Tapéta falfestmények a belső térben

A freskók az antik korban díszítették a falakat. Az idő múlásával a technológia megváltozott, és most tapéta-falfestmények - egy nagyszerű lehetőség minden belső tér számára, mindenki számára hozzáférhető. Ezeket nem csak a magánházak és apartmanok tulajdonosai használják. Ez egy nagyszerű dekoráció az éttermekben és kávézókban.

A freskó-tapéta jellemzői

A falakhoz tapéta-freskók könnyen ragaszthatók. Esztétikusan tetszenek. Ebben az esetben saját témát és rajzot rendelhet. Mindezt kinyomtatják, és sok pozitív érzelmet fognak adni.

A falfestmény univerzális. Sikeresen alkalmazható minden szobában: konyha, nappali, hálószoba, előszoba. Gyakran a vászon egy régi kép megjelenését adja, melynek köszönhetően ez a fajta dekoráció lenyűgöző.

A kép tárgyától függően a freskó vizuálisan bővítheti a szoba határait, és tágasabbá teszi. Kiválaszthat egy képet oly módon, hogy a szoba fényessé váljon.

A freskók nem csak a falakat díszítik. Jól néz ki a mennyezeten, fülkékben. Gyakran a kép zökkenőmentesen mozoghat falról mennyezetre.

A freskók gyakori jelenetei: volumetrikus virágok, tájak, ősi várak, tavak, lépcsők, régi utcák. Ebben az esetben a vászonnak nem kell a megfelelő formának lennie. Nagyon érdekes freskónak tűnik, ahol az élek megszakadnak, és az egyes részek egymástól távol vannak. Van egy érzés, hogy előttünk egy régi munka, amelyen a kegyetlen nyomot hagyta.

A dombormű freskók felülete konvex, ami további kötetet teremt. Kőműves, fa kéreg, levelek - mindez nagyon valósághűnek tűnik, és egy különleges "íz" -et ad a tervnek, összpontosítva magára.

A dombormű minden szobában valódi díszítés lesz, még akkor is, ha fehér színben készül.

típusok

A falra való felhordás módjától függően a következő típusú tapéta-freskók találhatók:

  • Falfestés. A nedves gipszre épült. A technológia a legközelebb van a középkori falak tervezéséhez. A végső formában az ilyen díszítőelem úgy néz ki, mint egy monolit, egy falhoz olvasztva. A folyamat elég időigényes és költséges. Ha a falat ily módon szeretné díszíteni, szakember részvétele szükséges.
  • Festés vászonon. Egy ilyen freskó a leginkább hasonló a középkori képhez, mert az öregedési technikákat használják. A viaszot hosszú időn át bevonatolja a festmény makulátlan állapotban. Plusz, könnyű és egyszerű a távozás. Időről időre elég lesz egy száraz ruhával eltávolítani a port.
  • Öntapadó. Ezek a háttérképekhez hasonlítanak. Ez a legolcsóbb módja annak, amit bárki megengedhet magának. Annak érdekében, hogy ez a fajta dekoráció jól nézzen ki a belső térben, a falakat össze kell igazítani és teljesen simavá kell tenni.
  • Flizelinovy ​​alapon. A nyomtatás megjeleníti a képet a lapokon. A panelt univerzális ragasztóval közvetlenül a falra ragasztják. A leggyakoribb témák Párizs, Velence.
  • Szilárd alapon. Ez a dekoráció egyik drága formája. A falfestéket egy speciális vakolattal borított szilárd munkadarabra alkalmazzák. Az így létrehozott elem beilleszkedik a falba. Egy ilyen termék meglehetősen nehéz, ezért általában nem különböztet meg lenyűgöző dimenziókban. Kerettel vagy anélkül is használható.

A freskók textúrája és ezek kombinációja a belső térrel

A kép lenyűgözőbbnek tűnik, ha a felület természetes textúra:

  • Egy kis helyiségben a pasztell színű sima puha freskó előnyösnek tűnik, amelynek felületén egy széles kefe úgy tűnik, hogy egy jelet hagyott. Ezt a textúrát hívják Penello.
  • Antica arany és Antica ezüst kombinálja az arany és ezüst zárványokat és az ókor hatását. Egy ilyen freskó stílusossá és kifinomultvá teszi a belső teret.
  • Vintage gravírozás utánozza a textúra Muro antica.
  • csuka - durva felület. A megkönnyebbülés mértékét a következő paraméterek jelzik: félig (a legegyszerűbb opció), a médium (közepes érdesség), grande (maximális domborzat).
  • Erős és erős akaratú természet engedheti meg magának a textúrát Marsel relievo. A megfelelő időben a lakás tulajdonosának jellegzetességét hangsúlyozza.

Hogyan válasszuk ki a tapétákat a falfestmények stílusában?

Annak ellenére, hogy a freskót az antik és a középkor jellemzi, szinte bármilyen stílus belsejében a rajzok sokfélesége miatt megfelelő. Ezért, hogy megtalálja a megfelelő lehetőséget, nem lesz nehéz.

Az absztrakt rajzok tökéletesen kiemelik a szecessziós stílusban kialakított szobát. A fekete-fehér színek is megfelelőek lesznek.

Keleti minimalizmus és freskó hieroglifákkal - jó kombináció.

Arcok, maszkok - mindez tökéletes a high-tech stílusban. A fekete-fehér freskók különösen színesek.

A gótikus stílus teljes rejtélyének megtapasztalása segít a freskóknak az ókori várak, tájak képeivel. Ez a tökéletes választás a nappaliban. Töltse ki a belső teret nehéz függönyökkel, antik bútorokkal és egyéb díszítőelemekkel.

Rokokó luxus és pompozitás aláhúzott vászon monogrammal, gyöngyökkel.

Válasszon egy tapéta-falfestményt, figyeljen a szoba céljára és méretére. Ez a paraméter nem kevésbé fontos, mint a belső stílus. A teljes szobákban nagy mintázatú tapétát használhatunk, amely kis helyiségekben elfogadhatatlan. Számukra jobb, ha olyan háttérképeket választunk, amelyek vizuálisan növelik a területét, például alagutak, folyosók.

A gyermekszobában válasszon ki egy képet, amely érthető a család legfiatalabb tagjainak.

A hálószobában válassza ki a lágy pasztell színekből készült panelt. Tengeri és romantikus témák is megfelelőek. A vászonnak pihenésre és pihenésre kell állnia.

A konyha freskójának praktikusnak kell lennie, ellenállnia a nedvességnek és a hőmérséklet változásának.

A falfestménynek összhangban kell lennie a szoba színrendszerével. Ellenkező esetben nevetséges folt lesz, és csak tönkreteszi a belső teret.

Hogyan kell ragaszkodni?

A falfestmény csak egy sima és sima falra van ragasztva, előkezelve egy alapozóval. Ez biztosítja a szalag és a fal maximális tapadását. Ne használjon sötét alapozót. Ez torzíthatja a háttérkép árnyalatait.

A lapok hermetikusan vannak feltöltve. A csomag integritásának megsértése után az eltarthatóság nem haladhatja meg az öt napot. Ebben az időszakban a tapétát be kell illeszteni a falra.

A beillesztés megkezdése előtt jelölést kell végrehajtania. Ehhez szükség lesz egy épületszintre.

Ha a szobát magas páratartalom jellemzi, a falat speciális megoldással kell kezelni, amely megakadályozza a penész kialakulását. Ez segít abban, hogy a dekoráció tökéletes formában maradjon.

A ragasztót vékony réteggel felhordják a falra és a vászonra.

A vázlat a beillesztési folyamat ellensége. Ezért fontos, hogy az eljárást az ablakok és ajtók zárva tartsák. Ellenkező esetben az összes munkát elrontják: 1-2 nap múlva a vászon elhagyja a falat.

A beillesztett falfestmények felületére is használjon görgőt. Ez kiegyenlíti és megszabadul a buborékoktól.

Falfestmény - egy egyszerű és megfizethető mód a szoba hangulatának kiemelésére. Ez hozzá fog adni egy kis kényelmet, kifinomultságot és luxust. Ha úgy tűnik, hogy a szoba szürke és tompa lett, könnyen és egyszerűen frissít egy fényes foltot freskó formájában.

A háttérkép, a falfestmények kiválasztásának módja a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba