Kombinált tapéta a hallban: tervezési ötletek

A szoba megjelenése és hangulata a falakkal kezdődik. Gyakran nehéz kiválasztani a tapéta megfelelő színét és textúraát, különösen, ha a szoba nem szabványos méretű. Ebben az esetben a tervezők azt tanácsolják, hogy egyesítsenek, ami szokatlan és modern belső teret eredményez.

Előnyök és hátrányok

A tapétázásnak ez a stílusa számos előnye van a sima festett falakhoz képest:

 • Először is lehetséges, hogy a terem helyét funkcionális zónákra osztjuk. A világosabb háttérkép segíthet bizonyos hangsúlyt fektetni a szobában, ami mindig javítja a szoba megjelenését.
 • Másodszor, könnyű a helyiség „rossz” geometriáját rögzíteni. Ha például a terem túl hosszú és egy autó alakú, akkor a kombinált tapéta segít a helyiség beállításában. Ugyanezt lehet tenni egy négyzet alakú szobával.
 • Nagy előnye a vizuális expanzió lehetősége, és a hely „húzása”. Ez szinte minden szobában elérhető. Itt különösen fontos a tapéta mintázata és szerkezete, valamint a falon elhelyezkedő helyük, figyelembe véve ezt a díszet.
 • Nem is beszélve arról, hogy a szobabelső varázslatok a szobában egyedülállóvá teszik. Egy ilyen belső teret nehéz megtalálni, mert egyedülálló. És ami a legfontosabb, a különböző helyszíneken található különböző háttérképek hangsúlyozzák a csarnok méltóságát, így kényelmesek és kényelmesek.

Mint ilyen, az ilyen dekorációnak nincs hátránya. Ahhoz azonban, hogy megtaláljuk a tökéletes kombinációt, nagyszámú háttérkép opciót kell megnézni, vagy ha a fantázia sikertelen, kövesse a klasszikus színkombinációkat, vagy kérjen segítséget egy szakembertől.

Kombinációs módszerek

A szoba díszítésének és díszítésének világában folyamatosan új ötletek jelennek meg, ugyanúgy, mint a díszítésben szokatlan anyagok és színek kombinációja. A tervezési megoldások két vagy több típusú tapéták kombinációjával egyre több érdekes és merész árnyalatot, formát és textúrát találnak.

Ma van olyan alapvető módja, amellyel különböző háttérképeket kombinálhat, amelyek alapján egyedülálló belső teret és designt hozhat létre:

 • Kétszínű háttérkép vízszintes kombinációja. Mint azt a tapasztalt belsőépítészek mondják, az emberek megpróbálják elkerülni ezt az opciót, mivel hasonlít az állami tulajdonú intézményekre (kórházak, útlevél irodák stb.). De a megfelelő és megfelelő színkombinációval hihetetlen hatást érhet el.

Gyakran előfordul, hogy a felső rész könnyebb és monoton vászonokkal van borítva, és az alsó fele mintás vagy díszes színes tapétával van borítva (ez különösen sötétebb, hogy a kontrasztos fényes teteje felemelje a szobát). Az ízületek panelekkel vagy stukkóval vannak díszítve, minden a helyiségtől függ. Nagyon fontos megjegyezni azt a tényt, hogy a textúrának egybe kell esnie az irányba, ellenkező esetben a tér „eltörik”.

 • Háttérkép függőleges kombinációja. Először is ez a nézet segít a terem magasságának növelésében (ez különösen szükséges az alacsony mennyezetű házakban). Másodszor, lehetőség van a terem funkcionális zónákra osztására. Harmadszor, a szoba azon részén, ahol sötétebb terület van, jobb, ha könnyű háttérképet ragasztani, így a tér világosabbá és kényelmesebbé válik.
 • Regisztráció a fotowall-papírral és a szokásos monofonikus tapétával. Ez az opció nagyon egyedi és szokatlan. Napjainkban magas színvonalú fotó háttérképeket készíthet, amelyek néha egy valódi festett tér illúzióját adják rájuk. Ez lehet egy fotó az erdőről, a strandról, néhány nagy utcai utcáról.Célszerű választani a második egyszerű háttérképet, amely egy olyan színárnyalattal rendelkezik, amely legközelebb van a fotó háttérképekhez, így zökkenőmentes átmenetre van szükség.
 • Patchwork kombináció. Ezt a módszert kissé durvanak és rusztikusnak nevezhetjük, ezért jobb, ha gyermekszobákban használjuk. Ha a személy egy ilyen típusú ventilátor, akkor a legjobb, ha kis betéteket és lehetőleg a pihenőterületet. A teremben ez a hely a kanapéhoz tartozik.

Kívánatos, hogy a tapéta darabjai ne több mint 3-4 árnyalatúak legyenek, és a rajzok egy témát tartalmaztak, különben a szoba elveszti az otthon és a varázslat kényelmét. A különböző tapétalapok megkeresésének megkönnyítése érdekében vásárolhat egy kész tekercset, amely mintázatot imitál.

 • A szokásos klasszikus tapéta és a háttérképek kombinálása. Ez egy nagyon egyszerű és gyors lehetőség a szoba díszítésére, és a keretek a hangulattól függően kicserélhetők, vagy egy kis darab színes és világos vászonot ragadhatnak a munkaterületre vagy az ülősarokra, és egy elegáns fa vagy gipszkartonnal keretezhetik, minden függ a terem általános témájától vagy nappali.

Ha a szobában beépített fülkék vagy polcok vannak a falon, akkor érdekes módon frissítheti a sima belső teret. A tervezőmesterek számára ajánlott, hogy dekoratív ékezeteket készítsen, a polcokat vagy a kivetítéseket világos háttérkép csíkokkal csomagolva. Így frissítheti a szobát, és még kellemesebbé és kényelmesebbé teheti.

Az egyik szobában vagy más szobában lévő háttérkép kombinációja három csoportra osztható:

 • Egyszerű, ha egy kombinációhoz tökéletes és praktikus háttérképet készít, és szépen felváltja őket az űrben.
 • Ebben az esetben az átlag, a kiválasztott vászonok tartománya kontrasztos kombinációval rendelkezhet, azaz a színek nem egyezhetnek egymással, de ennek következtében zóna, és megosztja a helyiséget.
 • Nehéz, itt a kiválasztás nem két színből áll, hanem legalább háromból.

Kiválasztási szabályok

Annak érdekében, hogy a teremben a javítások tökéletesek legyenek, és nem kellett újratervezni, kövesse bizonyos szabályokat, amelyek segítenek megelőzni a hibákat. Ez vonatkozik a háttérképre is. Meg kell jegyezni, hogy ma sokféle anyag áll rendelkezésre, amelyekből előállították őket. És egyesek nem mindig jól kombinálhatók másokkal.

anyag

A gyártási anyagtól függően a tapéta több típusra oszlik:

 • Papírt. Ezek egyrétegű (egyszeres) és kétrétegű (duplex). A legtöbb esetben sima, megkönnyebbülés nélküli minta, amely gyakorlatilag univerzálisvá teszi őket más típusú tapétákkal kombinálva. Ha kétrétegű termékeket választottak ki, akkor egy másik, ugyanolyan lapvastagságú tapéta típusát kell kiválasztani, különben az összekötésnél az egyik réteg kitapad és kiemelkedik.
 • gyapjú tartósabbnak. Szerkezete szerint nem szőtt papíralapú szövetrostok, így ideálisan kombinálhatók mind a fent említett tapétával, mind a textíliával.
 • vinyl a vászonokat többrétegű hibridnek tekintik. Alapja lehet papír vagy nem szövött, és tetején habosított vinilréteg borítja. Textúrájuk alapján sima és dombornyomott. Szerkezetüknek köszönhetően könnyen kombinálható papírpapírral, textil- vagy fotópapírral, ami a legfontosabb, ne felejtsük el a vastagságot, ha látható különbség van, akkor az ízületek díszíthetők.
 • Üvegszál megjelent a XX. Speciális üvegszálból készülnek. A sajátosságaikban egyedülállóak: moshatóak, jól elrejtik a fal felszínén lévő szabálytalanságokat. Sűrűsége és súlyozott megjelenése miatt jobb, ha ugyanazzal a tapétával vagy vinilszel kombinálják őket.
 • Folyékony háttérkép érdekes és szokatlan megjelenés. Ezek cellulózból készülnek, amelyek vízzel kombinálva ragadós masszává alakulnak, és ezután egy spatulával kerülnek a falra.Szinte mindenféle tapétával kombinálhatók, mivel felhasználhatók textúrázott textúra készítésére a falon vagy teljesen sima.
 • textil A tapéta az egyik legelegánsabb. Az alapja ugyanolyan papírból készül, és az ágynemű, pamut, velúr és még selyem elülső része. A megjelenésük nem teszi lehetővé, hogy az olcsó és otthonos tapétákkal kombinálják őket. Például a szövetvászonok rosszul kombinálódnak a folyékony tapétákkal, a fényes és kifinomult, hogy a drága selyem vagy vászonlemez-lapok elvesznek. A legjobb kombináció az üveg tapéta, vinil vagy kiváló minőségű papíranyagokkal.
 • metalizált A háttérképet drágának lehet osztályozni. Ezeket úgy állítják elő, hogy vékony fémréteget helyeznek a papíralapra (leggyakrabban alumínium). Ezek összhangban vannak néhány társukkal. A fentiekhez hasonlóan azokat nem szabad folyékony vagy egyszerű papírból készült tapétával kombinálni. A fal "társának" is meg kell felelnie a jellemzőiknek.
 • dugó a leginkább környezetbarát és természetes háttérképek közé tartoznak. A parafa tölgy kéregéből készülnek, ezért nagyon kellemesek a megjelenésükben és érintésükben. Nehéz kombinálni valamivel, így jobb, ha kis függőleges betéteket készítünk, és a falak többi felületét szokásos matt papír vagy nem szőtt tapéta borítja.

Különös figyelmet kell fordítani nem csak az anyagra, hanem a kombinált tekercsek textúrájára is.

struktúra

Minőségi jellemzőik szerint a háttérképek lehetnek rostosak, porózusak, pezsgők, és más természetes anyagok, például fa, fém, homok stb. Textúráját is imitálhatják. de általában lehet unalmas és monoton. Meg kell jegyezni, hogy nem minden textúra felel meg a másiknak, vannak kombinációs szabályok is.

 • A ragasztás során kívánatos, hogy a textúrája egy irányba ment, ha egyértelmű, különben a szoba kényelmetlen lesz. Vagy a csíkokat úgy kell elrendezni, hogy egy adott minta a textúra miatt sorakoznak, ami csak szépséget ad.
 • Ne tévesszen össze olyan fogalmakat, mint a textúra és a textúra. A textúra más is. Ez lehet a vakolat, a fényes felület, a vászon vagy a vászon utánzata.
 • Egy kis területű szobában a fényes és matt tapéták jól kombinálódnak. De a fényvisszaverő felület alatt érdemes egy kis részt fizetni, leggyakrabban az ablakkal ellentétes fal, úgyhogy a fény a szoba körül szétszóródik. Mindenesetre kísérletezhet próbákkal, amelyek a háttérképeket bármilyen tárolóba helyezik.

Hogyan válasszuk ki a színeket?

Úgy tűnik, hogy a hall vagy a hálószoba tapéta megfelelő kombinációjának kiválasztása nagyon egyszerű, és a döntés akkor jön el, amikor a kereső személy a boltban lesz. Minden nem olyan egyszerű. A választásnak mindenekelőtt a szoba méretéből és funkcionális célból kell származnia. Ne felejtsük el, hogy a színek segítségével vizuálisan bővítheted a teret, megszüntetheted a hiányosságokat, és kezelheted a hangulatot.

Ha a háttérképeket választja, a társai nem működnek, akkor jobb, ha a régóta elkészített árnyalatok legsikeresebb kombinációinak színsémájára fordulnak, és széles körű hozzáféréssel rendelkeznek:

 • A szakértők szerint a leginkább sokoldalú kombinációk a bézs és a barna árnyalatai. Könnyű pisztácia harmóniában narancssárga vagy világos narancssárga, rózsaszín, bordó vagy mahagóni színnel, lila ezüst vagy nemes szürke.
 • A falak élénk színeit gyönyörűen kombinálják a fényes és gazdag színek, mint például a piros, a smaragd, a türkiz.
 • A mesterek azt is javasolják, hogy körülbelül ugyanolyan színű háttérképeket használjanak, ahol az egyik vászon különbözik a másiktól 3-4-en, hidegebb vagy melegebb. Ez az opció ideális a klasszikus stílusú apartmanokhoz, ahol a hűség és a szemet gyönyörködtető részletek nem megengedettek.

Minden színnek megvan a saját jelentése, és ahogyan azt korábban említettük, egy olyan hangulat, amely meghatározza az adott szobában lévő személy érzelmi hangulatát.

ésbelső tér:

 • Például a mák vagy a vérvörös a színek, amelyek agressziót, szenvedélyt és emancipációt hordoznak. Ezért a design mesterek azt javasolják, hogy az ilyen árnyalatokból készült tapétákat kis betétekbe használják, és nyugodtabb és pihentetőbb színekkel kombinálják őket.
 • A napos sárga, tiszta sárga a gondatlanság és az öröm palettája. A színek sok árnyalattal kombinálhatók, segítik a tér kiterjesztését, és csak felvidítani.
 • A következő szín narancssárga. A hallban vagy a nappaliban az egyik legsikeresebb. Kommunikálni és pozitív gondolkodást kell folytatnia.
 • Az árnyékolást és a sokoldalúságot öregkorból tartják fehérnek. Túl sok ahhoz, hogy részt vegyen velük, de a fényes háttérképekkel váltakozva és lehet. Segít hígítani a szobát túl világos, valamint jelzi a szoba előnyeit.
 • A zöld mindig segített egy személynek pihenni. Egyedülálló kényelmét és biztonságérzetét hozza a belső térbe. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szín általában szűkíti a helyet, így a tapéták csíkjait be kell illeszteni a falak nagy részeire, különben csökkenthetik a már kis nappali vagy hálószoba.
 • Hasonló paraméterek kék árnyalatúak. Ez azonban segít a koncentrálásban és a termelékenység javításában.
 • Az ibolya árnyalatai segítenek az apartmanok titokzatosabbá, egyedülállóbbá és romantikusabbá tenni. Gyakran ajánlott kifejezetten a vendégszobához, mivel elősegíti a barátságos kommunikációt.
 • Nem szabad elkerülni, hogy a fekete háttérképet válasszon. Természetesen nem szabad túl sokat elvenni, de ez tisztaságot és eleganciát ad a szobának.

Szoba mérete

A tapéta kombinálásának előnye nagyon nyilvánvaló - segítségükkel a helyszín hibáit kijavíthatja, valamint a legjobb oldalát hangsúlyozhatja. Ez vonatkozik a szoba méretére is, mivel a jól megválasztott háttérkép növelheti és javíthatja a helyet, és ezzel szemben vizuálisan szűk és kényelmetlen:

 • Ha a helyiség tulajdonosát nem korlátozza a kis mérete, hanem éppen ellenkezőleg, nagy hely van, akkor biztonságosan kísérletezhet a tapéta irányával, színével és textúrájával. Itt kipróbálhatja a fényes és merész árnyalatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a terem egy lakás vagy ház magja legyen.
 • Egy kicsit problematikusabb dolgok egy kis szobában vagy nappaliban. Itt figyelembe kell venni mind a színpalettát, mind a tapéta mintázatának és irányának irányát. Minél kisebb a szoba, annál világosabbak a színek. Ez segít a látható tér bővítésében.

Itt tökéletesen illeszthető egy függőlegesen ragasztott tapéta, amelynek színe egy vagy két különböző szín. Nem fogja annyira megszakítani a szobát.

 • Egy keskeny téglalap alakú teremben nem könnyű a teret vizuálisan bővíteni. Először is, hosszabb ellentétes falakkal kell dolgozni. Függőleges vászon háttérkép segít szűk túl hosszúkás oldalon, és vízszintes - növeli a kis.
 • Ne felejtsük el, hogy szinte négyzetméter és nappali található. Jobb, ha csak a függőleges irányt és a váltakozást választjuk, különben a vízszintes helyzet még jobban összenyomódik. Továbbá, a mesterek azt tanácsolják, hogy készítsen egy fali akcentust, vagyis pontosan ott lesz a kontrasztos betétek. Ez segít a terek zónákra osztására.
 • Ha a szoba kicsi, alacsony és „sötét” sarkokkal rendelkezik, akkor a választás csak a függőleges mintázatú és a falakon elhelyezkedő világos háttérképekre esik.
 • Az apartmanok lejtős vagy lekerekített falakkal rendelkeznek, így a szoba szokatlan és romantikus. Itt, a nem szabványos méret miatt, szépen verte a szobát kombinált tapétával. A félkör alakú falhoz a vízszintes elrendezés és a tapéta kombinációja a legmegfelelőbb, mivel az ablakok általában ebben a részben találhatók.

Mit kell kombinálni?

Annak érdekében, hogy a hallban kényelmes és kényelmes legyen, a külső felület és a helyiség feltöltése miatt egyensúlyt kell biztosítani a belső térben.

Ebben a tekintetben a mesterek azt tanácsolják, hogy egymás között kombinálják a tapétát és a belső teret:

 • A legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja, hogy két különböző tapétaszövetet kombináljunk bútorokkal. A kombinált tapéta egy sarok kanapéval vagy egy rendes emberrel szép lesz. Gyakran előfordul, hogy a csarnok monokróm, világos háttérkép nélkül, különleges mintázattal és textúrával rendelkezik, amely háttérszerepet játszik, és a mintákkal vagy mintákkal díszített világos vászonok segítségével a tér zónákra oszlik. Általában kevés ilyen betét van, és a szoba tompa lesz és elhalványul, ha nem találja a színeket a kanapéban és a karosszékben.
 • A kényelem és a harmónia megteremtése érdekében használja a párnákat ugyanolyan fényes nyomtatással, mint az ékezetes tapétánál, vagy varrjon meg egy nagyon közeli anyagból, és helyezze őket semleges székre vagy egy kis kanapéra.
 • Egy nagyon szép és szokatlan lehetőség egy tapéta készítése baguettával. Hála neki, meg tudod díszíteni a két vászon között az egyesítendő ízületeket. Különösen hatékonyan néz egy horizontális elrendezésre. A dekoratív szegélyek segítségével a belső tér is tágabb és teljesebb.

Függőleges elrendezéssel a használatuk is szép és harmonikus lesz. A leggyakrabban a bagetteket a függőleges dekoratív betétek keretezésére használják. Kiderül, hogy a szobában lógtak a képek. Itt mind a műanyag, mind a fából készült bagettek alkalmasak.

A legjobb, ha gipszet vagy műanyag zacskót használ. Könnyűek és könnyen rögzíthetők a falhoz.

 • Ne felejtsük el a háztartási cikkeket, amelyek szépen kombinálhatók a tapétával és kiegészíthetik a belső teret. Ha például a hallban világos vagy bézs háttérképet választottak ki, és kontrasztként fekete vagy sötét, akkor egy ugyanolyan színpalettával rendelkező dizájn falióra, ahol a tárcsa fehér, és a kezek és a számok fekete és fekete. A testek vonalakkal, váltakozó színekkel rendelkeznek.
 • Az asztali lámpák vagy a padló lámpák színfeltöltésként használhatók. A lámpabúra vagy a test színeinek meg kell egyeznie (vagy több árnyalatúnak kell lennie melegebbé vagy hidegebbé), világos háttérképekkel.
 • Abban az esetben, ha a falak és a belső tér átfedő színei vannak, és nincs szükség a kényelemre, kis tartozékok segítenek. Az asztalon dekoratív gyertyákat helyezhetünk el, amelyek színben, tapétával, beltéri virágokkal és végül dekoratív vázákkal vannak kombinálva, és szabadon és asztalon is lehetnek.
 • A legfontosabb dolog az, hogy ne terheljük túl a szobát, hanem csak a szükséges és kis apróságokkal töltsük fel a kényelmet, majd egy igazán szép és kényelmes helyet kapsz.

stílusok

Ma a lakberendezés és a lakberendezés világában számos lehetőség áll rendelkezésre a szoba belsejének javítására és frissítésére. Ez vonatkozik a falak háttérképére is. Ma az üzletek tele vannak tekercsekkel, különböző témákban és stílusban, mivel a sima és unalmas tapéta már nagyon érdekes a nagyon kevés ember számára.

Gyártásuk során a gyártók mindig megpróbálnak betartani egy bizonyos stílust vagy irányt:

 • A leggyakoribb és leggyakrabban vásárolt stílus klasszikus. Egyszerűsített és szabványosított irányra jellemzőek a fény- vagy pasztell árnyalatok, meleg színekkel, fényes elemek nélkül. Nagyon fontos az anyag is, amelyből a tapéta készül.Termelésük során csak természetes alapanyagokat és összetevőket kell venni.
 • A következő klasszikus stílus barokk. Ezek a háttérképek nagyon szépek, nem csoda, hogy ez a fajta anyag a királyok és a királynők hálószobáit díszítette. A sajátosságuk elsősorban az, hogy szükségszerűen virágos dísze, szokatlan mintái, vagy természetes motívumuk van - levelek, virágok, koszorúk stb. A színpaletta nagyon változatos és fenséges.

Ragyogó kék árnyalatok, smaragd, bordó, piros. Szükséges továbbá aranyozott elemek vagy ezüstbevonatok. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen háttérképek nem alkalmasak kis vagy keskeny szobákra, mivel először is meg kell mutatniuk a tulajdonos biztonságát és fizetőképességét, így egy kis teremben nevetségesnek tűnnek.

 • Talán a legkellemesebb és legmagasabb klasszikus stílus rokokó. A nőstény stílusnak is nevezik, mert minden mintázat nagyon egyszerű és elegáns, sok szimmetria és geometria nélkül. Jellemző halvány rózsaszín, pasztell és világos színek. Termelésükhöz elsősorban vinil vagy szövet készül.
 • A rokokó stílus egy kicsit hasonló a témában. Provence. Ő is egy kis romantika és "légy". Az ilyen tapéták vászonainak ismétlődő természetes mintái vagy telkei vannak. A színséma szintén közel van a fenti típushoz. A rózsa és bézs finom árnyalatai mellett használt hamutartalmú, kék, világos lila, mustár.
 • A következő stílus Empire. Ez nagyon szigorú és a "férfi" helyiségek számára előnyös. A színpalettát vörös, lila, barna árnyalatok uralják. Különleges jellemzője a magas költség és súlyosság. Ebben a tekintetben az ilyen tapéta gyártására főként szövetet vagy anyagot veszünk, amely utánozza. Szerkezetüknek megfelelően monotonnak vagy közepes méretű mintának kell lenniük.
 • Nagyon érdekes és szokatlan stílus hívható kelet. Kifinomult, minimalista és ugyanakkor egyedi és gyönyörű. Jellemzője a fekete, sárga, pisztácia, mustár, vörös, sárgarépa, égbolt. A keleti stílusú háttérképekhez tipikusan díszes sárkány, kígyó, stilizált majom vagy tigrisminták jellemzőek.
 • A modern belső térben nagyon gyakran használják a stílusos tapétát modern. Itt van egy természetes díszek és egyenes vonalak kombinációja. A színmegoldás nagyon szokásos, frills nélkül: fehér, szürke, fekete, lila színárnyalat, kék. Teljesen különböző anyagokból (vinil, papír, szövet) készítheti el őket.
 • A legszigorúbb és diszkrétebb stílusok egyike hívható minimalizmus. Az ebben az irányban lévő törlőkendők csendes színekben készülnek, fodorítás nélkül és felesleges előfeltételezés nélkül. Leggyakrabban sima tapéta nélküli minták, és ha igen, ez egyszerű és szinte észrevétlen, és nem zavarja a figyelmet.
 • A piac modern és nem hagyományos stílusa art deco. A fali tapéták vászonát sokféle geometriai, etnikai és kaotikus díszítés jellemzi. Ebben a tekintetben a képen gyakran van egy 3D-s effektus, amely lehetővé teszi a tér kibővítését. Ami a színpalettát illeti, a színek teljesen eltérőek lehetnek, de leggyakrabban fekete, fehér, krém, piros, sárga, kék összetett árnyalatokkal használhatók.
 • Innovatív és nem szabványos irányt jelenthet a tapéta gyártásában fércmű. Kezdetben ezt az irányt a foltokból készített szövettermékekre szánták, ezért a tapéták szövetek utánzata utánzata. Ez egy nagyon hangulatos és „meleg” megjelenés, amely alkalmas mind a hall, mind a hálószoba számára. A legfontosabb dolog nem az, hogy túlzásba hozzuk, tapéta a leggyakrabban kis területekre van tervezve, hogy hozzon létre egy légkört.

Virágos díszek, minták, ismétlődő kötés és szövetszerkezet jellemzik.Ez a tapéta tele van színekkel, ami otthonos varázsát és egyszerűségét biztosítja.

 • A XX. És XX. Századi csomóponton megjelent a stílus padlástér. A tervezők képesek voltak rávenni a tapétát. Jellemzője a tetőtér, műhely vagy régi, romlott ház utánzása. Ezért gyakran megtalálható a falazat, a fal vakolat stb. Dísze. Nagyon gyakran, ezek a háttérképek megismételik a fém, műanyag vagy üveg textúráját.

Gyönyörű ötletek a belső térben

Napjainkban a nappaliban, hálószobában vagy konyhában kialakított szokatlan és szokatlan tapéta-kombinációk egyre népszerűbbek. A tapéta kombinálásának megkönnyítése érdekében a tervezők már kidolgoztak bizonyos szabványokat, mint például egy „Hruscsov” vagy nagyobb terem (18 négyzetméteres) terem befejezésének példáját. De önállóan gondoskodhat az apartman csarnokáról, csak az inspirációját követve.

Ez az opció a fali papír nagyon jó kombinációja. Könnyű monofonikus különálló zóna az asztalnál való munkához, és lila, szép lapmintával panelek formájában, "meghívás" az üdülőterületre. Érdemes megjegyezni a kanapé és a virág párnáinak sikeres kiválasztását, amelyek színben harmonikusak, és kényelmesen töltik be a szobát.

Szokatlan kombinációja fotó háttérkép egyszerű anyag. A tapéta hiperrealizmusának köszönhetően a szoba térfogata nő, és tele van a reggeli erdő romantikájával. A második háttérképek is jól választottak, kellemes monokromatikus pisztácia színük van, ami összhangban van az „erdőkkel”, és nem „elszakítja” a nappalit külön helyiségekre.

A szoba belseje szimmetrián alapul. Az íriszekkel ellátott tapéta függőleges betétjei a kanapéval és egy karosszékkel egy vonalban vannak. A szék tökéletesen illeszkedik a szárak színéhez, és a kanapé virágszirmokkal és háttérfalburkolattal. Az eredmény egy hangulatos és kényelmes szoba a vendégek fogadására vagy az esti szórakozásra a TV-ben szeretteivel.

A háttérképek kombinációjának elemzése ebben a verzióban elmondható, hogy a szoba modern belsővel rendelkezik. A fehér tapéta egy kis, kis geometriai mintázattal ellátott vászonkal kombinálva teszi a szobát szokatlannak és érdekesnek. Ezt a döntést valószínűleg a fiatalabb generáció fogja értékelni, hiszen itt nincs ismerős kényelem.

Úgy tűnik, hogy a szoba sötét, a kanapé és a falak árnyalatainak monokróm kombinációja miatt. Ám este, egy megvilágított kandallóval, a nappaliban meleg és kényelmes lesz. A kisméretű minta miatt a kandallóterület a szoba fő akcentusává válik, ahol az egész családdal szeretne összegyűjteni.

Egy monoton és unalmas szoba hígításához nem mindig szükséges a szoba nagy részén beilleszteni, így folytathatja a példát. A nappaliban kellemes áfonya színű, monokróm színű, virágos mintákkal rózsaszín háttérrel hígították, ami egyrészt frissíti a szobát, másrészt élhetőbbé és otthonosabbá teszi. Ezt a hatást fényes párnák és egy szék egészíti ki.

Hogyan válasszuk ki a hall háttérképét, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba