A "minimalizmus" stílusa a lakás belsejében: kifinomultság és aszketizmus

 A minimalizmus stílusa a lakás belsejében: kifinomultság és megszorítás

Az egyik népszerű modern stílus a minimalizmus. Egyszerűségével és pontosságával elkapja a szemet, különféle helyiségekre választották, mind a házi testületek, mind a forgalmas menetrendet kedvelők számára örömöt talál. Mielőtt helyiséget készítene ebben a stílusban, minden részletét meg kell ismernie részletesebben.

Stílus jellemzői

Ennek az iránynak az alapja a konstruktivizmus volt, amely a 20. század első felében virágzott. A divat- és technológiai fejlődés számos trendjének alakulása miatt változott a különböző stílusok, mielőtt a minimalizmus a legnépszerűbb csúcspontja volt.

Mivel a stílus a 20. század 70-es években kezdett fejlődni, az olyan trendet váltott ki, mint a pop-art. Az utóbbit élénk színek jellemezték, a minimalizmust a hangok visszafogása jellemzi. A frissességgel és az árnyalatok lágyságával mindenkit meghódított.

Az apartman vagy a szoba a minimalizmus stílusában számos sajátossággal rendelkezik.

 • Mert az irányt egyértelmű vonalak jellemzik. Sok bútor szigorú formájú és elegáns körvonalai vannak. A bútor sziluetteknél látható négyszögletes formák különösen népszerűek a stílusban;
 • A stílus elválaszthatatlan a jó világítástól. A szoba egy mennyezeti lámpák egész csoportját tartalmazhatja, amelyet néha emeletes lámpák és asztali lámpák egészítenek ki. Hozzájárulás a rengeteg fény segít nagy négyzet alakú ablakok. A minimalizmus hagyományos megvilágítása mellett többszintű is van, amelyet a lámpák a fal különböző szintjein való elhelyezésével érünk el;
 • A minimalizmus fontos eleme a nyitott tér. A szobát nem szabad túlterhelni bútorokkal;
 • A visszafogott stílusban levő helyiség nem lehet kiegészítőkkel. A bőségük megsérti a belső fogalmat, így egy jó tervezéshez elegendő csak két vagy három díszítőelem;
 • A stílust többnyire világos árnyalatok jellemzik. Néha fényesebb ékezetekkel hígítják őket, de a szobában lévő dolgok többsége diszkrét színekben történik. A falakon soha nem nyomtatnak és mintákat, sima festéket vagy tapétát választanak;
 • A sokféle anyag használatának irányába. Ez lehet műanyag, fa, üveg és akár tégla nyersanyagok.

Különböző szobák tervezése

A modern minimalizmus népszerű bármilyen méretű és elrendezésű házakban és apartmanokban. A három szobás, két szobás és egyszobás apartmanok önmagukban kombinálódnak ezzel a koncepcióval.

Az első két típusú apartman jellemzője a stílus használata a speciális célú szobákban. Mindegyikükben a minimalista design eredeti módon valósul meg, és kényelmesvé teszi a környezetet.

konyha

A minimalizmus stílusával ellátott konyha általában két zónára oszlik. Egy zóna egy munkaterület. Ehhez ne használjon túl világos színeket, mert a fülhallgató felületén nagyon érzékelhető lesz a szennyezés. A kompakt bútorok kompakt fogantyúkkal a legszebbek. A panel bútorok segítségével hangsúlyozhatja a szoba egyszerűségét és eleganciáját.

Az étkező egy bárral vagy ívvel van elválasztva a funkcionális területtől. Az étkezés helye világosabb színben készülhet, az asztal gyakran az ablak közelében helyezkedik el. Ahhoz, hogy a légkör kényelmesebb legyen, színes székek kerülnek kiválasztásra az asztalra semleges árnyalatban.

Hasonló konyhában készült konyha gyakran tartalmaz high-tech stílus jellemzőit, különösen, ha szürke árnyalatokkal díszítették.

hálószoba

A minimalista irányban alvó helyiség egy nagy és lehetőleg beépített szekrény jelenlétét jelenti. Megszabadul a felhalmozott dolgoktól, és felszabadítja a helyet a szobában. Ha a beépített bútorokat nem lehet telepíteni, akkor választhatja ki a moduláris technológiával készült esetmodellt.

Az ágy központi helyet foglal el, ez egy egyszerű kialakítás, amely alacsony dobogóra vagy egy lombkorona lehet. Az ágytakaró stílusának fontos szerepe, hogy mindig monoton, gyakran élénk szerepet játszik abban az esetben, ha fényes színskála. Az ágy tetején lévő falon gyakran láthat képeket vagy világítást.

Néha az egész szoba élénk színekben készül, és néha a textíliák és a bútorok kontrasztja. A legtöbb esetben az ablakokhoz csekély kialakítású és egyenes sziluettet hordozó sima függönyök lógnak. Színben fátyolokkal kombinálják, és néha drapéria is lehet.

A hálószobában a munkaterület található. Ez a terület olyan belső tárgyakkal díszíthető, mint egy asztal, egy elegáns szék a kerekeken, egy könyvespolc kombinálva egy hálószobával, egy mólóüveg vagy egy bölcső, ha a családnak van egy kis gyermeke.

hall

A minimalista nappali általában nagyon világos és tágas. A készlet gyakran be van építve a falba, és egy sor polc és szekrény fából készült, alacsony kulcsú hangokkal.

A tér növelésére és a fény feltöltésére további eszközök a panorámás ablakok és a világos padló, melynek felületét a kanapé közelében gyakran sima téglalap alakú szőnyeg díszíti.

Ha több fényt szeretne behatolni a csarnokba, az ablakok nem függesztik fel függönyöket, vagy átlátszó könnyű szövetből függönyöket vesznek fel.

Kanapé - a minimalista irány fontos tulajdonsága. Téglalap alakú vagy négyszögletes hátsó párnákból áll, vizuálisan meglehetősen puha és kényelmes. Néhány nappali szögletes szerkezete van, más esetekben két kanapé található egymással szemben, a harmadik pedig merőleges. Az épület középpontjában gyakran egy műanyag, fa vagy üvegből készült dohányzóasztal látható.

fürdőszoba

A fürdőszobát a minimalizmus fogalmának megfelelően a szoba elég nagy területére utalja. A legkényelmesebb egy hasonló stílusban, hogy a fürdőszobát saját házban vagy az általános lakásban végezze.

A fürdő, mint a többi vízvezeték, általában fehér. Nemcsak téglalap alakú, hanem ovális és még hosszúkás formájú is lehet. Ha inkább zuhanyzók, akkor kívánatos, hogy átlátszó üvegből készüljenek.

A fürdőszobában a falak gyakran matt fényárnyal rendelkeznek. De az opció kialakításakor elfogadható, ha a falak között kontraszt van - néhány felület sötét vagy világos színű.

Egy nagy vízszintes tükör, vagy egy tükrös felületű ajtókkal ellátott fali szekrény általában a mosogató felett helyezkedik el. Annak érdekében, hogy a szoba belsejében egy frissesség érhető el, tartozékként használhatja a padlón vagy a talapzatán található növényeket méretétől függően.

Érdekes lehetőség lenne a fürdőszoba bézs színekkel való kialakítása. Egy ilyen szobában a falak felszíne gyakran imitálja a fa paneleket. Ebben a kiviteli alakban szekrények és polcok is díszíthetők.

Bejárat

A folyosó projektje a minimalizmus stílusában függ az elrendezésétől. Alapja, hogy a folyosó mennyire keskeny, a falak színét választják.

Hosszú és keskeny helyiségben a falaknak világosnak kell lenniük.

A falak tetején kis lámpák vannak, amelyek segítik a teret.

A négyzet vagy téglalap alakú folyosón a falak kialakításában sötétebb színek is megengedettek.

A bútorok beépített szekrény. Gyakran láthat egy alacsony padot vagy ottománokat. Az egyik falon kis kabáttartó és tükör lehet. A legtöbb hely szabadon marad.

Amikor a stúdióapartmanban a minimalizmus stílusát alkalmazzuk, fontos figyelembe venni olyan tényezőket, mint a zonális eloszlás. Ez a stílus feltűnő átmenetet jelent egy zónából a másikba. Maguk a bútorok általában a szekciók közötti határokat alkotják. Általában a kanapé, a dekoratív válaszfal vagy a függöny általában elválasztja a nappalit.

Mielőtt javításokat végezne egy hasonló helyiségben, olyan színt kell választania, amely összeköti az összes zónát. Előfordulhat, hogy a bútorok, kiegészítők és textíliák is megtalálhatók.

A minimalista stílus minden kifinomultságáról és titkjáról megismerheti a következő videót:

Valódi példák a belső térben

Ahhoz, hogy a minimális kialakítás túl unalmas legyen, a tervezők által kínált eredeti megoldásokat használhatja:

 • A fekete-fehér kontraszt csodálatosnak tűnik a nappaliban. A világos árnyalat több helyet foglal el, a fekete vagy a sötét szürke a bútorok és a textíliák;
 • Egy kis helyiségben a hely megtakarítása érdekében különleges falat készíthet a falban, és beágyazhat egy TV-t;
 • A minimalista design "hígításához" a szoba egyik falán elhelyezheti a háttérképet vagy a panelt. Ezzel a kialakítással egy kis szoba nagyobb lesz;
 • Ha azt tervezi, hogy a mennyezetet a szobába kívánja tenni, érdekes lehet minimalista stílusban. A felfüggesztett rész színes, kontrasztos, és aszimmetrikus;
 • Annak érdekében, hogy ne zavarja a helyet a különböző polcokkal, a kis elemek és tartozékok rekeszei közvetlenül a falra építhetők. Miután ezeket a területeket világítással látta el, eredetileg átalakíthatja a lakás belsejét;
 • A minimalista irányú kandallót nem lehet a hagyományos megjelenésbe beépíteni. Sima alakja van, néha sima szerkezete fényes;
 • A koncepció lehetővé teszi az ékezetes részletek belső megjelenését szokatlan formájú szobrok formájában. Lehetnek homályosak, de nem szabványosak;
 • A bútorok vagy a mennyezet néha fényeket használnak, ami különleges hangulatot teremt a szobában.

A minimalizmus egy érdekes trend, amely sokáig nem ment ki a divatból. Nem fogja megbánni, ha ezt a stílust tervezi. A visszafogott szépségének és tömörségének köszönhetően esztétikai élményt, pszichológiai kényelmet és jó hangulatot ad.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba