Apartman belső: szép modern ötletek

A modern belső tér nem csak félig üres lakások, minimális bútorokkal és fehér háttérképekkel a falakon. Ez nagyon sokrétű lehet, ami lehetővé teszi mindenkinek, hogy maguk választják ki az ideális stilisztikai döntést, amely megfelel a legújabb divat trendeknek.

Jellemzők

Általában a „modern” hangos szó szinte minden belső opcióra utal, ellentétben azzal, amit korábban a tervezők készítettek. A múltban gazdag dekorációval, kis dolgokkal és díszekkel gazdagodik.

A modern embereknek már nem kell szörnyű luxusra, de a maximális funkcionalitásra, és a „luxus” fogalmának most már kissé más jelentése van.

Ha korábban a nemesség megpróbálta díszíteni a házait festett, aranyozott szekrényekkel, akkor a modern felszerelés jelenléte a házban. A modern dizájnt általában egy házban vagy lakásban élő személy egyéni igényeihez választják.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy sokan összekeverik a „modern stílus” és a „modern” fogalmakat. A szecessziós stílusban kialakított szoba szigorúbb és korlátozottabb. Jellemzői felismerhetőek, a modern stílus pedig sokkal rugalmasabb, képes alkalmazkodni a lakás tulajdonosának igényeihez. A modern stílus általános jellemzői egy kis listán is megkülönböztethetők, de mindegyik könnyen adható.

Ennek a trendnek a legfontosabb jellemzője a formatervezési világban hatalmas mennyiségű nyitott tér. Mint látható, a legdinamikusabb apartmanok úgy tűnnek, mintha a tervező elkezdte volna felszerelni őket, és elhagyta projektjét az út közepén. Félig üresek, a bútorok minimális mennyiségét állítják be, szinte nem dekoratív csecsebecsék.

Úgy tűnik, a falak és a mennyezet egyesülnek. Mindez azért történik, hogy a legkisebb lakásban is szabad helyet biztosítson. A belső tér minden részletének van egy konkrét helye, és nem véletlenszerűen, hanem gondos tervezés után kerül kiválasztásra. Szoborok, dekoratív lemezek a falakon és a monogramok a bútorokon nem szívesen láthatók - itt az ideje elfelejteni mindezt.

A fő jellemzők az egyszerű geometria és a széles ablakok és ajtók. Szintén a szobában, modern stílusban díszített, rengeteg tükröt kell biztosítani. Ez nemcsak azért történik, hogy megcsodálhassa magát minden szögből, hanem vizuálisan bővítse még egy kis lakás helyét is. Amikor egy szoba egy tükrében tükröződik, úgy tűnik, hogy valójában kétszer annyi szabad hely van. Ha betartja ezeket az alapvető szabályokat, akkor megszervezheti a helyiséget, hogy meglehetősen modern legyen.

Divat trendek és új elemek

A modern belső tér divatos és stílusos, vagy régóta elvesztette jelentőségét. Nem annyira könnyű nyomon követni a legújabb és legújabb trendeket a design világban, de a főbb pontokat érdemes megismerni, különösen, ha azt szeretné, hogy a lakása modern legyen.

stílusok

A „modern stílus” kifejezés egyszerre több hasonló stilisztikai irányt is jelent. Figyelembe kell vennie azokat a főbb ötleteket, amelyek segítenek meghatározni egy hétköznapi lakás vagy stúdió kialakítását, mivel minden ilyen iránynak megvan a maga jellemzői, amelyek megkülönböztetik azt másoktól.

techno

Folyamatosan vannak olyan új technológiák, amelyek helyettesítik az elavultakat, és ez tükröződik a házak belső terében.A techno stílusa, bár viszonylag nemrégiben alapították, népszerűségét pontosan azért emelte, mert képes volt ilyen változásokat hangsúlyozni. Fő megkülönböztető jellemzője messze van a szigorú geometriai vonalaktól, amelyek más irányokban is megtalálhatók.

A techno stílus kiemeli a világítás választékát, melynek mesterségesnek és stilizáltnak kell lennie az éjszakai klubok disco-golyóinak fényében. Azt is meg kell jegyezni, és a stílus maximális funkcionalitását. Még a legszűkebb szobáknak is tágabbnak kell lenniük. Hasonló eredményt érhet el pasztell színű falburkolatokkal, tükörképekkel vagy akár igazi tükrökkel.

High tech

Számos hasonlóság van a techno stílussal és a csúcstechnológiával. A helyiségeket úgy kell megtervezni, hogy mindent megköveteljenek, ugyanakkor mindezek a részletek nem vonzanak nagy figyelmet. Válassza ki az egyszerű formájú bútorokat és kiegészítőket. Díszített a high-tech lakások stílusában, amely számos ember számára alkalmas: főiskolai és fiatal párok és családok. Az ily módon díszített apartmanban vagy házban van egy hely egy meglehetősen kényelmes hálószoba, egy bútorozott tanulmány és egy nappali.

A modern csúcstechnológia megkülönbözteti a hideg spektrum színeinek jelenlétét. A meleg palettán nincs hely a világos színekkel vagy színekkel.

A falak és a bútorok díszítésére leggyakrabban a szürke, a fekete-fehér színeket használják. Ők azok, akik a legjobban megtestesítik azt az elképzelést, amelyet a tervezők eredetileg high-tech stílusba helyeztek.

Art Deco

Ez az irány minden bizonnyal vonzó lesz a fiatal kreatív egyének számára. Az art deco egyéb stílusai közül kiemelkedik a fényesség és a bonyolult dekoráció használata: etnikai elemek, szokatlan alakzatok és színek díszítő csecsebecséke.

Egy lakás vagy egy szoba keretein belül különböző kultúrákból származó „eljövendő” elemeket használhat, például finomított japán lámpákat, amelyeket hieroglifákkal vagy sakura virágokkal díszítettek, és meleg perzsa ágytakarókkal. Ezek a különböző részletek meglepően harmonikusan egyesülnek az art deco stílusban díszített belső térben.

minimalizmus

Figyelemre méltó a minimalizmus. Egyszerű egyenes vonalak és hasonlóság a klasszikusokkal. Ebben a stílusban díszített szobában mindent átgondoltnak kell lenni, de ugyanakkor nagyon egyszerű. Ne terhelje meg a belső teret összetett díszítéssel, és ne felejtse el, hogy elegendő szabad helyet kell biztosítani a szobában. A szobában minimalizmussal stilizált, edzett üvegből és krómozott fémből készült bútorok jól néz ki. Jó és tükörfelületek, például polcok vagy szárnyszekrény.

Modern klasszikus

Néha az új nevet jól elfelejtettnek nevezik. A modern tervezők nem rejtik el szeretetüket a múltbeli trendek iránt, gyakran az elmúlt évek különösen érdekes stílusainak ihlette. A klasszikusok újragondolása is nagyon érdekesnek tűnik. A tömörség és a gyárthatóság sikeresen kombinálható a minőséggel. A modern klasszikusokat a drága befejezőanyagok használata jelenti: természetes bőr, gyapjú, kiváló minőségű pamut vagy kő.

Érdekes kiegészítőket használhatunk, amelyek például a high-tech vagy a minimalizmus stílusában feleslegesnek tűnnek.

A nappalit elegáns bronz gyertyatartókkal vagy kovácsoltvas elemekkel díszített csillárral díszítheti. Érdekes lesz megnézni és fényűző tükör a falon egy nehézfém vagy fa keretben. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen részleteknek sokkal kisebbnek kell lenniük, mint a hagyományos klasszikus stílusban, egy ilyen tartozék elég lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a modern klasszikusok sokkal funkcionálisabbak, mint minden múltbeli stilisztikai trend.A szobákban nemcsak szép bútorok és gyönyörű díszítőelemek kell lenniük, hanem minden szükséges felszerelést, amelyet nem szabad elrejteni, hanem éppen ellenkezőleg, ki kell mutatni. Ha korábban egy személy jólétét egy híres művésznek a házában lógó képe alapján ítélték meg, akkor most egy széles „plazma” vagy egy házimozi nézet nagyobb benyomást kelti a vendégekre.

Végül érdemes megjegyezni, hogy a modern klasszikusok olyan stílusok, amelyek alkalmasak a tágas apartmanok vagy magánházak díszítésére, mint a kis helyiségek, mert ugyanaz a monumentalitás, amelyet a múltban oly nagyra értékelnek, mint például a hatalmas szőnyegek, fali gobelinok vagy stukkóformák.

Fali dekoráció

A modern stílus, mint általános szabály, különleges díszítés nélküli, egyszerű falakkal rendelkezik, így a legjobb kivitelezés egy egyszerű meszes vagy világos festék.

Bizonyos esetekben a falakat egyáltalán nem festik, csak vékony vakolatréteget fednek le. Természetes anyagokat is választhat a fali díszítéshez. Nézd meg a fa paneleket vagy a vékony bambusz tapétát, ami jól néz ki egy modern lakás vagy ház falain. Vegyük figyelembe, hogy ezek a befejező anyagok meglehetősen drágák.

Ha nem akar pénzt költeni, és minimalista designja minimális hatást gyakorol a családi költségvetés állapotára, egyszerű egyszerű háttérképet választhat. Fali burkolatokként használható, drága anyagként stilizált és egyszerű fény.

Mennyezeti dekoráció

Ugyanezeket az elveket kell követni a mennyezet tervezésénél. Ha elég pénzed van, és készen állsz a javításra, akkor a mennyezetet fagerendákkal vagy feszített mennyezetekkel díszítheted. A második lehetőség jó, mert szó szerint létrehozhat egy csodát a naplemente vagy az éjszakai égbolt alatt a mennyezet formálásával. Különösen lenyűgöző a helyszíni színekkel ellátott, LED-ekkel díszített mennyezet. Azonban sokkal olcsóbb anyagokkal juthat el, például festeni vagy fehéríteni a mennyezetet.

Színes megoldások

A modern stílusban a világos színek használata a legjellemzőbb. A klasszikus achromatikus színek általában alapul szolgálnak. Jó és pasztell színű. A modern klasszikusok vagy a skandináv stílusban minden barna színárnyalat kedvezően néz ki. A melegség és a kényelem érzésével járnak, így biztonságosan használhatók mind az elsődleges színek, mind a kiegészítő elemek.

Az ékezetek elhelyezéséhez alkalmazhatók és telítettebbek. Fényes részletekként színes párnák, patchwork rongyok, fiókok, kosarak vagy poháralátétek használhatók. A tervezők szinte minden színt használnak, de a legnépszerűbbek a kék, lila és sárga árnyalatok. Ezenkívül organikusan kombinálják a szürke, fekete és fehér, amelyek szintén nem csak örülnek.

textil

A modern stílusban a kényelem nem a fő dolog, de mégis nyugodt és pihentető légkört akarok a házban. A legegyszerűbb módja annak újbóli létrehozására, mindenféle függöny, szőnyeg, szőnyeg és egyéb textiltermék felhasználásával. A természetes anyagok előnyben részesítése. Nemcsak drágábbak, hanem hosszabbak is, és az egészségre is kedvezőbbek, mint a szintetikus anyagok. Ami a színeket, a textileket illeti - pontosan ez teszi lehetővé, hogy diverzifikálódjon a modern lakások szilárd belső terében.

Annak érdekében, hogy a lakás nem hasonlít egy félig üres dobozra, vegyen fel egy pár hangulatos takarót, megfelelő függönyöket és párnákat egy színben. Ezek a apróságok elegendőek lesznek ahhoz, hogy a lakás „éljen” és kényelmesebb legyen.

bútor

A lakás belsejének tervezésekor mindig a megfelelő bútorok kiválasztására kell gondolni. A funkcionalitásnak elsődlegesnek kell lennie.A maximális hely felszabadítása érdekében a tervezők megpróbálják a bútorokat a falak mentén elrendezni - így elegendő hely van a szoba közepén.

A modern stílusú szobákhoz hasonlóan a bútorok kompaktak és egyszerűek. Itt egy egyszerű, világos színű fotel áll harmonikusabbnak, mint egy kifinomult kanapé, ívelt lábakkal.

Ami az anyagokat illeti, a természetes fa és az üveg vagy a műanyag egyaránt értékelik. A fa költségesnek tűnik és elégedett a minőségével, és a műanyag modern és fényes, így a bútorokat a személyes preferenciáktól és a szoba díszítésének sajátosságaitól függően választhatja.

7 fénykép

zónázás

Nagyon gyakran egy modern stílusú tágas stúdióapartmanokat terveztek. Ahhoz, hogy egy szobát megfelelően tervezzünk, képesnek kell lennie arra, hogy megfelelően használhassa a területet segítő partíciókat és oszlopokat.

Leggyakrabban a zónák egyszerű partíciókat használnak. Külsőleg úgy néz ki, mint egy fél fal, edzett üvegből, természetes fából vagy olcsó gipszkartonból.

A legszebb lehetőség egy üvegpartíció, amely szinte láthatatlan a szobában, és nem „lemér” a belső teret.

A partíció egy másik modern változata egy áttetsző kristályfüggöny, amely kicsit látszólagosnak tűnik, így a leggyakrabban a modern klasszikus stílusú szobák kialakításánál használják. Az ilyen kristályrészek helye egy kis méretű nappaliban is megtalálható.

A fiatalok, vagy az éjszakai élet és a szabadtéri tevékenységek szerelmesei szeretik azt a gondolatot, hogy a teret külön zónákra osztjuk egy bárszámlálóval. Elkülönítheti a konyhát az étkezőtől vagy a nappalitól. A bárszámlálók sokféle modellje lehetővé teszi, hogy bármilyen modern belső térbe illeszkedjen. Próbáld meg telepíteni a rudat a szekrény, szekrény vagy párkány közelében. Ott megtarthatja mindazt, amire szüksége van a kedvenc italainak elkészítéséhez.

Egy másik funkcionális megoldás a konyha szigetének használata a stúdió két zónába való osztására. Ez a sziget a szoba közepén helyezkedik el, és elválasztja a konyhát a nappalitól vagy az étkezőtől.

Ha egy hálószobát tervezel egy baba vagy egy nappali számára, akkor egy partíció helyett alacsony könyvespolcot használhat. Ez nem csak a belső térben szépnek tűnik, hanem a könyvek, dokumentumok és minden szükséges csecsebecsék tárolására is. Ahhoz, hogy a teret zónákra lehessen osztani, a bútorok használata is lehetséges. Ez a lépés különösen fontos, ha nincs elegendő hely a lakásban, és nincs elegendő hely a partíciók telepítéséhez.

világítás

A modern belső tér egyik fő jellemzője a széles nyitott ablakok. Nem számít, mennyire nagyok, a természetes megvilágítás mindig nem lesz elégséges, ezért ki kell választania a magas minőségű mesterséges fényforrásokat - lámpákat, padló lámpákat és fali lámpákat.

A modern lakásokban nem ajánlott kristály medálokkal vagy kovácsolt alapokkal rendelkező csillárok használata.

Ügyeljen a könnyű üveg- vagy műanyag mennyezetre vagy a tiszta fémszerkezetekre. Ezek egyszerűek és faragványokkal díszítettek, vagy kis részletekkel díszítettek. Nagyon gyakran a modern tervezők apró dióda-lámpákat használnak, amelyeket ékezetek elhelyezésére használnak, például egy kép vagy egy munkaterület kiemelésére.

A terület alatt tervezzük

Függetlenül attól, hogy milyen méretű lakás vagy ház, a belső tér a legújabb divat trendek szerint rendezhető. Vannak projektek 40 négyzetméteres kis lakásoknak. méter, és a tágasabb 120 négyzetméteres helyiségekben. m.

Szovjet lakás

A szovjet időszakban épült apartmanok egymáshoz hasonlítottak. Kicsi konyhájuk volt (nem több, mint 10 négyzetméter) és egy kombinált fürdőszoba. A többi szoba száma a bérlők számától függ.De még egy ilyen szerény terület is átalakítható, például kombinálva a főtermet egy íves konyhával vagy a fal teljesen szétszerelésével. Ezután a szoba legalább vizuálisan lesz. Ilyen helyiségekben érdemes modern bútorokat használni: a nappaliban átalakuló kanapé és a konyhában egy moduláris asztal.

Egy stúdió

A modern felújítás sokkal egyszerűbb egy stílusos stúdióban. Az ilyen lakások mérete eltérő lehet: 15-50 négyzetméter. Az ilyen helyiségek különösen népszerűek a fiatalok körében, különösen a diákok körében. Itt mindenféle partíció jön a megmentéshez, ami segít a különböző zónák egymástól való elválasztásában, és a magánszállás érzésének megteremtésében a stúdió apartman bármely részében tartózkodva.

Szép valós példák

Számos érdekes példa van arra, hogy a tervezők hogyan változtatják meg a valódi lakótereket stílusos lakásokká, amelyek mind a tulajdonosok, mind a vendégek számára kellemesek.

Japán minimalizmus

A keleti országokban a szabad hely hiánya miatt minden szabad mérő értékelhető. Japán sok modern tervezőt inspirált. A japán stílusú szoba alacsony székek, puha bambusz szőnyeg, keskeny ágy és szekrény. Előnyben részesülnek a természetes anyagok: vékony pamut, bambusz tapéta, világos fa stb. Elsődleges színek - fehér, bézs vagy kávé. A könnyű bázist gyönyörű festéssel lehet díszíteni japán karakterek, piros körök vagy bájos sakura virágok formájában.

Utcai stílus

A fiatalok mindig szeretnének néhány extravagáns jegyzetet hozzáadni egy egyszerű belső térhez. Ez teljesen lehetséges, a loft stílus alapján, amely mostanra rendkívül igényes.

Az ebben az irányban kialakított apartmanok vagy stúdiók a raktárakhoz vagy a gyárakhoz hasonlítanak. Nem lehetnek tökéletesek, szigorúak és pontosak, éppen ellenkezőleg: ilyen belső térben enyhe gondatlanság van. A vezetékek, a csupasz téglafalak, a kopott fa asztalok és egyéb háztartási részletek meglehetősen organikusak. A tetőtérben lévő szoba falai nem unalmas tapétával vagy világos festékréteggel díszíthetők, hanem világos festményekkel. Ha szereted a fényes graffitit a házak homlokzatain, akkor egy ilyen dizájnmozgás biztosan tetszeni fog.

Klasszikus motívumok

Nem kevésbé népszerű a klasszikus motívumok a modern belső térben. A modern klasszikusok olyan stílusok, amelyek örömmel fogadják a szépséget, és mind a fiatalok, mind az érett emberek körében népszerűek.

Egy modern, klasszikus stílusú lakás meglehetősen egyszerű. Kombinálja a sima világos háttérképeket a kiváló minőségű fából készült bútorokkal és ugyanazokkal az ajtókkal és ablakokkal, míg az íveket és a bútorok felületét nem festheti festményekkel vagy egyéb díszítéssel. Az ilyen modern lakások bútorai a hagyományos részleteket és a legújabb divat trendeket ötvözik. A stílusos fémasztalok és az üvegpolcok mellett a fából készült székek szépek.

Ha ilyen lakást tervez, sokat kísérletezhet, különösen akkor, ha magabiztos a művészi hangulatában.

A modern stílus folyamatosan változik és javul, ezért nem szabad vakon követni néhány konkrét trendet. Mindig csinálj valamit a sajátodból. Tehát még sok év után is egyedülálló és gyönyörű marad, és nem válik elavult helyiséggé, amely állandóan javításra szorul.

A modern stílusú belsőépítészet példája a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba