Háttérképek különböző stílusokban: Provence-tól Loft-ig

A modern dizájnban sok lehetőség van a szoba falainak díszítésére, de a tapétázás már évek óta a legnépszerűbb. Különböző vászonok átalakíthatnak minden szobát, hangsúlyozhatják a belső stílust, elrejthetik az elrendezési hibákat, hangsúlyozzák az érdemeket.

Egy lakás vagy ház stilisztikusan egységes kialakításának létrehozásához először is el kell döntenie, hogy melyik háttérképet válasszon.

Antik stílus

Az építészet és a festészet antik stílusát képviseli, a fantázia azonnal magas oszlopokat, széles és íves íveket, görög és római istenségek szobrokat, mítoszokkal díszített freskókat, tágas, világos márvány és stukkós elemeket rajzol.

Ami a falak díszítését illeti, akkor igazán megmentheti a freskókat a háttérkép és a háttérkép kiválasztásával. Kombinálja a világos pasztellet (elefántcsont, világos bézs, ég kék) matt vászon tapétával, falfestéssel. Ez lehet a mítoszok, a természet képei, a történelmi események. Az ízületek díszítésére és a szoba stílusának megőrzésére poliuretánból készült díszléceket és stukkót használjon.

Klasszikus csoport

A középkorban megjelentek a klasszikus palota építészeti és belső stílusai, és a mai napig is fontosak. Népszerűségük a luxus és a nagyság szeretetének köszönhető, amit bármely szobában termelnek.

Barokk és rokokó

Barokk és rokokó - a legszebb és csodálatosabb palota stílusok. Jellemzője a stukkó, aranyozott kiegészítők, ívelt elemek és egyenes vonalak hiánya.

Ebben a stílusban a háttérképek teljesen különböző színekben és árnyalatokban vannak, halványkéktől a gazdag vörösig és bordóig. A barokk stílusban készült helyiségnek megfelelő lenne ragasztani a szövetalapú tapétákat a szitanyomás hatásával.

Az ilyen ruhadarabok előállításához használt nyersanyag szintetikus vagy természetes selyem (drága termékek). Az anyag ragyog és visszaverődik a fényben.

Nyomtasson háttérképként, kiválasztható semleges. A középkori belső falak díszítésének egyik fő módja kárpitok. A modern együttesben szőtt rácsos utánzat létrehozásához használhat papírfotókat.

A fő telkek: a vadászat, a játék, a katonai témák, a lovagi szerelem motívumok, a velencei tájképek vázlata. A gazdag stukkóhoz hasonlító pompás díszlécek bősége szükségszerűen.

klasszicizmus

Az építészet történetében van egy pillanat, amikor a barokk és a rokokó fokozatosan elindul, és utat ad a nemességnek klasszicizmus. Ez a stílus a klasszikus stílus alapja lett a modern belső terekben. Egyenes és szigorú vonalak jelennek meg, a belső tér mérsékeltebbé válik, a színek lacikussá válnak, és a belső tér szimmetriára törekszik.

A fali dekorációnak konzisztensnek kell lennie, és nem szabad kiemelkednie a túlzott pompával, de ugyanakkor tisztességes, nemes és drága.

A színes megoldásokat főleg természetes színekben - barna, tej, bordó - hajtják végre. Geometriai nyomatok, kis virág rajzok, díszek és csíkok érvényesülnek. A falakat klasszikus tárgyakkal díszített panelek díszítik.

A klasszikus stílusban üdvözlő technikák, a háttérkép vízszintes kombinációjával.Ehhez a technikához a karakterek különleges szabályokkal rendelkeznek: az alsó rész mindig kissé sötétebb, és a felső rész világosabb, a csukló fadeszkával vagy fröccsöntéssel díszített, az alsó fele fából vagy műanyag panelekkel helyettesíthető a stukkók faragásával és utánzásával.

Viktoriánus stílus

Angliából származik, Viktória királyné uralkodása és a gyarmati lefoglalások idején. Megkönnyíti a stílus merevségét, a szimmetria túlsúlyát, de ugyanakkor a házban lévő minden jelzi a tulajdonos következetességét és gazdagságát.

Mint a tapéta és a színes design, hogy hozzon létre egy viktoriánus stílus, válassza ki a kiegyensúlyozott és mély színeket. Ne felejtsük el az arányérzetet, mert ez fogja hangsúlyozni a belső angol nyelv eredetét. Világos barna, bézs és bordó árnyalatok tökéletesen hangsúlyozzák a stílust.

Stripes és cell - a tapéta, a virágminták legjobb nyomtatásai is fontosak, de mérsékelt színekben készülnek.

Keleti stílus

A belső keleti motívumok mind otthon, mind az európai országokban nagyon kedvelik. Színt és egzotizmust adnak a mindennapi élethez.

 • A szoba berendezése Japán stílusban, válasszon természetes laconikus színeket, elkerülje a sokszínűséget és a túlságosan fényes kombinációkat. Szürke, bézs, barna, fehér monokróm matt tapéta - a legjobb választás a szükséges környezet megteremtéséhez. A kombinált verziók vászonokkal nagyon nagy ketrecben fordulhatnak elő. A japán stílus támogatása adott témára képes háttérképet adni. Általános szabályként Japán természetét, építészetét és a népviseletben lévő nőket ábrázolják.
 • Kínai stílus világosabb és kontrasztosabb. Mindkét monofonikus változat, akcentusos megoldásokkal a függőleges piros tapéta betétek formájában, valamint a selyem szitanyomással virágokkal és furcsa madarakkal készült ágynemű.
 • Amikor kínai érkezik az európai belső térbe, a stílus születik. chinoiserie. Ne félj, hogy tisztán európai bútorokat és textíliákat egyesítsen egy ázsiai ország tervei alapján.
 • A fényes és ugyanakkor világos és színes bútorok szerelmeseinek a házban figyelni kell Marokkói és török ​​stílusok. A csempézett mennyezetek, az ólomüveg ablakok és a puha, hangulatos bútoregyüttes bizonyosan együtt fog élni a türkiz, azúrkék, a narancs, a korall, a káprázatos, fehér, kék, őszibarack, sárga falak. A stílus megtartása a belső díszítőelemek belsejében található.

etnikai

Az etnikai stílusok tükrözik az ország különböző nemzeti jellemzőit.

 • belsővel Mediterrán stílus Nagyszerűek nemcsak a nyári házak és a vidéki házak zárt teraszai számára, hanem egy rendszeres lakásban is frissnek és relevánsnak tűnnek. A falak díszítésére tengeri stílusban matt fehér háttérkép illik. Kék vagy kék vászon, geometriai nyomtatású vászon vagy azúrkék és türkiz színek díszítése. A bézs és a szürke is tiszta formában és társakként is megfelelő lesz.
 • Egyszerűség és kifinomultság francia belső terekben. Ebben a szobában minden részlet egy színben készül, de különböző színekben. A szürke, a bézs, a barna, a gyöngy, a hamu és a krém világos árnyalatai megfelelnek a stílusnak. Az aranyozással ellátott stukkó kiegészítheti a válaszfalak háttérképét. Az ilyen belső terekben nincsenek világos fények.
 • A kontrasztosabb tervezési lehetőség lehet amerikai stílusú belsejében. Dinamikusabb, eklektikusabb és sokoldalúbb és praktikusabb. A létrehozásához válasszon vinil vagy akril matt tapétákat földes színekből: világosbarna és mocsaras zöld és világoskék. A ruhadarabok mind megkönnyebbüléssel, mind díszítéssel, valamint monofónikusak és simaak lehetnek.
 • Az egyiptomi témákkal díszített díszek és vázlatok egy másik etnikai stílusúak. Arany elemei a vásznon, sárgás-homokszín, fekete ábrázolással - ezek tökéletes háttérkép funkciók. egyiptomi stílusban.
 • Afrikai stílus - energikus, dinamikus és ellentétes. A belső terek létrehozásához használjon természetes színeket: agyag, okker, gazdag zöld, közel a katonai árnyalatokhoz, mély narancs, barna, szürke és sárga. Afrika színének aláhúzásához használja a meghatározott színek és festmények kombinált tapétáját állati nyomatokkal, amelyek egy zebra, zsiráf, leopárd, tigris színét imitálják.

A dzsungel vagy az egzotikus növényeket ábrázoló fotó háttérképek segítségével kiemeléseket adhatsz - páfrányok, kaktuszok, pálmafák.

 • Belső terek Indiából - világos, sokszínű és optimista. Az indiai stílusban kialakított szoba létrehozásához válasszon fényes háttérképet, vagy díszes díszítéssel. A selyem szitanyomással és aranyozással készült ragyogó vinil variációk biztosan harmonikusan illeszkednek a szobába.

A fotós háttérképek lapjain lévő nemzeti istenségek képei szimbolikus tulajdonságokká válnak a belső térben.

 • Ír stílus gazdag hagyományokban. A belső tér színei közel állnak a természeteshez, de a falak díszítése szimbolikus lehet. Például a tapéta képe - az ír stílus, a kelta minták - a nemzeti büszkeség megkülönböztető jele.

ország

Az egyszerű és hangulatos belső tereket a rusztikus. ország, provence vagy romos stílusok. A legjobb megoldások tetején a lakások díszítésére az ilyen stílusok a falak kis virágokban való beillesztése.

Használhatja a monokróm festmények virágmotívumok kombinációját. Így elkerülhető a túlzott sokszínűség. Válasszon egyszerű textúrákat és szöveteket, amelyek nem ragyognak, papírra vagy nem szőtt alapra készülnek.

Belső kialakítása alpesi faházA vidéki házakban olyan jól néz ki, hogy az egyszerű és érthető anyagok legtermészetesebb légkörét kell létrehoznia. Ehhez a falak díszítésére alapul szolgálhatunk a parafa tapéták, a pasztell színekkel díszített, matt, bambusz alapú pasztell színű anyagok, valamint a kő- vagy téglafalazatot utánzó, zökkenőmentes szerkezettel rendelkező vászonok.

trópusi

A ház meleg trópusi stílusa a pihenésre, a nyugalomra és a kényelemre. A zöldség, napsütés és élénk színek bősége - ezek a trópusok tökéletes tervezésének fő irányai. Tapéta egzotikus virágokkal, papagájokkal, kolibriokkal, páfrányokkal és pálmafákkal - a stílus főbb tulajdonságai. Szintén a belső térben, háttérképet adhat a gyönyörű homokos strandok, a dzsungel és a tenger képéhez.

Modern irányok

A modern formatervezési minták gyakran a régóta ismert alapok és a teljesen innovatív és egyedülálló kombinációi.

 • stílus steampunk csak ez személyesíti. Első pillantásra úgy tűnik, hogy egy klasszikus belső házban voltál, de miután megnézted, észreveszed a szokatlan részleteket: különböző fémek, sárgaréz, réz fogaskerekek, csövek, fantasztikus nézetek a léghajókról, időgépek, szokatlan mechanizmusok. Ami a falakat illeti, a durva textúrák, az ipari stílus dominál. A téglát vagy falazatot utánzó fém tapéták és vászonok ilyen hatással vannak.

Ugyanezek a fogaskerekek és mechanizmusok az ókortól függően fotó háttérképek formájában is megjeleníthetők.

 • Grunge stílus és a rock ezek közé tartoznak az egyszerű formák, a bőséges díszes dekoráció hiánya, valamint a nyers és fém és a fa felületek - ez az alapja egy ilyen belső kialakításnak. Nyomtasson háttérképeket ezekben a stílusokban - fikció és utánzás: tégla, kő, márvány vagy fa. Szintén alkalmas parafa és fém tapéta.
 • Szigorú és rendszeres vonalak, a természetes görbék hiánya, a geometria teljes benyújtása, a hideg kontrasztos színek és az anyagok helyet biztosítanak a stílusokban. cyberpunk vagy hi-tech. A fali dekoráció kiválasztásakor válasszon vinil, nem szőtt és fémes, szürke, mély és mély kék, hidegbarna, fekete, neon-lila színekből álló háttérképeket.
 • Kényelmes, de logikai elutasító színek, textúrák és belső elemek kombinációja boho, giccs és pin-up aktív, bátor és kreatív embereket választanak az élet nem szabványos megközelítésével. Először úgy tűnik, hogy a káosz zajlik a szobában, de miután szorosan megnézte, kiderül, hogy minden nagyon harmonikus és érthető. A Boho, a giccs vagy a pin-up háttérképek lehetnek teljesen. Abszolút nyomtatásuk is lehet: csíkos, kockás, díszes, állati és virágmintával, graffiti vagy téglafal utánzása. Legyen fehér, narancs, türkiz, sárga, zöld vagy lila. Különböző textúrák és színek kombinációja megengedett.
 • A boho és a giccs színes és eklektikus stílusainak pontos ellentéte - noir irányba. Az elegáns és titokzatos noirot egy sötét és mély színpaletta támogatja. Háttérképek lehetnek teljesen fekete, sötét szürke, sötét lila vagy bordó. A csillogó, selyem hatás és a fémes fényesség a noir-stílusú háttérképek fő hatásai.
 • Tiffany stílus más néven modern amerikai stílus. Úgy véljük, hogy ilyen türkiz és fehér színek használata kötelező. Textúra háttérkép, válasszon egy sima, nyomtatás hiányzik vagy teljesen észrevétlen.
 • Tiffany fő riválisa az orosz gyökerekkel - gzhel stílus. A teljes kék és fehér színséma két irányban összeköti a tervezést, de a Gzhel feltételezi, hogy a belső és a tapétán belül világos és kontrasztos mintázatok vannak.
 • A luxus szerelmesei értékelik a luxust és a pompát Gatsby stílus és kifinomultság és kifinomultság Versace belső terek. Kiváló választás ezeknek a trendeknek a kialakításában a pasztell és a mély színekkel ellátott tapéta.

Az ecostyle-ben készült helyiségekben a falak díszítéséhez használjon természetes anyagokat: parafát, bambuszot, természetes árnyalatokat és textúrákat tartalmazó papír háttérképeket.

Népszerű gyűjtemények

Megfelelő belső tér kialakításához vegye figyelembe a híres gyártók tapéta gyűjteményét. Számos vászon egy közös elvvel kombinálva tökéletesen kombinálódik egymással, és segít kialakítani a szükséges tervezési technikát.

 • Provence. Az olasz gyártó Limonta Vinyl tapétaai a Gardena kollekcióból mintegy 60 különböző nyomtatást kínálnak rusztikus témákon. A kis virágok, sejtek, csíkok, csendéleti képek, valamint a monofonikus (rózsaszín, bézs, kék) variánsok motívuma tökéletesen kombinálódik egymással, és hangot adhat a Provence-i stílusban.
 • Loft. A Sirpi egy széles választékát kínálja a loft stílusban készült nem szőtt tapétanak. A gipsz, a kárpitozott falak, a könyvespolcok, az írott jegyzetfüzetek, a téglaépület homlokzatának képe, a nyomtatott újság - az Altagamma loft kollekciójából készült szöveteket a gyár kínál.
 • Modern. A szecessziós stílusú belső tér megteremtése érdekében vegye figyelembe a német AS Creation és a Cocoon és a Schoner Wohnen 7 gyűjteményeket, amelyek pasztell színekben készültek, absztrakt rajzokkal a nem szőtt alapanyagból
 • Japán stílusban. Az AS Creation arzenáljában japán stílusú háttérképek is szerepelnek. Az Oilily kollekcióban színes nyomatok és egyszerű társai vannak. A belga gyár Khrona a keleti motívumok létrehozásának saját változatát kínálja: az izainers kifejlesztette az Akina kollekciót, amelyben a pasztell virágminták sok képpel rendelkeznek.

Hogyan válasszuk ki?

A szoba falainak tapéta kiválasztása nem csak a stilisztikai elveken alapul. Az anyag minősége és tulajdonságai nagyon fontos szempont.

Attól függően, hogy melyik helyiségben fog lógni a festmények, a gyakorlatiasságot kell választanod.

 • Olyan területeken, ahol a vízzel való érintkezés lehetséges, a nedvességálló háttérképet kell tisztítani.
 • A nagy ablakokkal rendelkező, világos szobákban gondoskodni kell a nem fakadó anyagról.

Ne feledje, hogy a képet tartalmazó háttérképet módosítani kell. Minél nagyobb a minta ismétlése, annál több fel nem használt anyag marad.

 • Ne válasszon túl vastag tapétát. Nehezen ragaszthatók, és idővel a súlyuk miatt le tudnak húzni a falról. Az ilyen vászonok azonban egyáltalán nem érnek el, ami azt jelenti, hogy ha a fal egyenetlen, az ízületek feltérképeznek.
 • A túl vékony tapéta nem is könnyű tapadni, annál világosabb színek is ragyoghatnak.

Ötletek a belső térben

A klasszikus csoport belseje mindig luxus és komoly. A díszítésű aranyozott díszlécek és betétek a palota eredetét jelzik.

A kínai belső terek mindig világosak és elegánsak. Háttérképek virágokkal és furcsa madarakkal nagyszerű megoldások a keleti stílus megtestesülésére.

Háttérkép tégla utánzattal - látványos választás egy nappali lakás kialakítására a tetőtér stílusában.

A Provence-i stílusban a tervezők biztosítják a függönyök és a háttérképek azonos színnel és azonos mintával való kombinálását.

Hogyan válasszuk ki a különböző stílusokat tartalmazó háttérképet, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba