Design szobák különböző divat stílusok

Mielőtt továbblépne a szobába, meg kell határozni a regisztrációs hely stílusát. Egy esztétikai belső tér létrehozásához szükség van a különböző elemek harmonikus kombinációjára. A falak, a mennyezetek, a padlók, a bútorok, a függönyök, a lakberendezési tárgyak jobban ellenállnak bizonyos stílusban, ez segít a ház megfelelő és szép megjelenésében.

Különböző lehetőségek

Milyen szobatípust fog választani a szoba funkcionális jellemzői: egy fiatal férfi, egy nagy család vagy egy öregasszony él ebben a szobában. Egy kis lakás egy kis lakásban vagy egy nagy átalakító térben is befolyásolja a stílus választását. Minden esetben kiválaszthatja a legmegfelelőbb befejezést.

7 fénykép

A tervezők számos lehetőséget kínálnak a stilisztikai megoldásokhoz, és a gyártóknak - a kivitelezési anyagok és bútorok hatalmas palettáját a design bármely irányában.

A tényleges és divatos belső tér a szoba klasszikus stílusban és az ultra-modern díszítéssel érhető el. Ma a tervezők meglehetősen liberálisak, klasszikus angol stílusú belső terekkel, barokk luxussal, elegáns elegáns vagy modern bájjal, futurisztikus high-tech, tech loft és minimalista skandináv stílussal. Provence és Art Deco még mindig divatban vannak. Az etnikai célpontok rajongói számára a legjobb választás az ország, az orosz vagy a keleti stílus. Tekintsük meg az egyes stilisztikai irányok főbb jellemzőit.

padlástér

A körülöttünk lévő világ utilitárius hozzáállása a mai és a divatos loftstílust ma alakította. Ez a design használható az épület szerkezeti elemei a belsőépítészetben. Ez az ipari stílus akkor jelent meg, amikor ipari épületeket kezdtek használni a munkavállalók lakóhelyének. Kőműves, betonpadló, fém rozsdamentes padlók, szabad tervezés, fürdőszoba és fürdőszoba a függönyök mögött, egyszerű lámpák nélküli lámpák, minimális díszítés, szürke és barna tónusok fokozatosan váltak egy technikai padlás jellemzőjévé, és elit színt kaptak.

A belső terek elkezdték díszíteni az összeomlott téglafalat, a padlózat beton textúráit, a mennyezeti gerendák díszítésében szándékosan megkülönböztetik.

A világításhoz a stilizált lámpákat hatalmas izzólámpák vagy spotlámpák formájában használják, amelyek irányzókkal vannak ellátva a zónákhoz. Az elektromos vezetékek különösen szabadon lógnak a falak és a mennyezet mentén. A fűtési rendszer csövei nem rejtőznek, a fém alatt stilizált és egyfajta belsőépítészet.

A bejárati ajtó általában egy olyan területhez vezet, ahol a konyhát egy betonfal választja el, a hálószobát és a nappalit vizuálisan elválaszthatja egy hatalmas mennyezeti gerenda, a stílusos fém fürdőszoba elrejtés nélkül, valamint a WC-vel díszíthető. Magányosság esetén néha hordozható képernyőt használnak. Világos akcentus lehet a belső szürke palettán.

Az ablaknyílások valamivel nagyobbak, vagy sokkal kisebbek, mint a szokásosak, gyakran fel vannak szerelve mennyezeti lámpákkal a világításhoz, ha a tetőtérben van, a függönyök a legegyszerűbbek és jobbak a vakok. A bútorok előnyösek a fémszerkezetek, üvegből vagy acélból készült munkalapok, sima bőrből vagy műbőrből kárpitozott.

Ez a kialakítás magas mennyezetet és elegendő helyet igényel.

Gyakran rendezzük a hálószobát vagy az irodát a második szintre.A lépcsők és korlátok egyszerű funkcionális kialakításúak.

A tetőtérben három ág van:

  • A bohém vagy bohó-loft megőrzi a főterem gyári stílusát, a bútorok nyilvánvaló jelei a kopásnak, amelyeket mesterségesen hoznak létre, vagy ritkaságuk miatt sok pénzt szereznek, a helyzetet idős képzőművészet, régi színházi plakátok vagy időkerült szobrok egészítik ki.
  • Elbűvölő tetőtér: néhány drámai szín és elegáns bútorok hozzáadják a szürkebarna színt.
  • Az ipari loft egy alapvető belsőépítészet, amely minden gyárban található.

High tech

Egy másik fiatal belső stílus a high-tech. A múlt század 60-as éveiben jelent meg, amikor megkezdődött az űrtechnika kora. Űrkutatás, távoli világok tanulmányozása, melyet egy futurisztikus kialakítás ihlette. Ez a stílus lépést tart az előrehaladás alakulásával, a mesterművészet legújabb eredményeit használja a díszítésben. Ez a tervezési lehetőség is tetszik nyílt terv, szigorú geometria és minimális bútorok.

A dekoráció monokróm színpalettát használ egy vagy két fényes díszítéssel.

Üdvözöljük a konstruktivizmust, a krómot és a műanyagot, a fémeket és az üvegeket. A bútorokat csak a létfontosságú funkciók elvégzéséhez kell kiválasztani. Jó, ha a bútorok különböző komplex átalakítási mechanizmusokkal rendelkeznek. Itt nem találkozunk a törökekkel, a boutonnieresekkel, a stukkóval és a faragással. Éppen ellenkezőleg, a bútorok nagyon szokatlan kialakítása, a kozmikus geometria másolása a vonalakkal, ez a stílus egyedülálló.

A speciális világítási szervezet egy másik high-tech stílusú funkció. A csillárok és a lámpák szokatlan formájúak, és egyszerű funkcionális kúp alakú mennyezet, pontozott megvilágítási irányú, például az ebédlőasztalon. Az ilyen lámpák több lámpa csoportjává alakíthatók, míg a kialakítás lehetőséget nyújt arra, hogy minden mennyezetet megfelelő irányba fordítson.

Vagy teljesen fantasztikus csillárok a tíz és több száz LED izzólámpából. Az ilyen csillárok elfoglalhatják a szoba központi helyét, és független építészeti elemként szolgálhatnak.

A zónázáshoz a rejtett világítást nemcsak a mennyezet különböző szintjeire használják, hanem a falakra is, ami igazán kozmikus hangulatot teremt.

modern

A 19. század végén keletkezett szecessziós stílus a palotai luxust váltotta fel, amely ma is nagyon népszerű. A belső kifinomultság virágmotívumokkal, sima íves mintákkal kombinálva ablakok, ajtók, íves ablakok vonzódnak a dekoratív hatásukhoz. A befejező anyagokból természetesen természetes fa és kovácsolt fémelemek virágos díszítéssel.

Ez az egyik legdrágább stílus, mivel természetes anyagokat és művészi díszítést igényel. Az ilyen díszítés ólomüveg ablakok. Színezett üvegből vagy egyszerű átlátszóból készülhetnek. Fontos itt a virág dísz vagy virág témája modern értelmezésben.

A modern stílusban kialakított belső tér kialakítása csak profi tervező számára lehetséges, fa-, üveg- és fémfeldolgozó szakemberek bevonásával.

Az ilyen dekoráció és dekoráció magas értéke a modern, nem kisgyermekes családok számára a legjobb választás.

Provence

Demokratikusabb és melegebb stílusa a Provence-nak sok rajongója van. Ez a stílus a francia tartományból származik, és szerte a világon népszerűvé vált. A díszítés varázsa és eleganciája, a tapéta és a függönyök virágos nyomtatása, a festett bútorok kissé elhalványult színei.

Sok régi bútor egyszerűen kék, halványzöld, rózsaszín, tejszerű színekkel festhető, lehetővé tette, hogy az alsó rétegek ragyogjanak a tetején, egyszerű vázákat díszítsenek terepi virágokkal, függönyöket lóganak az egyszerű vászonrétegekből, vagy apró pasztell színnel, kis virágokkal az ablakokon. Ez a beállítás kényelmes és nyugodt pihenésre alkalmas. Jó lesz, ha a meleg háztartások összegyűltek az asztalnál. A falakat gyakran egyszerűen vakolták és fehérre meszelték, virágos témákkal díszítettek.

Országzene

A belsőépítészeti stílus a vidéki stílusban folytatódik. Amerikából származik, és más. a természetes fa színek fényessége, színes textíliák. A bútor egy egyszerű fa. Gyakran használják az állatok bőrének és a vadászati ​​szimbólumok díszítésének.

A belsőépítészeti elemek nem díszítettek, a mennyezeti gerendák a szoba díszítésének részét képezik. Az organikus itt úgy néz ki, mint egy egyszerű alakú kandalló székekkel vagy egy kanapéval. Itt nem találsz ultra-modern lámpákat vagy krómozott felületeket, a természetes formákhoz való maximális közelsége ennek a trendnek a védjegye.

Az etnikai stílus sajátos sajátosságokkal rendelkezik minden országban.

Görögországban a szokásos, hogy egyszerűen a falon belül és kívül helyezzük el a falakat, a padlót természetes homokszínekkel díszített kerámialapokkal díszítik, a dekoráció agyag vázák, edények vagy művészi domborművek formájában kerül felhasználásra. Mediterrán stílus nincs többszínű, mint az amerikai vidéki zene.

Orosz stílus, talán közelebb az amerikaihoz. De saját tulajdonságai vannak - a főzéshez és a fűtéshez használt tűzhely jelenléte a székek és kanapék, padok, padok vagy székek helyett. A díszítésben használt rönkfalak, sok fafaragás, fa deszka padló. A dekorban szőtt szőnyegek, színes, egyszerű függönyök és hímzett asztalterítők dominálnak. Ez a beállítás meleg és biztonságérzetet ad.

skandináv

A népszerűség csúcsán ma a skandináv stílus. Ez a belső tér kialakításában a legegyszerűbb és egyszerűbb. Éghajlatuk miatt az északi országoknak nincs napfényük, így a fő hangsúly az a fehér és bézs színek maximális használata.

A falakat könnyű tapétával vakolják, geometriai alacsony kulcsú mintával lehetséges, megfelelően texturáltak, matt fehér és tejszerű festék alkalmazásához vagy táblákkal burkolva. A falszerkezetek és a mennyezeti gerendák természetes foltokkal vagy természetes tónusokkal festenek. A padlót egy nagy, természetes színű parketta fedezi, amely megfelel a gerendáknak, vagy szinte fehér parketta a falakhoz.

A skandináv stílus megkülönböztető jellemzője a kis bútorok, a belső tér egyszerű geometriája, a természetes színek, az ablakok lakonikus díszítése.

Az első emelet néhány szobájában a falak kőburkolhatók, és a padlót parkettával szegélyezzük, amely érett fekete. Ezután a belső tér rusztikus jellegű. A bútorok itt vannak kiválasztva - egy nagy, sötét színű, fából készült szőnyeg, fehér-barna vagy fehér-fekete gamma geometrikus mintával.

barokk

A modern utilitárius stílusok közvetlen ellentéte a barokk. Ez az luxus arisztokrata stílusA XVIII. században keletkezett, a nagyközönség nemességének és uralkodó dinasztiáinak palotáinak csodálatos díszítésére.

Gyakran előfordul, hogy ebben a stílusban a házakat és a kúriákat fogadják a hall és a főterem. A falakat tapéták borítják, fémből készült szálral, amely arany vagy ezüst színű monogramokkal mintázott. Néha természetes, rózsaszín vagy fehér színű márványból áll, a mennyezetet ugyanolyan márvány vagy más értékes kővel díszített oszlopok támasztják alá - malakit, borostyán és mások.

A mennyezet díszített stukkóval és egy rozettával, amely egy csodálatos csillár körül van, kristályos részletekkel, hogy a felületeken fényt játsszon.A mennyezet bibliai, katonai vagy romantikus parcellával festhető. A padló parkettából készült, művészeti betétekkel.

A függönyök összetett drapériával, brókáddal vagy szaténnal a magas ablakokon növelik a tér kompozíciós magasságát. A színpaletta királyi színekből áll: bordó, fehér, kék, gazdag zöld és barna színben. A függönyöket az arany vagy ezüst szegély, a kefékkel ellátott rojtok, pelmetek díszítik.

Chebbi elegáns

A nosztalgikus családtervezés a hatvanas évek stílusában - a shebbi-chic, egyre inkább megtalálta a csodálóit.

A maga neve („chebbi” - régi) magában foglalja az elmúlt évek bútorainak jelenlétét és a múlt generációhoz tartozó dekorációt.

A bútorokat antik boltokban vásárolják meg, vagy mesterségesen öregítik. A festéknek és a polírozásnak szép repedésekkel, bútorokkal - művészi törlőkkel kell rendelkeznie. Általánosságban elmondható, hogy a belső tér egy kis elegáns. Ez a kialakítás nem olcsó. Nagyon finom kombinációja az ókor és a kifinomultság.

A chebbi chic belseje lágy vonalakkal és pasztell színekkel teli. Fehér, elefántcsont, halvány rózsaszín, halványzöld alkotja a fő színpalettát. A fő hangsúly a virág dísz. A textíliák, a fodrosok és a fodrászok bősége a díszítéssel díszített és kiegészíti a díszítést. A rózsák témája mindenben érvényesül. A falak fehér vagy virágos tapétával vannak borítva. A menta színű háttér előnyös. A mennyezet díszítésében a csillárok - az arany és a lámpabúra fehérek.

klasszikus

A szép belső tér klasszikus stílusban és professzionális tervező segítsége nélkül hozható létre. Ez a tervezési lehetőség beépült tiszteletre méltó tulajdonságai a palota stílusainak túl sok luxus nélkül.

Természetes művészeti parketta és márvány padlóburkolat megfelelő. A falak és mennyezetek díszítésében használt díszlécek, egyszerűsített szigorú stukkó, csillárok. A falak és ajtók ékezeteihez a görög templomok építészetének elemeit, fehér oszlopokat vagy fél oszlopokat használhat. A befejező színek - csendes fehér vagy bézs mérlegek. A bútorok természetes barna gamma.

A függönyök és a kárpitozott bútorok előnyösebbek, mint a bársony vagy a selyem. Az aranyozás elegáns kiegészítés lesz a beállításhoz.

angol

A díszítés egyszerűségét a puritán kompenzálja az értékes tárgyak díszítése Indiából, Afrikából vagy Ausztráliából. Történelmileg ezek az országok Anglia gyarmatai voltak, a háztartási cikkeket kirándulásokból szállították. A viktoriánus belső terekbe illeszkednek, színüket és értéküket adták a belső térnek - a csíkokban vagy a faburkolatokban tapéta, a mennyezet ugyanolyan fa árnyalatával varrva, meglehetősen egyszerű, tompa színekből készült bútorokkal, nyugodt pasztell színekkel.

A padló a halszálkás parkettával van készítve. És ennek a nyugodt videojátéknak a hátterében az indiai mesterek által készített vagy Afrikából származó szokatlan tárgy azonnal feleleveníti a szobát, kifinomultságot és rejtélyt ad.

minimalizmus

A minimalizmus a modernitás követelményévé vált - az információ áramlásával szembesülő személynek pszichológiai pihenésre van szüksége. A szoba majdnem üres lakónikus atmoszférája nem vonja le az érzelmi hátteret. Kényelem és a részletek hiánya - a stílus alapja.

A fő hangsúly itt egy kényelmi világító eszköz. Kétfajta lakberendezési palettát használnak, a falak, a padló és a mennyezet felületének monokróm kivitelezése.

kelet

A táj keleti irányai közel állnak az ilyen térszervezéshez. A japán stílust a bútorok szinte teljes hiánya, a természetes anyagok használata a szalma és a bambusz díszítésére. A színek sárga, barna és fehérek.

A kínai stílust élénkíti a ragyogó vörös és zöld szimbolikus imádatú tárgyak.

tenger

A szoba eredeti és exkluzív megjelenését tengeri stílusban lehet díszíteni. Ez a kialakítás nem vonatkozik az építészeti osztályozásra. Alapja a tengeri tulajdonságokkal rendelkező helyiségek díszítése - fehér tapéta, bútor kárpitos kék és fehér csík, néha piros akcentusszalag és a hajó életének különböző elemei: horgony, kötél, kormánykerék, mellkas, a tükör keretének kagyló vagy tengeri homok díszítése. A falakon lógjon különböző tengeri tájak. Ez egy nagyszerű megoldás egy tini szobában.

Hogyan válasszunk egy tervet?

Minden személy "saját" -jához illeszkedik:

  • A tiszteletre méltó család a palota barokk vagy klasszikus stílusú luxus ünnepi csarnokokba illeszkedik.
  • Egy idős hölgy tisztességesnek látszik az angol belső térben.
  • A lány modern és modern megjelenésű lesz.
  • A fiatalember számára elengedhetetlen az energetikai hi-tech vagy a loft.
  • A Provence-i vagy mediterrán stílusú apartman a legjobb választás egy fiatal gyermekes család számára.
  • A skandináv stílusú iroda lehetővé teszi, hogy a nyugodt légkörben dolgozzon.

Példák a belső térben

Mindig elegáns stílusban, fekete-fehér színben nézzen ki, az építészeti stílustól függetlenül.

Ha nem biztos benne, hogy frissítené-e a lakás belsejét, a következő videó segít megoldani ezt a problémát. Tekintse meg az elavult belső tér 10 legjobb jeleit, amelyeket egy professzionális tervező készít.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba