Terry ágynemű: előnyök és hátrányok, finomságok

A sok frottír ágynemű egy bolyhos felhőhöz kapcsolódik, amelyen nagyon puha és kényelmes alvás. Ilyen alsóneműkön, hogy elhozza a jó álmokat, és a test tökéletesen ellazul és pihen. Miután megvásárolt egy mahry készletet, egy személynek csak pozitív visszajelzése van róla.

jellemzői

A frottír (frote) egy természetes alapanyagú, hosszú fonalas sörtéjű, hurkokból álló szövet. A halom hosszától függ a frottírszövet sűrűségétől és mértékétől. Minél hosszabb a halom, annál bolyhosabb az eredeti termék. A frote lehet egyoldalas vagy kétoldalas nap. A kétoldalas mahrot tartalmazó szövet gyakran megtalálható a mindennapi életben. Törölközők, fürdőköpenyek, pizsamák és cipők varrására szolgálnak. Ágyneműre jellemző egyoldalas frottír. Az alap általában természetes és szintetikus szövet.

 • Cotton. Vezetője az ágy textiltermelésének. Sok előnye van: környezetbarát, hipoallergén, ideális esetben elnyeli a nedvességet és hosszú élettartammal rendelkezik. A gyapottermékek azonban eléggé súlyosak.
 • Len. Minden előnye a pamutnak, de az ágynemű nagyon könnyű.
 • Bamboo. Első pillantásra nagyon nehéz megkülönböztetni a gyapotot. A bambusz terry ágynemű szinte súlytalan, gyorsan szárad és antibakteriális hatású.
 • Mikroszálas. Nemrégiben nagyon népszerűvé vált. Könnyen áthalad a levegőn, nem fakul ki, egyszerű elhagyni, és nem kócos. De hátrányai vannak, a mikroszálas por hajlamos vonzani, és nem tolerálja a magas hőmérsékletet. Ezért a tiszta mikroszálas ágyneműt nem állítják elő.

Napjainkban a frottír ágynemű ritkán készül egyetlen típusú anyagból. Leggyakrabban természetes és szintetikus szálak keverékéből áll. A különböző típusú anyagok használatát az ágynemű gyártásában több ok is indokolja. A természetes szövetek lehetővé teszik, hogy magas hőmérsékleten mossa a frottír ágyneműt anélkül, hogy károsítaná. A szintetikus termék meghosszabbítja a termék élettartamát, és biztosítja a szükséges tulajdonságokat és tulajdonságokat.

A szőnyeg anyagát a szerkezet magassága, sűrűsége és a cérnaszál torziója jellemzi. Ezek a mutatók nem befolyásolják a termék minőségét, hanem csak a megjelenést változtatják meg. A modern gyártók meleg és meleg lapokat gyártanak európai és klasszikus változatban. A klasszikus, elasztikus változat előnye az, hogy a lapot ágytakaróként vagy könnyű takaróként használhatjuk.

A dimenziós hálós frottír ágynemű nem különbözik a megszokottól. Az ágynemű standard méretei vannak.

Szükséges, hogy egy gyermekágyhoz meleg választást válasszon az egyéni méretek szerint, mivel a gyermekek dimenziós rácsát nem szabályozzák.

Előnyök és hátrányok

A frottír textil típus szinte minden otthonban megtalálható. A bolyhos napokkal ellátott készletek népszerűek a hostessek körében számos okból.

 • Tartósság a szatén vagy szatén készletekhez képest.
 • Gyakorlatiasság. A Mahra nagy kopásállósággal rendelkezik. A rostok hosszú ideig megtartják eredeti megjelenését.
 • A termékek válogatósak az ellátásban. Nem kell vasalniuk, ami időt takarít meg.
 • Jó elnyelő tulajdonságaik vannak. Ez lehetővé teszi, hogy frottírlapokat használjon nagy fürdőlepedőkként.
 • Kellemes tapintású és kényelmes a test számára.
 • Nem okozhat allergiát, mivel általában 80% -ban természetes szálakból áll.
 • Csak természetes festékekkel festett, amely nem befolyásolja az emberi egészséget.
 • Universal. Nagy alkalmazási köre van.
 • Tökéletesen megtartja a hőt.Ugyanakkor a levegő elhalad.
 • Van egy masszázs hatása, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen és hangoljon egy hangos alváshoz.

A frottír ágyneműnek szinte nincsenek hibái. Csak néhány hátránya van. Az ilyen termékek nagyon hosszú ideig száradnak.

És gondatlan használat esetén csúnya szigorítás is előfordulhat.

Hogyan válasszuk ki?

A frottír textíliákat vásárolva figyeljen a termék címkéjén feltüntetett adatokra. Általában a kompozíciót és a dimenziós jellemzőket jelzi. Ha nincs ilyen információ a címkén, akkor ne vegyen ilyen dolgot. Jobb, ha megbízható ágynemű-készleteket vásárol. A termék címkéjén a halom sűrűsége is látható. Ebből a jelzőfénytől függ a termék élettartama. Az átlag 500 g / m². Az ágyneműt természetes anyagból kell készíteni. Azonban egy kis mennyiségű szintetikus szál jelenléte csak olyan jó textíliákat ad hozzá, amelyek jó tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például szilárdság és rugalmasság.

Ápolási tippek

A megfelelő gondozás megőrzi a termék funkcionális tulajdonságait és megjelenését. A frottír ágynemű tökéletesen tolerálja a gépi mosást. Kézzel mosható, de érdemes megjegyezni, hogy a fürdőkád áztatása során jelentősen megnő a súlya. Meg kell figyelni a termék címkéjén feltüntetett mosási hőmérsékletet. Amikor a gép mosása megtörténik, a lehető legkisebb fordulatszámot kell beállítani, ami megakadályozza a puffadás szöszének megjelenését.

A frottír ágynemű szükség esetén előkímélhető. A ruhadarabot nem lehet vasalni, megrontja a halom szerkezetét. A magas hőmérséklet miatt a termék megjelenése romlik és a hasznos élettartam lerövidül. A frottír textileket a szekrényben kell hajtani.

A műanyag zacskókban való tárolás tilos, mivel a termék „lélegezhet”.

Felhasználói vélemények

Szinte minden terry ágynemű véleménye pozitív. Az emberek azt mondják, hogy az ilyen készletek nagyon szelídek és kellemesek. Csak vigyázzon rájuk. Alattuk nem olyan meleg, hogy nyáron aludjon. És télen ezek a lapok jól tartják a hőt. Hosszú ideig szolgálnak, és szép megjelenést tartanak fenn.

A terry ágynemű a hálószobának sok állandó tulajdonsága lett. Azt tanácsolják, hogy barátok és ismerősök. Kevés negatív értékelés azt jelzi, hogy a test nagyon viszkető a frottírkészletekből, ami kényelmetlen aludni rajtuk. De ezek inkább bizonyos emberek szubjektív érzései, mint egy bizonyos szabályszerűség.

A következő videóban többet megtudhat a frottír ágyneműről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba