Provence-i romantika: francia stílusú apartman belső

Provence Franciaország egyik legszebb szépsége, ahol a nap mindig fényesen ragyog, a meleg mediterrán tengeri simogatás sima terepe, illatos levendula illatok rejtve a szőlőfalvak falujában. A Provence-i stílusú belső terek ugyanolyan szelídek, nem fantáziadúsak, tartományi, kitűnően finomított régiségekkel.

Egy kis történelem

Helyesen mondják: a lét a tudatot határozza meg. A 17. század életéből származik a francia falu, a Provence-i stílus - ez ugyanaz a vidéki zene, de Franciaország délkeleti részének utánzata. A nevét az azonos nevű régió nevéből örökölte. Ellentétben az angol zenei hagyományokkal, tiszteletben és gondosan megőrzi a nemzeti és etnikai jellemzőket.

Ez a stílus elkezdett kibontakozni a vidéki mért élet mélységeiből, tele munkával, elválaszthatatlanul kapcsolódik e régió csodálatos természetéhez. A tartományi lakosok magukat tiszteletben tartva igyekeztek otthont adni egy kellemes pihenéshez a kemény munkanapok után: kényelmes, kreatív, praktikus, túlsúly nélkül és gazdag részletekkel a belső térben, de eleganciájú és finom ízléssel.

Ebben az időben a kispolgárság és az értelmiségiek pénzügyi helyzete javult, és az orvosok, oktatók, ügyvédek és iparosok egész családjai a tartományban családi házakat akartak lenni. Különös kényelemmel és kegyelemmel kezdték el felszerelni vidéki településeiket, gondoskodva a maximális otthoni kényelemről és egy olyan légkörről, amely teljes mértékben elősegíti a kikapcsolódást.

Így keletkezett a francia ország vagy Provence - "tartomány" stílusa, amely csodálatos alternatívává vált a jól képzett városi klasszicizmus számára.

A tizenkilencedik században ez a stílus szerzett népszerűséget szerte Európában, és a természet iránti könnyedség és harmónia vágyakozta a francia élet minden aspektusát. A Cote d'Azur-t (az úgynevezett francia riviérát) jogosan úgy tekintették, mint a Pablo Picasso és Henri Matisse, Cézanne és Honore de Balzac, Van Gogh és Marc Chagall. A mai napig a kreatív elit ezekre a helyekre nyúlik, és a Provence-i stílus fontos és népszerűvé teszi a rekordokat.

jellemzője

A francia ország a rusztikus egyszerűség és a nemes kifinomultság tandemje, amelynek jellemzői:

 • Az élet egyszerűsége és természetessége; A barokk vagy túl korszerű modernista trendek pompozitása és prédenciája elfogadhatatlan a stílus számára. A Provence különleges varázsa a komplex természet, a természet közelsége, néhány archaikus és hosszú életű életmód. A szellem ebben a szellemben képes arra, hogy átadja minket a romantikus Franciaországba, ahol A. Dumas legendás hősei éltek, barátaikkal harcoltak, harcoltak és szerettek.
 • Gyengéd pasztell árnyalatok érvényesülnek: fehér, bézs, tejes, okker, világos sárga, levendula, olíva. Minden szín úgy tűnt, hogy elhalványul a napsütésben, és enyhén sárga, öregkori.
 • Használata természetes anyagok és szövetek tervezésében: fa, kő, fém, porcelán, kerámia, len és pamut. A bútorok és kiegészítők enyhén kopottak, az ókorban.
 • A francia mediterrán hangulatú szobát mindig napfény és fény jellemzi.
 • A Provence-i stílusban kialakított dekoráció kézzel készített lelkes kíséret, kiadós családi trivia, csodálatosan megtalálható, bolhapiacon található vicces kis dolgok, és az utazásokból származó emlékezetes knick-knacks. Nem szokványos elrejteni az edényeket és az egyéb edényeket a komódban, a nyitott polcokra drága ajándéktárgyakba helyezték.
 • A belső térben meleg és otthoni kényelem érzi magát.
 • Provence nélkülözhetetlen tulajdonsága egy kandalló vagy ügyes utánzás.
 • A textilek bősége - ez az egyik fő díszítőanyag. A motívumot a virágmotívumok, a csíkok és a sejtek geometriai vonalai dominálják. A szöveteket úgy tervezték, hogy tükrözzék a francia tartomány nemzeti ízét.

Ahhoz, hogy a hagyományos provanszos belső teret megtestesítsük, mint már említettük, főként természetes anyagokat és természetes anyagokat használnak.

falak

A francia vidék stílusához a falazat vakolattal túlnyomórészt fehér. Nagyszerű, ha textúrázott, enyhe kopogásokkal és szabálytalanságokkal. A természetes tartományi bevonat hatásának megteremtése érdekében dekoratív vakolatot használhat.

Egy másik jó választás a falakhoz - kárpitozott fa konzolok. Számukra egy csendes pasztell paletta vagy természetes természetes árnyék. Nem ajánlatos, hogy a szobában minden falat tömböljenek, és még inkább az egész lakásban előnyben részesítsék a tandem paneleket és a vakolatot.

Ebben az irányban a háttérképek ritka „vendégek”, bár díszítésben is használhatók, de egyetlen színsémában sem. Provence-ban mindig van hely a florisztikus díszek számára, a legszívesebben ízléses mintázata olíva gallyakból vagy finom levendula virágzatából áll a falon.

Paul

A padlóburkolat ugyanabban a szobában több anyag keverékét is képviselheti. Ezt a technikát gyakran használják stúdió apartmanokban vagy többszobás apartmanokban, ahol a nappalit a konyhával kombinálják. A preferencia, amint azt már rájöttem, a fa deszkáknak és egy lapkának adódik. Ezért kizárjuk a laminátumot, linóleumot, szőnyeget, parkettát és egyéb mesterséges anyagokat. Ezek helyett egy tömör tömb táblát használunk, és ha a költségvetés korlátozott, egy kastélytáblával is eljuthat, de az egyoldalas opció előnyösebb.

A színkínálat üdvözlő fény, organikusan illeszkedik a Provence-i lakáspadló bézs és kávé palettájába. Az ókor és a könnyű patina hatása nem befolyásolja a padlóanyagokat. Gyakran használják a padló festetlen fa befejezéséhez. A természetes árnyalat melegíti és kényelmesebbé teszi a belső teret.

mennyezet

Provence idegen a mesterséges és a modern technológiai anyagokhoz. Ez megakadályozza, hogy ebben a stílusban kialakuljon egy igazi design. Ezért a feszített mennyezetek ebben az irányban nem alkalmasak a mennyezeti terek díszítésére, nehéz elképzelni egy fényes, sima felületet egy olyan házban, ahol ősi dolgokat tartanak, és a családi hagyományokat megőrzik. Ugyanezen okból érdemes elutasítani a komplex gipszkarton szerkezetek használatát.

Az ilyen belső részleteiben az egyszerűség érhető el, így a mennyezet fehéredik, fehér festékkel festett, dekoratív vakolat kerül felhasználásra, és stukkó dekorációk kerülnek felhasználásra.

A dekoratív mennyezeti gerendák segítenek hangsúlyozni a francia faház szellemét. Anyagként természetes fát vagy kiváló minőségű utánzatot használnak. A gerendák színe sötét kontraszttól a mennyezeti színig fehérített színárnyalatig változik.

Bútorokat választunk

A származási névjegykártya olyan bútor, amely hasznos funkcionalitást és eleganciát ötvöz. Ő állítja be a hangulatot és a színt. Hagyományosan csak természetes anyagokat használtak fel: tömör fa, rattan és nád. A klasszikus francia vidéki bútorok a szekrények és a lábakkal ellátott szekrények, faragott székek. Ilyen bútorok egyszerűek és gyakran antik, jellegzetes antik ókorral rendelkeznek.

Napjainkban mind a valódi régiségek, mind az MDF konzolok mesterségesen öregített termékei jellemző repedésekkel, zsetonokkal, scuffokkal használhatók a Provence-i belső térben. Vintage - nem az egyetlen követelmény, a bútoroknak mindenekelőtt jónak és erősnek kell lenniük.

Nem idegen a Provence és a kovácsolt tárgyak szellemében. A dekoratív kovácsolt termékek használata újjáéledhet egy szobát, elegánsvá és vonzóvá teszi, mert a fémrúd mintázata stílusos és dinamikus.

A kovácsoltvas bútorok lehetőségei közé tartozik: díszes hosszú kanapék, bonyolult dohányzóasztalok, áttört székek, elegáns polcok és polcok. A kovácsolásnak fantasztikusnak kell lennie, és a könnyű, durva és hatalmas tárgyak nem a hely.

Textil anyag

A természetes lenvászonból, pamutból, gyöngyből és gyapjúból készült textíliák segítenek hangsúlyozni a francia tartomány hangulatát. A szövetek virágos és virágmintái tükrözik a környező természet pompáját. A rózsák és a vadrózsa virágzó rügyek, levendulavirágok, kis vadvirágok csokrok hasonlítanak egy igazi csodálatos kertre, mintha egy szobába költöznének.

A virágmotívumokat gyakran a pillangók és a madarak animálják - a szeretet és a jólét szimbólumai. Virágkötések, csipkék és fodrok mindenhol - párnákon, ágytakarókon, szalvétákon és kézzel készített asztalterítőkön.

Különleges figyelmet érdemel a textil-Provence-ban a függönyök. Ideális függönyök a francia vidék szellemében légköri szövetek és áttetsző függönyök a világos színű akvarellek halvány palettájában. A sötét színek és az összetett drapériák nehéz drapériái itt nem relevánsak. Megfelelő a felső rész felépítése és az oldalakon elfoglalt meghallgatások, a hosszú padlón lévő függönyök széles szegéllyel és puha lambrequinnel vannak díszítve. A csomagolás változatos: virágos motívumok, finom ketrec vagy csík, de a sima textíliák mindenki számára előnyösnek tekinthetők.

Nagyszerű dekorációval fog kinézni, saját kezűleg készült: hímzett párnákkal, dumachki, rojtokkal díszített ülések A székek székei, konyhai csapok. De itt jobb, ha nem túlzásba vesszük és ragaszkodunk a belső stílushoz.

Az ágyneműhöz gyakran használnak fodrokat és hímzést.

A textíliák színpalettája egy virágzó rét - levendula, rózsaszín, olajbogyó és világos zöld, okker és sárga, világoskék.

Fontos árnyalatok

A tervezőknek azt tanácsolják, hogy a Provençal szellemében a szobát befejezve emlékezzenek néhány pontra.

 • A Provence egy többrétegű, különböző részletekkel rendelkező stílus. Nem kell strukturálnod, próbáld megrendelni. Egy hagyományos szoba a francia tartomány szellemében soha nem tökéletes. Valódi Provence-i hangulat megteremtéséhez néha nem elég egy kis aprócska: egy fonott kosár kötéssel, amelyből egy golyó kihúzott, vagy egy fakó halom szalag a függönyön.
 • A zöld növények különleges színt adnak a belső térnek. Ha az ablakpárkány lehetővé teszi, az illatos gyógynövényeket, például a bazsalikomot vagy a rozmaringot, keskeny fadobozokba lehet ültetni. A friss zöldek nemcsak a helyet díszítik, hanem kellemes aromájúak, de hasznosak lesznek a kiváló európai ételek elkészítésében is. A fűszernövények és a gyümölcsök a belső térben is látványosak, még szárított formában is, ami az ókor különleges szellemét mutatja be.

A tavaszi hagymás virágok cserépben is alkalmasak erre a stílusra. A szoba friss, jácintokkal és tulipánokkal díszítve nagyon jó megoldás.

 • A részletek minimalizmusa és visszafogása sohasem jár a Provence-i belső térrel. Nem kell félni a tartozékoktól, néha beállítják a kívánt ritmust. A szüreti decoupage ékszerdoboz tea, egy régi réz kávéskanna, amelyet egy bolhapiacon vásároltak - minden olyan dolog, amit gondosan és ízlésesen választottak ki, fontos végső érintés lehet a belső kompozícióhoz.

A Provence nem hajlamos elrejteni a háztartásokat. A francia stílus szerves összetevői világos rusztikus motívumokkal festett kerámiaáru, többszínű fűszerpohár, nyitott fa polcokra szerelt olajjal.

Tervezési ötletek és példák

Provence nagyszerű egy nagy vidéki ház, és egy standard két szobás lakás belső részére. Még a szerény lakótér tulajdonosai is megengedhetik magukat a régi francia szellemben. Ebben az irányban külön szobát rendezhet, ha a tulajdonos a Földközi-tenger légköréhez közel áll.

A fiatal lány vagy gyermek hálószobájában a Provence-i szellem megtestesülése esetén világos bézs színű befejező anyagokat és egyszerű, elefántcsont elefántcsont-bútorokat választhat. A Provença szelleme hangsúlyozza a halvány rózsaszín gamma textíliák bőségét.

Milyen anyagokat használjon?

Áttetsző függönyök, girly íjak az ágytakaróra, párnák megérintése kölykök formájában, finom rojtok, amelyek a szék székét rögzítik, hagyományos díszes motívumok a díszítésben - amit minden nő értékel.

A belső koronát ugyanabban a szellemben díszíthetjük, finom tüll-lombkorona, dekoratív rózsákkal ragasztva.

Hogyan díszítsük a lakás belsejét francia stílusban, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba