Folyékony tapéta: előnyök és hátrányok

A legtöbb ember hozzászokott a javításhoz. Ez lehetővé teszi egy egyedülálló kialakítás létrehozását és a lélek egy darabjának beágyazását a belsejébe. Leggyakrabban lehetséges a falak befejezése, a háttérkép megváltoztatása. Az ilyen munkához érdekes anyag a folyékony tapéta. Egy exkluzív design megteremtése érdekes anyaggal örömmel fog szolgálni. Mielőtt elkezdené, fontos megvizsgálni a mű minden előnyét és hátrányát, jellemzőit.

Mi az?

A folyékony tapéta a texturált vakolat analógja. A készítményt száraz keverék formájában lezárt csomagolásban állítjuk elő. Ezt a keveréket közönséges vízzel hígítjuk. Kevésbé értékesítenek már nedves folyékony tapétákat.

A jó és jó minőségű eredmény érdekében kövesse az összetételhez mellékelt utasításokat.

Az ilyen dekoratív vakolat egyedi és elegáns megjelenést kölcsönöz a falaknak. A falak különösen bájosak és szokatlanok. A folyékony tapéta előállítása olyan módon történik, hogy az anyag különböző színeit könnyen kombinálhatja. Különösen igényes ügyfelek számára további dekoratív adalékokat kínálnak, amelyek a falak vagy a mennyezet megjelenését diverzifikálják.

Mik azok a típusok?

A folyékony tapéta típusok elválasztásának fő kritériuma a keverék részét képező összetevők. A főbb anyagtípusok:

 • A cellulóz. A fafeldolgozás terméke az ilyen háttérkép fő összetevője. A készítmény gyártásához használt papír, fűrészpor és hasonlók. Az oldat színe fehértől barnaig terjed.

Bizonyos színezékek hozzáadásával többszínű keveréket kaphat. Tehát maga is létrehozhatja a kívánt hangot, mindent teljesen a képzeletedtől függ.

 • Selyem. A fő összetevő a selyemfonal. Ez az összetevő különleges mintát és finomítást biztosít az anyagnak. A selyemfonalokat nem befolyásolják az ultraibolya sugárzás, ami meghosszabbítja a tapéta élettartamát. Élénk színek nem változnak a használat során.

A legfőbb különbség az előző típushoz képest a kiegészítő dekoráció lehetősége. Ilyen összetételben villogó elemeket vagy más dekoratív dolgokat adhat meg. Ez a kiegészítés a háttérkép új módon történő lejátszását teszi lehetővé.

 • Selyem selyem. Az ilyen anyagok fonalból és fafeldolgozó termékekből állnak. Így az anyag egyesíti a fenti fajok előnyeit.

A tapéta minden típusa jó a maga módján. Fontos megérteni, hogy az anyagi különbség befolyásolja, hogy mennyi ideig tart a befejezés, és hogyan fog viselkedni váratlan esetekben.

Tulajdonságok és összetétel

A folyékony tapétáknak két fő összetevője van: selyem és cellulózszálak, ragasztó KMS. Ide tartoznak az antiszeptikumok és a színezékek, a lágyítók. A kész tömeg elkészítéséhez vizet kell adni a porhoz. A rostok az érintett iparágak feldolgozásának termékei, a cellulóz esetében újságok és hasonló hulladékpapírok lehetnek. Bizonyos esetekben a kompozícióhoz csillogó vagy egyéb díszítőelemeket adunk.

Az ilyen bevonattal ellátott falak hozzáférhetnek az oxigénhez, mivel a folyékony tapéta pórusokkal rendelkezik. Ezenkívül a bevonat hajlamos arra, hogy a hőt a helyiségekben tartsa, és elnyomja az idegen zajt. A folyékony készítmény semleges elektromos töltéssel rendelkezik. Ennek következtében a felületen nem keletkezik por, és a súrlódás során nem keletkezik statikus elektromosság. Az anyag teljes mértékben megfelel a tűzbiztonsági követelményeknek.

A használat előnyei és hátrányai

A vélemények azt mutatják, hogy az emberek véleménye a folyékony tapétaról a személyes preferenciák miatt eltérő. Egy ilyen befejező anyag megvásárlása előtt meg kell vizsgálni az objektív előnyöket és hátrányokat.

Érdemes megjegyezni az ilyen előnyöket:

 • A falak felülete lapos. Nincs ízületek és varratok - egy szép bónusz a folyékony anyagból.
 • Ha allergiában szenved - az Ön számára tervezett folyékony tapéta. Teljesen biztonságosak, és használat közben nem bocsátanak ki toxint.
 • Szükség esetén a falakat a befejező anyagokhoz igazíthatja.
 • A kompozíció valódi üdvösség lesz a szoba optimális páratartalmának szabályozására. Légáteresztő nedvességálló keverékek gőzbe engednek.
 • Ne hozzon létre problémát, ha különböző görbületi és összetett felületeket fed le.
 • Váratlan kár esetén a bevonatot visszaállíthatja. A kisebb karcolások egyszerűen megnedvesíthetik vízzel és simaak. Nagy kár vagy színváltozás esetén távolítsa el az anyagot a megfelelő helyen, és helyezzen be egy új réteget.
 • A folyékony tapéta bevonata javítja a szoba hő- és hangszigetelését.
 • Ha van egy árvíz a házban, a burkolat a falakon marad. A nedvesítés után a fal nem érhető el, hogy ne véletlenül eltávolítsa a tömeget a falról. Szárítás után a háttérkép úgy néz ki, mint korábban.
 • Kívánt esetben a kompozíció eltávolítható a falakból, vízzel hígítva és a falak ismét borításával.
 • A nagy karbantarthatóság kedvence lesz a kedvtelésből tartott állatoknak. A semmiből egyszerűen törölhető.
 • A tapéta érdekes szerkezete lehetővé teszi egy érdekes design létrehozását.

A folyékony háttérképek bevonásának hátrányai:

 • Pulp tapéta elhalványul a napban. Nem szabad a déli oldalon lévő helyiségekben használni.
 • A háttérképek csak vegytisztítást végeznek. Porszívózással vagy puha kefével törölhetők.
 • Régi vagy makacs szennyeződések, zsírok nem távolíthatók el. Az egyetlen lehetőség a bevonat egy részének eltávolítása és tapasz alkalmazása.
 • Egyetlen bázis sem alkalmas folyékony készítmény alkalmazására. Könnyen kezelhető durva falakkal. A sima felület nem illik, a háttérkép lefolyik.
 • Minőségi bevonat esetén a felületet speciális módon kell előkészíteni. Fontos figyelembe venni a fal érdességét és eredeti színét.
 • Az önjavításhoz elég sok időt vesz igénybe, különösen kezdőknek.

Mint látható, kevés jelentős hiba van. Nagy előnyök listája kiegyenlíti őket. Ha felborul a nedves tisztítás lehetetlensége - van megoldás. A lakkot folyékony tapétára lehet felhordani, majd a felszínen a víz visszahúzódik.

Ne feledje, hogy ebben az esetben a kívánt felületet nem tudja visszaállítani. Továbbá a gőzáteresztő képesség megszűnik, és a falak nem lélegzik.

Színpaletta és kombináció

Fali és akár a mennyezetre alkalmas folyékony tapéta. A színek széles választéka és a különböző textúrák vonzzák a vásárlókat. A különböző színek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a kívánt árnyalatot, és még egy színátmenetben is bevonatot készítsen. Tehát a falai simaak lehetnek, vagy több szín kombinálhatók.

A szoba kialakításának kiválasztásához a szakértők a „virágkerék” használatát tanácsolják Ez a módszer segíti a legmagasabb szintű feladatot, még a kezdőt is.

Tehát a tervezők a kontrasztok létrehozásához a kör ellentétes oldalán található színeket használják. A hangok hasonlóságához a szomszédos színeket kombinálni kell.

Az üzleti környezet kialakításához a munkaterületen ajánlatos bézs, fehér vagy szürke színű tapétákat használni. Bármilyen bevonat további díszítőelemekkel változtatható.

Az aranyszál keverékéhez hozzáadható. Az iroda reprezentatívabb lesz.

Sötét színű tapéta érdekes lehet a konyhai munkadarab kialakításához. Ennek a színnek a felületén a szennyeződés kevésbé lesz észrevehető, ami azt jelenti, hogy a helyreállítás ritkábban végezhető el. A vörös és fekete tónusok segítenek egy érdekes és modern együttes kialakításában.

Sok gyártó kínál a fogyasztóknak kész érdekes együtteseket.A készítmény tartalmazhat cellulóz-, selyem- és pamutszálakat különböző festékekkel és dekoratív chipekkel. Az ilyen keverékek egy csomagban értékesíthetők a kombinált komponensekkel vagy több különálló komponensű csomagolás formájában.

A második változatban mindig van egy utasítás a komponensek összekeverésére. A legtöbb esetben a megjegyzésben ajánlásokat talál a kiválasztott termékek más színekkel való kombinálására.

Gyakran a folyékony tapéta pasztell színei kiegészítik a belső teret. Tehát a kompozíció alapja lehet a fő, a legjelentősebb fal tapéta. A fennmaradó zónák megfelelő folyékony összetételűek lehetnek.

A folyékony tapéta lehet matt és fényes is. Pontosabban, a szokásos formában a tapéta a szárítás után matt lesz. A fényesség létrehozásához használjon speciális lakkot. Bármely kompozícióval lefedheti őket, és ragyogással ragyog.

Fontos megjegyezni, hogy a lakk hozzáadásával megváltozik a bevonat jellemzői.

Különböző textúrák és színek a folyékony tapéta tartományában lehetővé teszik, hogy egyedi vizuális hatást hozzon létre, hogy közvetítse a kép hangerejét és mélységét. A mozgás irányának megváltoztatása is megváltoztathatja a textúrát. A folyékony tapéta segítségével a falakon egész műalkotást hozhat létre.

Lefedettségi jellemzők

A folyékony tapéta alkalmazása jelentősen eltér a szokásos anyagok ragasztásától. Először számításokat kell végezni és kideríteni, hogy a keverék mennyire lesz szüksége.

Ajánlott egy kicsit több anyagot vásárolni. Tehát a javítás során előre nem látható helyzetekben biztosíthatja magát, és helyreállítás esetén hagyjon tartalékot.

A szakértők szerint a spatulával tapéta alkalmazása esetén kb. 300 g száraz keverékre lesz szükség 1 négyzetméterenként. m. A számításokhoz tehát meg kell mérni a falak, ablak- és ajtónyílások magasságát és szélességét.

További számítás a következőképpen történik:

 • Az elemek területének kiszámításához szorozza meg a szélességet és a hosszúságot. Tehát megtudja a falak, ablakok, ajtók és a nem díszített területek méretét (ha van ilyen).
 • Hajtsa be az összes fal területét.
 • A kapott számból kivonjuk az ablakok, ajtók és üres zónák teljes területét.

A számítás során nemcsak a területet, hanem további tényezőket is figyelembe kell venni. Sokat függ a falak állapotától és a használt szerszámtól. Tekintsünk egy bizonyos háttérképet és az ilyen munkával kapcsolatos tapasztalatokat is. A kezdőknek kicsit több anyagra van szüksége, mint a szakemberek.

A réteg kívánt vastagságát szemmel határozhatja meg. Az optimális tömegmennyiséget egyszerűen meghatároztuk - a falon nem lehetnek falak. Ha a tapéta színe telített - szüksége lesz egy kisebb vastagságú rétegre. Ha a tapéta hangja lágyabb, több anyagra lehet szükség.

A folyékony készítmény kézi alkalmazásához ilyen eszközökre lesz szükség:

 • Az anyagok előkészítéséhez 12 vagy több literes vödör szükséges.
 • Spatula folyékony tapéta. Az ilyen szerszám különleges simaságú és rozsdamentes acélból vagy plexiüvegből készül.
 • Simító vagy pisztoly. Az ilyen szerszám a spatula alternatívájaként szolgál.
 • Átlátszó reszelő a kész bevonat kiegyenlítéséhez.
 • Görgő alapozáshoz.
 • A gitt falakhoz különböző méretű spatulákra van szükség.
 • Szórópisztoly olyan készítményekhez, amelyek egyszerűen nem használhatók kézi szerszámokkal.

Felület előkészítése

Először gondosan távolítsa el az előző lefedettséget. A háttérképet teljesen el kell távolítani. Ha a régi festék elkezd buborékolni, akkor azt is el kell távolítani. Most össze kell igazítania a látható hibákat.

Sima falakat kell alapozni.

Használata pozitív hatással van a folyékony tapéta jellemzőire:

 • A bevonat színe nem változik.
 • Az erő javul.
 • Jelentősen növeli a zaj és a hőszigetelés teljesítményét.
 • Alacsony a nedvesség felszívódása.

Az alapozás speciális jellemzői az Ön által választott felülettől függenek:

 • Gipszkarton.Az egész felületet alapozni kell, mert a varratok több nedvességet szívnak fel, mint maguk a lapok. Fedjük le a gipszkarton falát egy primerrel legalább 2-3-szor.
 • Festés. A primer alkalmazása a festékréteg vastagságától és az alatta lévő anyagtól függ. Ha a festéket minden követelményre alkalmazzák, akkor ne alapozzák meg. A jó hatás elérése érdekében folyékony tapétát 24 órán belül fel kell tölteni.
 • Meszelés. Vegye ki az anyagot, és jó minőségű alapozót helyezzen a falra.
 • Forgácslap. Egy ilyen fal kezdetben egyenetlenül elnyeli a nedvességet. Alkalmazzon kb. 3 réteg alapozót.
 • Fa. Még egy kiváló minőségű tömböt is kell alapozni. Ennek oka a fa különleges szerkezete.
 • Beton. Erős betonfelületet mindig alapozóval kell kezelni, mielőtt folyékony háttérképet használna.
 • Olajfesték Ha a festéket viszonylag vastag rétegben alkalmazzuk, akkor a falakat nem szabad alapozni.
 • Rétegelt lemez. A primer rétegekhez körülbelül 3-szor kell a rétegelt lemezeket.

A legjobb módja annak, hogy a falat közvetlenül a folyékony tapéta alkalmazása előtt kezelje - vakolat. A durva felületen jobban alkalmazzák a befejező anyagot. Kívánatos, hogy a primer oldat azonos hatású legyen.

A keveréket önmagában is elkészítheti - 2 rész vizes emulziót csatlakoztathat 1 rész PVA ragasztóval. Vásárolhat egy kész kompozíciót, de sokkal drágább.

Ha még a primer után is a fal egyenetlen, akkor meg kell festeni. Ellenkező esetben az alap a folyékony tapétán keresztül ragyog.

Tökéletes sima szín nem szükséges, a fő dolog az ellentétek eltávolítása. A szokásos fehér víz alapú festékek színezéséhez.

A falból minden fémfragmenset el kell távolítani. Ha ez nem lehetséges, akkor a fémet úgy kell festeni, hogy az alapja legyen vízlepergető festékkel. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a szabályt, a fém rozsdásodik a tapéta szárításakor, és a korrózió egy csúnya foltot fog kiegyenlíteni.

Az oldat elkészítése

Folyékony tapéta száraz keverékek formájában. A megoldáshoz a száraz komponenst vízzel kell összekeverni. A vízfogyasztás számos tényezőtől függ és mindig szerepel az utasításokban. Öntsük a zsák tartalmát egy vödörbe, adjunk hozzá vizet és keverjük, amíg sima. A kész keverék hasonlít a darált húsra.

Mindent összekeverhetsz a kezeddel, nincsenek káros anyagok a kompozícióban. Helyezze vissza az előkészített tömeget a zsákba, centrifugálja és hagyja 5-12 órán át pihenni. Szóval időt adsz a tömegnek, hogy egyenletesen áztassa a vizet. A szárítás során a nedves tömeg könnyebb lesz, figyelembe kell venni.

A szakértők azt javasolják, hogy az összes keveréket egyszerre készítsék el, ami a szoba befejezéséhez szükséges. Ha a munkát részben végezzük, akkor észrevehető határok lesznek. Ez nem veszélyezteti a pasztell színeket, de előfordulhat, hogy gazdag, világos háttérképet használ.

büntetés kiszabása

A munka befejezéséhez új simítóval kell rendelkeznie. Jobb, ha egy szerszámot átlátszó műanyag munkadarabot választunk, ez egyszerűsíti a feladatot.

Folyamat leírása:

 • A duzzadt vegyületet megfelelő mennyiségben vigye fel a falra.
 • Terjesszen körkörös mozdulatokkal a falon.
 • Tegye a következő tételt és folytassa a munkát.

Fedjük le teljesen a falat egy lépésben. Ha valamilyen oknál fogva ez nem történt meg, akkor a munka folytatása előtt meg kell szórni a csuklót jól vízzel, és várjon kb. 25 percet. A sarkoknál jobb egy szögletes spatulát választani. Így a munka jobb és gyorsabb lesz. Vigyen fel egy tömegt a sarok mindkét oldalára, futtasson egy spatulát, és feszítse meg a felesleget a falakon különböző irányokba.

Néhány szakértő egy másik módszer alkalmazását javasolja a kompozíció alkalmazására - egy görgőt. Menjen felelősségteljes választására. Fontos, hogy a nap rövid, kemény és csoportos. Szerszámszélesség - 15 cm.

Feladat leírása:

 • Vigyen fel egy spatulával a falra. A vastagság nem számít.
 • A görgő segítségével görgesse a kompozíciót a falra.
 • Alkalmazza a következő tételt és dobja újra.

Ez az eszköz segít megőrizni az azonos rétegvastagságot.A kész felület jobban texturált és durva lesz.

Kívánt esetben speciális felületet lehet alkalmazni a felületre. Ehhez speciális stencileket használnak.

Megfelelő szárítás

A kiváló minőségű bevonat sok éven át csak akkor élvezheti Önt, ha az összes szárítási szabály figyelhető meg. A technológia megsértése elronthatja a felületet, és nem hagy lehetőséget a hasznosításra.

A folyékony tapéta száradási idejét befolyásoló tényezők:

 • A befejező munka minősége.
 • A víz mennyisége a tömegben, a folyékony tapéta réteg vastagsága.
 • Hőmérséklet és páratartalom a szobában.
 • A huzat vagy a szellőzés jelenléte a szobában.

Szóval, folyékony tapéta száraz 1-5 nap. Az első 24 órában a folyadék nagy része elpárolog. Ilyen módon ellenőrizheti a háttérkép állapotát - a kezével érintse meg a felületet.

Fontos, hogy a tenyér ne ragadjon a falhoz. A szárítás felgyorsítása nem szükséges, a bevonat elkezd hámozni és deformálódik.

A folyékony tapéta több típusra osztható:

 • A cellulóz- és pamutszálas anyagok gyorsabban száradnak, mint bárki. Fontos tudni, hogy a legérzékenyebbek a tervezetekre.
 • A polimer adalékanyagok növelik a szárítási időt, de ellenállnak a hideg levegő tömegének.
 • Ha a tapétában fémekből vagy ásványi anyagokból adalékanyagok vannak, a szárítás ismét megmarad. Az ilyen bevonat minden falnak egyenletes fűtését igényli, de szárítás után erősséggel lesz szíves.

Így a szárítási idő 2-3 hétre emelkedhet. Szellőztesse a helyiséget egyenletesen, elkerülve a huzatokat. Győződjön meg arról, hogy a levegő hőmérséklete 25-27 fok között ingadozik.

Szárítás után további kezelésre lehet szükség. Gyakran a szárított tapétával ellátott felületet egy speciális átlátszó lakk borítja. Ez növeli az élettartamot.

Különösen fontos a folyosó, ahol a falak gyakran elmosódnak.

Hogyan kell alkalmazni a folyékony tapétát a falon, lásd az alábbi videót.

gondoskodás

A megfelelő gondozás otthon jelentősen megnöveli a finomság élettartamát. Az ilyen tapétát porszívóval vagy száraz puha kefével törölje le.

A tapéta csak akkor mosható, ha van egy réteg lakk. A klasszikus változatban a bevonat nem tolerálja a vizet.

A dekoratív díszítés használata örömöt ad a megfelelő gondossággal. Szükség esetén visszaállíthatja a felületet. Egy éles spatulával és vízzel távolítsa el a sérült töredéket. Most ismét alkalmazzunk egy háttérképet az eredeti helyre.

Hol használják őket?

A falak díszítése folyékony tapétával számos modern házban és apartmanban található. Az anyag használata univerzális, mert lefedheti a falakat és a mennyezetet. A belső szobák gyakran kiegészítik az ilyen érdekes befejező anyagokat.

A pihenőhely hipoallergén borítójának kiválasztása meglehetősen egyszerű. A szín a tulajdonosok általános stílusától és személyes preferenciáitól függ. Ez a bevonat különleges kényelmet és meleg légkört teremt. Romantikus hangulatot lehet létrehozni ragyogású tapéta segítségével.

A ház tulajdonosainak igazi büszkesége a nappali és a folyékony tapétával ellátott szoba. Ilyen szobában kedves vendégeket találni. Bármilyen vacsora ünnepi és különleges lesz, ha gyönyörű bársonyos falak veszik körül.

A folyékony tapéta nem csak a szobákat, hanem az erkélyt is díszítheti. Az ilyen díszítéssel rendelkező loggia valódi hely lesz a kikapcsolódásra.

Válassza ki azokat a tapéta típusokat, amelyek nem érzékenyek a huzatra és a hőmérséklet változására. Ha az erkély elég nedves, akkor lakk folyékony tapéta.

Folyékony tapéta használata a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhában - a fantázia szabadsága. A texturált tömeg lehetővé teszi a helyiség funkcionális zónákba történő felosztását. Ezenkívül az anyag másokkal is kombinálható, még csempe is.

Tervezési lehetőségek

A folyékony tapéta segítségével egyedi designt hozhat létre, és a falakat művészeti alkotássá alakíthatja. Ha azt szeretné, hogy a falai új módon játsszanak, akkor a ragyogás segít.A vászon a fényben fog játszani, és élvezni fogja a háztartást. Különböző kiegészítő dekoráció segít díszíteni a dekor.

A háttérkép színe és szerkezete kizárólag az Ön preferenciájától függ. A modern piacon a széles választékot bemutatjuk. Sokféle folyékony tapéta segítségével különleges megkönnyebbülést hozhat létre. Különféle mintákat és rajzokat készíthet művészi készségek nélkül is - a sablonok segítenek.

A folyékony tapéta lehetővé teszi a tájképek festését és valódi képek készítését.

A függőleges csíkok vizuálisan megnövelhetik a falakat, de a vízszintesek kiválóan alkalmasak magas mennyezetű szobákhoz. Válasszon világos színeket kis helyiségekben. A nagyobb és tágas szobákban világosabb és telítettebb háttérképek találhatók. Ha valami érdekeset szeretne létrehozni - díszítsen egy falat mintákkal vagy teljes képpel.

A folyékony tapéta segítségével bármilyen helyiséget ünnepi és gazdag megjelenés adhat. Ehhez válasszon egy folyékony tapétát speciálisan kezelt selyemszálak hozzáadásával. Vékony arany selyem szálak jól néz ki a csarnokban és a nappaliban. A modern stílus szerelmeseinek különleges lehetősége van - a falakat különböző színekkel boríthatja.

A kép a falakon többféle módon is létrehozható. A szükséges mintát spatulával kézzel vagy sablon segítségével permetezheti vagy alkalmazhatja. Egy másik módszer a térfogati alkalmazás. Ez a folyékony tapéta speciális felépítése és megkönnyítése miatt lehetséges. A legfontosabb az, hogy kövessük a szálak irányát.

Példák a belső térben

A folyékony tapéta segítségével egy hétköznapi apartman a nyaralás és a kényelem fellegvárává válik. A tervezési ötletek inspirációt és segítséget nyújtanak Önnek.

Bármely otthon leghíresebb szobája a hálószoba. Itt van az, hogy el tudjuk távolítani magunkat az egész külvilágtól és egy különleges helyzetbe merülhetünk.

A hálószobában a befejezés színének meghatározásában a fő tényező a belső stílus. A tervezési stílusok kombinálódnak a befejező bevonattal:

 • Antik, barokk, reneszánsz és birodalom. A szobák kialakítása ezekben a stílusokban sok pénzt igényel a bútorokhoz és a kísérő dekorációhoz. De a mindent lefedő fal sokkal könnyebb. Válasszon aranyfonalokat, hogy gazdag megjelenésű és különleges varázsa legyen a felületre. Antik stílus és nem igényel adalékanyagokat, csak vegye fel a kívánt szín összetételét.
 • Classic. A klasszikus belső tér folyékony tapéta nagyon hasznos. A tervezés rugalmassága miatt kiválaszthatja a kompozíciót az adalékanyagokkal és a tömör monofonist.
 • Hi-tech, techno és minimalizmus. Ezek a stílusok a vonalak egyszerűségét és tisztaságát ötvözik. A folyékony tapéta segít ebben az esetben. A belső felületet különböző textúrákkal és domborművekkel hígíthatja, frissítheti.
 • Ecostyle. A bemutatott anyag kiválóan alkalmas ökológiai stílusú fali díszítésre. A folyékony háttérképek maguk is természetesek és nem okoznak allergiát.
 • Ethno-stílusban. A gazdag színválaszték barangolási fantáziát biztosít. A folyékony tapéta segítségével könnyen építhet paneleket és különleges rajzokat etnikai stílusban.

A konyha belseje díszített vagy folyékony tapétával kiegészíthető. Tehát sok háziasszony megosztja a konyhát egy munkaterületre és egy étkezési területre. Az első egy csempe, amely a főzés során könnyen mosható. A második folyékony tapéta segítségével történik, ami további kényelmet biztosít. A háttérkép kiválasztásakor távolítsa el a szoba általános stílusát:

 • A klasszikus konyhához pasztell tapéta.
 • Sima folyékony tapéta a konyhában a tetőtérben - tökéletes.
 • A vidéki stílusú fa konyhában kiváló és kényelmes összetételű, puha falburkolattal készül.
 • Fém felületek, szigorú vonalak és sima folyékony tapéta - a tökéletes konyha high-tech stílusban.
 • A textúrázott tapéta nyugodt színekkel a konyhát Provence stílusában még romantikusabbá és finomabbá teszi.
 • Ha a konyhát retrostyle díszíti, akkor az egyik színben lévő folyékony tapéta tökéletesen támogatja az általános hangulatot.
 • Ha nem választhat valami konkrét, próbálja meg az eklektikát. Itt a végső szín- és textúraválasztás csak az Ön kívánságaitól függ.

Folyékony tapéta cellulózzal díszíti a fürdőszobát. A teret kontrasztos hangok kombinációjával zónákra osztja. Érdekes lehetőség - egy fal kialakítása a víz alatti világ formájú halakkal. A mosdó és a fürdőszoba közelében fekvő területek csempével boríthatók, a szoba többi része ízlés szerint díszíthető.

A folyosó díszítésére jobb, ha a folyékony tapétát egy speciális átlátszó lakk fedi le. Így a bevonat különleges erőt fog szerezni, és nagyszerű lehetősége lesz nedves tisztításra. A bejáratnál található folyékony tapéta modern megjelenést ad a lakásnak, és örömmel fogadja Önt. A kiegészítő dekoráció használata különleges bájt ad a helyzetnek.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba