A selyem ágynemű kiválasztásának és használatának jellemzői

 A selyem ágynemű kiválasztásának és használatának jellemzői

A selyem ágynemű a sikeres emberek választása, akik inkább puha, puha és kényelmes ágyon pihenhetnek. Az elit státusza, amelyet az egyedülálló megjelenésért kapott, a gazdagság és a luxus jele. A látványos fényes ragyogás szilárd és drága, és tökéletesen illeszkedik bármilyen belső kialakításhoz.

Anyagjellemzők

Ágynemű anyaga selyemhernyó szálakból készül. A szálak hossza 900-1400 mm, és a szálak háromszög keresztmetszete fényt tükröz, melynek köszönhetően gyönyörű napos játék és fényes ragyogás keletkezik a vászonon. A selyem alsónemű anyagát a szövés technológiájának figyelembevételével a következő fajtákra lehet felosztani.

 • Atlas. Jellemzője egy lapos, szinte tükörszerű, fényes felület. A szatén szövet nagy sűrűségű.
 • Selyemszövet. Szálból készült szálból készült. Ez egy kétoldalas termék.
 • Jacquard. Megkönnyíti a rendszeres ismétlődő mintát.
 • Hercegnő. Ez egy egyszínű szatén bevonatú vászon.
 • Szintetikus. A mesterséges selyem olcsó és megfizethető ágynemű, de ez az anyag a vegyi anyagok felhasználásával jön létre, ami jelentősen csökkenti az anyag minőségét a természetes összetevőkhöz képest.

Előnyök és hátrányok

A selyem ágynemű előnyeiről beszélve, A következő érdemeket érdemes megérdemelni.

 • Természetes természetessége miatt ez az anyag környezetbarátnak és hipoallergénnek tekinthető, ezért jól alkalmazható az asztmában szenvedők számára. A poratkák és más rovarok nem vonzzák ezt az anyagot.
 • A selyemanyag magas hővezető képességgel rendelkezik. Télen a selyem paplanhuzat melegíti a testet, és a nyári melegben kényelmes frissességet biztosít.
 • A több sűrű szálból álló szál nagyon tartós vászont alkot, ami megmagyarázza az ágynemű tartósságát és hosszú élettartamát.
 • Néhány pszichológus és orvos azt ajánlja, hogy selyemben alszik, mivel ez az anyag egészséges alvást biztosít, lassítja a bőr öregedését, blokkolja az ízületi betegségek fájdalmát.
 • Önmagában az anyag nagyon puha és kellemes tapintású, kényelmes megérinteni, éjszaka haj és bőr nem ragad meg semmit, mert a felület puha és sima.

Ami a termék minuszjait illeti, a fő az egyik készlet magas költsége, mert a fehérnemű az elit osztályba tartozik. Egyes fogyasztók szerint egy másik hátránya az alvás során jelentkező kényelmetlenség, például egy párna kihúzódik. Ez azonban még mindig szubjektív vélemény, hiszen a legtöbb vásárló hajlamos arra, hogy úgy gondolja, hogy nagyon kényelmes és kényelmes aludni a selyem ágyneműn.

Hogyan válasszuk ki?

A textilosztályban egy selyem ágynemű készletet keres, A termékek kiválasztásakor vegye figyelembe az alábbi kritériumokat.

 • Az anyag sűrűsége mommiban. Minél magasabb ez a szám, annál hosszabb lesz az anyag. Az átláthatóbb szövet nem büszkélkedhet ezzel az előnnyel. A selyem normája 19 moom értéke. Momme (anyu) súlya 1 m².
 • A természetes vászonra jellemző egy tiszta, tiszta csillogás, ízében nem lehet a kémiai festékek összetevőinek szaga.
 • A vászon megkülönböztető jellemzője, hogy mindkét oldalán azonos kialakítású.
 • A minőséget megérintheti. A természetes anyag, amikor a bőrrel érintkezik, melegíti a hőt, a mesterséges anyag hosszú ideig nem melegszik fel.
 • A minőség meghatározásának hatékony módja egy darab ruhát éget. Ha az égett elem természetes, akkor a hamu megtartja a csont szagát. De természetesen ez a módszer nem túl gyakori, a boltban senki sem fog tüzet gyújtani.
 • Ha a vásárló valódi selyem alsóneműre koncentrál, akkor nagy mennyiségű pénzzel kell jönnie a boltba. Ha van olcsó termék, akkor ez egy mesterséges anyag, amely nem rendelkezik a természetes selyem tulajdonságával.
 • Előnyben részesítse a kínai gyártókat. Ebben az országban először fedezték fel a selyemhernyó képességeit, és kezdték selyem készítését. Hosszú ideig a kínai selyem vezető szerepet tölt be a más országokból származó termékekhez képest. A török ​​gyártók is erős versenytársak, és választékuk sokféle selyemkészletet tartalmaz. A jó termékek teszik a japán cégeket. A felkelő nap földjén több mint 500 selyemfajta ismert, míg Európában csak négy.
 • Ne felejtsük el a méretek betartását, és vegyük figyelembe, hogy a hazai és az importtermékek paraméterei különböznek egymástól. Az orosz szett esetében a méretek másfél, kétszeres, euró. A külföldi termékeket egy (1 ágyas vagy egyszemélyes) egyszemélyes (1,5 ágyas vagy extra hosszú), kétágyas (2 ágyas vagy teljes), három hálószobás (king-size) nagysága határozza meg.

műselyem

Ha a természetes selyem fehérnemű nem megfizethető a vásárló számára, akkor egy családi ágynemű mesterséges szettje elhagyható. Az ilyen termékek előnyei megfizethető áron, szép megjelenéssel, nem a természetes selyemnél alacsonyabbak, fény- és vízállósággal rendelkeznek. Az érintéshez ez az ágynemű ugyanolyan szelíd és kellemes. Ezenkívül jól festett, így az üzletek igen széles választékot kínálnak a különböző formatervezési mintáknak: alsónemű a temperamentum vörös, megjeleníthető fekete termékekkel, pasztell árnyalatokkal, amelyek eredeti rajzokkal festhetők.

A közelmúltban a ráncos rostok nagyon népszerűek. Számos hajtogatással és gyűrődéssel rendelkező anyag, amelyet a sajtó hosszantartó expozíciója hoz létre. Kiderül, hogy egy nagyon szép termék, nem csak kényelmes és praktikus alkalmazás (nem igényel vasalást), hanem dekoratív funkciót is hordoz. Az egyetlen dolog, ami alacsonyabb a természetes szövet szintetikájához, az erő és rugalmasság. A mesterséges készlet rövid élettartamú, és színei több mosás után halványak.

gondoskodás

A selyem ágynemű hosszabb ideig tartása Érdemes különös figyelmet szentelni ennek a pályázatnak és a terméknek a gondozására.

 • A selyem vászonot kézzel kell mosni. A mosás során nem szabad fehérítőt vagy vegyszereket használni, amelyek klórt tartalmaznak, ami negatív hatást gyakorol a természetes anyagokra. Ha a háziasszony úgy döntött, hogy áztatja a terméket, akkor azt maximum 5 percig kell megtenni.
 • Jobb választani a selyem ápolására szolgáló speciális termékek mosására. A dolgokat 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten mossuk. Az öblítés során ajánlatos 20 g ecetet vizet adni.
 • Ha a gépi mosást választja, akkor be kell kapcsolnia a "selyem" vagy "finom" módot. Mielőtt elhelyezné a ruhát a dobba, azt kifelé kell fordítani, és tegye egy speciális táskába. Szükség van a dolgok szín szerinti megosztására. Különösen ezek a szabályok a jacquard termékekre vonatkoznak. Ha meg kell mosni a Jacquard írógépével, akkor az összes cipzárat és nyomógombot kell rögzítenie.
 • A centrifugálási ciklus során nem szükséges a szövetet megfordítani, annál előnyösebb a pamutszöveten való sajtolás.
 • Szárítókötélen vett ruhák szárítása jól szellőző helyen, amely nem esik közvetlen napfénynek.A Jacquard-dolgokat ajánlatos kiszárítani. Jobb elhagyni a dobban lévő szárítást, mivel a dolog magas hőmérséklet miatt sérülhet.
 • Vasalás közben a „selyem” módot be kell kapcsolni, nem kell vízzel szórni a festés elkerülése érdekében. Jacquard termék esetén a vasalás előtt kifelé kell fordítani, és a hőmérsékletet legfeljebb 120 fokosra kell fordítani.
 • A szárítás során az ágyneműt ajánlatos a fürdőszobában lógni és a zuhanyzót bekapcsolni. Ezután a kialakult hajtások a vas használata nélkül is kiegyensúlyozódnak.

A selyem ágyneműt vásárolva a fogyasztók egészséges és teljes alvás mellett választanak, mert nemcsak az egész nap hangulata, hanem a munkaképesség, az érzelmi állapot és a megjelenés is függ.

A selyem ágynemű gondozása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba