Háttérkép virágokkal és madarakkal

A falak az egész belső kompozíció hangját adják. Ennek ismeretében a gyártók a belső falburkolatok széles skáláját kínálják, amelyek színt, textúrát, mintázatot alakíthatnak át. A falak kedvenc dekorációja virágos témákkal és madarakkal díszített.

előnyök

Virágmintás fal dekoráció - egy klasszikus belsőépítészeti módszer. Úgy tartják, hogy az ilyen tapéta tisztán női választás. Sokan szeretik, mert hangulatosak és elegánsak. A furcsa madarak (páva, rózsaszín flamingó, hummingbirds) képei bájjal és lelkesedéssel járnak a belső térbe. Ezek a vásznok a szoba díszítése, egy különleges hangulatra utalnak.

Népszerűsége, az elemek telítettsége és a minta összetettsége miatt ezeknek a nyomatoknak a megválasztása hatalmas. Bármelyik szobában kiválaszthatja a kívánt hangot. Virágokkal és madarakkal ellátott háttérképek sikeresen illeszkedhetnek egy másik belső stílusba (klasszikus, barokk, birodalom, chebbi-chic, luxus, art deco, ország, Provence és sok más).

A képparaméterek helyes megválasztása (elemek mérete, színtelítettség, színoldat) segít a terem vizuális kiterjesztésében, a falak egyenetlenségeinek elrejtésében, a kényelem légkörének megteremtésében, a tér stilisztikus orientációjának beállításában. Akcentus létrehozásához használhat szokásos háttérképet vagy fotónyomtatást. Ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy rajz lehet rendelni.

hiányosságokat

A virágos nyomtatott háttérképek mintaillesztést igényelnek. Ez növeli az anyagfelhasználást. A minta tipikus: minél nagyobb a minta, annál nagyobb a kapcsolat és a költség. Átlagosan 20 cm és 60 - 80 cm között lehet egy sávtól. Néhány vászon túl fényes, ezért külső felesleges sokszínűséget hoznak létre.

A tapéta hátrányai közé tartozik a különböző gyakorlati fokú. A papír tapéta nem tűr le egy csepp vizet: amikor a folyadék eléri a felszínt, azt sürgősen el kell távolítani. A vízálló tapéta nem eléggé keményen dörzsöli, de megmarad a mérsékelt tisztítás ronggyal vagy szivaccsal.

faj

A vászon készítéséhez használt nyersanyagok különböző dekoratív és gyakorlati tulajdonságokkal rendelkeznek. Ismerve a háttérkép jellemzőit, sokkal könnyebb választani a termék tulajdonságaihoz szükséges tulajdonságokat. A virágmintás nyers tapéta típusának megfelelően a madarak papírra, nem szőtt, vinilre oszlanak. A ruhák a belső fali burkolat hengerelt fajtáihoz tartoznak.

A papír háttérképek a legkülönbözőbb színteljesítményekkel rendelkeznek. A jellemzőik szerint sokkal alacsonyabb, mint más anyagok. Félnek a víztől, nem tolerálják az élénk fényt, gyorsan elhalványulnak, mechanikai stressznek vannak kitéve. Átlagos élettartama mindössze 5 év. Ez a vászon vékony, nem nyúlik, nem tudja elrejteni a falak szabálytalanságait.

Nem szőtt tapéta - nem szőtt szövet, nem szőtt és cellulóz alapú. Ezek a háttérképek jól lélegzőek, különböző szerkezeti sűrűségűek, ami befolyásolja a beillesztés összetettségét és a végeredményt. A vékony ruhák túl rugalmasak, nyúlnak és deformálódhatnak a ragasztó alkalmazása után. Sokkal könnyebb ragasztani a vastag törlőkendőket, de ehhez szükséges a falak megfelelő összehangolása.

A vinil vagy nem szövött anyagból készült vinil tapéta forró bélyegzéssel készült. A munka tartalmaz selyem és mesterséges anyagokat. Az anyag lehetővé teszi, hogy a festmények ellenálljanak a fakulásnak és a nedvességnek, ellenálljon a fogmosásnak. A nem szőtt anyagból készült vinil háttérképek vékonyak és jól nyúlnak.

Az élénk színekben az anyagok kombinációját választva ne ragasszuk őket a sötét falakra (a vászon ragyog át).

Nyomtatási típusok

A tapéta mintája nagy és kicsi lehet. Ez utóbbiak alkalmasabbak belső kompozíciók létrehozására Provence és Country stílusokban. A világos, világos, világos háttér kiváló megoldás a konyha vagy a hálószoba kialakításához. Egy monofon kísérővel, kockás, csíkos vászonkal készíthető (ez a nyomtatás univerzális). A pasztell színeket érdemes választani: a további belsőépítészet klasszikus megoldásokat igényel.

Ahhoz, hogy a kis virágos tapéta minta harmonikus legyen, a textíliák a szobabelső elemek számára nem tartalmazhatnak növényi motívumokat. A maximális átfedés egy páros vagy hasonló mintával ellátott párnák. Jobb választani a sima függönyöket, hogy színük megismételje a háttérkép nyomtatásának árnyalatát.

Például, kissé telítettebb rózsákkal ellátott unalmas, bézs-arany háttérképek, amelyeken egzotikus menta madarak telepedtek le, jobb, ha a menta színű függönyökkel kombinálják őket.

Nagy virágok - merész döntés. Még a pasztell színekben fellelhető halvány teljesítmény több hangulatot teremt, mint bármely színes kis minta. A rózsaszínű, lila, zöld, sárga színárnyalatokkal rendelkező kötetlen virágok tavaszi frissességet és könnyedséget hoznak a belső térbe. A divattervezők kockázatot vállalnak, és megragadják a lehetőséget, hogy díszítsenek egy szobát, melynek színei színes háttérrel rendelkeznek.

A falon csak néhány virág lesz, amelynek virágzatának átmérője körülbelül 1,5 méter. Egy ilyen tervezés egyértelműen követelés, bátorságot igényel. Egy csokor divatos és finom rózsaszín pünkösdi rózsa, piros Pipacsok, egzotikus virágok, papagájokkal, lebegő kolibri, tea és fehér rózsák, fényes pitypang, késői virágok és narancssárga levelek csokrok csak egy kis része annak, amit alapul lehet venni rajz.

Ha a nagy színekkel rendelkező háttérképek hiper-realizmust igényelnek, a festett nyomatok alkalmasak az absztrakt megoldások rajongóinak. Egy ilyen belső térben művésziebb, gyakrabban szokatlan motívumok készültek akvarell technikában. Számos híres tervező a saját festett remekműveit korlátozott számban készíti el. A stílus változatos, bár az ilyen tapéta ára nagyon magas.

szín

A háttérkép árnyékának megválasztása a fő dolog, ami elindítja a helyiség stílusos sajátosságainak kiválasztását. A lakberendezés legtöbb területe a szoba, a bútorok és a dekor elemek építészeti formáinak színteljesítményéhez kapcsolódik. Használjon világosbarna, bézs, szürke és más elnémított árnyalatokat a klasszikus belső kialakítás érdekében. A stílus alapját képezik az alapvető, a lényeghez kötődő nehézség, rövidség, kegyelem. Ezek az árnyalatok szépek alkalmas szilárd, konzervatív emberek apartmanjaira.

A dinamikus élénk színeket (zöld, sárga, kék, kék, piros) az aktív emberek választják. A virágokkal és madarakkal ellátott tapéta kiválasztása, ahol ilyen árnyalatok vannak, érdemes megfontolni azt a lehetőséget, hogy a falakat panelek formájában tervezzük meg. Ehhez válasszon ki egy megfelelő színt és azonos struktúrát (a gyártók páros tapétát készítenek).

Például egy ragyogó narancssárga gerberával vagy vörös Pipacsokkal díszített vászon falfotó formájában van díszítve, ez a rész egy öntőformában van elhelyezve, amelyet a csomóponton egy szilárd színű társa ragaszt. Egy szoba belsejében több panel is lehet, betartva a szimmetria elvét. Ez a kombinációs technika elkerüli a fáradtságot és irritációt okozó sokszínűséget.

Különböző szobákban különböző színekben. A házban vagy apartmanban minden szoba rendelkezik saját céllal. Ezeket a jellemzőket figyelembe véve a helyiség külső díszítése a kívánt üzemmódhoz igazodik és minden igényt kielégít. A konyhában érdemes élénk színeket készíteni: zöld, sárga, mustár, narancs.Ezek pozitív hatással vannak az étvágyra és a hangulatra.

A hálószoba alkalmas finom, hígított árnyalatok és színek: rózsaszín pünkösdi rózsa, rózsák, furcsa madarak. A csendes-zöld háttér fehér nagy virágokkal való kombinációja nagyszerű kombináció a pihenéshez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el kell hagyni a világos motívumokat: szükség van az alacsony kulcsú textíliákkal való kiegyensúlyozásra, vagy megfelelő társaik használatára. A teremben stílusos és világos háttérképet választhat. Egy tiszta, fekete-fehér design, fekete rózsa.

Azok, akik szeretik a színek lázadását, érdekesnek találják a forró országokon alapuló összes egzotikus kombinációt (például lehet, hogy papagájok szokatlan színek ágai, vázlatok a dzsungelből vagy keleti motívumokból).

A tervezők a közelmúltban bővítették a virág téma határait, köztük nagyszámú leveles növények (például páfrányok). Az ilyen háttérkép ma a reflektorfényben. Jól néz ki a nappaliban, a konyhában, az étkezőben, a folyosón, a folyosón és a fürdőszobában. A lány gyermekszobájának belsejében virágokkal és madarakkal ellátott háttérképek találhatók. Különösen harmonikusak, ha rózsaszín és lila árnyalatokban készülnek.

Különböző stílusokban

Egy vagy másik stílus kialakításához a belső térben érdemes tudni, hogy mely nyomtatványok népszerűek, hogyan illeszkedjenek megfelelően a stílusba. Romantikus és álmodozó személy hajlamos arra, hogy a belső ötleteket kedvezzen. Tapéta stílusban chebbi chic finom színekkel rendelkeznek. A virágok képei gyakran reálisak, bár gyakran hasonlítanak az akvarell homályos rajzaira. A ruhák színei világosak, textúrájúak lehetnek, a szüret hatására. Vintage és virágos nyomtatás - egy stílus összetevői.

Számos ötlet van a klasszikus belső terek létrehozására, virágmintás háttérképekkel és madarakkal. Meg kell választania egy mérsékelt színt, egy virágmintás felvétele a damaszt mintázathoz. A klasszikus stílus megőrzéséhez a díszlécek, a karniszok, a műanyag és a fa panelek segítenek. A szokásos festmények helyett gyönyörű panelek is lehetnek a szoba kialakításának eleme, hozzájárulva az ékezetek helyes elhelyezéséhez.

A nem szabványos megoldások támogatói kényelmesen érzik magukat a belső térben, grunge stílusban. A fő ötlet a bonyolult díszítés szándékos hiánya a szobában, egyszerű bútorok jelenléte. A stílus magában foglalja a betonból, kezeletlen téglából, táblákból készült falakat. A fekete háttéren sötétfestékkel, bordó cserepes virágokkal vagy fehér rózsákkal ellátott fali háttérképet adva a hangulatot a zenészek és a művészek számára is szükségessé teszi.

Minden fényes, egyéni és bármi mástól eltérő szerelmeseinek boho stílus jön létre. Képes megváltoztatni a szokásos nézeteket a belső kialakításáról. A fali papír lehet a legkülönbözőbb árnyalatok és nyomatok. Sárga, türkiz, zöld, piros, kék, rózsaszín virágokkal és madarakkal egyaránt egymás mellett harmonikusan csíkos tapétával vagy cellával. Fontos, hogy bútoregyüttes és kiegészítők boho: jó hangulat garantálható az év bármelyik szakaszában, még akkor is, ha az ablakon kívül egy hóesés található.

Virágokkal és madarakkal való absztrakció kompromisszum azok számára, akik nem akarnak virágmotívumokat, de ugyanakkor egy kellemes és gazdag színsémát álmodnak. Az ilyen rajzokat gyakran eklektikus belső terekben, luxus stílusban találják. Virágnyomtatás esetén nem beszélve a belső keleti stílusról. A tapéta először Kínában jelent meg A keleti motívumok a műfaj klasszikusai. A virágzó sakura ágai aranyszínű sárga háttérrel rendelkező kis madarakkal segítik a kínai bájt létrehozását a teaszobában vagy az étkezőben.

Hogyan válasszuk ki?

A falak tapéta kiválasztásának főbb kritériumai - a stúdió-orientáció a szoba és a színbeállítás kialakításában. Virágos tapéta a falak számára harmonikus lesz minden szobában, a bútorokkal és a textil kiegészítőkkel meg kell egyeznie a hanggal és stílussal.A kis virágos háttérképek nyomtatásai alkalmasak kis helyiségek belső terére. Ilyen helyiségekben a hasonló nyomtatású portieresek megengedettek A tüll monofonikus.

A kárpitozott bútorok kárpitozása a tapétákhoz vagy könnyebbekhez képest előnyösebb (kívánatos a tarka elem nélkül). A belső tér akkor fog játszani, ha a párnák színének megadása megismétli a fényes falrajzokat.

A luxusrajzot papíralapú dombornyomással kell alkalmazni. Az ilyen háttérképek csillognak, ami különösen a fényben nyilvánvaló. Fényes, rózsaszín virágokkal és zöld és fehér paradicsom madarakkal díszített világosbarna arany mintázat a tapétán, fa vagy műanyag panelekkel, aranyozott csillárral, tükörrel vagy vázákkal. A pünkösdi rózsa virágai reális vagy absztrakt formában. A pünkösdi rózsa alternatívája a rózsák, a vadon élő déli virágok, a madarak képével vagy a füves fűvel.

A tervezési trendek azt mondják, hogy minél nagyobb a virágzat, annál divatosabb. A nagyméretű háttérképekkel büszkélkedhet. Egy kis szobában azonban nem szabad visszaélni a hatalmas elemekkel: képesek az összes szabad helyet ellopni, a helyiségben kényelmetlenül maradni. A nagy számok tömörséget mutatnak. A kis virágokkal való összevonása nem éri meg: a nyomatok összekeverése zavaros érzést kelt.

Megfelelően kiválasztva az összes nagy, világos belső elemet a virágok és a madarak erőteljes hangsúlyt hoznakami szükséges a támogatáshoz, de nem más pontozási tulajdonságokkal.

Egy szobában, ahol nincs könnyű, ragasztófényes tapéta, nagy, panorámás ablakokkal ellátott szobákban, divatos, fényes nyomtatású festményekkel (pl. Fekete vagy sötét háttéren világos vagy fényes virágokkal) festményekkel és beillesztéssel kockáztathat és beilleszthet.

Ha a probléma gyakorlati oldalára fordul, figyelni kell a vászon szélességére, az anyag minőségére, a tapéta vastagságára. Minél szélesebb a vászon, annál könnyebb a beillesztés. A virágos nyomtatást bonyolítja az a tény, hogy a mintát testreszabni kell. Széles tapéta kiválasztásakor sokkal kevésbé lesz szükség a testreszabásra, a kisebb számú kötés megakadályozza a varratok eltérését. Minél vastagabb a vászon, annál rosszabb.

Ha a falak egyenetlenek, a varrás minden bizonnyal „feltérképezi”, a minta világos illeszkedése lehetetlenné válik. Vékony tapéta eltörhet, mert ragasztásuk bizonyos szintű készségeket igényel.

Ha a ház új, nem lépett túl a zsugorodás színpadán, a varrási eltérések elkerülhetetlenek. A kockázat csökkentése érdekében válassza ki a nem szőtt alaplapon a nyújtó háttérképet.

Lehetőségek a belső térben

Ez az, amit a tervezők kínálnak:

  • A fényes, nagy virágokkal és madarakkal díszített fotópapír stílusos: kellemes és kényelmes a tiszta belső színekben.
  • A fürdőszobában a háttérképek ma nem lepnek meg senkit, bár egy gyönyörű virágos nyomtatás egyedülálló hangulatot teremt a luxusnak és az elegánsnak.
  • Virágmotívumok - a Provence-i stílus alapja. Annak érdekében, hogy a szoba ne legyen túl színes, a falak egy része megfelelő színnel festhető, vagy egy társat lehet kiválasztani a háttérképhez.
  • Panelek díszített díszlécek, hogy a belső komplex és szilárd.
  • A keleti varázsa és a színe finom kérdés: a szükséges belső tér kialakításához elengedhetetlen a sakura és a paradicsomi madarak.

A nem szőtt tapéta ragasztása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba