A kapu oszlopaiba ágyazva: hogyan kell kiválasztani és telepíteni?

A privát (és nem csak) házak kapujában megbízhatóan kell védeni a külső behatolástól. Szintén szépnek kell lenniük. Mindkét követelmény azonban nem teljesíthető, ha a támogatások eltérnek az ideális függőleges függvénytől, és ez nagyban függ a jelzáloghitelek telepítésének elérhetőségétől és helyességétől.

Mik azok?

A tégla kerítések nagyon szépek lehetnek. De a sima, külsőleg elegáns pillér rossz abban, hogy semmit nem lehet hozzárendelni, ezért a kapu telepítése közvetlenül a tégla-hegységbe lehetetlen. Egyszerűen nem tartanak ki és nem esnek le. Éppen ezért a jelzáloghiteleket téglaoszlopokban biztosítják, hogy a kapuk felszerelésére használhatók.

Sok ilyen típusú elem létezik. De mindegyikük szigorúan meghatározott problémát old meg. Szükséges azonnal megvizsgálni azt az anyagot, amelyből a kerítés szakaszait tervezik építeni. Ha szilárd téglafalat használnak, akkor a jelzálogelemek csak az oszlopokkal rendelkező szakaszok összekapcsolására szolgálnak.

Ebben az esetben a szerkezet terhelése viszonylag kicsi, így még a 0,8 cm átmérőjű huzalból csavart hurkok is elvégezhetik a feladatot, és mindhárom sorban (a falazat negyedik sorában) helyezkednek el. Ezt a pillér oldalán végezzük, ahol a tégla részeket csatolni kell. Egy ilyen döntés többször is bizonyította magát különböző körülmények között. De elfogadhatatlan, ha a kerítésszakaszok fémből, fáról és egyéb anyagokból készülnek.

Ezekben az esetekben a jelzáloghiteleknek meg kell állniuk a megnövekedett terhelést, mert az oszlopok már nem vesznek magukra. Mert acéllemezeket kell használni. Ezeket a szerkezeteket egy bizonyos magasságban hegesztik (a projekttől függően), de az összecsukható csatlakozások is használhatók. A téglát egy bizonyos helyre kell kivágni, hogy a jelzálog odaérjen.

Később a késleltetés hegesztéssel rögzíti a késleltetést. És ezek a késések csak lehetővé teszik a kerítés különböző szerkezeti elemeinek felszerelését. De még akkor is, ha a jelzáloghitelek és a késedelmek megtörténnek, a szakaszokat nem szabad azonnal rögzíteni. Meg kell várni, hogy az oszlopok bizonyos erősséget szerezzenek, és csak ezután lépjenek a végső összeszerelésre. Általában 18-25 napot kell várni.

Tervezési jellemzők

A tolóajtókhoz

Csúszó kapuk telepítése, nincs értelme a beágyazott elemek rajzait keresni, egyszerűen nem léteznek. A geometria és a méretek tetszőlegesen kerülnek kiválasztásra, mert csak egy feladatot kell megoldani: egy alap létrehozása a hengerek és a meghajtó mechanizmus felszereléséhez. A jelzáloghiteleket általában 10-20 számokkal rendelkező csatornákból készítik. Egyértelmű szabály van: a kapu súlyossága nő - nagyobb fémhengerlés szükséges.

Vegye figyelembe, hogy a motorház helyét az udvaron meg kell adni. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, érdemes a jelzálogelem hosszúságát egyenlővé tenni a kapu "ellensúlyjával".

Fontos megjegyzés: a jelzálog szigorúan egy egyenes vonalra van helyezve, amely mozgatja a vászont.

Néha kisebb lehet, de legfeljebb 20 cm. Ha később tervezi, hogy a meghajtót egy elektromos motorral telepíti, akkor a telepítés platformja egy véletlenszerűen kiválasztott helyen hegesztésre kerül a jelzáloghitelre. De egyes építők másképp csinálnak. A kapu felépítésének idején nem készülnek alapot a motorra. Csak ezután, amikor összeszerelésre kerül, egy kicsit hegesztett acéllemez, amely a jelzáloghitel tetejére néz.

A kapuért

Az ilyen jelzáloghitelek megközelítése valamivel más, mint a csúszó kapukkal rendelkező elemek.Nincs szükség rudak beillesztésére tégla oszlopokba. Szükséges, hogy közvetlenül a támaszok mellett helyezzük őket, és a talajba kell vezetniük. A munka befejezésekor a csatorna hegesztésre kerül.

Mivel a wickets sokkal egyszerűbbek, mint a hagyományos kapuk, a jelzáloghiteleknek sem túl nagynak kell lenniük. De ajánlatos mélyíteni a támasztékokat a talajba, majd megbízhatóbbak lesznek.

Fontos: egyszerűsítheti a szerkezet telepítését úgy, hogy a beágyazott elemek csatornáján lévő lyukakat azonnal áttöri.

Nagy, magas oszlopokkal ellátott kapuk esetében nem elegendő a függőleges csatornák felhelyezése mindkét felére. Az alábbiakban a harmadik csatorna tömíti, amelynek hossza egybeesik a pillérektől a kapuig tartó távolsággal.

Gyakran találhat olyan állításokat, hogy a habarcsokat az oszlopokból kiálló acélszalagokra lehet hegeszteni. A valóságban azonban ezek a miniatűr vetületek még egy kis kaput sem tarthatnak. A lengő kapuk esetében 5–7 cm-es fémhiteleket hegesztenek az állványok központi állásaira. Ez elég az automatikus szerkezetekhez, ha nem bizonyulnak túl nehéznek.

További ajánlások a kiválasztásra és a telepítésre vonatkozóan:

 • Nehéz lengőkapuknál az I-gerendák vagy sínek hegeszthetők az oszlopok közé. Megbízhatóbb lesz, ha a nadrágtartóval, és másrészről további gerendákkal hegesztik.
 • Tapasztalat hiányában jobb, ha nem próbáljuk elrejteni a jelzáloghiteleket, majd azokat kívülre hozni, rendkívül nehéz.
 • Helyesebb egy fémterméket egy speciális szerszámmal készített nyíláson keresztül kalapálni (csavarozni).
 • A téglában lévő lyukak 45 fokos szögben készülnek (az eltérés elfogadható, de kicsi, különben a tégla megreped).

  Hogyan készítsünk jelzálogot a saját kezedhez?

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba