Válasszon egy háttérképet a fa alatt

 Válasszon egy háttérképet a fa alatt

Minden ember törekszik az otthon harmonikus és hangulatos díszítésére. Szerencsére ez a modern gyártó hatalmas mennyiségű befejező anyagot és belső tárgyakat gyárt. Ma a fa alatt divatos és szép tapétaról beszélünk.

Mi az?

Háttérképek a fa alatt - ez a vászon természetes anyag utánzata. Az ilyen befejező anyagok a lenyűgöző megjelenésnek köszönhetően megnyerték a fogyasztók széles körű népszerűségét és szeretetét, ami a belső súlyosságot, az eleganciát, a melegséget és a kényelmet biztosítja

Ilyen eredeti deszka vagy faburkolatok formájában organikusan néz ki, nemcsak magánházakban, hanem városi lakásokban is.

Különleges jellemzők

A fadarabokkal ellátott háttérképek univerzálisnak nevezhetők, mivel sokféle belső terekben és környezetben jól néz ki. Ezenkívül ezek a vászonok a bútorok színének kiválasztásánál nem igényesek. A háttérben a különböző hangok tárgyai nagyszerűek lesznek.

Gyakran előfordul, hogy a fából készült tapéta kombinálható a hagyományos falakkal, műanyag panelekkel, a természetes vagy mesterséges kőből készült falazatokkal és más népszerű befejező anyagokkal.

Az ilyen tandemek előkészítése során helyesen kell kiválasztani a befejezés árnyalatait és textúráit, hogy a helyzet harmonikus és szép legyen.

Az ilyen háttérképek fő megkülönböztető jellemzője, hogy mind modern, mind „idős” belső terekben használhatók. A szüreti, klasszikus és történelmi együttesek vászonokat választanak, amelyek régi és kopott lapokat ábrázolnak. A modernebb környezetekben a gyönyörű textúrázott mintákú háttérképek nagyszerűek.

A pszichológusok azt mondják, hogy az ilyen fali dekoráció kiváló megoldás azok számára, akik gyakran fényes és színes belső terekben (például munkahelyen) találhatók. Gyönyörű, fából készült szerkezetű tapéta lesz egy nyugtató hatással a személyre, aki melegen és kényelmesen körülveszi őt.

A faanyagból készült vászonoknak számos fontos előnye van, amelyek divatosak és népszerűek:

 • Először is meg kell jegyezni, hogy a természetes anyagok jelenléte a belső térben mindig tervezési trend volt. Gyakran bonyolult és költséges a természetes fa panelek telepítése is. A fa tapétákat sokkal könnyebben alkalmazzák a falakra, és kevesebbet fizetnek, mint a teljes táblák.
 • A fa alatt lévő háttérképek „melegek”. Az ily módon díszített szobában mindig meleg és kényelmi érzés lesz, amit minden tulajdonos szeretni fog.
 • Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen formatervezés nem csak a nagy és tágas, hanem a kis helyiségek számára is alkalmas. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy maga a tapéta egy vékony vászon, amely nem foglal helyet a szobában.
 • Az ilyen háttérképek széles választékát meg kell jegyezni. Ma sokféle változat van a piacon, amelyek különböző fafajtákat utánoznak. A gazdag választéknak köszönhetően minden ügyfél választhat a legjobb választásnak.

típusok

Sok fajta fából készült tapéta. Részletesebben vizsgáljuk meg a modern fogyasztók körében igényelt népszerű lehetőségeket.

 • Egy természetes fa. Ha 100% -ban természetes alapanyagokból álló festményeket keres, akkor a természetes anyagokhoz illeszkedik.A természetes eredetű fa fali papírja kicsi és vékony lemezek, amelyek szélessége nem haladja meg a 20 cm-t. Ezek egyszerűek és simaak, texturáltak vagy gyönyörű természeti mintákkal egészíthetők ki.

Természetes fa tapéta van rögzítve a felület a fal egy speciális ragasztó, és egymással az elv "groove-thorn". Az ilyen tartók jó szellőzést biztosítanak a fa számára. Ezenkívül a hasonló szorítókkal ellátott lemezek megtartják a minta integritását, mivel a varratok szinte észrevétlenek.

A természetes szövetek gyártásában különböző anyagok kerültek felhasználásra. A leggazdaságosabb (de nem kevésbé vonzó) anyagok a nyír és a fenyő. Sok drágább lehetőség van tölgyből vagy vörösfenyőből. Az ilyen vászonok magas költsége azonban érthető, mivel megbízhatóbbak és ellenállóak a nedvességre és nedvességre.

Az Afrikában növekvő Abash fa háttérkép nem rendelkezik a legkedvezőbb áron. Ez a fajta faanyag, melynek kiváló minősége gyönyörű textúra, képes ellenállni a nedvességnek és a magas hőmérsékleteknek, valamint a különbségeknek. Az ilyen anyagok paneljeit gyakran használják a fürdők és gőzfürdők falainak díszítésére.

 • A furnérból. A furnérból készült szép háttérkép ma nagy igény van. Ez egy meglehetősen vastag papírlap, amelynek egyik oldalát egy vagy másik fafajta borítja.

Az ilyen anyagok természetes anyagoktól való fő különbsége az, hogy sokkal olcsóbbak. Ugyanakkor ugyanakkor megtartják az alapvető jellemzőket, és ugyanolyan tartósak, kopásállóak, praktikusak és természetesen esztétikusak.

Általában az interline intervallumú fa alatt lévő fali papírt 5-10 m hosszú és 35-50 cm széles tekercsben értékesítik, természetesen az üzletekben más méretű ruhákat is találhatunk, mivel minden attól függ, hogy melyik gyártó gyártotta.

A telepítés során ezek a háttérképek nagyon hasonlítanak az egyszerű papírvászonokhoz. A falhoz való rögzítéshez szükséges az egyik oldal (a szubsztrátum) kenése, majd a rajz szélének elemeinek összekapcsolása, a falak beillesztése.

 • Parafából. A fa alatt található parafa háttérképek kiváló teljesítményt nyújtanak. Az ilyen variánsok apróra vágott és préselt tölgy parafából készülnek, amelyet ezután egy vastag papírlapra ragasztunk. Gyakran előfordul, hogy egy gyönyörű furnérlemezt használnak a tapéta esztétikájának elkészítéséhez, amely a vászon elülső oldalához kapcsolódik.

Az ilyen befejező anyagok fő előnyei az alacsony ár, valamint a jó zaj- és hőszigetelési jellemzők. Az utóbbi tulajdonság azt a tényt eredményezte, hogy ma az emberek gyakran fordulnak az ilyen háttérképekhez a felvételi stúdiók befejezéséhez.

 • Bamboo. Ilyen panelek és tapéták gyártásához a bambusz szárak felső rétegével és az alaphoz ragasztva. A nyersanyag alapja általában 50 mm-nél nagyobb szélességű szalag. Az ilyen tapétát leggyakrabban speciális növényi viaszgal kezelik, és lakkozással bevonják.

A bambusz háttérkép legfőbb előnye, hogy vonzó megjelenésük hosszú ideig fennmarad, és még napfény hatására sem fakul. Ugyanakkor problémák merülhetnek fel a falfelületre illesztett csíkok csomópontjánál. Ha a falak díszítésével a munkát bambusz vászonokkal helytelenül csinálod, akkor le tudnak húzni.

A bambusz tapéta saját kezével ragasztható, de jobb, ha egy pár asszisztenst hívnak, akik az anyagot nyomják, és addig tartják, amíg a ragasztó rögzítve marad. A tapéták ilyen vászonokkal való beillesztése előtt elő kell készíteni egy jó minőségű felületet és alaposan tisztítani a falakat. Ragadja meg ezt a tapétát a középtől kezdve. Csak nagy és erős ollóval vágják.

 • Papírból. A „fa” és a klasszikus papír háttérképként is besorolható, amelyeket egyszerű képekre használnak. Az ilyen lehetőségek a legolcsóbbak. Szobai dekorációhoz használhatók. Ma az épületboltokban hatalmas számú, a fa utánzatú papírvászon található.

Ők utánozhatnak régi és fakó lapokat, vagy drága fából.

 • Kombinált. Díszíteni a falakat gyakran használják fa tapéta a kombinált anyagok. Az ilyen vászonokban általában a vízszintes elválasztás van. Tehát a tapéta felső részén egyszerű vászon használható kis nyomtatási vagy sima színekkel, valamint az alsó - sötétebb felületekre, amelyek természetes fából imitálnak.

Hasonló befejezési lehetőségeket lehet használni különböző helyiségekben és stílusokban. Különösen organikusan és esztétikailag az Art Nouveau, az Country, a Provence és a Classics együttesei.

 • 3D háttérkép. A természetes fa szerkezete és egyedisége kiváló minőségű 3D-s háttérképet közvetít.

Ezeket a kiterjedt vászonokat az alábbi módosításokkal állítják elő, ilyen érdekes elemekkel:

 • rönkhegyek, ahol a fűrészeket évgyűrűvel látják el;
 • minőségileg kezelt tapéták;
 • hosszanti vágások gyönyörű lineáris mintákkal;
 • fedélzet hajó vagy pajta fedélzetén;
 • látványos finomságok különböző árnyalatokkal rendelkező kis táblák formájában;
 • mesterségesen öregített népszerű retro stílusú panelek (régi festékkel vagy körmökkel);
 • planken panelek, mintával díszítettek;
 • "Relief" kinyomtat a keret alatt vagy vágva;
 • a természetes fa kérgét utánzó rajzok.

szín

Nem hiszem, hogy a fából készült tapéta választása a természetes anyag barna árnyalatának szabványára korlátozódik. Ma már az üzletekben találkozhatsz több eredeti vászonnal.

Például a fa alatt található gyönyörű fehér tapéta feltétlenül felfrissíti a belső teret, és még inkább pályázatot tesz. Különösen gyakran egy hasonló színhez hasonlóan a befejező anyag olyan népszerű stílus kialakítására utal, mint Provence vagy Chebbi-chic.

Az együttes nem tűnik túl "hidegnek" és unalmasnak, szükséges a megfelelő belső és belső dekoráció kialakítása. Lehetnek kontrasztos vagy pasztell színekkel, amelyek kiemelkednek a hófehér háttérrel szemben.

A mahagóni utánzó vászonok elegánsak és drágaak. Az ilyen lehetőségek gazdag és fényűző együttesek létrehozására használhatók.

De nem ajánlott túl sötét bútorokat használni a hasonló háttérképek hátterében, különben az együttes túlságosan „átgondolt” és komor lesz.

Rózsaszín tapéta a fa alatt puha és puha. Az ilyen könnyű anyagok nem csak frissítik a belső teret, hanem békésebbé és vendégszeretőbbé teszik.

Gyakran előfordul, hogy hasonló burkolatokat használnak a hálószobák vagy a gyermekszobák befejezésére, mivel nyugtató hatással vannak az idegrendszerre, és csak vonzónak tűnnek.

A világos és pasztell színű bútorokat ajánljuk a lila színárnyalattal rendelkező fa tapéta hátterére helyezni. Természetesen szükség van a vászonok tonalitására. Ha még mindig könnyűek és gyengédek, akkor jó minőségű, sűrű és sötét színekkel rendelkező belső tárgyakhoz fordulhat.

stílusok

Szép és divatos háttérképek, amelyek természetes fát képeznek, organikusan néznek ki mind a modern, mind a régi együttesekben. A történelmi stílusban vagy a népszerű „vintage” irányú belső terek esetében az alábbi jellemzőkkel rendelkező burkolatok ideálisak:

 • a rönkök képei, amelyek egy sorrendben egymás mellé helyezkednek el;
 • a természetes kéreg képe természetes hibáival;
 • idős, kopott lapok.

Ha modern stílusban együttesekről beszélünk, akkor a legjobb, ha látványos tapétára fordítunk, amely fából készült töredékekből áll, melyeket különböző nyomatokkal és díszekkel díszítettek.

Napjainkban a természetes fából készült stilizált, jó öreg fotóképek nagyon népszerűek.

Az egyedülálló befejező anyagok segítségével hangsúlyozhatja a belső tereket a hi-tech, a modern, a loft vagy a minimalizmus stílusában. Ilyen együttesekben természetes virágokat és növényeket ajánlunk a fali díszítéssel kombinálva.

Ami az ország jól ismert vidéki stílusát illeti, akkor a hibásan feldolgozott fát imitáló vászonokat minden hibájával és csomójával lehet használni.

Külsőleg ezek a festmények durvanak tűnhetnek, de a vidéki stílus belseje különösen organikusan néz ki.

A fa imitáló háttérképek tökéletes megoldást jelentenek egy vonzó környezetbarát stílusban. A neve önmagáért beszél. Ilyen együttesek esetében a sima és természetes textúrájú vászonokat kis méretű megkönnyebbüléssel is fel lehet venni. Javasoljuk, hogy ezt a díszítést természetes virágokkal és növényekkel erősítse, hogy hangsúlyozza a belső környezetbarát környezetet.

Finom fa tapéta néz ki a francia Provence stílusában. Ez a tendencia feltételezi a természetes anyagok, különböző pasztell vagy világos árnyalatok beállítását. Tehát az Olive együttes esetében az ideális megoldás rózsaszín, fehér vagy bézs háttérkép lenne.

A klasszikus stílus érdekében ajánlott a padlóburkolat sötétebb befejezése és a falak világos árnyéka. Ilyen színre könnyű megtalálni a megfelelő bútorokat.

Mit válasszunk?

Kiváló minőségű és szép háttérképek kiválasztása a fa alatt, kövesse az alábbi ajánlásokat:

 • A belsőépítészethez nem ajánlott természetes fa háttérképet használni, ha a helyiség, amelyben ragasztani akar, nedves. Természetesen jobb és tartósabb szövetek vannak, amelyek nem félnek az ilyen körülményektől, de általában egzotikus sziklákból készülnek és nagyon drágaak.
 • Ha azonban határozottan úgy döntött, hogy ilyen finomságokat szeretne vásárolni egy kissé magas páratartalmú helyiségben, akkor további védelmet kell nyújtania, és nem számít, hogy hol található a természetes háttérkép: a falakban vagy a mennyezet díszítésében. Ehhez speciális lakkot vagy viaszt használhat.
 • A természetes fából készült festmények kiválasztásakor emlékeznünk kell arra is, hogy gyakran fertőzik a fa parazitákat. Egy ilyen vonzó befejező anyag telepítése előtt gondoskodnia kell arról, hogy az otthona megfelelően védve legyen a különböző rovaroktól.
 • Ha úgy dönt, hogy furnérból tapétát vásárol, akkor tudnia kell, hogy az ilyen anyagot védeni kell a közvetlen napfénytől. Ha a szoba, amelyre ezt a befejezést választotta, napsütéses oldalon van, akkor a tapéta nem lesz szép a szépségével. A furnérfelületet folyamatosan be kell vonni speciális színezőanyagokkal, mivel gyorsan elhalványul.
 • A legtöbb fa tapéta fajtája nem ragasztó. Ennek az elemnek a kiválasztásakor ajánlott csak a megbízható gyártókra alkalmazni, hogy ne sértse meg a befejező anyagokat, és biztosítsa a biztonságos megtartást a falakon.

A következő videóban megtekintheti az áttekintést, a választási tippeket és a bambusz tapéta ragasztására vonatkozó utasításokat.

Lehetőségek a belső térben

A fa imitáló háttérképei sok belső térben látványosak. Tekintsünk részletesebben több vonzó együtteset, ilyen finomságokkal.

 • Az ilyen vászonokat gyakran használják az ágyak mögötti hálószobában az ékezetes falak tervezésére. Például lehet, hogy az együttesben, a környező fehér falakkal és ugyanolyan világos padlóval, barna színárnyalatú természetes anyagból készült háttérképként szolgál. Ilyen körülmények között nézd meg a nagy, fából készült, nagy ággyal rendelkező ágynemű finom hangokat.
 • Nem rossz, ezek a háttérképek meg a nappaliban.Ezek kombinálhatók a padlóval, laminált záró árnyalattal és könnyű mennyezettel. Ilyen együttesekben a klasszikus színekből készült kanapék és fotelek, a sötét fém lámpák és a fa asztalok tökéletesen illeszkednek.
 • Eredeti és szokatlan megjelenésű vászonok, amelyek több táblát ábrázolnak, egymás után kiállítva és különböző pasztellszínekkel festve. Az ilyen hátterek nagyszerűek lesznek egy stílusos hálószobában az ágy mögött, finom árnyalatokkal. Az együttes egész éjjeliszekrényekkel egészíthető ki, amely természetes fáról kis kenderhez hasonlít.
 • A szokatlan és friss, sok belső teremben szokatlan színekkel díszített fa tapéta látható. Például, a türkiz vászon kifejezett fafelületű. Ezeket a háttérképeket világos színű mennyezet és sötét padlóburkolatok kombinálhatják. Ami a bútorokat illeti, az ilyen körülmények között a legjobb megoldás az asztalok, polcok, kanapék és tejszínes fotelek és a krémes brulée árnyéka.
 • A parafa háttérképek szerkezetük miatt érdekesek és szokatlanok a belső térben.

Az ilyen anyagok, amelyeket sötét fából készült járdák és lécek egészítenek ki, egy kis étkezőben használhatók, kávéfőzővel és világosbarna laminált padlóval. Ilyen körülmények között a magas háttámlájú, sötét fából készült lábakkal ellátott, puha székek, csokoládé kerek asztal, valamint egy sötét szekrény az egyik fal mellett, valamint a fekete kerettel rendelkező könnyű falfestmények kiemelkednek.

 • Egy sötét csokoládé fa mennyezet és ugyanazon padló, melyet falakkal hígítottak a barna-szürke árnyalatok gyengén feldolgozott fa utánzata, nagyon elegáns, gazdag és szokatlan lesz a belső térben. Ilyen körülmények között a legjobb lenne, ha lakonikus fény- vagy csokoládébútorokat, könnyű ottománokat és székeket, valamint az ablakokon lévő fehér függönyöket nézne.
 • A fa alatti fehér tapéta jól néz ki a nappaliban, ugyanolyan világos fából készült padlóval, hófehér kanapéval és egy polcokkal és egy tejes árnyalatú fiókkal. Az ilyen világos színeket sötétbarna, stilizált antik stílusú dohányzóasztallal, széles árnyalatú fém lámpákkal és barna járdaszegekkel kell hígítani.
 • Ha a szobát a dobozon kívül kívánja rendezni, és rendkívüli, akkor a belső falak kombinációit kell megnézni. Például, a falak alsó részét ragaszthatja fa tapétával, amelyben a keskeny lapok különböző színekkel rendelkeznek (például sárga, kék, sötétkék, barna és lila), és a felső részt egyszerű fehér vakolattal készítik el. Ilyen érdekes háttéren fekete székek, egy menta fém padló lámpa, egy fából készült dekoratív pad és egy bolyhos barna szőnyeg fog kinézni.
 • Minden belső térben színes vászonok érdekesek és divatosak. Például a nappaliban narancssárga, sárga, sötét csokoládé és fehér táblák ábrázolására képes tapétákat ragaszthat. Ilyen háttérrel illeszkedik a kisfém lábakon narancssárga dekoratív párnákkal ellátott hófehér kanapék.
 • Szokatlan tapéta a chebbi-chic stílusában, melynek felülete a régi festék utánzata, a hálószobában lévő világos barna ágy mögé ragasztható. Az ilyen hálóterület kialakítását dekoratív, többszínű, etnikai mintákkal és fából készült éjjeliszekrényekkel ellátott párnákkal egészítheti ki.
 • Fából készült mosható háttérképek jól néz ki a fürdőszobában, különösen, ha fehér környezetben vannak kombinálva a környező falakon. Ezek a vászonok például ragaszthatják a felületet a fürdőszoba és a mosdókagyló alatti szekrények mögé.
 • A fehér fa háttérképek hátterében szürke tónusú bútorok is találhatók. Ilyen esetekben azonban szükséges, hogy a belső teret fényes tárgyakkal vagy barna faárnyalatokkal hígítsuk úgy, hogy a szoba képe ne látszódjon túl lehangolónak.
Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba