Gipsz szobrász: típusok és felhasználások

 Gipsz szobrász: típusok és felhasználások

A vakolat falának technológiája sok ezer története van. Az alapfolyamatok és az évszázadok során alkalmazott eszközök nem változtak, hanem javultak.

Mi a poluterok?

Az építés és a javítás egyik szükséges eszköze a kaparó. Ez a cikk segít abban, hogy kitaláljuk, hogy új vagy-e a javítások, milyen az eszköz, milyen az, és hogyan és hogyan használhatja azt megfelelően és hatékonyan. A cikkben még egy profi is találhat hasznos trükköket a kaparóval való munkához. Így fő eszközként szerszámként egy kiegyenlítő habarcs alkalmazása van.

Típusok és alkalmazás

A szerszámot a befejező munkálatok során a falfelület habarccsal történő felhordására vagy egyenletes bevonására használják. Tater egy körülbelül 10 mm vastag lemezSzabványos méretei 60 cm szélesek és 60-100 cm hosszúak, a szerszám közepén egy rögzített fogantyú található. Kis mérete annak köszönhető, hogy csak a keverékek kis területekre való felhordására használják - mint például az ajtók, ablakok vagy speciális építészeti elemek körüli terület -, valamint az alkalmazott anyag szögbe állításának funkcióját is ellátja.

Az átverés típusai:

  • poliuretána gyakorlatban gyakrabban használják, mint mások. Ez az építőiparban leggyakoribb anyag, mert kényelmes. Úgy néz ki, mint egy műanyag karton, de kiválasztásakor fontos, hogy ne keverjük össze ezeket a két anyagot.
  • faipari A félidők sokkal erősebbek, mint sokan, például hab és poliuretán. Ennek az a hátránya, hogy az anyag elkezdhet tapadni a felszínéhez, vagyis a poluterok elkezdi „elszaporodni” a keverékkel.

Az eredeti alak elvesztése miatt a sarkok nem teljesen letörölhetők.

  • Hab műanyag alkalmas kis feldolgozási területekre. Rövid életű, de olcsó. Egyértelművé kell tenni, hogy elegendő csak néhány stroke-nak, később megszakadhat vagy tapadhat a felszínre. Az elvégzett munka minősége is jelentősen befolyásolható. A használatban lévő kellemetlenségek azonban a szupermarketek építésében találhatók.
  • fém a szerszámot a felület vasalására használják, alkalmas azok számára, akik később a falra festékeket kívánnak felhordani.

Speciális készségeket igényel egy ilyen eszköz használatához.

  • Műanyag, mint a fém, igényességet igényel, és speciális esetekben használják a kis területeken történő könnyű kezeléshez.
  • Egyéb anyagok - gumi, latex, szivacs - használják még egy kóstoló létrehozására is. Az ilyen eszközöket a végső díszítéshez használják, de nem a fő munkákhoz.

Nyilvánvaló, hogy jobban előnyben részesítjük a poliuretán eszközt: használatával időt takaríthat meg és javíthatja az alkalmazás minőségét. Ezenkívül nem valószínű, hogy a szerszám a falhoz tapadt.

A legjobb, ha a tenyér méretétől függ.

Használata

Először is meg kell határozni a kezelendő terület méretét, és nem kell túl sok keveréket előzetesen beszerezni, különösen, ha cementből származik. Az első mindig a vakolat folyamata. Ez azzal a ténnyel kezdődik, hogy a keveréket az óramutató járásával ellentétes irányban alkalmazzák.Az anyag felszínre való felhordásához erőre és szakértelemre lesz szüksége, mivel a keverék vastag konzisztenciája ellenére nem elég hajlékony, és az egyenletes alkalmazáshoz nyomást igényel, és az újrafelhasználható és egységes műveletek gyorsan felkészítenek egy felkészületlen személyt.

A fő feladat az, hogy ugyanaz a nyomóerő maradjon., akkor a reszelő használata segít, mert fő célja az alkalmazott oldat lezárása. A simítóval történő felhordás 5 órás szünet után kezdődik, ami szükséges ahhoz, hogy a fal megszáradjon. A kóstolóval való felületkezelés technológiája jobban hasonlít a fent leírt vakolati eljárásra, csak egy kiegészítéssel: a megoldás alkalmazásakor nem szabad a kezedet a kezelt felületről levenni egy egyenletes réteg létrehozásához.

Vannak olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni a fél-merke munkájában, köztük:

  • Fontos, hogy nemcsak a szerszámok és felszerelések minőségét vegyük figyelembe a munka során, hanem a keverék jó minőségű megoldásait is választjuk. Jól összekeverni kell, egyenletes, vastag, csomók nélkül. Nagyon fontos, hogy ne tévesszük össze a víz mennyiségével, valamint a kompozíciónak finom homokot kell tartalmaznia. A munkaigényes folyamat alternatívája egy kész megoldás megvásárlása.
  • A vakolat vakolási módszerei két főre oszthatók: ezek körkörös mozdulatok és mozgások a desztillációhoz, azaz felfelé és lefelé. Az első módszer egyszerűbb.
  • A szerszámmal végzett munka során feleslegessé válik a túlságosan szárított oldat, azonnal eltávolíthatók, különben megnehezítheti a folyamatot és lerövidítheti a szerszám élettartamát.
  • A simítóval történő feldolgozás hosszú folyamat, ezért fennáll a veszélye annak, hogy a fal kiszárad, amíg teljesen meg nem oldódik, így a folyamat időről időre megnedvesíti a falakat, leggyakrabban ecsettel.

A kiegyenlítő felületek technológiája nem igényel különleges költségeket vagy drága eszközöket, így mindenki képes elvégezni. Az egyetlen dolog, ami alapvetően fontos ebben a folyamatban, a készség és a fizikai erő.

A vakolat megfelelő őrléséhez megtudhatja, hogy az alábbi videóból lehet-e tanulni.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba