Makroflex poliuretán hab: az előnye és hátránya

Az építési munkák gyakran szükségessé teszik a különböző anyagokból álló elemek összekötését, a rések és lyukak lezárását, a panelek felületekre történő rögzítését. Ebből a célból a telepítési habot találták fel, amely nemcsak az anyagok gyors rögzítését biztosítja, hanem csökkenti az építési eljárások költségeit is. A gyártók többsége közül kiemelkedik a Mercroflex 750 ml-es poliuretán hab, amely magas műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

Jellemzők

Több mint 30 éves szakmai tevékenység, valamint a vállalat kapcsolata a német Henkel cégkel növelte a vállalat termelési kapacitását. A mai napig a Makroflex hab Európában és a korábbi FÁK országaiban is pozitívan hatott.

A Makroflex szalagot poliuretán tömítőanyagnak is nevezikkülönböző térfogatú palackokban készülnek. A Macroflex hab egy prepolimerből és egy hajtóanyagból áll (eltolódó gáz). Amikor elhagyja, levegővel lép kölcsönhatásba, a prepolimer lefagy. A megszilárdulásnak köszönhetően a rések és a lyukak lezárnak.

A Makroflex poliuretán habot úgy tervezték, hogy:

 • önzáró rések, lyukak;
 • levegőben lévő üregek töltése anyagokban;
 • összetett anyagok;
 • a helyiségek felületek termikus és hangszigetelése.

A háztartási használatra készült habnak műanyag cső alakja vanamely a ballonnal csatlakozik. Ezáltal a habanyag felszabadul. A professzionális variáció olyan konstrukció, amely építési pisztoly csatlakoztatására specializálódott. A hab professzionális változata sokkal nagyobb hozammal rendelkezik, mint a fogyasztói hab, de a költség drágább.

Előnyök és hátrányok

A Macroflex hab használatának előnyei:

 • A hab egy késztermék. A munka nem igényel előzetes előkészítő munkát.
 • A szuperuniversális habot nem csak az anyagok betöltésekor lehet használni, hanem a ragasztáshoz és az ízületek és repedések lezárásához is.
 • Egyszerűség és könnyű használat.
 • A vállalat termékeire ésszerű áron jellemző.
 • Összetételének köszönhetően a hab megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen.
 • Az anyag keményedése gyorsabb, mint a cementkeményedés
 • A Macroflex hab különböző anyagokkal használható: fa, kő, beton, fémbevonatok, PVC, forgácslap.
 • A spetsmontazhnoy keverék hőmérséklet-tartománya -5 és +35 fok között mozog.
 • Az összeszerelési habbal végzett munka kiküszöböli a por és a különböző szennyeződések kialakulását, ami lehetővé teszi a helyiségek tisztítási idejének csökkentését az építési eljárások után.

hátrányai:

 • Az ultraibolya sugárzás hatására a hab idővel lebomlik. Annak érdekében, hogy megvédjük az anyagot, a víz emulzión alapuló színezőanyagokat, a tömítőanyag speciális összetételét, cement, gipsz keverékét.
 • A telepítést csak speciális védőfelszereléssel végezzük. Az összeszerelő szalag befolyásolja a szem légzőszerveit, bőrét, nyálkahártyáit.

típusok

A Makroflex gyártó a termékek széles skáláját gyártja, nem csak a szerelési habokat, hanem a különböző típusú tömítőanyagokat és ragasztókat is.

A termékcsaládban a Macroflex poliuretán hab a következő fajtákat tartalmazza.

 • Macroflex SHAKETEC egész szezonban
 • Macroflex tél- száraz és hideg körülmények között használt hab. Ezt a hőmérsékletet -10 ° C és +25 ° C közötti hőmérsékleten alkalmazzuk egy speciális cső applikátor segítségével.Az ilyen keverék kiváló választékot biztosíthat a válaszfalakon, töltse ki az üregeket a tetőrendszerekben, felszerelheti az ablak- és ajtónyílásokat.
 • Macroflex prémium - professzionális poliuretán hab. 2-szeres térfogatnövekedés esetén. A prémium habot pisztollyal kell felhordani. Kiváló tapadás a fa, fém, beton, kő anyagához. A habot nedves bevonattal lehet használni. A Macroflex Premium hab térfogata 750 ml, amikor a termék levelei 25-50 liter hab képződnek.
 • Macroflex Premium Mega egy professzionális téli szerelési hab. Ez a keverék használható -15 fokos hőmérsékleten, ezáltal biztosítva a fa, beton, fém építőanyagokhoz való megbízható és tartós tapadást. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyag önterjedt, a keverék pontos adagja van a kijáratnál.
 • Makroflex Pro speciális eszközzel, a kimenet körülbelül 65 liter késztermék. Jó tapadású számos építőanyaggal. Az ilyen típusú hab keveréke nem tartalmaz szerves anyagokat klór, fluor és szén formájában. Emiatt az ablakok, ajtók, töltési üregek specializálására szolgál. A tömítőanyagot fűtőként is használják.
 • Poliuretán hab Makroflex Whiteteq egy új generációs termék. Fehér polimer habot készítünk a Whiteteq módszer szerint, amely a keveréket alkotó összetevők tökéletes tisztításán alapul. Az eredmény egy kristályfehér hab, a mikroporózus Quattro szerkezet és az ultraibolya sugarakkal szembeni ellenállás. A hordó belsejében egy speciális golyó, amely biztosítja az elemek egységességét, ha kevert. A henger beépített szelepe biztosítja a hab minőségét. Sok építési munkálatokban (szigetelés, töltési üregek, rögzítőanyagok) használatos.
 • Macroflex hab cement. Ennek a fajtának a termékei nagyszámú, nagy mennyiségű cementet, segédeszközt és vizet is cserélhetnek. Habcement segítségével különböző építőanyagok és tömbök ragasztása sok erőfeszítés nélkül és viszonylag rövid idő alatt lehetséges. Szintén a falakhoz, a lépcsőfokokhoz, az ablakpárkányokhoz való panelek beszerelésénél használják a habcementet. Tilos az oldatot habbeton felületén alkalmazni.

Sok fogyasztó választja ezt az adott terméket, mivel a keverék nem tartalmaz klór-fluor-szénhidrogénvegyületeket. Ezzel a termékkel alacsony hőmérsékleten is dolgozhat (nem -5 foknál).

Tömítőanyagok Macroflex - külön terméktípus, amely az alábbi típusú anyagokat tartalmazza.

 • MAKROFLEX TA145 - nagy hőálló tömítőanyag, amelyet nagy hőmérsékletű vagy hirtelen hőmérsékletváltozásokkal rendelkező helyiségekben használnak (sütők, konyhai burkolólapok). Az oldat megszilárdulása a páratartalom miatt következik be.

A ragasztó összetétele nem tartalmaz oldószereket, és nem tartalmaz specifikus szagot. A bevonat nyitott ragasztási ideje 15 perc. A ragasztó száradási ideje 24 és 48 óra között változik.

A kutatók összehasonlító felmérései azt mutatják, hogy a Macroflex tömítőanyag márkának nagy előnye van a hagyományos tömítő megoldásokkal szemben. Gyújtáskor a hab a repedés nélkül ég, amelyen keresztül a füst és a mérgező anyagok áthaladhatnak. A ragasztó alkalmazása a felületen körülbelül 15 perc. A hőmérséklet -65 és +315 fok között tart.

 • Macroflex AX104 - szuper-univerzális szilikon tömítőanyag, amely az építőanyagok önzárására szolgál belső és külső munkák során. Jól tapad az üvegből, kerámiából, alumíniumból készült anyagokhoz.A készítmény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a penész és a gomba kialakulását, és erősen ellenállnak a napfény hatásainak. A szerelési hőmérséklet-tartomány +5 és +40 fok között van, de szükséges, hogy a felületek ne legyen nedvesség és jég. A szilikon tömítőanyag lejárati ideje körülbelül 18 hónap.
 • Macroflex NX108 - közömbös szilikon tömítőanyag. Jó tapadással rendelkezik a fa, üveg, fém, kerámia, műanyag, beton bevonatokkal. A tömítőanyag ellenáll a rozsdásodásnak a fémbevonatokon és az UV sugaraknál. Az ilyen tömítő keverék fő előnye, hogy magas páratartalmú helyiségekben (fürdőkádak, fürdőszobák) használható.
 • Macroflex FA131 - rendkívül hatékony hidegálló poliakril tömítőanyag. Ezt a típusú tömítőanyagot használják a varratok és repedések zárt térben és kívül történő lezárására. A tömítőanyag előnye, hogy a tárolás és szállítás során nagyon ellenáll a fagyásnak és a felolvasztásnak. Lehetőség van a tömítőanyag festésére akril színezőanyagokkal. Nem ajánlott az anyagot magas páratartalmú helyiségekben használni. A beton, tégla, fa, csempe, gipsz bevonatok varratok és repedések tömítésére szolgál.
 • Macroflex SX101 - Szaniter szilikon tömítőanyag, amelyet magas páratartalmú helyiségekben (fürdőszoba, WC) használnak. A fungicideket tartalmazó keverék összetétele miatt ellenáll a penész és a gomba kialakulásának. A tömítőanyag lehet fehér vagy színtelen. Nem ajánlott tömítőanyagot használni az akváriumok lezárására, mivel a készítmény antiszeptikus anyagokat tartalmaz. A kőfelületekkel való érintkezéskor foltok keletkezhetnek. A telepítést csak +5 és +40 fok közötti hőmérsékleten végezzük.
 • MAKROFLEX MF190 - a legerősebb fehér színű építési ragasztó, amely a polimerek víz diszperziója. Műanyag és fából készült anyagok ragasztásához használt belső és külső építési munkákhoz. Gyorsan és szilárdan ragasztja a fa, forgácslap, PVC, gipsz, műanyag, gipszkarton építőanyagokat.

A ragasztó összetétele nem tartalmaz oldószereket, és nem tartalmaz specifikus szagot. A bevonat nyitott ragasztási ideje 15 perc. A ragasztó száradási ideje 24 és 48 óra között változik.

fogyasztás

A Makroflex hab fogyasztása a varrás méretétől és alakjától függ. Téglalap alakú szakasz esetén az áramlási sebességet a következő képlettel számítjuk ki: T x W, ahol T a varrás mélysége (mm), W a varrat szélessége (mm). Például, ha a varrás szélessége és mélysége 5 ml, akkor az áramlási sebességet a következőképpen számítjuk ki: 5 x 5 = 25 ml 1 m-es varraton. Háromszög alakú varrat esetén a számítás a következő: ½ W x G. Ha a szélesség és a mélység 10 ml, akkor az áramlási sebesség: 5 x 10 = 50 ml / méter varrat.

A maximális habmennyiség biztosítása érdekében a patron hegyét 45 fokos szögben kell vágni.

Szárítási idő

Az összeszerelési hab száradási ideje számos tényezőtől függ: a levegő páratartalma, a telepítési keverék hőmérséklete és az alkalmazott anyag környezete, térfogata és típusa. +20 fokos hőmérsékleten a hab 2-3 órán belül kiszárad, de a végső megszilárdulás csak 12 óra múlva lesz. Alacsonyabb hőmérsékleten a keverék 24 órán belül megszárad. A keverék kezdeti megszilárdulása (2-3 óra) alatt vágható, gitt, festhető. A hab keményedési ideje a nedvesítéssel gyorsítható, ami szintén befolyásolja az építőanyagok tapadását.

Vélemények

Sok szakértő azt javasolja, hogy válasszon a Makrofleks telepítési habgyártót, mert számos pozitív ügyfél-vélemények, amelyek a keverék érdemein alapulnak:

 • könnyű és praktikus használat;
 • rövid edzésidő;
 • elfogadható ár;
 • Macroflex hatalmas termékválasztéka;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • kiterjedt terület.

Mint minden építőanyag, a szerelési habnak negatív visszajelzése van a fogyasztóktól.Alapvetően azokból származnak, akik nem használták a keveréket az utasításoknak megfelelően, a hab használatakor nem tartották be a biztonsági szabályokat.

tippek

Szakemberek ajánlásai a Macroflex szerelvényhab használatára vonatkozóan:

 • A hab használatát szobahőmérsékleten kb. 12 órán át kell tartani, ezért a keveréket teljesen melegíteni kell.
 • A Macroflex termékek telepítési munkái csak a doboz 100% -os rázása után hajthatók végre, hogy a kilépő hab kész oldata egyenletes legyen. Az alkalmazás során a patront fejjel lefelé kell tartani, függetlenül attól, hogy a habot milyen módon viszik fel a bevonatra (kézi módszer vagy pisztoly használata).
 • A felületre vagy a bevonatra történő szerelés előtt a port és a különböző szennyeződéseket meg kell tisztítani. A régi tömítőanyag formájában szennyezett fémbevonatok könnyen tisztíthatók fehér szeszes anyaggal. A jobb tapadás érdekében ajánlott a felületet vízzel nedvesíteni speciális permetezővel.
 • Ha szükség van az építési munkálatok megszakítására (több mint 15 perc), a keverék használatának folytatása előtt a csatornát és a csövet meg kell tisztítani a habelegyből.
 • A habképződés, amely még nem volt megkötve, könnyen tisztítható speciális tisztítószerekkel. A fagyasztott keverék csak mechanikai feszültségnek van kitéve (felületekre vágva).
 • Javasoljuk, hogy a Macroflex-t 0,5–8 cm méretű rések és varratok kitöltésére használja, a keverék nem léphet be a szükséges mélységű keskeny résekbe, aminek következtében üregek keletkezhetnek. A széles varratok és repedések nem képesek ellenállni a habarcs nagy tömegének.

Telepítési biztonság Makroflex habbal:

 • Ne engedje, hogy a keverék a bőrre és a látásszervekre kerüljön, súlyos irritáció léphet fel. Ha ez megtörténik, azonnal mossa le a készítményt a bőrről, vagy mossa le a szemet meleg vízzel.
 • Soha ne távolítson el egy olyan pisztolyt, amelyet nem teljesen használt. Csak egy üres henger cserélhető ki.
  • Az összeszerelési habokkal végzett építési munkákat csak a jó szellőzésű helyiségekben végezzük. Ha a keveréket káros anyagokból permetezzük, amelyek befolyásolják a légzőrendszert. Ajánlott védőfelszerelés használata.
  • Tilos habosított anyagot felhelyezni forró felületekre és régi elektromos vezetékekre. A hab és a forró bevonatok közötti kölcsönhatás robbanáshoz vezethet. A megbízhatatlan vezetékek hozzájárulhatnak a szikra hirtelen megjelenéséhez, ami súlyos következményekkel jár. Emellett nem zárhatja le a tömítő megoldások közelében.

  A Makroflex hab előnyeiről és hátrányairól olvassa el az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba