Készen áll és házi simítóval a nyújtó mennyezetekhez

A feszített mennyezet felszerelése nem könnyű, és nincs mód speciális szerszámok és tartozékok nélkül. Az olyan eszközökkel, mint a csavarhúzó, a perforátor, a hőpisztoly, az épületszint és a mérőszalag, a spatula fontos szerepet játszik a mennyezet nyújtásában. Általában nem egy spatulát használnak, hanem egy egész sorozatot, amely lehetővé teszi a különböző funkciók végrehajtását.

Mi a spatula a mennyezetre?

Előadásában hasonlít a szokásos, ismerős, a fogantyúval és a sima fém csúccsal szerelt építési szerszámokra. A céljuk azonban más, így a szokásos változatától kissé más.

A feszített mennyezet beszerelésére szolgáló spatulának különleges alakja van, amely hasonlít egy pengéhez. A penge csúcsa eltérő dőlésszöget tartalmazhat. Általában 45 - 90 fok. A spatula lapát arra szolgál, hogy a ruhákat a baguette technológiai üregébe töltse.

A bagett különleges műanyag profil, amelybe a lapot behelyezik. És ahhoz, hogy helyesen rögzítse azt, egy speciális spatula lesz a mennyezet fedezésére. Emellett a fém csúcsa valamivel vastagabb. Az a tény, hogy amikor a pengét feszítik, a spatulát nagy terhelésnek vetik alá, így a szilárdság követelményei sokkal magasabbak.

típusok

A spatulapengék mellett más típusok is vannak:

  • Egyenes vonalak. Általában az egyenes spatulákat csak bizonyos esetekben használják. Szükségük van a vászon kitöltésére a nehezen elérhető helyeken a mennyezeti felületre, ahol más spatulák nem másznak. Ehhez speciálisan 20 - 50 mm-es kis szélességűek.
  • Görbült. Ezeknek a spatuláknak a hajlítási szöge eltérő lehet, kifejezetten a baguette profiljához választva. Ez a fajta spatula közvetlenül a vászon kitöltésére szolgál baguette-ben.
  • Corner. Munkafelülete éles sarokkal rendelkezik, ami kényelmes a vászon kitöltéséhez a szoba sarkaiban.
  • félkör alakú. Egyes esetekben a baguette profil lehetővé teszi félkör alakú széles spatulák használatát. Nagyon kényelmes dolgozni velük, és a vászon egy baguetten való kitöltésének folyamata sokkal gyorsabb lesz.
  • elektromos lapockák közé. Ez a fajta spatula egy olyan eszköz, amelynek a penge az elektromos energia miatt önállóan hajt végre. Egy ilyen eszköz jelentősen megtakarítja az idejét és erőfeszítéseit, de csak akkor, ha a mennyezetet ipari méretben szakszerűen kívánja nyújtani. Ez az eszköz nagyon drága, és nem igazolja magát a hazai tervben.

A fenti típusú spatulák csak általános képet adnak azok osztályozásáról. Formájuk sokfélesége a feszített mennyezetek beépítésének, a felhasznált anyagok típusainak, a mennyezet formájának és sok más tényezőnek a különböző jellemzőinek köszönhető.

A simítóval a fém felületének sokfélesége mellett a fogantyú típusa (tartó) is besorolható. Ezek fából és műanyagból készültek; hosszú és rövid; széles és vékony; egyenes és enyhén ívelt. De itt a választásuk nem a baguette profil jellegéből fakad, hanem magának a mester preferenciáinak.

Ha úgy dönt, hogy professzionálisan telepíti a feszített mennyezeteket, akkor jobb, ha minden lehetséges típusát meg kell kapnia. Ennek két módja van. Az első az, hogy egy speciális áruházba lépünk, és kiválaszthatsz mindent, amire szükséged van, és a második az, hogy megpróbáld az eszközöket magadra tenni.

Az első eset természetesen kényelmes és nehezen kivitelezhető. Ugyanakkor jelentős összeget kell költenie ahhoz, hogy megvásárolja a szükséges arzenálokat. Csak nézze meg először a boltokban értékesített termékek példáit, figyelembe véve a termékek árát.

A 45 fokos szöget bezáró lapátlap 1100 rubelbe kerül. Egy tölgyfa fogantyúval és magas ötvözetű rozsdamentes acélból készült fém, amelynek vastagsága 1,5 mm. De ha másfelől néz ki, ezek a részek túl drágák a kis méretéhez. Az online áruházakban egy félköríves spatula ára néha elérte a 2700 rubelt.

A legtöbb esetben a legkisebb kérésekkel az összeg még mindig jelentős. Azonban sok kézműves, éppen ellenkezőleg, inkább nem kockáztat, mivel maga a vászon magas költsége, és megpróbál spatulákat szerezni a szaküzletekben.

Ne feledkezzünk meg arról a lehetőségről, hogy spatulát állítsanak elő a saját kezű feszített mennyezetre. A kézi munka előnye, hogy csak ilyen simítót készít, amire szüksége van, figyelembe véve a profil jellemzőit és a személyes preferenciákat.

Hogyan készítsünk magad

Számos módja van, hogy saját spatulát készítsen a mennyezeti csempe nyújtásához.

Az egyik legegyszerűbb az, ha felveszi a kellően merev fémlemezt, például egy régi, felesleges konyhai késből. A kezdeti szerszám szélessége körülbelül 3 cm.

Óvatosan vágjon egy éles véget egy darálóval vagy egy fémdarabbal. Ezután le kell kerekítenie a szélét úgy, hogy ne legyen éles és ne vágja le a mennyezetet. A következő lépés a fém vöröses árnyalatú melegítése, hogy lehajthassa. Erre a célra használjon például gáztűzhelyet és fogót. Hajlítsa meg a fémet, amíg meg nem kapja a szükséges hajlítási szöget a kényelmes fogás érdekében.

Egy másik egyszerű mód a spatula létrehozására résszintek nélküli szereléshez a következő eljárás:

  • Vegyük a legelterjedtebb, kis méretű (kb. 3-4 cm széles és 1,5 mm vastag) spatulát. Ha nincs ilyen dolog, megvásárolhat egy olcsó terméket a boltban.
  • Az éles sarkokat kerekítse meg a megmunkálással. Bármilyen fájlt vagy élezőkövet használhat, még a durva csiszolópapír is jó.
  • Ezután adja meg a spatulát egy horog alakúnak. Ha van egy vise, akkor ez az eljárás nem sok időt vesz igénybe. Ebben az esetben csak egy-négy centiméteres mélységben kell rögzítenie a fémrészét, és nyomja meg a fogantyút, amíg el nem éri a kívánt 90 fokos szöget.
  • Ha azonban nincs vice, ez nem ijesztő. Ahogy az első esetben is, a fémet piros színárnyalattal kell felmelegíteni, és a fogó segítségével kézzel hajlítani.

Pontosan ugyanazzal a spatulával szerszámokat készíthet a felső szintekre. A technológiai folyamat egy árnyalat kivételével hasonlónak tűnik - a szög nem 90 fokos, de 45 ° -os, a vég kissé kanyarodik a penge alakjába.

Így az egyszerű cselekvéseknek köszönhetően egy jó spatulát állíthatunk elő a feszített mennyezetek szereléséhez.

Végül fontos, hogy egy kényelmes szerelőeszközt kapjunk a szövetek vagy más típusú ruhadarabok behelyezéséhez, amelyek megfelelnek az Ön számára. Ezután egy ilyen spatula lehetővé teszi, hogy a mennyezeti burkolat valóban hatékony legyen.

További információt a feszített mennyezetek spatuláinak lehetőségeiről az alábbi videóban talál.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba