Háttérkép sárga tónusok a belső térben

A sárga falazattal ellátott szoba díszítésekor az egyszerű megoldások a múlté. Ha úgy gondolja, hogy a sárga háttérképek csak sima sárga falak, akkor nagyon tévedsz. A döntés irányában, egy bizonyos fogalmat kifejezve. A divatos megoldások sárga mintás tapétanak, kombinált lefedettségnek tekinthetők. A fal árnyéka sem véletlen. A mesterek által kialakított kifinomult kialakításban ez mindig része a több színárnyalat alapján létrehozott színtartománynak.

Hogyan hatnak egy személyre?

Egyrészt a sárga szín elég világos ahhoz, hogy a háttér legyen, mert aktiválja a pszichét. Sárga, az indiai filozófia szempontjából a társadalmi tevékenység színe, az önmegvalósítás, jobban illik az étkezőhöz és a nappalihoz, mint a hálószobához. A hálószobában a sárga lehet, hogy elnémult pasztellszín vagy mintázat része.

A sárga háttérképek nagyszerű ötlet egy gazdag palettával rendelkező szoba számára. Ezek a bevonatok segítenek a napsütötte szoba és az örök nyár benyomásának kialakításában. A természeti környezetben kialakított szoba - a zöld rét vagy a napfényes erdők színe - megnöveli a hangulatot.

Sárga színárnyalatok használatakor fontos, hogy 2-3 hangot használjunk, mert a helytelenül kiválasztott tónusú szoba 2-színű kialakítása elnyomhat a pszichéért, és ha túl sok fényes árnyalat van, akkor nehéz lesz pihenni beltérben.

típusok

A falak sárga árnyalata különféle bevonatokkal nyerhető. Az olcsó opciók közül kiemelhető a papír tapéta, vinil, nem szőtt, fehér tapéta a festéshez. A textilalapú háttérképek drágábbak, de a javítások után az a benyomás lehet, hogy a falakat szövet borítja: bársony, selyem, szőnyeg.

homály

A sárga olyan gazdag árnyalatokkal rendelkezik, mint a méz, a kanári, a borostyán, a citrom, a kukorica, a sáfrány, a mustár, az ananász, a körte és a toszkán nap. Az adott háttérkép gyártójának színeiben egy bizonyos árnyék jelenléte kiszámíthatatlan.

A színválasztás finomsága a terület tervezési döntésétől függ. Természetesen a város minden üzletét körülveheti a kívánt árnyalat után. Ez nem csak egy unalmas feladat, de kiderülhet, hogy a kívánt árnyék nagyon drága gyűjteményben van.

Ezért hozzon létre saját palettákat a talált színek alapján, beleértve:

 • A leggyakoribbak a halványsárga árnyalatok, őszibarack, könnyű citrom.
 • A második legnépszerűbb fényes sárga árnyalatok: kanári, kukorica, piercing ananász.
 • Egy csodálatos módja annak, hogy egy szobában egy örök Hawaii napnyugta hangulatot hozzon létre, egy karamell színű bevonat, amely megtalálható az eladáskor.
 • A drága háttérképek egyik leggyakoribb árnyalata a drága színárnyalattal (körte, sárga chartreuse és mocsár) sárga.
 • A mintákkal díszített halványsárga tónusok, őszibarack, mustár.

Azonban, ha a tervező gondosan megköveteli tőled egy bizonyos árnyalatot a falak számára, de nem találja azt eladáskor, akkor meg kell vásárolni fehér tapéta festményhez, és válassza ki a kívánt színt a palettán.

A módszer hátránya:

 • a javítás nehezebbé válik;
 • csak monofonikus opció lehetséges;
 • a festéket nem lehet mindig simán alkalmazni.

előnyei:

 • az árnyalatok szélesebbek;
 • alacsonyabb költség.

Ezért a legjobb megoldás lehet festett falfestmények kombinációja és vásárolt.Ily módon sokrétegű hatást fog kapni, különösen akkor, ha modern mozdulatot használ, és egy téglalap alakú polccal ellátott állványt helyez el egy sárga minta hátterében, amelyek mindegyike eredeti elemet tartalmaz, vagy egy képet rögzít.

textúrák

Ha a különböző design elemek textúrái nem egyeznek, akkor a szoba rendetlen. A fényes nem lehet a bársony mellett. A hálószobák fényes felületei nem választhatók, inkább irodákhoz és más helyiségekhez alkalmasak.

Ha a szobában selyemfüggönyök, üveg és polírozott asztali felületek, laminált vagy lakkozott parketta található, válassza a vinil tapétát. Kemény fényük harmóniában lesz más elemekkel. Ha bársony függöny van a szobában, dohányzóasztalok fából készültek, és a padlón padlószőnyegek találhatók, akkor jobb, ha matt nem szőtt felületeket választanak.

A falburkolatok textúrái valódiak és utánzók lehetnek.

A textúrákból, amelyek a vizuális effektusok eredménye, a sárga felületek gyűjteményei találhatók:

 • olajfesték foltok;
 • csillám hatás;
 • vintage minták kifakult virágmintás.

nyomatok

Lehet, hogy a falon a sima bevonatok unalmasak, így a nyomtatott opciók nagyszerű választás. Először is, mert más színek nagyszerűek a napsütötte háttéren, világosabbak, élesebbek. Másodszor, mert egyszínű színű bevonatokkal, tapétákkal vagy cserépekkel kombinálhatók, a nyomtatás árnyalataitól függően.

Azt ajánljuk, hogy értékelje, mely stílusok fognak megfelelni a különböző díszeknek:

 • Csíkos tapéta - ez egy stílusos döntés a modern szellemben, szigorú téglalap alakú formákkal kombinálva. Vidéki stílusban ez az opció akkor alkalmas, ha vintage bútorokat vagy fából készült asztalokat használ. Ez bonyolult az észlelési nyomtatáshoz, ami jobban kombinálható egyszínű színű bevonattal.
 • Virágos nyomatok - a leggyakoribb. Ez egy jó lehetőség a környezetbarát tervezéshez, mert a sárga virágok a természetben léteznek, és zöld háttérképpel kombinálhatók. A szüreti stílus megteremtése érdekében azonban jó lenne a kézzel készített és a podstarit bútorok stílusában részleteket adni, például az éjjeliszekrényeket craquelure hatására festeni. A modern stílusban a virág egy rusztikusnak tűnik.
 • Fekete és sárga színek a legdivatosabb nyomatokhoz tartoznak. Miután megtalálta a fekete és sárga nyomtatást, amely kis elemekből áll, kiváló hátteret adhat minden szép dolognak. Tervezőbútor, gyönyörű csillár, váza, szobor.
 • Körök és borsó - ezek ugyanazok a minták variációi, amelyeket nagyon óvatosan kell használni az egész falon, mert szobát alakíthat ki.
 • Sárga és piros nyomatok - szép design keleti stílusban. Ez talán az egyik leginkább harmonikus megoldás a szenvedélyes hálószobának. A kombinálás itt nem alkalmas, jobb az egész szobát ragasztani és más keleti díszítéssel ellátni - festett üvegfestményekkel és lámpák formájában.
 • Sárga-narancs fotó háttérkép jobb, ha megrendeljük és kombináljuk őket egy zöld háttérrel, amit festékkel lehet létrehozni.
 • Fehér dísz Világos sárga árnyalatok vannak, de a modern kialakításhoz egy kicsit elavult. Ha a dísz a selyemnyomtatás technikájában készül, akkor kockáztathatja. A kontraszthoz jobban illeszkedik az ilyen bevonatok fényes fotó háttérképekkel.
 • Minták madarakkal - Japán stílusú elem. Egy ilyen minta ragasztva zónára, a határ feldolgozására. Divatosabbnak fog tűnni, mint az egész területen.
 • Szürkeárnyalatos nyomatok monogramokkal jobban nézzen a vinilre. Az ilyen felületek mind absztrakt mintákat, mind nagyon specifikus képeket, például rózsákat fejezhetnek ki. Most már divatos, hogy a kávézóhelyiségben nappali berendezéseket készítsünk. Egy ilyen bevonat illeszkedik a belsejébe. A kis csíkokkal ellátott meleg sárga-barna minták utánozhatják a matracot, és a kínai stílus elemeivé válhatnak.

Kombináció más színekkel

A sárga a természetes föld színárnyalata, melyet a szivárvány egész spektrumával kombinálnak:

 • A föld és a növények témája a pezsgő, narancs és zöld árnyéka.
 • A tea rózsa gamma - teafesték, bézs és testes, őszibarack, dió.
 • A kék és a sárga a nap és az ég témája.
 • Barna, narancs, vörös, okkerrel kombinálva egy őszi gamma.
 • Egy csokor virág fényes sárga, narancs és rózsaszín árnyalatai.
 • A sárga és a szürke kombinációja felhős időjárást szimbolizál, az ilyen belső tér fekete-fehér mintával díszíthető.
 • Sárga, kék vagy lila színpadi megoldás.

Ahhoz, hogy a stílusod érthetőbbé váljon, helyezzen egy képet a kedvenc témájáról a belső térbe. Kifejezi a szoba ötletét.

Hogyan lehet felvenni?

A lényeg az a hangulat, a szoba ötlete, akkor van egy paletta létrehozása. A sárga a barnahez illeszkedik, ezért alkalmas laminátumra vagy linóleumra.

Fontolja meg, milyen lehetőségek vannak a falak különböző helyiségeihez:

 • Nappali - Ez a fogadó stílusának és ízének kifejezése, melyet a vendégek értékelni tudnak, így itt a háttérkép világos lehet. Használja a kanári színű hátteret vagy egy díszet, hogy kiemelje a dekoráció egyes elemeit: gyönyörű tárgyakat, egy csokor virágot.
 • Egy hálószoba - ez egy pihenőhely, így itt a sárga háttérképek két funkciót tudnak végrehajtani: vagy olyanok lesznek, mint a háttérképek kombinálva a csendesebb színekkel, vagy halványsárga színűek a fal teljes felületén, amelyek nem irritálják a pszichét.
 • A mélység létrehozása elegáns stilisztikus lépés lesz. egy hosszú, keskeny folyosón. A fényes, monokróm falburkolatok mindkét oldalon és a végén egy mintázatú fal és egy tükör, amely felett a fali lámpa lóg. Ez a lépés vizuálisan bővíti a szobát.

A folyosót hosszabb falak beillesztésével, sápadt sárga háttérrel rendelkező grafikával festve, festményekkel vagy lámpákkal keverjük össze.

Hogyan vegye fel a függönyöket?

A sárga tónusok sokszínűek, így lehet, hogy függönyök és tüll vannak a szobában. A díszítő elemek színei természetesen a palettán kerülnek kiválasztásra. A sárga színek különböző színekkel vannak kombinálva, így szürke, barna, rózsaszín, fekete, kék függönyök illeszkednek a sárga falakhoz. Attól függ, hogy a palettát hogyan állítják össze, ami az alapképből van kiválasztva. Nincs szín véletlenszerű.

A fehér tüll bármilyen tervezési ötlethez levegőt ad.

Nem szükséges a kanapé alatt fali papír kiválasztása, a szoba alapszínének, beleértve a bútorokat is, a palettán kell lennie. Azonban nem lehet baj, ha egy fekete vagy fa színű fejhallgatót választ.

Stílus döntések

A sárga gamma nem klasszikus szín. A 20. század elején a fényes díszítéssel jellemzett pop-art trend divatos lett. A fúziós stílus belsejében friss színekre van szükség.

Pop-art

Hozzon létre egy kiváló padlót a szobában, például egy polírozott laminátumot, és ragadja meg a falakat sima, színes színű tapétával. Díszítse a falakat az absztrakt művészet, a pop-művészet vagy a képregény képek stílusában készült reprodukciókkal, néhány LED-es lámpát lóg, racket vagy nyitott szekrényt, és könyveket és figurákat helyez el rajta. Világos bőr vagy textil kanapé, harmonikus hangon, tökéletesen kiegészíti a belső teret.

magfúzió

Ha nem szereted eldobni a dolgokat, akkor a belsejébe illeszkedsz a fúziós stílusban. Ez a minimalizmus ellenkezője, de egy jó dekoráció segít minden objektum egyenletes eloszlásában a szobán.

A fali díszítéshez vegyen egy sárga háttérképet egy mintával, kombinálhatja őket szilárdakkal, de elkerülje a fotó háttérképeket ebben a stílusban, túlterhelés lesz. A padlót leginkább egy ketrecben lehet elvégezni, ez segít a terület négyzet alakú megosztásában. A polcok elrendezhetők a szoba kerületén, és a polcok lóghatnak. A falak kis mintájának hátterében lévő tárgyak bősége jól fog kinézni, ha minden dolog a cellába kerül. Hagyja a fal szabad részét, és töltse fel teljesen fényképekkel vagy képekkel.

Gyönyörű ötletek a belső térben

A fúziós stílus belseje: az asztalokon található apró tárgyak, fényes falakkal festett festmények, szokatlan kerámia és tárgyak. A tervezés alapját csak két szín képezi: fehér és gazdag kanári színárnyalat, de hogyan tudnak a zöld ültetvények ezen a területen virágozni, és a gyümölcsök ízletesek! Nagyszerű megoldás az étkezésre.

Sárga virágmintás háttérként az eredeti tárgyakhoz - a modern design egyik divat trendje. Figyeljük meg, hogy a szoba mennyire néz ki, ahol csak két bútor van. Ha a tapéta monofonikus, a szoba kevésbé kényelmesnek tűnik.

A kreatív szoba kialakítása mocsár és okker kombinációját használja. Egy ilyen palettán a modern szobrok és a tervezői bútorok előnyösek, és a szőnyegpadló padlója különösen hangulatos. A világos színekkel díszített sárga színekben a falak meleg színei miatt megteremtheti a meleg éghajlat illúzióját.

Egy másik példa az absztrakt festészet és a beltéri növények halványsárga alapon történő elhelyezésére utal arra, hogy az élénk színek tökéletes hátteret nyújtanak a modern stílusú műveknek és növényeknek. És a fehér tüll úgy néz ki, mint egy napsütéses horizonton gyűjtött halom halom.

A sárga háttérrel díszített pop art stílusa felháborítóbbá válik. Minden művészeti tárgy merész és fülbemászónak tűnik, és a bútorok kiemelkedő tisztaságúak a körvonalakban. A mexikói festészet stílusában megjelenő árnyalatok kombinációja harmóniát ad a szobához.

A sárga háttérkép függönyének kiválasztásához lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba