Ágynemű szaténból: választék választéka és jellemzői

Egy kemény munkanap után hazaérek egy puha ágyba, és elfelejtem mindent. Az egészséges alvás érdekében az ágynemű minősége nagyon fontos. Ma a gyártók sok lehetőséget kínálnak. Ezek különböznek az ár, az erő, a tartósság és sok más paraméter között. Az egyik lehetőség a szatén ágynemű. A cikk előnyeiről, hátrányairól és jellemzőiről beszélünk.

Termékleírás

Képzeld el, hogy egy tökéletesen sima felület, fényes ragyogással és gyönyörű mintákkal. Ez szatén lesz. A természetes selyemmel ellentétben ez nem olyan csúszós és hideg.

A különleges szövés miatt kapta meg a nevét. Ha összehasonlítjuk a hátsó és az első oldalt, akkor jelentős különbségek vannak. Ez utóbbi nagyon sima és egyenletes, míg a hátoldal tiszta szövésmintával rendelkezik. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a láncfonalak egyenetlenül összefonódnak. Kívülről sík felületet képeznek, és úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban az irányban vannak. Ez különleges ragyogást hoz létre.

Ami a kompozíciót illeti, a szatén termeléséhez hagyományosan olyan szálakat használnak, mint a pamut, a selyem, a bambusz vagy a szintetikus anyagok különböző arányban. És bár szintetikus és része, de százalékos aránya kicsi. A természetes szöveteket szaténnak nevezik. Emiatt kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek. A költségek megfelelőek lesznek. A magas színvonalú szatén fehérnemű azonban ilyen költségeket fizet, mivel sokkal hosszabb ideig fog szolgálni, mint egy rendszeres durva kalória.

választék

Más szettek mellett a szatén vászon számos alapvető jellemző szerint osztályozható: méret, összetétel, dekoráció, kiegészítő funkciók.

Méret szerint

Egyszeri készletek - a legkisebb méret, amely kiságyak számára alkalmas. A csomagban párnahuzat, ágynemű és paplanhuzat található. Standard méretek: paplanhuzat - 135 * 200 cm, párnahuzat (vegye figyelembe, hogy csak egy csomag szerepel a csomagban) - 50 * 70 cm, ágynemű - 110 * 200 cm.

A fele és a teljes készlet különbözik az előzőektől a nagy méretükben és egy extra párnahuzat jelenlétében. Nem minden készlet rendelkezik ezzel a lehetőséggel, ezért keresse meg a csomagban található elemek pontos listáját. Az angol változatban a felirat „single” vagy „1 bad” lesz. Ami a rács méretét illeti, az 1,5 ágyas paplan 150 * 220 cm méretű, ugyanolyan méretű lesz a lap. Mindkét párnahuzat azonos mérete 70 * 70 cm.

A dupla készletet nagy ágyakra tervezték, bár méretük mérsékeltebb, mint az "euró". Ezért a választáskor mérje meg az ágy paramétereit. Ez lehetővé teszi a megfelelő méret kiválasztását. A készlet tartalmaz egy paplanhuzatot (180 * 220 cm), egy lapot (200 * 220) és pár párnahuzatot (70 * 70 cm).

"Euro" - ma a legnépszerűbb méret, mivel a modern ágyak többsége magas matracot tartalmaz. A 240 * 220 cm-es lapok mérete megkönnyíti a feltöltést, és ne féljen, hogy alvás közben összegyűl. A nagyméretű más és a paplanhuzat - 200 * 220. A megfelelő méretű takaró több mint elég egy házaspár számára. Ebben az esetben nem kell áthúzni, mivel a méret lehetővé teszi, hogy két felnőtt számára kényelmesen üljön. A párnahuzatok nem szabványos mérete - 50 * 70 cm.

Ha megszokta, hogy egy külön takaró alatt alszik, akkor a családkészlet az Ön számára. Két paplanhuzatot tartalmaz 150 * 220 paraméterrel. Egy lap (150 * 220 cm), de a párnahuzatok a vártnál 2 darab (70 * 70 cm).

struktúra

A szaténkészletek többféle típusúak lehetnek, attól függően, hogy mely szövetből készülnek.

A szatén-szatén ötvözi a selyem és a pamut előnyeit. Az a tény, hogy az anyag rossz oldala pamut összetételű. Ez kellemesvé teszi a testet és csökkenti a csúszás kockázatát. Az elegáns elülső oldalt szépség és ragyogás jellemzi, mivel selyemből készül.

Van egy vegyes szatén is. Egyrészt a poliészter hozzáadása a szövethez csökkenti a környezetbarát tulajdonságait. Ez azonban nagyobb kopásállóságot biztosít az anyagnak. Az ilyen ágynemű fő előnye alacsony (a természetes szaténhoz viszonyítva).

Szatén szatén
Vegyes szatén

A Microsateen nevet gyakran az új generáció anyagának nevezik. Nem gördül, a rajta lévő rajzok nem foszlanak, és kellemes a test számára. Ennek oka a poliészter hozzáadása. A szövet jól színeződik, ami lehetővé teszi a gyártók számára, hogy ne csak fényes nyomatokat készítsenek rajta, hanem 3D képeket is.

A szatén-jacquard gyapot és vegyes alap lehet. Megkülönbözteti a háromdimenziós mintázatát, amelyet a szálak speciális összefonódása alkot. Ehhez csak olyan szálakat használunk, amelyek csak az ilyen típusú szövetek előállítására szolgálnak.

Mikrosatin
Satin jacquard

Választható funkciók

Az ágyneműgyártók nemcsak kiváló minőségű, hanem kényelmesen kezelhetőek. Ezért az ágynemű kiválasztásakor ügyeljen a következő részletekre.

 • Lightning. Ne feledje, hogy mennyi baj okoz egy rést egy takarót. A lábak rendszeresen bejutnak (még a gombok sem mentenek), a takaró maga is megpróbál átcsúszni rajta. A villám megoldja ezeket a problémákat. A takaró kényelmes lesz eltávolítani, ha a készletet le kell mosni.
 • Gumi szalag. A rugalmas szalagon lévő lap megbízhatóan rögzíti a matracra. Ha nyugtalan alvásod van, akkor előfordulhat, hogy többször észrevetted, hogy a lapok reggelen alakulnak ki a lapon, vagy teljesen gyűröttek, és minden oldalról kiegyenesednek. A radír nem teszi lehetővé a lapok csúszását vagy gyűröttségét.
 • Ágytakaró. Bizonyos készletek kiegészítőként ágyazható. Ez nagyon kényelmes, mivel létrejön a készlet egysége. Még ha párnákat helyezünk az ágytakaró tetejére, akkor egy együtteset hoznak létre.

tervezés

Monofonikus készlet - univerzális opció. Annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen a belső térbe, nézze meg azokat a színeket, amelyeken a helyiség készült. De világos kontrasztos színeket vásárolhat. Ez egy további szín akcentust hoz létre. Ugyanakkor maga a szoba is jelentősen megváltozik.

Az ágynemű két árnyalatának kombinációja lehet kontrasztos vagy ugyanolyan színtartományú lehet. A kétszínû CPB melyik verziója megfelel az Ön belsejének, attól függ, hogy milyen palettáról van szó, valamint a személyes preferenciáiról.

Most népszerű és nyomtatott minta. Ennek két módja van. Az első reaktív. A színező pigment teljesen behatol minden szálba. Ez biztosítja a minta kopásállóságát. Mosógépben könnyen mosható. A második módszer - nyomtatott, a minta csak az elülső oldalt fogja díszíteni. Logikus feltételezni, hogy az eredeti szépség, mint egy vászon eltűnése és elvesztése gyorsabb lesz.

Az új technológiák lehetővé teszik a gyártó számára, hogy valódi remekműveket készítsen, például 3D rajzolást. A rajzok és díszek megválasztása itt korlátlan. Bármely kép átvihető a szövetre. Az úgynevezett fotó-képek nagyon érdekesek. Minden dicsőségükben virág kompozíciókat, állatok és vadvilágokat ábrázolnak. A gyerekek nagyon szeretik a vicces rajzfilmfigurákat és aranyos kölyköket és cicákat.

Az angolról lefordított szíjszatén jelentése "szalag". A különböző területeken (sávokban) lévő szálak különböző irányokat mutatnak. Ennek köszönhetően érdekes szöveti dekoráció jön létre.

A rajzolási technikák bősége ellenére a hímzés még mindig népszerű és releváns. Az ágynemű díszítésében a termék elegáns és tiszteletreméltó. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen vászon költsége jóval magasabb (gyakran ebben a változatban minőségi Lux-készletek vannak).

Olyan különleges anyagról kell mondani, mint a fejléc. Amikor először megnézed, azonnal meg fogod érteni a fő funkcióját. A vászon úgy néz ki, mintha kócos lenne. Ugyanakkor az esztétikája nem vész el.

előnyök

A szatén fehérnemű a kiváló teljesítmény és a szépség kedvéért.

A szaténkészleteket az éjszaka után kellőképpen korrigálni fogják, és megint úgy tűnnek, mintha csak vasaltak volna. Ha a mosás után óvatosan felakasztja őket, akkor el lehet kerülni az unalmas vasalást.

A szaténnak szép fénye van. Nem olyan gazdag, mint a selyem, de sokkal kevésbé is csúszik. A felület simasága is nagyon esztétikus és szép. A szövés speciális technológiája és a természetes szálak használata miatt a szatén ágynemű akár 200 mosást is képes ellenállni. Ez egy szilárd mutató.

Az allergiás reakciókra hajlamos gyerekek és felnőttek esetében a hipoallergénus mutatója nagyon fontos. Ezekben az esetekben elfogadhatatlan a szintetikus szövetek használata. Még ha éjszaka is elég meleg, ne aggódjon. Végtére is, a fehérnemű jól felszívja a nedvességet, kiküszöböli a testet a kellemetlen érzésekből.

Az egészségre biztonságos dolgokkal próbálkozni, különös figyelmet kell fordítani az ágyneműre. Végül is, az alvás körülbelül 8 órát vesz igénybe. Előnyben részesítsük a bevált gyártókat, mivel a természetes szálak is nem megfelelő minőségű festékekkel festhetők. A nevüket értékelő cégek nem teszik lehetővé ezt a saját termelésükben.

Az ágynemű lélegző képessége nagyon fontos tényező. A jó hő-megtakarítási tulajdonságokon túlmenően a levegő jól kell haladnia. Ez biztosítja a szükséges légáramlást alvás közben.

hiányosságokat

A szatén fehérneműnek nemcsak előnyei, hanem hátrányai is vannak. De nem sokan vannak, és sokan feltételesek.

 1. Magas költségek Minőségi szatén ágynemű nem lehet olcsó. Ezért, függetlenül attól, amit az eladók ígérnek, ragaszkodj a racionális szemszögből ebben a kérdésben.
 2. A napsütésben megszáradást okozhat. Természetesen a város körülményei között nehéz elképzelni, hogy valaki a mosodát az utcán szárítja. De vannak erkélyek, amelyek gyakran nedves ruhák és ágynemű szárítására szolgálnak. Ezért a satin e tulajdonságára vonatkozó figyelmeztetés egyáltalán nem felesleges.
 3. Túlságosan sima. Ha a gyártó nem gondoskodott arról, hogy a paplanhuzat belső oldala durvább legyen, akkor a takaró csúszik, és a lap kiegyenesedik és gyűrött.

Kiválasztási szabályok

A szatén ágynemű minőségének felmérése érdekében figyeljen a következő pontokra.

 1. A szál sűrűsége legalább 100 négyzet centiméterenként.
 2. Óvatosan ellenőrizze a ruhanemű teljes felületét. Nem lehetnek nyomai. Ha az anyag megfelelő minőségű, akkor a művelet során nem jelenik meg.
 3. Vegyünk egy réteg anyagot, és nézzük át a fényt. Sűrűsége kellően magasnak kell lennie, semmilyen átláthatóságról nem beszélhet. Az anyagból a fénybe nézve az objektumok sziluettjeit nem is lehet kitalálni.

Vásárlói vélemények

   A szatén ágynemű felülvizsgálata többnyire pozitív. A felhasználók szeretik az árnyalatok fényességét és az anyag simaságát. Sőt, egyre többen rendelnek speciális honlapokon keresztül, mivel ezek szélesebb választéka van.

   A jó ajánlások olyan gyártókkal rendelkeznek, mint Blakit, Tac, "Vasilisa".Elismerték a luxus ágynemű törökországi minőségét, de a kínai gyártók nem bíznak polgárainkkal szemben.

   A következő videóban áttekintést fog kapni a szatén ágyneműről.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba