A gipszkarton határolóval ellátott bitek: a használat előnyei

 A gipszkarton határolóval ellátott bitek: a használat előnyei

A gipszkarton lemezek (gipszkarton) felszerelése könnyen károsíthatja a terméket a csavar véletlen megnyomásával. Ennek eredményeként a gipsz testében repedések, amelyek gyengítik, vagy a karton felső rétegét károsítják. Néha a csavarfej áthalad a gipszkartonon, így a vászon nem rögzül a fémprofilhoz.

Ezen esetek bármelyikében a túlnyomás következménye erősségvesztéssé, és ezáltal a szerkezet tartósságává válik. És csak egy kicsit egy korlátozó a gipszkarton segít megelőzni az ilyen problémákat.

Különleges jellemzők

A gipszkarton lemezek beszerelésére szolgáló csavar egy speciális fúvókák, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a fúróval vagy csavarhúzóval meghúzott önmetsző csavar károsítsa a gipszkartonot. A határoló egy pohárhoz hasonlít, amelynek mérete nagyobb, mint a fejdarabok. Csavaráskor a védőelem a lapra támaszkodik, és nem teszi lehetővé, hogy a kupak behatoljon a gipszkarton testébe. Az ilyen korlátozónak köszönhetően a mester nem aggódhat, mi történik a vontatócsavarral.

Nem szükséges a rögzítőt további időre meghúzni, mivel a határolóval ellátott bit lehetővé teszi az összes csavar rögzítését a lapba, és a kívánt szintre történő csavarozáshoz.

A korlátozó elemű fúvókák használatával való munka jelentősen felgyorsul, mivel nincs szükség arra, hogy a rögzítőelemek minőségének folyamatos ellenőrzésével időt pazarítsunk. Az egyetlen dolog, ami szükséges, a szerszámmal való munkavégzés minimális tapasztalata és képessége, mert lehetetlen a csavarokat saját kezével csavarozni: ehhez fúrót vagy csavarhúzót kell használni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a különböző típusú anyagokra korlátozó biteket állítanak elő., és ezt a terméken lévő jelölés jelzi. Ha a munkát GKL-lel végzik, akkor a fúvókát az ilyen típusú építőanyagokra kell kiválasztani, különben a valószínűség, hogy a lap megsérül, jelentősen megnő.

Azt is meg kell győződnie arról, hogy a csavarok bitjeinek és sapkáinak jelölése megfelel. Ellenkező esetben a munka kényelmetlen lesz, továbbá csavarok, fúvókák és akár elektromos berendezések is megsérülhetnek.

Használata

Nincs speciális utasítás, amely leírja, hogyan kell használni a határolót tartalmazó biteket. Ugyanúgy működnek, mint a hagyományos fúvókákhoz, amelyek a csavarok bármilyen létező anyaghoz való csavarozásához lettek tervezve. A kivétel csak azokra a szerszámokra vonatkozik, amelyeken a bitet viselték. Leggyakrabban csavarhúzóval dolgozik gipszel. A fúrógépet rendkívül ritkán használják, mivel túl nagy fordulatú, és ez tele van a GCR károsodásával.

Ha nem rendelkezik elektromos csavarhúzóval, akkor egy olyan készüléket vehet fel, amelyben a sebességet manuálisan állítják be, és a legalacsonyabb fordulatszám-módot állítja be.

A gipszkarton rögzítésekor nincs szükség nagy nyomásra a csavarra: amint a korlátozó megérinti a GCR felső rétegét, a munka befejeződik.

A bit mélységének korlátozása érdekében a rögzítőelemek kupakjain lévő rovátkákat nem távolíthatja el, és egy tengelykapcsolóval rendelkező modellt is készíthet. Ezt a fúvókát csak addig borítja, amíg a határoló érintkezésbe nem kerül a gipszkarton felületével. Ezután a szorítóberendezés le van kapcsolva, és a bit megáll. A híres márkák csavarhúzóiban egy hasonló eszköz is rendelkezésre áll.

A csavarozás előtt az önmetsző csavarral ellátott csavart egyértelműen merőlegesnek kell lennie a gipszkartonra, és a munkamenet során nem szabad forgási mozgást előidéznie.Az ilyen manipulációk nagy gödröt okozhatnak a gipszkartonban, a kötőelem minősége sem javul, és a megmunkálás költsége nő. Ugyanezt az elvet kell alkalmazni a ferdén.

Nem folytathatja a csavar csavarozását, ha megváltoztatta az elsődleges irányt. Jobb, ha eltávolítjuk, egy kicsit távolítsuk el (visszavonul az előző helyről), és ismételjük meg az összes műveletet.

Ha a csavar nincs rögzítve a profilban, akkor ez bizonyíték lehet arra, hogy nem rendelkezik elég jó élezéssel. Emiatt nem szükséges a csavart erőteljesebben tolni, még ütővel is. Ez károsíthatja a gipszkarton lapját, a rögzítő sapkát vagy akár a biteket. Csak egy másik csavart kell bevennie.

Fontos! A gipszkarton építésében használt bitek bizonyos árnyalatokkal rendelkeznek:

  • A mágnestartó nagyban leegyszerűsíti a munkát a bitek használatával. A csavar és az elem között található a határolóval.
  • Ellenőrizze a "merítés" módszerrel előállított fúvóka megbízhatóságát és minőségét. Ehhez a fúvókát csavarokkal engedjük le a dobozba / csomagolásba. Ha egy csavar megakadt - egy ilyen fúvóka nem jó termék. Kiváló mutató - három elem egy kicsit.
  • A fúvókák kiválasztása a gipszkartonba való csavarozáshoz csak a rögzítők megvásárlása után történik.

A gipszkarton rendszer telepítésekor nehéz megtenni a denevér nélkül korlátozó elemet. Segít gyorsabban elvégezni a munkát, és a csavarok behelyezésének helyszínei esztétikai megjelenésűek lesznek.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy egy kicsit korlátozóval vásároljon, sikerül figyelembe kell vennie bizonyos kritériumokat:

  • Átmérőjű rögzítők. Az önmetsző csavarokban, amelyeket a gipszkarton rendszerek telepítésére leggyakrabban használnak, a kupak átmérője 3,5 mm. Az ilyen termékek esetében a megfelelő bitet kell használni. Ha a csavarnak van egy nyolcágú nyílású kupakja, jobb, ha PZ-fúvókával dolgozik.
  • Hosszát. Ha a szerelési munka nem okoz kényelmetlenséget és kényelmes körülmények között fordul elő, akkor egy hosszú fúvóka nem szükséges. Ha a manipulációkat nehezen elérhető helyeken végzik, akkor a hosszú bit a legjobban segíti a feladatot. Ezeket a modelleket leggyakrabban a fülkék, polcok és egyéb szerkezetek építésére használják.
  • A bit élettartama attól függ, hogy mely anyagból készül. A legmagasabb minőségű ötvözet - króm vanádium. A volfrám és a molibdén kombinációjából származó bitek jól bizonyították magukat. A vevő különleges figyelmet érdemel Kínában gyártott fúvókákra, mivel az ilyen termékek hibáinak aránya meglehetősen nagy.
  • Mágneses tartó - nagyszerű kiegészítő a fúvókához. Ezzel a csavarok jól rögzítve vannak a bitek végén, nem repülnek le, és nincs szükség a kezükkel. Ezért jobb, ha ilyen fúvókákat választunk.

A gipszkarton korlátozójával rendelkező bitek használatának jellemzőiről lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba