Stúdióapartman a "loft" stílusban: a design példái

Néhány évvel ezelőtt a luxus elemekkel rendelkező apartmanok divatban voltak. Pompozitást emeltek az ideális kerethez. De most új stílusok lépnek fel, amelyek hasonlóak a minimalizmushoz.

Az egyikük "tetőtérnek" tekinthető. Gondolkodnia kell arra, hogyan hozhat létre kényelmes környezetet, ahol a falak vagy látható vezetékek vannak. A modern világban az ilyen együttesek változatossága és nem a legbonyolultabb javítási folyamat miatt egyre népszerűbbek.

Egy kis stílus

A Loft egy idegen szó, amelyet "loft" -ként fordítanak. Decor ebben az irányban, általában. A falakon - vakolat, és a padló egyszerű lapokból készül.

Leggyakrabban a tetőtéri stílusú dizájnokat hatalmas terekkel és magas mennyezettel rendelkező apartmanokban használják. De ha akarja, ezt a stílust vagy annak elemeit egy egyszobás apartmanban használhatja. Végül is ez a stílus gyakran utal falak és válaszfalak hiánya.

Ennek a stílusiránynak az alapja figyelembe vehető:

  • különböző megoldások keverése;
  • nyílt terv;
  • a partíciók hiánya;
  • minden kommunikáció látható - a csövek, a szellőzés, a vezetékek, a téglafektetés is látható;
  • a régi és az új, kombinált bútorok és dekorációk kombinációja;
  • annak lehetősége, hogy a falra és a mennyezetre ne a graffitit alkalmazzuk, hanem a plakátokat dekoratív elemként használják.

A loft stílus természetes anyagok jelenlétét jelenti. Például lehet üveg, tégla, fa, akár fém is használható, és hagyja nyitva. Loft - olyan stílus, amely lehetővé teszi, hogy kísérletezzen.

A térbeli megosztást úgy végezzük, hogy a szobát nem a partíciók, hanem a fő szín árnyalatai alapján osztjuk meg. Szintén gyakran használják a világítást szolgáló játékot a különböző zónák kiemelésére. Kevésbé megtalálhatók az üvegfalak. Nem sértik az egész szoba fogalmát, de mégis kereteket készítenek bútorok és díszítő elemek számára.

Alkalmazás egyszobás apartmanban

A szoba és a lakás díszítésére hatalmas számú kész projekt van. Számos tervezőiroda készen áll arra, hogy segítse Önt a belső kialakításában. Ugyanakkor szakszerűen szervezheti a munkát egy szép lakás létrehozásához.

A munka kezdetén meg kell határozni a szoba határait egy folyosóval és egy fürdőszobával. Gyakran előfordulhat, hogy csak a fürdőszoba falait lehet elválasztani, a terem pedig elválasztható a szekrény többi részétől. Mindenesetre van egy hatalmas tér, amely tele van friss levegővel és természetes fénygel.

Az ilyen lakásokban a bútorokat nemcsak rendeltetésszerűen, hanem a tér megosztására is használják. Ez a loft stílus jellegzetessége. A bútorok nagyszerűek lesznek a „luxus” és a régi stílusú bútorok kombinációja.

Gyakran problémát jelenthet a nagy mennyiségű tárgy tárolása, mivel az ilyen lakások tárolóhelyiségei nem biztosítottak. Ebben az esetben a legjobb, ha egy nagy szekrényt használunk, amely a teret zónákra osztja. Alkalmas tároló szekrényhez a TV alatt.

A konyhát általában elválasztják a szobától a bárpulton - ez a leggyakoribb lehetőség. Ez a hely egy ilyen lakásban mind a fő funkcióját, mind a nappali funkcióját képes ellátni (ha van egy asztal négy székkel). A konyha belső falán az egész konyhai szett található.

A falakat gyakran speciálisan nem készítik el. Gyakran egy különálló tégla- vagy téglafalat használnak. Ez a kialakítás különleges színe is csupasz vakolt falakkal rendelkezik.Ez az első pillantás kényelmetlennek tűnik, de a teljes kép érzésének kialakításakor.

Különösen lenyűgözőek lesznek ezek a falak, ha graffitit helyeznek. Ez a stílus poszter szerelmeseinek is alkalmas.

Ezen túlmenően, az irányt a "tetőtéri" néz ki nagy részek az absztrakció tervezés. Még útjelző táblák és jelek is használhatók díszítő elemekként.

Különleges eset lehet egy kis területű, de magas mennyezetű szobában. A 4 m-es mennyezeti magasságban külön alvóhelyiséget hozhat létre, ahol a szoba lépcsővel és egy második emelettel rendelkezik.

világítás

A fénynek természetesnek kell lennie, mert az ablakok területének nagynak kell lennie. De szem előtt kell tartani, hogy éjszaka szükség lesz ennek az egyetlen helynek a mesterséges megvilágítására. Gyakran használt egy nagy csillár a szoba közepén, de ezzel a fényforrás elrendezésével a szoba sarkai gyengén megvilágítják.

Érdekes lehetőség lehet a mennyezeten szétszórt kis fényforrások. Meg kell egyezniük a szoba általános stílusával. A fali lámpákat kevésbé használják. Leggyakrabban a konyhába kerülnek.

Ha szeretne megtudni, hogyan hozzon létre egy tetőtéri stílust egy egyszobás apartmanban, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba