Skandináv stílus a lakás belsejében

A skandináv stílus a könnyedsége és a felesleges részletek hiánya miatt a modern design egyik legkedveltebb része. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell elrendezni egy skandináv stílusú lakást, különös erőfeszítés nélkül.

Jellemzők és jellemzők

Első pillantásra a skandináv stílus nagyon unalmasnak és egyoldalúnak tűnik. De valójában nagyon sokrétű és állandóan meglepődik néhány apró részletekkel.

E stílus szinte minden jellemzője az ország éghajlati viszonyainak köszönhető. Oroszországhoz hasonlóan a skandináv országok elég hűvösek. A helyi természet durva, nagyon kevés a fény és a szín. A skandináv belső tér szinte teljesen tükrözi az ablakon kívüli természetet, elég sok szín van benne, és a szobák elrendezését és az összes részletet a lehető legnagyobb mértékben gondolják. Úgy gondolják, hogy a skandináv stílus alapítója Arne Jacobsen Emil.

Valójában a skandináv stílus a modern minimalizmus megtestesülése, maximálisan természetes anyagokkal.

Amikor belépsz egy ilyen stílusban díszített szobába, azonnal érezni fogja a természet és a környező világ könnyedségét, légességét és harmóniáját. Ez azért van, mert az ilyen helyiségekben nincsenek nagyméretű szekrények, sem fodros dekoráció, sem régi bútorok, amelyek csak azért maradnak fenn, mert kár, hogy eldobja.

Minden helyiség a szobában van.ez nagyon kényelmes és praktikus. Egy ilyen szobában könnyű megtartani a rendet, még akkor is, ha sokan élnek a házban.

Emellett a skandináv stílus ideális a városi környezetben.

Egy ilyen szabad belső teret nem csak egy tágas magánházban, hanem egy kis lakásban is kialakíthat. A minimális bútormennyiség és a világos színek használata lehetővé teszi a maximális szabad hely mentését.

Végül érdemes megjegyezni, hogy Ebben a belső térben sok fénynek kell lennie. Ez a természetes világításra és a mesterségesre vonatkozik. Ha a szobában nagyszerű ablakok vannak, akkor nem szabad megakadályozni a külső fény belépését a házba. A tervezők inkább a nehéz feketés függönyöket tüll vagy más vékony és áttetsző anyagból készült fényfüggönyökkel helyettesítik.

Ha nincs ablak a szobában, vagy túl kicsi, érdemes gondoskodni a megfelelő számú világítótest beszerzéséről.

Regisztrációs anyagok

Talán a legfontosabb szerepet játszik a szoba díszítésére használt anyagok. Függetlenül attól, hogy a házat semmiből tervezi-e, vagy csak javításokat végez, hasznos lesz a szép skandináv belső kialakítására alkalmas anyagok leírása.

Padló és mennyezet

A skandináv stílusú apartmanokban és házakban a padlót és a mennyezetet szeretnék fehérvé tenni. Nos, vagy csak szép, világos színeket használjon - bézs, kávé és így tovább. Egy ilyen háttér szép, stílusos, de ugyanakkor nem vonja el a figyelmet az érdekes részletekből és kiegészítőkből.

A tervezőknek ajánlatos ugyanolyan színű és textúrájú anyagokat használni.

Javasoljuk, hogy kerülje a frízeket, paneleket és parkettát. Gyakran a tervezők a falakat és a mennyezetet egy színben gyártják. A díszítéshez leggyakrabban lakkozott vagy festett fénytáblát használják.

A fa általában nagyon népszerű ebben az irányban. Ezt az anyagot szinte mindenhol használják. A padlón lévő parketta, a fából készült falak és a kiváló minőségű deszkák mennyezete is megfelelő lenne egy ilyen stílusos és modern szobában.Javasoljuk, hogy a legvilágosabb anyagokat válasszuk a fából. Ez lehet nyír, bükk, kőris vagy fenyő.

De ha nem akarsz egy teljesen fa díszített házban élni, akkor ezt az anyagot egyesítheti másokkal. A második legnépszerűbb anyag egy kő. A kőburkolat mesterséges vagy természetes lehet, minden függ a képességeitől. Leggyakrabban kőburkolatot használnak a fürdőszobában vagy a konyhában.

Több évszázaddal ezelőtt ezek a kétféle anyag korlátozott lehet. De a technológia fejlődésével és az építésben használt anyagok számával növekszik. Az olyan anyagok, mint a fém vagy az üveg is népszerűek. Az átlátszó üvegtáblák vagy polcok tágasak, és nem vesznek túl sok helyet. Így az üveg nagyon jól illeszkedik a modern skandináv belső térbe.

Végül érdemes megjegyezni, hogy a természetes fa és a kő nem olcsó, így sokan megpróbálnak pénzt takarítani a számukra kialakított burkolatokkal.

Ha így akarsz cselekedni, ne feledd, hogy a természetes anyagot utánzó burkolatoknak nagyon óvatosan kell készülniük. Ellenkező esetben mindez túl olcsónak tűnik, és rontja a teljes benyomást.

világítás

A skandináv belső teremben rengeteg fény van. Ezért ajánlatos különböző típusú lámpákat használni, egymással kombinálva. Egy egyszerű mennyezeti csillár nem elég. Jobb a padló lámpák, a falak és a asztali lámpák hozzáadása. Az elegáns, gyertyafényes gyertyatartók egy elegáns skandináv belső térbe illeszkednek.

A legfontosabb, hogy emlékezzünk rá, hogy a lámpáknak, mint más típusú dekorációnak, a lehető legegyszerűbbnek kell lennie, aranyozott vagy kristályos részletek, fürtök és egyéb összetett kiegészítők nélkül.

A legjobb, ha egyszerű mennyezeti lámpákat választunk kiváló minőségű üvegből, sötét fémből és természetes fából. Jól néz ki a fényszórók. Lehetővé teszik, hogy kiemeljenek egy adott belső alkatrészt vagy tartozéket.

Színes kombinációk

Sokan úgy gondolják, hogy a skandináv stílus színpalettája nagyon unalmas és monoton. Első pillantásra úgy tűnik, hogy egy ilyen szobában csak szürke vagy barna árnyalatok vannak kombinálva. Valójában ezek a belső uralkodók. De nem az egyetlen.

A szürke-barna szoba szépnek, minimalistanak és nagyon egyszerűnek tűnik, de ha egy ilyen szoba túl unalmasnak és monotonnak tűnik Önnek, akkor élénk színű díszítéssel diverzifikálhatja.

A lakás belsejének melegebbé tételéhez világos vagy zöld színű árnyalatokat adhat a belső térhez.

Amber, homok, arany és más színek kényelmesebbé teszik a szobát. Ugyanez mondható el a barna árnyalatairól is. A csokoládé és a kávé árnyalatai természetes fa és textiljei ideálisan kiegészítik az ilyen hideg északi szobát.

Használhatja a színes ékezeteket, mint a cseresznye, rózsaszín vagy kék. Mindegyikük a skandináv stílusban díszített szobát díszíti.

A fényes részletek modern skandináv stílusban használhatók.egy sima belsejét hígítva. Világos színű párnák, takarók vagy lámpák lehetnek. A lényeg az, hogy az ilyen színes részletek minimális összegűek. Ellenkező esetben a stílus nem lesz skandináv, hanem egyszerűen minimalista.

Bútor kiválasztási szabályok

Befejezi a skandináv stílusban kiválasztott bútorok belsejét. A legjobb megoldás a természetes fából készült termékek. Minőségi, fából készült bútorok elegánsak, tömörek és egyidejűleg hosszú ideig szolgálnak.

A skandináv stílusban kialakított szobák tervezésekor a fő elv az, hogy a helyiségnek nem kell túlságosan zavarnia

Csak a szükséges elemeket kell használnia, amelyek nem csak a szabad helyet foglalják el. Figyeljen a multifunkcionális bútorokra is. Az összecsukható székek, a kanapék és az asztalok nagyon praktikusak a mindennapi életben, és rengeteg szabad helyet takarítanak meg.

A kanapék és a székek átalakítása mellett a lábbútorok is hasznosak lesznek. Nem kell magasnak lenniük. Még az egyszerű, alacsony lábak is elegendőek lesznek ahhoz, hogy a bútorok kevésbé elgondolkodjanak. Amikor átnézed a padlón az egész lakásban, a szoba sokkal tágasabbnak tűnik.

Skandináv stílusban nem kívánatos a különböző korok bútorainak kombinálása. Ha szeretné díszíteni a szobát néhány régi elemgel, akkor jobb, ha egy objektumra korlátozódik. Az egész szoba, stílusos, modern bútorokkal díszítve, egy antik szekrény vagy egy luxus kopott kanapé fog kinézni valamilyen üdvözlésnek a múltból.

Ami a díszítőelemeket illeti, itt is érdemes előnyben részesíteni néhány funkcionális apróságot. A skandináv országok lakói gyakran díszítik szobáikat az Ikea stílusos dobozával, amelyben minden holmijukat tárolják. A szobát friss virágokkal díszítheti cserépben - ez felélénkíti a belső teret, és kényelmet biztosít neki. A természetes fából készült bútorokkal kombinálva minden nagyon jól néz ki.

Textil anyag

A textíliákon is külön kell beszélni. Mivel az északi országokban meglehetősen hideg, mindig kényelmet kíván adni a szobának. Például, terjessze ki mindenütt meleg takarókat, amelyekben, ha kívánja, becsomagolhatja.

A skandináv stílusban használt textíliák olyan anyagokat használnak, mint az ágynemű, pamut, gyapjú, természetes szőrme, sima zsákvászon vagy akár szint. Jó megjelenésű egyszerű zsákvászonból készült szőnyegek, amelyek szinte bármelyik szobába helyezhetők, és természetes szőrméből vagy műszőrből.

Legjobb példák

Ismerve a házban egy hangulatos skandináv belső tér megteremtésének főbb jellemzőit, megfelelő módon egy kis házat és egy két szobás vagy három szobás apartmant felszerelhet a „Hruscsovban”.

Kis szoba

Az egyszobás lakást világos, lágy színekben kell elkészíteni. A színpalettának meglehetősen egyszerűnek kell lennie: a bézs színeket szürke és fehér, barna - finom rózsaszín vagy meztelen árnyalatokkal kombinálják.

A skandináv stílusú nappali projekt tömörséget és kényelmet sugall.

Lehetőség van egy kanapé elhelyezésére egy dohányzóasztallal, alacsony lábakon. Egy ilyen asztal mellett egy magas padló lámpa jól néz ki, amely ugyanakkor díszíti a szobát és további világítást biztosít. Ez irányított fényű lángokkal cserélhető. A kanapéval szemben egy falra szerelhető TV-t rendezhet, vagy egy laptopra állhat. Ez a minimális bútor elég lesz.

A konyha külön helyiség vagy szoba lehet, amely a főtől csak egy ívvel van elválasztva. A konyhában a hely megtakarításához használhat egy összecsukható asztallapot, amely egy egyszerű asztal helyett a falhoz van csatolva. Egy bárszámláló is megfelelő lenne. Magas lábakon belsejében egy széket helyezünk el. És minden szükséges kellék nem tárolható nagy méretű talapzaton, hanem tiszta fali szekrényekben.

A kis hálószobában van egy kényelmes ágy és két szép hüvelykujj. Rögzítse őket ragyogó lámpákra, és a szoba nem tűnik komornak a kis méret ellenére.

Erkélyes szoba

Ha van egy kis szobánk apró erkéllyel, és úgy tűnik Önnek, hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy stílusos és kényelmes legyen az életre, próbálja meg inspirációt keresni skandináv stílusban.

A terem kialakítása a megfelelő színek kiválasztása. Fehér, kék és meleg barna színárnyalatok kombinációja.

A főterület két övezetre osztható: egy hely, ahol aludni, és ilyesmi, mint egy nappali.És az erkélyen van egy hely egy irodára, ahol dolgozhat, tanulhat vagy gyakorolhatja a hobbit.

Természetesen a lakásban van egy hely a konyhára. A fő teret általában a fejhallgatók foglalják el. Tehát, ha szabad helyet szeretne megtakarítani, akkor elhagyhatja a nagyméretű fejhallgatót a funkcionális hüvelyek és több polc mellett.

A hálószobában elegendő lesz egy nagy széles ágyat és több kényelmes lábazatot elhelyezni. A kis szoba második részét egy pihenőterületre kell elosztani, ahol egy kanapé vagy egy pár szék jól néz ki, és egy hely, ahol az alapvető dolgokat tárolhatja.

Az erkélyen egy kényelmes szoba található. Lehet, hogy egy asztal székekkel vagy székekkel, padló lámpával, amely puha, kellemes fényt biztosít. És a kézimunka minden szükséges könyvét, dokumentumát vagy tartozékát kosarakba vagy kis dobozokba lehet helyezni. Továbbá ne felejtsük el a helyes világítást, ami itt nem csak a dekoráció része lesz, hanem a megfelelő fényforrás is, amely megmenti a látást.

További skandináv stílusú belső terek, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba