Fekete háttérkép a szobák belsejében

A falak lefedésére szolgáló anyag kiválasztásával előfordulhat, hogy a fekete háttérképek tökéletesek a szoba kialakításához. A sötét színekkel díszített falaknak előnyei vannak: ezen a területen minden belső részlet lenyűgözőbb, a szennyeződések és a karcolások nem annyira észrevehetők.

Azonban ez a szín a pszichére hat, az ilyen tapéta nem szabványos választás, mert a szobát komor díszítéssel felülbírálhatja, így Frankenstein kastélynak tűnik. Beszélni fogunk arról, hogyan lehet ezt elkerülni, „ízletesen” ötvözve a grafit tartományt élénk színekkel, és hogy a design élénk, divatos és hangulatos legyen.

Különleges jellemzők

A sötét palettán lévő bevonatok jellemzői az, hogy nem mindig örömet adnak a helyiségben lakóknak, ezért ez az árnyék alkalmas más élénk színekkel kombinálva, vagy egy hasonló tartományt szerető introvertumra.

A sötét tónusok egy csodálatos lakmusz az ízlésének és stílusának, mert a hátterükön minden tárgy kiemelkedőbb, világosabb és texturáltabb.

Ezenkívül nagyszerű lehetőség az ékezetek elhelyezésére. Egy jó díszítésű, komor tartományban lévő szoba erős benyomást hagyhat, ha a lakója elhelyezi a lélek részeit benne: képek, könyvek, szobor. A beltérben azonban elég nehéz a munkára koncentrálni, jobb, ha itt pihenni vagy létrehozni.

típusok

A falburkolatok típusai szerint, mint mindenki más, vannak:

 • a papír több papírréteg felülete;
 • nem szőtt - cellulózszálas bevonat;
 • a vinil egy vinilbevonatú papír vagy nem szőtt alap;
 • öntapadó fólia ragasztóréteggel;
 • textil - drága anyag a szövet felületével.

Természetesen mindig jobb a sűrű szintetikus tapéta kiválasztása, mert tartósak és letörölhetők. A vinil lehet sima és texturált, a minták szépek a selyem képernyőn.

Az ábrák különböző irányúak lehetnek: a függőleges mintákat ragasztják fel a falra, és a vízszintes mintákat a mintára nyomtatják.

Kombináció más árnyalatokkal

A sötét háttérképek bármely mintája különösen egyértelmű lesz. Kínálunk egy ötletlistát, amely egyesíti a háttérképek különböző mintáit a szoba kialakításával:

 • Fekete piros Háttérképek borított képekkel, körökkel, rózsákkal, piros csíkokkal. A csík a gyümölcsök, bogyók és virágok tárgyának elképzeléséhez közeledik. A csíkok hátoldalán lógjon egy képet finom gyümölcsökkel. Nagyszerű megoldás az étkezésre. A piros belsősége bosszantónak tűnhet, így a grafit-piros fal jobb, ha nem választja ki a vörös függönyöket vagy takarót, csak egy skarlátfesték elég, például egy lámpabúra vagy polc, és a padló világos rózsaszín, barna, szürke.

Ne feledje, hogy a falon található absztrakt számok a kubizmus stílusához tartoznak, így minden bútornak minimalista stílusban kell lennie.

 • Fekete és kék díszítéssel ellátott burkolatok felhasználhatók a tengeri hajnal témájának megvalósításához. Ilyen háttéren rózsaszín és lila ékezeteket helyezhet, például dekorációval.
 • Fekete és lila Háttérkép - egy nagyszerű megoldás a virágcserepek stílusában berendezett szoba díszítésére. Nagyon szép, ha a növényi témát sárga virágokkal tapasztalták meg. Az arisztokrata belső tér klasszikus stílusban nézhet be, mennyezeti hengerrel, és a falra, amely egy fekete-lila háttérképre van ragasztva. A lila árnyalat ezüst és szürke a padlóhoz.

Jobb ebben a belső térben, hogy elkerülje a barna tónusokat.A lila árnyalatok szobájába történő megoldás lehetővé teszi a különböző lila árnyalatok kombinációját, például függönyökön, ágytakarókon, szőnyegeken. Most a tervezők egyre inkább azt ajánlják, hogy díszítsék a szobát egy megfelelő képpel.

A lila árnyalatú belső térben a legjobban illeszkedik a lila-fekete rózsa. Egy ilyen megoldás nem bonyolult vagy költséges. Végül is lehet, hogy minden kiválasztott képpel háttérképeket nyomtathat csak 500-600 rubelt 1 négyzetenként. m.

 • bevonatok fekete és arany fényűző, laminált padlóburkolattal és téglalap alakú LED lámpákkal kombinálva. Egy ilyen szerény belső tér nagyon olcsó lehet, de a fekete arany magas árat biztosít.

Kerüljön egy hasonló kialakítású puha plüss széket vagy modern kanapékat, jobb választani egy ágyat fémkerettel. Áttört monogramok drágák a selyemnyomtatásban.

Óvatosan válassza ki a bútorokat, mert a fekete arany mintájú tapéta az európai paloták egyik díszítése, az íztelen bútorok nagyon észrevehetőek lesznek. Ha a régi stílusban nem lehet kárpitozott széket rendelni, jobb, ha megszabadulhat a régi bútoroktól. A falak, padlók, ajtók, csillárok kiválasztása után a függönyöket fel kell függeszteni. És már látva a szoba stílusát, menj a bútorok választékához, ebben az esetben egy tervező bérbeadása segít pénzt megtakarítani, mert a mester segít megtalálni a bútorokat a költségvetésed szerint, ami nem rontja meg a stílust.

 • Fekete és zöld A szüreti tapéták gyűjteménye a zöld, sötét szürke foltokkal és sárga színnel. Érdekes smaragd és sárga nyomatok lesznek hasznosak a régi stílusú bútorokkal díszített tervezési megoldásokban.
 • Fekete és kék A tapéta a klasszicista formátum egyik stílusos döntése. Az egész belső térnek világosnak és tágasnak kell lennie: fehér vagy kék padló, a bútorok megegyeznek. A kék alapon festett minták tökéletesen alkalmasak a könnyű, nagy tárgyakra, mint például a váza, a padló lámpa.
 • Fekete türkiz A modern türkiz stílusban kialakított szoba számára a falburkolatok jó kialakításúak. Ebben a formában készítsen kereskedelmi helyiségeket rendezvények és nappali rendezésére. Képek - kis virágok díszei, szalag.

Az ilyen díszítés a szecessziós stílusra jellemző, amelyen túlmenően a türkizkék árnyalatúak lesznek.

 • Fekete és narancs A dombornyomott tapéta megtalálható az A. S. Creation német gyártó elit gyűjteményeiben. De még a saját tapéta nyomtatása a megrendelés mintájára is kevesebbet fog fizetni. A narancssárga szín nyereséges megoldás a konyha vagy a nappali számára, mert növeli az étvágyat. Ezért lehetőség van narancssárga háttérképek ragasztására a falakra, és nyomtatni a saját fotó háttérképeit fekete és narancssárga liliomokkal rendelésre. Nagyon stílusosnak tűnik.
 • Fekete és rózsaszín háttérkép - a fúziós irányzat jellegzetessége, amely lehetővé teszi, hogy a helyiséget rendbe hozza a dolgokkal és egyesítse a különböző stílusokat. Ezek a háttérképek akkor alkalmasak, ha a bútorok különböző színekben és gyűjteményekben vannak. Jellemző nyomatok - rózsaszín virágok és szalag.
 • Világos fekete mintával A háttérképet a fehér helyiségek számára választja ki. Ne feledje, hogy a mintás falat világos geometriával kell kombinálni, így a lábazatnak össze kell hangolnia a falburkolattal, a bútorok geometriai formájúak, az alaktalan kanapék nem fognak működni. Öko-bőr kárpitozásként használható.

Egy felejthetetlen pillantás egy ilyen fal hátterében egy halvány pasztellszínekkel, téglalap alakú tömör színű lámpákkal, sima színű mennyezeti lámpákkal ellátott kép. De a virág e szoba számára nem fog működni. Érdemes elkerülni egy halom mintát.

 • Fekete és bézs A monogrammal ellátott tapéta nem néz ki a legjobb módja, természetesen az ilyen képek eladásra kerülnek, de már nem divatosak. A modernebb megoldás egy szőnyeggel ellátott falburkolat. Tökéletes a kínai stílusban.A minta nem ragadja meg a szemet, és kiváló hátteret biztosít a virágoknak és a festményeknek. Ezüstfényes függönyökkel és kanapé kárpitozással lehet.
 • Tiszta fekete háttérkép - ez egy nem szabványos megoldás bármilyen belső tér számára. Végül is, a pszichológusok nem tekintik a színt a psziché számára hasznosnak. Mindazonáltal az ilyen háttérképek sötét, nehéz függönyökkel segítenek a szoba minőségének sötétebbé tételében, némelyik pedig jó állapotnak tűnhet a teljes alváshoz és a pihenéshez. Ezen kívül, sima sötét háttérkép - nagyszerű háttér minden művészeti galéria, kereskedelmi vagy magán.
 • Fekete háttérképek feliratokkal - a döntés eredeti, de ez a lehetőség túlterhelt. Ez a dekoráció fényes díszítéssel és minimum fekete bútorokkal fog kinézni.

Kombinációs beállítások

Természetesen kombinálhatja az árnyalatokat, mint ahogy tetszik, de ha azt szeretné, hogy a helyiség jó ízű legyen, a színek megválasztását igazolni kell. Fekete szín a falakon nem lehet véletlen, azt a szoba palettája határozza meg. A palettát a kép szerint készítik. Ennek megfelelően a háttérkép második árnyéka is része lesz a palettának.

A boltban lévő anyagok kiválasztásánál a kívánt színárnyalatoknak pontos nyomatokkal kell rendelkezniük, de a legkisebb eltérést sem szabad engedélyezni a kívánt színnel. Tegyük fel, hogy a következő palettát a kép választja ki.

Itt a „megkérdezi” a padló színe barna, a falra pedig a különböző árnyalatokból álló minta jobban illeszkedik. Megtanuljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelőt.

Tervezze meg a finomságot: ha nem veszi a legvilágosabb színt a padlóra, akkor nem lehet a falakhoz venni.

A világos színű levegőnek kell lennie. És a falak az alap és a keret. Ezért a falakon található világos szín alakíthatatlanságot teremt, pontosan ez az, amit a szovjet belső terek bűnnek. A rossz ízlés akkor merül fel, amikor a fal tompa színű vagy unalmas mintázattal rendelkezik. Azaz, ebben az esetben, ne vegye a szürke-kék háttérképet, nagyban leegyszerűsítik a belső teret.

Természetesen a tervezőnek ki kell terjesztenie a paletta színeit, de ha ön maga is tervező, akkor tegyen egy kifejező festék-narancssárga mintát a falra. A kék lehet a mennyezet, egy kék takaró kék párnája is jól néz ki ezen a palettán.

Különböző háttérképekkel

Mivel a mintával ellátott kétszínű tapéta a szoba gazdag díszítése, az észlelés kirakására, az egyik falra illeszthető. Ennek megfelelően a legeredményesebb megoldás az egyszínű tapéta kombinációja lenne.

A mintás bevonat kombinációja, például a sötétkék és a sötét grafit tapéta teszi a belső teret drámaibbá, így egy ilyen helyiség alkalmasabb szabadtéri tevékenységekhez. Talán ez lesz a recepció. Ha a falak színeit kék színre állítja, akkor ez a belső tér alkalmas egy tinédzser szobájára, és egy mintás fal alkalmas az íróasztal díszítésére, és diplomákat helyezhet a falon lévő kereteken díszítéssel.

Ha új vagy, akkor ne feledje, hogy a kombinált háttérképnek csak két típusnak kell lennie, a második háttérképnek pedig az egyik színét kell kombinálnia. És ez elég lesz. Nagyon egyszerű és hatékony, bármilyen komplikáció segít pénzt költeni és tönkretenni a belső teret.

Két kép kombinálása komoly túlterhelés a sötét árnyalatokra.

Fotó háttérképekkel

Az öntervezés egyik legjövedelmezőbb lehetősége lehet egy palettát választani egy szobához fotó háttérképpel. Ha a háttérképeket színes háttérképekkel kombinálják, a szoba különleges hangulatát hozza létre, egészévé válik. Ezért a fotó háttérképek lehetnek éjszakai tájak.

Megfelelő képbeállítások:

 • szikla a tengerparton;
 • fa törzse;
 • éjszakai város;
 • kávé csokoládéval.

Más dekoratív elemekkel

Könnyen kombinálható falburkolatok a mennyezeti lábazat alatt. A főszabály - a lábazat pontosan egybeesik az ajtó árnyékával.

Az éjszakai háttérképek kiválasztásának egyik oka, hogy biztonságosan megvásárolhatja az összes belső elemet ebben az egyszerű színben, és ne féljen a hangszín eltéréseitől.

Tervezés és textúra

Ha a különböző belső részletek kombinációjának finomságai fontosak számodra, akkor értékelni fogod, hogy hogyan válasszuk ki az elemeket. Győződjön meg róla, hogy a bútor "rímelt" a bevonóanyaggal.

Különböző textúrák érhetők el speciális felületkezelés és vizuális hatás segítségével:

 • A fényes felületeket öntapadó fóliával lehet előállítani.
 • A matt bevonatok megtalálhatók a Marburg cég német gyűjteményeiben, amelyek nemszőtt anyagból készült vinilből készülnek.
 • A bőr alatt fekete árnyalatokkal fedezhető fel, a hüllők bőrének utánzása, például krokodil.
 • A bársonyos falfelületek bársonyos textíliákból készülhetnek.
 • A téglafalú illúziót úgy alakítjuk ki, hogy a papírrétegre egy mintázatot alkalmazunk, a jól megrajzolt fekete tégla csak egy kép, kiváló választás a tetőtér belső terére.
 • Háttérkép "a kő alatt" - ez is papíralapú háttérkép.

stílusok

Elméletileg a szobát bármilyen stílusban lehet díszíteni, azonban bizonyos színek bizonyos irányba jellemzőek:

 • A mély tinta árnyalatok létrehozásának legnagyobb helye stílusot teremt art deco. A kombináció itt a kontraszt elvén alapul, az art deco esetében a legmegfelelőbb a szögletes kerettel festett falak és a hátterükön tükröződő falak monoton matt színe.
 • Klasszikus és klasszicista hagyományosan nem sötét színekben végzik, kivéve a klasszikusokhoz és a neoklasszisokhoz fehér alapon a mintázatot a feketékkel díszített arany mintájára.
 • A minimalizmus A jellemző árnyalatok fehérek és szürkeek, a minimalizmus jelentése hasznos és praktikus. Ezenkívül szokás, hogy az egész belső teret egy színben végezzük. A sötét szoba a minimalizmus szempontjából praktikus? Többet kell megvilágítani, minden objektum összeolvad, ez nem felel meg a minimalizmus esztétikájának.

A falak esetében a legsötétebb árnyalat aszfalt vagy poros szürke, és az éjszaka színe meglehetősen drámai, és a minimalizmus nem tetszik. A minimalizmus azonban lehetővé teszi, hogy egyetlen hollószárny falburkolatot készítsen.

 • A sötét tónusok jellemzőek. gótikusitt megengedettek a monogramok formájában kialakított összetett minták, érdemes egy belsőt adni az ólomüveg ablakokkal, oszlopokkal, díszes öntöttvas ággyal. A falburkolatok bonyolultan kombinálhatók ebben a formában: egy kő és egy áttört minta utánzata. Ez egy középkori vár kárpitának illúzióját fogja létrehozni.
 • A belső tér jellemzője rokokó stílus ezüst- és aranyrészek, így egy arany vagy ezüst motívummal ellátott falburkolat.

Hol maradjon?

A sötét színekkel ellátott háttérképek bármelyik helyiségbe beírhatók, ami a legfontosabb, hogy tudják, hogyan lehet őket egyesíteni. Például egy hálószobában a szín nem lesz túl homályos, ha kétszínű bevonatot választ ki, és a színekhez alkalmas fotó háttérképekkel kombinálja. A sötét, a téglafal utánzat felülete jól fog kinézni a folyosón, kiegészítve a nagy lámpákat egy féltekén.

A nappaliban a sötét színek sokféle változatban szépen összekeverhetők: a kávé és a fekete csokoládé témája, a galéria témája. Végül is, a nappali egy szoba, ahol érdeklődni kell a vendégek számára, matt fekete alapon a szobrok, tükrök, ételek, könyvek és festmények különösen jól néz ki. Ezért, ha van valami, amit ki kell tennie, használjon egy elegáns háttérképet a bevonat alatt.

Ne feledje, hogy a sötét tónusok vizuálisan csökkentik a helyiséget, így egy hatalmas helyiségben használhatatlanok, mint egy kis szobában, még kisebb lesz. Az ideális megoldás egy közepes méretű szoba.

Kiválasztási szabályok

Jelölje ki azokat az alapelveket, amelyek segítenek a falak bevonásának pontos kiválasztásában:

 • Válasszon színt a palettán.
 • A textúrát bútorokkal kell kombinálni.
 • A modern stílus - egyszerű felületek, a régi stílusok - minták megjelenítéséhez.
 • Két színű tapéta és egyszínű.

Képek és egyéb részletek a dekorációról

Ha a képek rengeteg apró részletgel rendelkeznek, akkor egy sima háttérre lógnak, ha a felület mintázatú, akkor a kép pasztell legyen. Ráadásul a kép melletti szikra csodálatos mozdulat, olcsó lehet, senki nem fogja észrevenni az egyszerűségét, a műalkotás és az öröm, hogy bekapcsolhatja a lámpát, és megnézheti a képet vagy könyvespolcot a másik oldalról.

Egy kis szobában használhatja a következő hatást: beillesztheti a sötét háttérképet mintával csak két falra, és illessze be a másik kettőt élénk színekkel vagy egy fotóval. Ne feledje, hogy ha egy tükörfal van a lány hálószobájában, akkor rosszul helyezzük el a komor falat, valami fényes és mintázott tükröződik a tükörben.

Gyönyörű ötletek a belső térben

 • Ne feledje, hogy a mintás háttereknél nagyszerű négyszögletes állványok találhatók, a matt falfelület pedig a loft lámpa felületével kombinálva. A klasszicista hatás eléréséhez helyezzen fehér tárgyakat mintás háttérre.
 • Figyeljük meg, milyen kontúrok keletkeznek a fekete háttéren lévő skarlátos virágok elrendezéséből, a fal gazdagságot, textúrát és szenvedélyt szerez, a szoba nem homályos, napfényben úgy tűnik, hogy élénk színekben túlterhelés van, de ez szándékos hatás. Este a hálószoba izgalmasnak tűnik.
 • A minták, csíkok és monokróm kombinálásának lehetősége. Távolságról nem világos, hogy a fal festett-e, vagy akár vinil borítással van-e borítva. Érdekes ötlet: egy teljes falú mintát kombinálunk egy másik szegéllyel.
 • Egy példa arra, hogy az egyik falat használják háttérként a kép felhívására.
 • A sikeres kombináció miatt a bézssel kombinált Ash-grafit felület rendkívül előnyös. Harmonikusan kiválasztott színek (lila, szürke, sötétkék) hozzák létre a szoba hangulatát.
 • A fehér mintás bevonat kitűnő hátteret szolgáltatott egy fehér kanapé és egy ezüst lámpatest számára, láthatja, hogy a minta mennyire hasznos az absztrakt művészetben.
 • Ha a lakás belseje sok kis tárgyat helyez el a falak mentén, akkor a szőnyeg hátterébe helyezése nyereséges lépés lesz, nem lesz blokkoló hatás.
 • Az ezüst csillogó csík tökéletesen harmonizál a kanapé anyagával és az asztal fémével és a lámpával.
 • A "Hruscsov" terem két egyszerű mintázat és két egyszerű szín kombinációjának köszönhetően stílusos és modern megjelenésű, egy szerény szekrény és egy tükörfal.
 • Az abszolút fekete díszítést csak akkor használhatja, ha biztos benne, hogy a falak eredeti keretein belül eredeti, fényes tárgyakkal töltheti a szobát. Ez azért szükséges, hogy a szoba ne legyen formázatlan. Figyelembe kell venni, hogy hány kép van a falon, másrészről pedig egy finom ételekkel ellátott szekrény található.

Ilyen formatervezés megengedett a művész szobájában, amely a vendégek figyelmét a szobán belüli tárgyakra kívánja vonzani. Itt, a hatalmas mennyezeti lámpák lágy fényben jobban néz ki, mint a fényes ékezet.

A sötét színek belseje merész döntés, indokoltnak kell lennie. Ez azonban egy nagyszerű lehetőség arra, hogy felhívja a vendégek figyelmét a bemutatni kívánt dolgokra. Lehet művészeti alkotások, bútorok, falfelület mintázata. A felület durvaságát elrejtve a fekete szín kiemeli a lakás belső tartalmát.

További információ a fekete háttérkép kiválasztásának jellemzőiről és használatáról a belső térben, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba