Háttérkép gyár "Paletta": a tartomány kiválasztásának és áttekintésének jellemzői

Háttérképek - a falak dekoratív bevonatainak egyik leggyakoribb típusa. Ezért a gyártók sokfélesége és mindegyikük tartománya könnyen eltévedhet. Az orosz gyár „Palette” tapéta elég jónak bizonyult, és érdekes díszítéssel, kiváló minőséggel és meglehetősen kedvező áron különböztethető meg.

Termelési jellemzők

Oroszországban a "Palette" cég elismert vezető szerepet tölt be a falazatok gyártásában az elmúlt tizenöt évben. Az üzem a moszkvai régióban található, Balashikha közelében. Hét automatizált Emerson & Renwick sorból áll, amelyek mindegyike kétféle módon nyomtathat: mély és selyemképernyős.

Az egyes vonalak éves kapacitása körülbelül 4 millió tekercs, melynek köszönhetően a gyár termelése évente mintegy 30 millió tekercset ér el. A modern európai berendezések plasztiszolainak előállítása miatt a háttérképek minden tétele nem különbözik egymástól (sem színben, sem tónusban). A termékek magas szintű versenyképességének megőrzése érdekében a "Palette" cég folyamatosan együttműködik Olaszország, Németország, Korea, Hollandia, Anglia, Franciaország vezető design stúdióival. Ennek köszönhetően a vállalat termékcsaládját évente másfél ezer elem egészíti ki.

"Paletta" tapéta megfelel az orosz és európai biztonsági követelményeknek. A termeléshez szükséges nyersanyagokat a világhírű Vinnolit és BASF beszállítóktól vásárolják. A növényi laboratóriumokban rendszeresen tesztelik a tapéta ökológiai tisztaságát és minőségét. A cég széles körű forgalmazási hálózattal rendelkezik mind hazánkban, mind külföldön. A cég főbb márkái: "Palette", Family, Prestige Color, HomeColor. A "Palette" cég a nem szőtt és papíralapú vinil tapéták gyártására specializálódott, felső réteggel habosított vinil vagy ún. Forró bélyegzés formájában. Ilyen módon gyártott tapéta háromdimenziós mintázatú, rugalmas, nedvességgel és ultraibolya sugárzással, tűzálló és könnyen használható.

A vinil falburkolatok előállításának folyamata tervezési szándékkal kezdődik. Ötletek a tapéta dekoráció tervezők gyakran kölcsön a természet. A tervező rájön a szándékára a számítógépen, gondosan dolgozik. A tervezési projekt alapján a görgők a mintázat nyomtatására készülnek a háttérképen.

A gyártási fázis egy speciális tervezési projekt megvalósításához használt színpaletta készítésével kezdődik. A színismétlés pontossága a színészek és az alkalmazott berendezések készségétől függ.

A következő lépés a bázis (papír vagy nem szövött) előállítása. A bázist egy speciális felületre húzzuk, és a vinil paszta (plasztiszol) mély vagy selyem szitanyomással van felhordva, ami a szokásos vinil tapéta textúra. Minden színt egymás után alkalmazunk. A masszív szárítóból kilépve a dombornyomó tekercs nyomása alatt lévő tapéta megkapja a szükséges textúrát. A megkönnyebbülés a hőmérsékletkülönbség és a nagy nyomás következtében alakul ki. Az ebben a gyártási szakaszban használt dombornyomó tengely manuálisan 6 hónapig van gravírozva. Ezután a falburkolatokat nagy szárítószekrénybe küldik.

Ezután a terméket lehűtjük, és vágás céljából elküldjük. A tekercselési sorban a tapéta kívánt hosszát mérjük, és a tapétát tekercsre tekerjük. Ezután a kész tekercseket poliolefin fóliába csomagolják és dobozokban hajtogatják.Minden órában a minőségi szolgáltatás szakértője több paraméter segítségével ellenőrzi a véletlenszerűen kiválasztott mintákat a GOST-nek való megfelelés érdekében. A következő szakasz logisztikai. E szakasz összes technológiai művelete a lehető legnagyobb mértékben automatizált.

A vállalat fő célja, hogy az ügyfelek igényeinek maximális kielégítését olyan modern háttérképek készítésével hozza létre, amelyek kielégítik a legkifinomultabb ízeket is, ami bármilyen belső teret átalakít és kényelmesen és melegen tölti ki a házat.

Típusok és jellemzők

A Palitra cég gyártását több név is mutatja be:

Papíralapú

 • Habosított vinilből, szalagszélesség 53 cm, hosszúság 10 vagy 15 m;
 • Forró bélyegző technológiával, szélessége - 53 cm, hossza - 10 m;

Nem szőtt bázison

 • Habosított vinilből készült, szélessége - 1,06 m, hossza 10 vagy 25 m;
 • Forró bélyegző technológiával, szélessége - 1,06 m, hossza - 10 m.

A habosított vinil alapú bevonatok kellemes tapintásúak, különböző színekben és díszekben különböznek. A vinil háttérképek rajzaiban ragyogó zárványokkal rendelkeznek, ami ünnepélyesebb és kifinomultabb megjelenést biztosít számukra. A vinilhab tapéták kiváló alapot jelenthetnek a festéshez. Ha a tulajdonosok fáradtak a falak színéről, akkor nem kell megváltoztatni a tapétát, csak annyira, hogy a megfelelő árnyékban átfestjük őket.

A papíralapú vinil tapéták a nemszövött alaptárgyaktól eltérnek a nedvességállósági fokától. Mivel a papír képes megtartani a nedvességet, mielőtt a falakat vinil tapétával papíralapra illesztené, azokat speciális megoldással kell kezelni, hogy megakadályozzák a gomba megjelenését.

A nem szőtt tapéta előnye hosszabb élettartam. Az ilyen bevonatok az úgynevezett mosható osztályba tartoznak. Alkalmasak a falak - konyhák, folyosók, óvodák - nagy valószínűséggel rendelkező helyiségeinek beillesztésére. A nem szőtt tapéta vásárlásakor figyelemmel kell lenni a nedvességállóság fokára. A csomagoláson fel van tüntetve: "jól mosható", "vízálló", "nedves szivaccsal törölhető".

Forró bélyegzés

A drágább árkategóriában a tapéta a rajz mintával forró bélyegzéssel történik.

Ezek viszont több típusra oszlanak:

 • Háttérkép selymes felületű vagy az úgynevezett selyem képernyővel. Ez a fajta tapéta finom textúra, ami hasonlít a selyemre. Ez a bevonat csak tökéletesen illeszkedő falakhoz használható. Ellenkező esetben minden felületi hiba nyilvánvaló lesz.
 • Kompakt vinil tapéta. Az ilyen háttérképek sűrűbbek és leggyakrabban különböző anyagokat utánoznak, pl. Gipsz, matt, bambusz, tégla, falfestmények. Alkalmas hálószobák, nappali, folyosók.
 • Nehéz vinil tapéta. Ez a bevonat jó, hogy elrejtse a falak szabálytalanságait, mert olyan nagyméretű szerkezetű, amely utánozza a hímzést vagy a bőrt (fejléc).

A forró bélyegző technológiával előállított falburkolatnak számos előnye van:

 • Szinte bármilyen alapra ragaszthatók - vakolt felületek, beton, DV- és DS-lapok, fafelületek.
 • Erősek és tartósak.
 • A dekoratív megoldások széles választéka.
 • A háttérképet nedves tisztításnak lehet alávetni.

Az ilyen típusú tapéták hátránya a rugalmasságuk, azaz nedves és zsugorodó, amikor szárazak, és amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor a falra ragasztják. Ezen túlmenően, ha a helyiség rosszul szellőztethető, akkor jobb, ha nem ragasztjuk be ilyen falfedést, különben a lakó lakói kellemetlen szaggal szembesülnek.

Gyűjtemény áttekintése

A katalógusban található "Palette" hivatalos honlapján bemutatjuk a vállalat teljes termékválasztékát. Itt kiválaszthatja a háttérképet minden ízléshez, különböző paraméterek keresésével:

Márka szerint

A Factory "Palette" a következő márkájú vinil tapétákat gyárt: Palette, Prestige Color, HomeColor, Family.A „Palettét” tartalmazó háttérképek különböző stílusos döntésekben kerülnek bemutatásra - ez egyaránt klasszikus és modern, és különböző stílusokat összekever a csíkokkal, geometriai alakzatokkal, növényi monogramokkal, textil textúrák utánzatával, csempe, mozaik, gipsz.

 • A márka Prestige szín - Ez egy klasszikus prémium tapéta, eredeti és egyedi design.

Ezeknek a háttérképeknek a mintája elsősorban virágmotívumok.

 • tapéta HomeColor - praktikus falburkolat bármely helyiség számára. A gyűjtemény többféle tervet is tartalmaz. Ezek különböző színű, növényi minták és geometria (rombuszok, négyzetek, körök) és graffiti monokróm felületek.
 • család - klasszikus és modern stílusban, főleg virág díszítéssel.

Az újdonság és a népszerűség mértéke szerint

A cég honlapján megismerkedhet a tapéták bevonatainak újdonságaival, valamint megnézheti, hogy mely tervek találhatók ma. Például a közelmúltban különösen népszerűek a geometriai térfogati minták, tapéta-kollázsok, tapéták, természetes felületek - fa deszka, kőből készült falazat, „tégla”, rózsákat ábrázoló háttérképek, Párizs és London látványai, térképek és hajók.

Szín szerint

Ha a feladat a háttérkép bizonyos árnyalatának felvétele, akkor nincs szükség a teljes katalógus böngészésére. Egyszerűen válassza ki az alábbi színek egyikét: fehér, bézs, kék, sárga, zöld, barna, rózsaszín, piros, szürke, kék, fekete, lila, és az összes meglévő tapéta modell automatikusan kiválasztásra kerül.

Ezenkívül az oldal funkciója a háttérképek kiválasztása, amelyek sikeresen kombinálódnak a fő falburkolattal. Például a gyártó azt javasolja, hogy a fehér-barna-türkiz formátumot ugyanolyan színsémában csíkos tapétával kombinálják, és a kifejezett geometriai mintázatú lila háttérképet - szürke tapéta utánozza.

Gyártási módszer szerint

Ha a textúra jellege fontos az ügyfél - hab vinil vagy forró bélyegzés esetén, akkor ezt a paramétert keresheti.

Rajzolással

A szoba készítésekor fontos, hogy a falon látható legyen. Rajzok tapéta "Paletta" egy fajta. A tervekben mindent megtalálhat: kovácsolt díszeket, mesebeli hősöket, híres városokat és országokat, konyhai eszközöket, mindenféle virágot és leveleket, titokzatos bolygókat és csillagokat, elegáns feliratokat és csapkodó pillangókat.

Az alap és a szélesség jellege

Kiválaszthatja a falfedést is, hogy mennyire szélesek - 53 cm vagy 1,06 m, és milyen alapon alkalmazzák a vinilbevonatot - nem szőtt vagy papírt.

A funkcionális célnak megfelelően

Az is fontos, hogy melyik helyiségben választják ki a falfedelet. És itt a gyártó nem hagyja el a potenciális vásárlóit. Miután beállította a keresést ezzel a paraméterrel (nappali, óvoda, konyha, előszoba, hálószoba), azonnal megtalálhatja a szoba és a tárgy, valamint a műszaki jellemzőknek megfelelő háttérképeket.

Vélemények

Általánosságban elmondható, hogy a "Palette" tapéta bevonatok vásárlóinak és mestereinek véleménye meglehetősen hízelgő. Először is, ennek a terméknek és a rajzok és textúrák széles választéka áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy megbirkózzon bármelyik szoba falainak kialakításával. A háttérképek érdekes kialakításúak és jól néz ki a falon.

Ezenkívül az értékelések olyan információkat tartalmaznak, hogy ezeknek a háttérképeknek a ragasztása nem okoz sok nehézséget. A falburkolat rugalmas, és nem kell félnie, hogy véletlenül megszakítja. Nagyon kényelmes, hogy csak a ragasztóval kell elterjednie a falakon, és azonnal ragasztani kell őket a tapétára egy csuklós csatlakozással. A "Palette" cég termelése nem kellemetlen szaga, a falak nem ragyognak a tapétán, mivel az utóbbi meglehetősen sűrű.

Továbbá az ügyfelek megjegyzik, hogy a fali burkolat magas fénytartóssága és tartóssága, vagyis az idő múlásával a háttérkép nem tűnik el, nem kopik, minden szennyeződés könnyen eltávolítható nedves szivaccsal, mert a tapéta is nedvességálló. Pozitív értékelést kapott a vászon kényelmes szélessége - 1,06 m, ami jelentősen csökkentheti a falak beillesztéséhez szükséges időt és erőfeszítést.

A vevők által jelzett egyetlen hátrány az, hogy ez a bevonat nem rejti el a falak szabálytalanságait, és egyes esetekben még hangsúlyozza őket. De a falak felületének jó előkészítése gitt segítségével segít megbirkózni ezzel a hibával.

Példák a lakás belsejében

A tapétaból származó falfestmény gazdag virág dísze a szoba belsejében használt textíliák színét tükrözi, és ezáltal különleges tavaszi hangulatot ad. Az ágy fején található világos és színes színfolt tökéletesen lágyítja a bézs tapéta, finom színnel.

A nappali falain különböző átmérőjű körök formájában tökéletesen illeszkednek a kerekek bútoraihoz, és a belső tér még dinamikusabbá válik.

Élénk példa a gyártó által javasolt sikeres szín- és geometriai kombinációra. Az egyik falon telített sűrű minta egy másik falon, ugyanolyan színű lakkozott csíkokkal „hígítva”, ami érdekes, de egyúttal nem préselő belső.

A fal olyan, mint egy hatalmas rózsa csokor. Mi lehetne romantikusabb? Ez a falburkolat tökéletes megoldást nyújt az ifjú házának hálószobájában a fali dekorációhoz.

A fehér-rózsaszín-türkiz színséma, kombinálva a fiatalok dizájnjával, a grafikai képek és feliratok használata tökéletes egy tizenéves lány szobájához.

Az eper mintás háttérképek világos színű foltot hoznak létre az étkező belsejében. A gazdag vörös árnyalatok segítik az étvágyat és a hangulatot.

Az akvarell technikájában készült íriszekből és százszorszépekből készült virágminták kifinomultak és kifinomultabbá teszik a belső teret.

Az utazók szobájának belsejében a legmegfelelőbbek a kopott mintázatú olaszországi kilátással rendelkező háttérképek, és kiváló hátteret biztosítanak más, ugyanolyan stílusban készült elemek számára. Egyszerű tervezés az állatokkal és a számokkal tetszőleges kölyökre fog felhívni a figyelmet. Ezen kívül ezek a háttérképek segítenek a gyermeknek, hogy megismerje a külvilágot, és gyorsan megtanulja, hogyan kell számolni.

Tekintse át a "Paletta" tapétagyárat, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba