Prosekatel egy fém profilhoz gipszkarton alatt

A prosekatellát, vagy a firmware-t ma már olyan eszköznek nevezik, amelynek feladata a fémprofilok és profilok más anyagokból történő ragasztása a gipszkarton vagy más szemközti anyag számára. Bárki, aki önállóan kijavította a javításokat, tudja, hogy a gipszkarton telepítéséhez először acélszerkezeteket építenek fémprofilokból.

Számos vélemény van a kötőelemek eszközéről. A legtöbb kézműves a csavarokat vagy a csavarokat használja ebbe a képességbe. Az ilyen műveletek elvégzéséhez csavarhúzóra vagy különböző fúvókákkal ellátott elektromos fúrógépre, valamint egy megfelelő mennyiségű csavarra van szükség.

A módszer alternatívája a fémprofilok vágása speciális eszközökkel / eszközökkel. Ezeket úgy hívják - gipszkartonok fémlemezre a gipszkarton alatt.

Mi az?

Ma, gipszkarton használják szinte minden javítás. Ezt használják partíciók, munkaterületek, osztálytermek vagy nappali építésekor. A többszintű figurált mennyezetek gyártása, a burkolat kivitelezése és a gipszkarton falak telepítése csak kis részét képezi a hatókörének. Az ilyen közös és kényelmes eszköz, mint a profikatel fémprofil a gipszkarton alatt megkönnyíti és felgyorsítja a munkát.

A gipszkarton falának vagy falának szereléséhez különféle szerszámokra van szükség: kézi / elektromos csavarhúzóval, különböző típusú csavarhúzókkal és különböző rögzítőkkel. A Prosekatel fémprofil segíti a gipszkarton lemezek és fémlemezek rögzítését. Használatakor lehetőség van önmetsző csavarok vagy egyéb szerelvények nélkül.

A firmware három fő módosítása terjesztésre kerül:

 • A kézi modell manuálisan készíti el a rögzítést.
 • A megerősített modell az elválasztó professzionális módosítása azzal a lehetőséggel, hogy a munkadarabokat kicserélheti. Úgy tervezték, hogy a fizikai erőfeszítés alkalmazása esetén komplex alakzattal működjön.
 • Professzionális modell többfokozatú ütésekkel.

Az utóbbi módosítás magasabb költséggel rendelkezik, és nagy súlya és méretei vannak. A használat terjedelme - olyan tárgyak, amelyek nagy mennyiségű javítási munkát igényelnek. Működéséhez bizonyos ismeretek és gyakorlati készségek szükségesek.

Hogyan működik az eszköz?

Mivel nagyon egyszerű a szifter használata a használati utasítás nagyon egyszerű:

 • az egyesített részek egymással kombinálva vannak;
 • a csatlakozás területe a próbapad munkaterületébe kerül;
 • kezeli a kattintást.

A kapott minta összeköti az alkatrészek felületét. A nyomógombok következtében a visszacsapók (a lyukasztók alakja) egyfajta széle van egy bizonyos élekkel. Szélei hajlítanak és reteszelnek, ami javítja a rögzítőket. A teljes lyukasztó réteg vastagsága korlátozott (0,55-1,5 mm), és az átmérőtől függő átmérő 2-5 mm. A szétvágásokhoz hasítókat lehet használni.

Jellemzők és előnyök

A gipszkarton burkolólapjainak beszerelése két fő opciót tartalmaz a felszereléshez:

 • rögzítés ragasztóval;
 • fémkeretre szerelhető.

Ez utóbbi módszer természetesen bizonyos mértékig „elfogyasztja” a helyiség hasznos szabad területét, de a mesterek inkább azt használják. Ennek az opciónak a megválasztása optimális ahhoz, hogy a vezetőket szilárdan rögzítse egymással. Ez a vegyület a többi módszerhez képest maximális szilárdsággal és megbízhatósággal rendelkezik.

Sokan sokféle véleményt fejeznek ki a prospektor használatáról. Valaki a javítás alapvető szükségletének tekinti, míg mások úgy vélik, hogy ily módon a gipszkartonhoz való hozzárendelése a bizonytalanság magassága.

A fő dolog, amelyre a megosztót értékelik, a kötőelemek hardverének hiánya, azaz:

 • csavarok / fa csavarok használata nélkül teszi lehetővé a kapcsolatot, és ezért nagy mennyiségű anyagot és időt takarít meg;
 • mivel a csavarok / csavarok használata nem várható, a prosekatel használata jelentősen megtakarítja a pénzügyeket;
 • a gipszkarton és a profil extra lyukai megszűnnek;
 • maga az anyag nem deformálódott, nincsenek súrlódások, horpadások, bármilyen érdesség;
 • ha nem szükséges cserélhető munkadarabokat vásárolni (bélyegző, lyukasztó) egy prosekatellel - ez is gazdaság, mivel nincs szükség arra, hogy pénzt vásároljon
 • a csavaros kupak kiálló részének hiánya miatt a gipszkarton lap közelebb kerül a profilhoz;
 • nincs elektromos csatlakozás az elektromos szerszámok csatlakoztatásához;
 • egy kést használnak egy kézzel;
 • a vágószerkezet alakja nagymértékben változik, és nagymértékben függ egy adott gyártó fejlődésétől;
 • a vele végzett műveletek során csak a fizikai erőre van szükség a fogantyúk nyomásához;
 • a kiváló minőségű szifter biztonságosan összeköti a felületeket.

Nem mondhatjuk el az ellenkező tábor támogatóinak véleményét - azok, akik nem fogadják el az ilyen típusú vegyületeket. Fentiekről beszéltünk a tenyésztő minőségéről, így néhány aggodalom még mindig indokolt, mivel az alacsony minőségű flash meghajtó nem tud megbízható kapcsolatot biztosítani.

faj

Feltételesen a funkcionális függvények szerint a panelek a következő típusokra vannak felosztva:

 • kis méretű a vágógépek népszerűbbek, mert olcsóbbak és költséghatékonyabbak, ha a javításokról eseti alapon kerül sor;
 • továbbfejlesztett változat A stitcher kényelmes a kisüzemi javítócsapatok munkájában, ha háztartási és háztartási helyiségekben dolgoznak;
 • professzionális vágó a nagyméretű, nagy tőkeépítésű projektek megvalósításakor kell használni, amikor a helyiségekben partíciókat telepítenek.

Az ilyen eszközök első két típusa alacsony költséggel és viszonylag kis méretben vonzó. A harmadik típusú prospektornak is van előnye - sokáig kihasználható, több funkciót is elláthat. Rögzített kazetták is vannak, rugalmas, tűgörgővel.

Kis megjegyzést kell tennünk: néhány elválasztó ugyanazon gyártó profiljával dolgozik, és nem nevezhető egyetemesnek. Ezért annak megszerzése előtt meg kell határozni a használni kívánt profilok típusait, valamint a szerszámok és fogyóeszközök gyártóját.

Tippek és trükkök

Tudnia kell a következőket:

 • egy lyuk vagy egy kiváló minőségű rögzítőelem létrehozásához csak a fémprofil megfelelő vastagságára tervezett szerszámot kell használni;
 • a lyukasztás során tilos az alkatrészek és a vágógépek éles elmozdulása, mivel ez a vágási terület elégtelen minőségéhez vezet;
 • tilos az eszköz meghibásodása;
 • csak a 900-as pozícióba helyezze a csúszkát a csatlakoztatott anyaghoz;
 • a fémprofilok összekötésének területein, vagy ahol a profil megnövekedett, tilos a horony lyukasztása;
 • a szifteres részek csuklós csuklópántját rendszeresen kenjük meg a megfelelő típusú kenőanyaggal.

Szükséges egy fémprofil piercer használata a gipszkartonhoz, amely csak azokra a paraméterekre és vastagságra vonatkozik, amelyekre a fém szánt.Az üzemeltetési szabályoktól való eltérések esetén a szifter élettartama csökken, vagy ez a meghibásodáshoz vezet.

gyártók

Az építőipari kereskedelmi hálózatok különböző foltok / villogók gyártói kínálnak termékeket. Természetesen mindegyik márka saját verzióját kínálja az eszközből, amely bizonyos előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

Knauf

Ez az építőipari berendezés kényelmesen rögzíti a horganyzott gipszkarton csíkokat. A kullancsok segítségével megkönnyítik a gipszkarton elrendezést és a rögzítőket figyelik. A fogók lehetővé teszik, hogy a falak felszerelésekor függőleges helyzetben egy gipszkarton lapot tartsanak, a lapokat ebben a helyzetben helyezzék át, és sík felületeket jelöljenek ki. A Prosekatel Knauf konstrukció egyszerű és hatékony.

A Knauf Shtantsang sifter egy ilyen eszköz legkevésbé bonyolult példája, és csak három szerkezeti elemet tartalmaz:

 • "pofákkal" és rögzített fogantyúval ellátott konzol;
 • a második nem rögzített fogantyúnak van egy beépített átviteli eszköze;
 • munkaeszköz (peen).

Ez egy nagyon egyszerű eszköz, amely a profil mennyezeti felületre történő rögzítésekor plumbként használható. A Stankang elég erős ahhoz, hogy egy elektromos fúrót vagy más berendezést lehessen felfüggeszteni, ami a munka során szükséges.

Knipex

A németországi kötőelemek gyártói kiváló ajánlásokat tesznek az építőipari piaci szereplők és az ügyfelek. Ezeknek a kullancsoknak az a célja, hogy fémprofilokat rögzítsenek egy kis fémrészek hajlításával. Az otthoni kézművesek könnyen használhatják a nem tőke javításokhoz, ha nincsenek csavarok és más rögzítők használata, ami a munka szintjét sokkal eredményesebbé teszi.

A munkát csak egy kézzel végezheti. Ez a firmware úgy van kialakítva, hogy egy fémprofilt használjon a gipszkarton és a 1,2 mm vastag fémlemez számára.

mátrix

Ennek a márkának a készüléke nagyban megkönnyíti az összes munkát, mint kezdő és szakember. Javítások során rögzíti az állványok vagy a vezetők állványait a mennyezeten. Hasznos konstruktív kiegészítés - a telepítés során a horganyzott profil sarkait kanyarodhatja, hajlíthatja és formázhatja.

Ha megvásárol egy gipszkartonprofilt a gyártótól, elfelejtheti az önmetsző csavarokat / csavarokat, helytelen telepítést és számos olyan opcionális lyukat, amelyek csökkentik a szerkezet szilárdságát. A Matrix márkaeszköz híres a hatékony, kopásálló, agresszív médiumokkal szemben ellenálló és tartóssága és megbízhatósága miatt.

Jellemzők:

 • behatolt réteg - 0,6 mm;
 • méretek - 250 mm;
 • súly - 1,75 kg;
 • bélyegző U-8 szerszámacélból készül;
 • fogantyú anyag - gumi;
 • az egyik kezével történő használat lehetősége;
 • Kínában.

A lyukasztott furat jellemzői: tiszta, nincsenek sorok, két hajtogatott szirmok mindkét oldalon, nincs felszíne.

Stanley

Stanley megérdemelte a különböző típusú szerszámok méltó és megbízható gyártójának hírnevét. Ugyanezen definíció szerint lehet hozzárendelni, és a megerősített piercer. Alkalmazási területek: a háztartási és ipari raktárak, helyiségek telepítési munkálatai, építése, javítása és újratervezése. Szintén a gipszkarton U-alakú kereteinek ragasztására szolgál.

A firmware erőteljes átviteli mechanizmussal rendelkezik, mozgatható, ergonómikus karos fogantyúkkal, gumírozott felületekkel, amelyek lehetővé teszik az egykezes működést. A funkcionálisan fontos kiegészítés egy záró konzol-szorító, hasonlóan a lyukasztó modellekben használthoz.Ez megakadályozza a hirtelen sérülést, ami a fogantyúk rendellenes nyitását okozza, és megszünteti a sérülteket a hajtogatott helyzetben, amikor a szerszám nem működik.

Jellemzők:

 • lyukasztott réteg - 1,2 mm;
 • méretek - 240 mm;
 • súly - 730 g;
 • a munkafelület oxidált acélból készül;
 • borított fekete védő lakk;
 • fogantyú anyag - gumi;
 • az egyik kezével történő használat lehetősége;
 • Kínában, USA-ban, Tajvanon.

Az elosztó ütésálló, agresszív savakkal és lúgokkal szemben ellenálló, ami jelentősen növeli az előnyös használat idejét.

"Zubr"

A professzionális orosz gyártmányú riveter ismerete megkezdődhet azzal a ténnyel, hogy a horganyzott lécek 1 mm-es vastagsággal történő gyors rögzítésére szolgál. A "Bison" alkalmazási területe - az építési munkák és a nagyjavítások során. A kapcsolat erősségét 1,5 mm-es lyukak lyukasztásával és a két szirmok későbbi összecsukásával biztosítjuk. A csavarokat / csavarokat nem használják.

A Prosekatel cserélhető bélyegzőkkel rendelkezik, amelyek nagy szilárdságú acélból készülnek. A fogantyúk gumival vannak borítva. A rozsda elleni védelmet a felület horganyzásával biztosítják, ami fontos a magas páratartalmú körülmények között végzett munka során.

Jellemzők:

 • lyukasztott réteg - 1 mm;
 • méret - 250 mm;
 • súly - 800 g;
 • bélyegző - szerszámacél U-8;
 • fogantyú anyag - gumi;
 • az egyik kezével történő használat lehetősége;
 • Oroszországban, Kínában.

A Zaklepochnik jó kopásállósággal rendelkezik, hosszú élettartammal, nagy megbízhatósággal rendelkezik.

Számos gyártó rendelkezik az orosz piacon pozitív értékeléssel rendelkező készülékekkel: a Topex (a legnépszerűbb modellek: +350, 43e100, 68 mm), Fit, Matrix, Hardy, Makita, Santool, Sparta. Szinte mindegyikük ugyanazon az ár- és technikai jellemzők közé tartozik, és a vásárlók körében is nagyjából ugyanolyan népszerűségnek örvend.

Összefoglalva elmondható, hogy a gipszkarton lemezek fémprofilvágóinak korszerű eszközei az építőknek, javítóművészeknek és otthoni kézműveseknek. Segítségükhöz viszonyítva viszonylag könnyű átütemezni és szigetelni a falat, a szöget vagy a többszintű mennyezetet a gipszkarton segítségével.

Ha prosekatelt használ, elfelejtheti a kényelmetlen és kicsi rögzítőket és alkatrészeket, a törött csavarhúzó fogantyúit és a sérüléseket a biztonsági előírások be nem tartása miatt.

A következő videóban tekintse át a fűrészlapok vágógépeinek áttekintését a gipszkarton alatt.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba