Loft-stílusú apartmanok: gondatlanság és stílusos aszketizmus a belső térben

A tetőtéri stílusú belső tér a New York-i bárhol található ingyenes stúdiókhoz kapcsolódik. De sokan mégis szeretnénk átadni ezt a légkört a hazai házaknak és apartmanoknak. Kiderül, hogy ez nem csak lehetséges, de nagyon egyszerű. És ehhez nem kell Amerikába vagy elhagyott szobába költözni. Ebben a cikkben a tetőtér hangulatának újbóli létrehozását tárgyaljuk.

A történelem története

A loft stílus viszonylag nemrégiben jelent meg, de a kreatív fiatalok körében azonnal népszerűvé vált. Ez az irány Amerikában először a múlt század közepén jelent meg. A fiataloknak nem volt elég pénzük a drága lakások bérbeadására, ezért olcsó ipari vagy raktárhelyiségeket kellett bérelniük, amelyeket a bérbeadók a lakáshoz igazítottak.

Természetesen ezek az apartmanok hangulatos vidéki házakra emlékeztetnek.

A virágos aranyos tapéta helyett csupasz téglafalakat vagy vékony falakat borítottak vakolattal. Gyakran találkoztak "díszítéssel" a rozsdás fémcsövek vagy a hosszú láncok csillárai formájában.

A szokásos bútorokat fiókokkal kellett kicserélni, vagy egy egyszerű asztalt többfunkciós elemké alakítani, amelyben a holmijuk felét lehetett egyszerre tárolni.

Mindezek ellenére mindezek a kisebb hibák ellenére a loft stílust nagyra értékelték és szerették.

A tágas szobák üres vászon volt a fiatal művészek és tervezők számára, és a nagy ablakok sok fényt adtak.

Ezen túlmenően az ilyen lakásokban a modern világ egy részének érezhető volt, amelyben minden megváltozik és fejlődik.

Idővel a lakásproblémát megoldották, de a loft stílust nem felejtették el, csak enyhén megerőltették. Emellett Amerikán túl is terjed. Most a loft stílusú apartmanok találhatók az egész világon. Igaz, érdemes megjegyezni, hogy egy kis szoba kis ablakokkal nem valószínű, hogy pontosan ugyanaz lesz, mint egy igazi stúdió Brooklynban. Ugyanakkor ennek a lázadó stílusnak a hangulatát az otthonába hozhatja.

jellemzője

Sokan hívják a loft stílust valóban férfiasnak. Az a tény, hogy társítjuk azokat a lakásokat, amelyekben a magányos brutális férfiak élnek, és nincs elég időük és vágyuk a belsőépítészetben való részvételre. Ezért a tetőtéri stílusú apartmanok és stúdiók félig üresek és ilyen alkalmi stílusban díszítettek.

Valójában a loft mindenki számára stílus. De még mindig vannak olyan jellemzők, mint a minimalizmus a tervezésben, a brutalitás és a szándékos elhagyás.

Ez a trend a tervezési világban jelentős megtakarításokat tesz lehetővé a befejező anyagoknál. Egy ilyen stílusban berendezett apartman stílusosnak és nagyon luxusnak tekinthető, annak ellenére, hogy a belső válaszfalak nem díszítettek gipszel, és a falak tégláját mutatják mindenkinek, aki belép. A falburkolatok hiánya csak egy ilyen szobát díszít.

By the way, akkor időt takaríthat meg nem csak a fal dekoráció a tapéta, hanem a vezetékek.

Meglepő módon ebben a modern stílusban még a kábelezés is része lehet a dekorációnak. A legfontosabb dolog az, hogy megvédje magát, különösen, ha otthon vagy állatban van.

A második, a természetesség után a loft stílus jellegzetessége a minimalizmus. Amikor belép egy ilyen szobába, azonnal érezheti magát. Még egy kis szoba is tágasabbnak tűnik, ha nem feleslegessé válik a szükségtelen dolgok.A loft stílus csak egy ilyen megközelítést kínál - csak azt választja ki, amit valóban szüksége van a létezésre, és a többiet ki kell venni a házból.

Megfelelően kialakított szobában semmi sem akadályozza meg, hogy szabadon mozoghasson, és ha akarja, akkor is sportolhat vagy táncolhat. Csak a szükséges szekrényeket, kanapékat vagy ágyakat helyezi el, és elrejti az összes dekoratív kis dolgot és fontos háztartási tárgyakat fiókokban vagy talapzatokban.

A tetőtéri stílusú apartman dekorációjában nem csak figurák gyűjteménye, egy halom könyvet, vagy lágy játékok gyűjteménye használható. A tervezők aktívan reklámozzák a modern ipari kultúra minden részletét. Akkor lóghat egy gitárt vagy egy kerékpárt a falon, és az ajtót érdekes felirattal díszítheti, mint egy közeli kávézóban. A loft stílus egy olyan dizájnirány, amely megfelel a sztereotípiák nélkül élő modern kreatív embereknek.

Ajánlott anyagok a befejezéshez

A lakás befejezéséhez ebben a stílusban csak természetes anyagok használata javasolt. A legjobb az egészben, ha tégla, vörös vagy fehér, vakolt, természetes fa vagy sima beton.

A mesterséges anyagokból érdemes figyelmet fordítani a fémre és az üvegre. De az olcsó műanyag jobb elkerülni.

A lakás javítása a padló, a mennyezet és a falak tervezésével kezdődik. A falak tégla maradhatnak, vagy éppen ellenkezőleg, a falazás során stilizált faliszapok beillesztése, ha egy egyszerű Hruscsov falán javítunk. Az ablakok a legjobb fa- vagy fémablakok. Ami a padlót illeti, a leggyakrabban használt két lehetőség közül választhat: a padlót betonból hagyhatja, vagy kiváló minőségű parkettával fedheti le.

A mennyezet is meztelenül hagyható, vagy csak fehérre meszelhető. A második lehetőség alacsony mennyezettel rendelkező apartmanok számára alkalmas. Az a tény, hogy a fehér szín segíti a falak felemelését, ami a szobát nagyobbnak, tágabbnak és tágasabbnak tűnik.

Annak érdekében, hogy egy apartmant modern amerikai stúdióként stilizálhassanak, sokan lebontanak néhány falat, és több szobát egyesítenek együtt. Az egyszerű üvegtáblák segítenek abban, hogy a helyiségeket több zónára osztják fel, vagy egyszerűen csak a bútorok vagy virágok segítségével oszthassák meg a teret.

Színek és kombinációk a belső térben

A belső térben fontos szerepet játszanak a helyesen választott színek. A nagyon iparvágány, ami nagyon fontos erre az irányra, segít a szürke szín közvetítésében. Sok különböző árnyalatú. Használhatja őket a belsőépítészetben. Világosszürke vagy pala vagy nedves aszfalt árnyékában.

A második legnépszerűbb szín fehér. Itt az a lényeg, hogy minden fényes színekkel díszített szoba vizuálisan nagyobbnak és könnyebbnek tűnik. Ez az, amit a modern loft stílusú szobákhoz kell kötni. A fehér szín mellett népszerűek a világos színek: kávé, bézs, tejszerű és így tovább.

Ne felejtsük el a színeket is, amelyek megfelelnek a felhasznált anyagoknak - fa barna, terrakotta vagy kávé. Mindegyik tökéletesen össze van kötve egymással és megteremti a megfelelő légkört.

A fények kiválasztása

Mivel a világos színek használata, a megfelelően kiválasztott világítás lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyet. Az apartmanban vagy a tetőtérben a nappali fénynek kell lennie, és nem csak akkor, ha a napfény bejut a szobába. Ehhez ki kell választania a megfelelő számú lámpát, és helyesen kell elrendeznie őket.

A legtöbb belső terem a szoba közepén található hatalmas mennyezeti csillárra összpontosít. Az ilyen csillárokat azonnal el kell kerülni vagy kiegészíteni spotlámpákkal, fali lámpákkal vagy padló lámpákkal.

Ami a megjelenést illeti, a lámpák nem lehetnek túl fantasztikusak. Kecses kristálycsillárok és bronz gyertyatartók a legjobbak a klasszikusok és a rokokó rajongóinak.A loft stílust illetően az egyszerű formák és a durva anyagok - fém, fa stb. - használata sokkal relevánsabb. A lámpák hasonlíthatnak az ipari alkatrészekre - valamilyen dióda-szalagra, csillárok csillárokra, amelyek csak gyárakban találhatók, vagy ilyesmi.

A lámpák segítenek a hely zónájának megfelelő elvégzésében is.

Például a szoba közepén egy kis mennyezeti csillár helyezhető el egy lakkozott fém árnyékban, és egy asztali lámpa az ágy mellett, egy talapzaton vagy asztalon.

Az egyszerű dióda-lámpák segítenek kiemelni a falfelszereléseket vagy más apró dekoratív tárgyakat. Ilyen pontlámpák lehetnek bármilyen számok - mindez függ a kívánságaitól és a szoba méretétől.

Milyen bútorokat válasszon?

Nagyon fontos szerepet játszik a bútorok választása a tetőtér stílusában. Valójában a választás kicsi - minden dolognak pontosan meg kell egyeznie egy adott témával, és egymással össze kell hangolnia.

Ilyen helyiségekben a minimális mennyiségű dolgokkal kell kezelni. Például a nappaliban egy kanapéra és egy pár babzsákra van szükség, amely kiegészíti a kompozíciót egy falra szerelt TV-vel vagy zenei rendszerrel. És a hálószobában elegendő lesz egy ágy és egy kényelmes szekrény, hogy tárolja az összes holmiját.

A tervezők tanácsot fordítanak a bútor-transzformátorokra.

Összecsukható kanapé, összecsukható asztallap a teljes asztal helyett, kényelmes összecsukható székek és más modern tervezők gyakorlati tervei sok szabad helyet takarítanak meg. A babzsákokat vagy a felfújható matracokat szükség esetén mindig el lehet távolítani. Sok ilyen ötlet van most, megnézheti őket, és valami megfelelőt vehet fel.

Ezen kívül, a loft stílusban van egy hely mindenféle szokatlan belső részletekre, amelyek nem találhatók az egyszerű házakban. Például ebben a stílusban a nappali egy része kreatív műhelyként vagy nagy cégek pihenési helyének tekinthető.

A második esetben egy bárszámlálóra van szükség. Ez az elem gyakran megtalálható a modern loft stílusú apartmanokban. Ha a racket a megfelelő módon rendezi, akkor egy igazi mini-bárgá alakíthatja az alkohol tárolására alkalmas helyet. Az állvány fából vagy fémből állhat, magassága és szélessége attól függ, hogy melyik helyiségben helyezte el, és mennyi helyet rendelhet hozzá.

Ön is biztonságosan hozhatja a házba mindent a hobbiért. Még ha csak szeretne kerékpározni, vagy szabadidejében játszani a csellót. Mindezek a dolgok biztonságosan lóghatnak a falon, vagy alá helyezhetők.

Fontos tervezési árnyalatok

A helyesen választott részletek segítik a kreativitás és a szabadság szeretetének légkörét. A dekoráció nemcsak az olyan nagy üzletekben vásárolható meg, mint az Ikea, hanem a bolhapiacon is, vagy akár maga is.

A stílusos párnák, puha takarók és egyéb textiltermékek illeszkednek. A modern lakások fényes akcentusai lehetnek. Is, sokan szeretik a friss virágokat egyszerű fazekakban. A konyhai ablakpárkányokhoz, kanapékhoz vagy éjjeliszekrényekhez is felszerelhetők.

A modern belső térben is van hely a jelek, útjelző táblák és egyéb részletek számára. Megvásárolhat egy igazi jelet, vagy rendelhet egy speciális fotónyomtatást a kívánt képhez vagy kifejezéshez.

Ötletek a belsőépítészethez

Még ha kövesse az összes tippet, nem tudja teljes mértékben átadni a loft stílusának hangulatát. De mégis, a lakásod vagy szobád átalakul.

Ha módosítani szeretné egy vagy több szoba megjelenését, próbálja meg saját projektet létrehozni, vagy szakemberektől megrendelni. A második esetben biztos lehet benne, hogy mindent meg fog tenni az Ön lakásában.

Például, ha kétszintes lakása van, vagy csak egy magas mennyezetű szoba, akkor a falak alatt kényelmes lépcsők lesznek hasznosak. Használhatók mind a rendeltetésszerű, mind a dekoratív elemként.

Ha van egy tágas, három szobás lakás, de nem használod ezeket a szobákat, akkor két szobát egyesíthetsz. Jobb, ha ezt a folyamatot szakembereknek bízza meg, különösen, ha teherhordó falakkal foglalkozik. Kombinált két szoba lehet használni, mint egy nappali vagy egy hely, hogy megfeleljen a barátok.

De a tulajdonosok a kis lakások 50 négyzetméter. m nagyon különböző problémák. Tipikus 55 négyzetméteres szoba. m, éppen ellenkezőleg, zónákra kell osztani. Ez úgy is megtörténik, hogy több ember ugyanabban a szobában élhet, vagy úgy, hogy a szoba második része munka vagy aktívabb pihenésre használható.

Még egy kis, egyszobás apartmanban is kényelmesen létezhet. Például csatlakoztathatja a konyhát a főteremmel, és elválaszthatja a hálóterületet egy partícióval. Egy üvegfal vagy fából készült képernyõ kényelemérzetet ad és segít pihenni. És a konyha és a szoba többi része az étkező és a főzési hely megszervezésére használható.

Példák a belső térben

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet újjáépíteni a tetőtér stílusát egy hétköznapi lakásban, nézd meg a valós szobák fotóit, amelyek felett a tervezők dolgoztak. Nézzük meg az apartmanokban található főbb szobákat, és példákat azok stílusára a tetőtér irányítása alatt.

Nappali

A legtöbb tervező azt állítja, hogy egy tetőtéri stílusú lakást nem szabad különálló helyiségekre osztani. Szükséges csak a konyhát és a fürdőszobát elkülöníteni, és a többi helyiséget az ívek segítségével ajánljuk éppen ellenkezőleg.

A tökéletes loft stílusú nappali díszítéséhez csak egy kanapéra lesz szüksége. Ez lesz a belső és a háttér középpontja, amely alatt a részleteket kiválasztja.

A legjobb megjelenésű kanapék kiváló minőségű bőr kárpitozással. Ezt például világos színű párnákkal vagy szőnyegekkel egészítheti ki, például állatbőr formájában. Ahhoz, hogy az összes holmiját megőrizze, használjon lógó polcokat vagy kis talapzatokat.

konyha

Egy másik, stratégiailag fontos szoba, amely nélkül lehetetlen egy lakásban csinálni - ez a konyha. Most a legnépszerűbb szobák fém- vagy üvegrészekkel. Érdekes módon a modern konyhában stílusos öntöttvas tűzhely található, amelyet néhány évtizeddel ezelőtt használtak. Kiegészíti a tiszta üvegpolcokat és egy fémasztalt hajlított lábakon.

A konyhában is található egy stílusos bár. Ha az ablakpárkány mellé helyezi, további szabad helyet kap az eszközök tárolásához és a kedvenc koktélok készítéséhez szükséges dolgokhoz.

Ha nappalijával kombinált konyhával rendelkezik, akkor jobb, ha helyet adnak ebédre és vacsorára a munkalapról.

hálószoba

Még egy tetőtéri stílusú hálószoba is legyen szép és minimalista. Egyszerű téglafalak, néhány festmény rajtuk, nagy ágy és gardrób, mindössze annyit kell tennie, hogy a tökéletes belső teret loft stílusban hozza létre.

Egyébként, ha egy szekrényt tükrözött tolóajtókkal választ, akkor a szoba vizuálisan kiderül.

fürdőszoba

Végül érdemes megnézni az ideális tetőtéri lakás fürdőszobáját. Ugyanazok a csupasz téglafalak lehetnek.

A vízvezetékből származó csöveket nem szabad elrejteni - a tökéletes díszítőelem lesz.

A vízvezetékkel kapcsolatban kerámia fehér felületeket vagy fémeket is választhat. Mindketten és mások jól tükrözik a fényt és illeszkednek egy adott témához. Ne felejtsük el a tükröket, amelyek nem kevésbé relevánsak a fürdőszobában, mint a hálószobában vagy a nappaliban.

A modern tetőtéri stílus sok modern srácot és lányt inspirál a tökéletes apartmanok kialakításában. Egy ilyen szoba tökéletes a kreatív egyéneknek és azoknak, akik inkább a prudenciális egyszerűségét és eredetiségét részesítik előnyben. Ha már régóta szeretne kísérletezni, vagy egy kicsit élni egy modern New York-i lakásban, akkor a tetőtérben lévő szoba segít mindkét álom megvalósításában.

További loft stílusú belső terek megtekintése ebben a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba