Hány tégla van a serpenyőben?

 Hány tégla van a serpenyőben?

Nemcsak a professzionális építők között, hanem annak szükségessége is, hogy egyértelműen tudjuk, mennyi tégla van egy raklapon. Ugyanilyen fontos, hogy a darabonkénti és az önállóan dolgozó emberek pontos számát ismerjük. Az 1 m2 téglafalra vagy 1 m3 falra vonatkozó anyagok fogyasztásának kiszámításakor ez a mutató határozza meg a vásárlások mennyiségét. Az 1 raklapon lévő piros és tömör egytégla darabok és kockák száma függ a telepítés módjától, a raklap méretétől. Az univerzális számítási képletek csak akkor működnek, ha a két változó ismert.

típusok

Egyedülálló téglafajta, raklapon vagy raklapon szállítva igen változatos. Általában a következő főbb kategóriák vannak.

  • piros - természetes agyagból készült, a kemencék égetésével történő öntéssel. A késztermék kiváló szilárdsági jellemzőket, nem túl nagy súlyt - 3,6 kg teljes testben, külső időjárási ellenállással. A tégla tömb mérete 215x12x6,5 cm.
  • fehér - szilikát, nem agyagból, hanem kvarchomokból, amelynek tömege eléri a teljes térfogat 90% -át. Ezenkívül a készítmény mészet és különböző adalékanyagokat tartalmaz. A termék fröccsöntési eljárása száraz préseléssel történik, majd a nyersanyagok autoklávban történő feldolgozásával, gőz expozícióval. A nagy szilárdságú tulajdonságok vonzó választás a díszítéshez és a burkolathoz. A kemence vagy a fehér tégla cső kihelyezése azonban nem fog működni - 200 Celsius fok feletti melegítésnél egyszerűen felszakad.
  • Samott. Tűzálló téglák kályhák, kandallók, kémények fektetéséhez finoman zúzott chamottából és speciális agyagból készülnek. A legnépszerűbb mérettartományokban kapható, a márkától függően különböző méretű platformokon szállítható.
  • Szembe kell néznie. Elérhető üreges változatban, különböző hornyokkal. Standard mérete 250x90x50 mm. Sárga fajta is van, amelyet kerámia és klinker vagy hiperpresszált formában állítanak elő. Egyetlen termék mérete ebben az esetben 250x120x65 mm lesz.

A téglák szállítására használt raklapok típusai szintén fontosak. Például, ha a mérettartományról és a teherbíró képességről beszélünk, csak két lehetőség van a közlekedési ágazatban. A standard raklapok vagy raklapok teherbírása legfeljebb 750 kg, helyszíne 1030x520 mm. Továbbfejlesztett lehetőségek is vannak. Ebben az esetben a raklap mérete 1030x770 mm, és súlya akár 900 kg-ig is ellenállhat. A nemzetközi szállítás területén euro-raklapokat is használnak, amelyek megfelelnek a GOST 9078-84 követelményeinek. Méretei 1200x800 mm, maximális teherbírása 1500 kg. Minden szállításra szánt termék természetes fából készült, rudakkal, merevítő bordákkal.

kapacitás

piros

A raklapon lévő téglák kapacitása a termék méretétől függően.

Hány téglát tartalmaz egy szokásos méretű raklapon? Általában egy 103x77 cm-es raklapot veszünk mérési egységként, ebben az esetben 1 méteres magasságban (standard) a töltés vagy a szokásos anyag mennyisége meglehetősen szabványos lesz. Csak a konkrét paraméterek tisztázása szükséges. Például egy üreges kerámia blokkot egy nagy raklapra helyeznek 420-480 db mennyiségben. Kis méretben 308-352 db.Részletesebben vizsgáljuk meg a legnépszerűbb tégla típusokra vonatkozó adatokat.

A tömör tégla típusa

250h120h65

250h120h88

dolgozó

kemence

földszint

M100

néző

darabszám a raklapon 130x77 cm

420

390

200–400

420

420

420

360

fehér

Egy standard méretű raklapon a fehér szilikát tégla mennyisége általában attól függ, hogy milyen típusú terméket kíván szállítani. Érdemes megemlíteni, hogy a platformok maguk is nagyobbak lesznek - az elemek nagyobb tömegének köszönhetően. 240–300 darab 1915x600 mm-es vagy 1740x520 mm-es méretű fa-fém raklapokra kerül. egyetlen szilikát tégla. Egy és másfél termék esetében ez a szám 350–380 db lesz. De a gyártó akár 180 egységnyi fél csomagot is szállíthat. Az elülső változatnál a raklapon lévő téglák száma 670–700 db lesz. Réselt - 380 - 672 db. Az üreges kettős tégla 448 egységnyi speciális raklapra kerül. Mindezek a mutatók kizárólag a csomagban található termékekre vonatkoznak. Ennek hiányában a szállításra rendelkezésre álló tételek száma az egymásra rakás módjától függ. Az ilyen szállítás során azonban a sérült és törött építőanyagok mennyisége sokkal magasabb lesz.

samott

A kemence vagy a chamotte blokkok esetében a raklaponkénti egységek száma is nagyon fontos. Itt figyelni kell a termék címkézésére. A legnépszerűbb lehetőségek közé tartoznak a 415 darab fa raklapokon elhelyezett végbálák. Emellett a 230x114x65 mm méretű ShB-5 márkát 385 db raklapra rakják és szállítják. Ha a ShB-8 chamotte téglát vásárolják, 250x124x65 mm-es méretekkel, 625 db-ot helyeznek el egy standard raklapra. A standard szabványok nem az egyetlen helyes, és figyelembe kell venni a kiválasztott raklap opció dimenziós jellemzőit. A tágasabb euró raklapokhoz bármilyen márkájú tűzálló téglákat helyeznek a maximális összegbe.

néző

A téglák elhelyezéséhez a raklapon elhelyezett elemek számának kiszámítása a termék méretétől függő információk megszerzését is jelenti. A szabványos mérete 250x130x65 mm, 275 egység van elhelyezve egy raklapon. Egy kerámia üreges 480 db. Szilikát és sárga 200 db. egyetlen végrehajtásban. A klinker fajta esetében ez a szám 344 egység lesz. Az összes megadott adatot alaposan ellenőrizni kell, figyelembe véve a termék gyártási szabványát, a raklap hordozhatóságát. Ezenkívül a gyártótól való beszerzéskor meg kell tisztázni a szállítás során használt egyedi paramétereket. Csak figyelembe véve ezeket a tényezőket, lehetséges lesz a raklapok számának pontos kiszámítása és a szállítás típusának kiválasztása az objektumhoz való szállításkor.

Hány kockát és négyzetet egy raklapon

A raklapra illeszkedő téglák számának kiszámítása során más fontos pontokra kell figyelni. Például, ha a termékeket kockában értékesítik. m, meg kell vásárolni, figyelembe véve a szállításhoz használt raklapok számát és kapacitását. Ezenkívül a falazat kiszámításakor a falterület négyzetméterben kerül kiszámításra. m. Meg lehet határozni azt is, hogy hány négyzet van a raklapon pontos számítással. Elég, ha tisztázza a négyzetméterenkénti termékek számát az egyes elemek méretétől függően. Emlékeztetni kell arra is, hogy a raklapokon lévő építési téglák csomagolása nem haladhatja meg az 1 m-nél nagyobb magasságot.

A tégla változata

m2 egy normál raklapon, 750 kg-os kapacitással

m3 egy 750 kg-os teherbírású standard raklapon

Kerámia tömör egyetlen

4

0,42

Kerámia corpulent másfél

5,1

0,47

Kerámia teljes dupla

7,6

0,45

Kerámia üreges egyetlen

6,9–8,7

0,61

Kerámia üreges szemét

7,3–8,9

0,62

Kerámia üreges dupla

6,7–8,6

0,65

Teljes súly

A raklap teljes tömege szintén fontos. A targonca kiválasztásakor figyelembe kell venni ezt a szempontot, és nem a termékek nettó tömegét. Különösen a kis raklap 103x52 cm terhelés nélkül 15 kg.A tégla súlya akár 1017 kg - 275 darab is lehet. egyetlen teljes testű szilikát tégla. Ha a raklap nincs teljesen feltöltve, az egyszerű számítások segítségével súlyt nyerhet. A tégla mennyiségét egy termék tömegével megszorozzuk:

Tégla típus

testes

üreges

kerámiai

3500 g

2600 g

szilikát

3700 g

3200 g

A szükséges téglák számának előzetes kiszámítása optimális lehetőséget kínál az építőanyagok megrendelésére, nem egyedileg vagy ömlesztve, hanem kényelmes csomagolásban, raklapokban. Ezt a megközelítést aktívan alkalmazzák a hardver üzletekben és a gyárakban, ahol a termékeket gyártják. A legpontosabb információk birtokában könnyen megbirkózhat a szükséges számú tégla megvásárlásával.

További információ a tégla számításokról az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba