökkel a kifinomultságot hangsúlyozzák és luxus belső teret hoznak létre. A puha drapéria a redőkkel, a backstage összeszerelésével, a redőkkel, a fesztiválokkal együtt lerövidíti a designot, érdekesebbé teszi a belső teret.

A bécsi és olasz stílusú függönyök könnyű, sápadt lila tapétával kombinálva a könnyedség és a kifinomultság érzését teremti meg. A kék és bíbor tüll kombinációjával vizuálisan növelheti a szoba méretét. Egyszerű, sötét tetővel összekapcsolt függönyök is alkalmazhatók a nappaliban.

A nappali, a polikróm tartomány kontrasztos kombinációi dinamikusabbá és modernebbé teszik a nappali belső terét. Lila itt lehet kombinálni nem csak fehér, bézs, sárga, hanem smaragd, kék, őszibarack.

A színárnyalatok megfelelő intenzitása szintén előnyös - gazdag sötét háttérképek, amelyek „világos” függönyöket tesznek lehetővé. A tágas szobák tökéletesen ötvözik a sápadt lila háttérképet sötét lila függönyökkel.

Minimalista nappali kialakítás és klasszikus - lila és fehér kombinációja. Provence-i stílusban a levendula tapétákat gyakran kombinálják hideg kék, kék vagy citromfüggönyökkel, átlátszó szövetekkel, mintázattal vagy anélkül.

konyha

A selyem függönyöknek megfelelő konyhai belső terek, pamut drapériák vagy átlátszó tüll, lila háttérképekkel kombinálva. Minden attól függ, hogy milyen stílusban tartják fenn a konyhát és a szoba méretét. Ha a konyha kicsi, a fényfüggönyök a legjobb választás, mert vizuálisan bővítik a helyet.

Egy modern, csúcstechnológiájú konyhában a fehér, szürke vagy ezüst színű lila színsémák kombinációja megfelel. A semleges árnyalatok egyensúlyi kifejező lila.

óvoda

A gyermekszobában lila háttérképek általában világos fehér függönyökkel vannak kombinálva.

A kontraszt függöny egy másik kombináció. A meleg árnyalatú függönyök melegítik a gyerekszobát, és naposabbá teszik a belső teret.

A levendula tapéták gyakori választás egy Provence-stílusú gyermekszobában. Függönyök lehetnek átlátszóak vagy egyszerű, sűrű fehér, bézs, olajbogyó, kék színű anyagból. A meleg lila lila árnyalatok jól illeszkednek a rózsaszín függönyökhöz, ezért gyakran használják ezt a kombinációt egy lány óvoda belsejében.

A függönyök lila háttérkép alatt történő felvételéről lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba