3 szobás lakás elrendezése a „Hruscsovban”: szép belsőépítészeti példák

A saját házuk megvásárlásával sokan egy új házban helyezkednek el, amely kényelmes elrendezésű szobákat kínál. De mi van azokkal, akik a "Hruscsov" 3 szobás lakásának büszke tulajdonosává váltak? Gondosan meg kell fontolnia egy szép belsőépítészetet egy kis téren.

Lakás jellemzői

A Hruscsov-kori tégla és panel tipikus házai, melyeket népszerűen "Hruscsov" -nak neveztek, a 60-as évek végétől kezdtek építeni. Mivel a fő feladat a családok faluból városba történő gyors áthelyezése volt, villámgyorsan épült lakóházak.

kezdetben "Hruscsov" ideiglenes lakást jelentett, de élettartama nőtt. Az ilyen házak több mint egy évtizede állnak.

A nagyszüleinktől örökölt Hruscsovnak számos jele van megkülönböztetjük őket más típusú lakásoktól:

 • kis négyzet. Általában az ilyen lakások területe legfeljebb 57 négyzetméter. m;
 • alacsony és bizonyos esetekben még alacsonyabb mennyezet. Magasságuk nem haladja meg a 2,5 métert;
 • egy keskeny, kis folyosó;
 • kombinált fürdőszoba;
 • a konyha négyzet vagy téglalap alakú, 4,0–6,2 négyzetméter nagyságú. m;
 • hozzáférési helyiségek rendelkezésre állása;
 • beépített mezzanine és tárolóhelyiség;
 • erkély rendelkezésre állása;
 • az ideiglenes partíciók jelenléte, amelyek bontása lehetővé teszi, hogy bővítse a teret - segít jelentősen javítani az otthon funkcionalitását és megjelenését.

A tervezés típusai

Ha egy két hálószobás apartmanról beszélünk, akkor a „Hruscsov” egyik szobája biztosan ellenőrzőpont.

Két szobás apartmanban mindkét szoba ugyanazon az oldalon található. A három szobás "Hruscsov" tervezése során több lehetőség is van:

 • egy nagy szoba és két nagyon kicsi;
 • két egyenlő méretű szoba és egy kisebb;
 • a helyiség azonos területe a ház mindkét oldalán található, az úgynevezett "mellények" változata;
 • Nagyon ritka, hogy külön helyet találjon.

Sajnos, a régi alap "Hruscsov" számos hibával rendelkezik. Közülük érdemes megemlíteni a helyiségek kis területét, a kényelmetlen tervezést, a rossz hő- és hangszigetelést, a szeméttároló és a lift hiányát.

Az apartmanok tulajdonosai a "Hruscsov" jegyzetben és az otthoni pozitív szempontok, mint például:

 • alacsonyabb költségek az új, magas épületekben lévő lakásokhoz képest;
 • csendes udvar csendes szomszédokkal - válassza ki a legtöbbet a gyermekes családok és a nyugdíjasok;
 • fejlett infrastruktúra - "Hruscsov" földrajzilag a város központjában található, míg az új alapítvány főleg a külvárosban épül.

Mindenesetre, a korszerű eszközök használatával a belsőépítészetben vagy a felújításban lehetőség van a legtöbb banális "Hruscsov" átalakítására is, így kényelmes hely marad.

A tér megváltoztatásának módjai

A lakás belső megjelenésének javítása érdekében különböző formatervezési technikákat használhat a fény és árnyék játékával, színes kivitelezéssel, bútorokkal, fali dekorációval, különböző textúrákkal.

Alapvető módja a szoba határainak kiterjesztésének rendezését. A fő dolog a design a három szobás "Hruscsov" - a maximális kiadása a használható terület. Néhány trükk segít ebben.

fény

Nagyon gyakran, a "Hruscsov" tér nem elég könnyű. Az ilyen lakásban lévő hálószoba több ablakkal nem büszkélkedhet - leggyakrabban egy kis szoba egy kis ablakkal.

További fényforrásként A legjobb, ha több különböző berendezést használ. Jó megoldás lesz a helyük különböző helyiségeiben való elhelyezése: a sarokban lévő padló lámpa, egy lámpa az éjjeliszekrényen, szikra.

A hallban érdemes visszautasítani a mennyezeten található központi csillárból, mivel a többszintű szerkezet jó mennyezeti magasságot igényel. Szép helyszíni világítás.

A bútorok megválasztása

A "Hruštšov" számára a legjobb megoldás az egyszerű, nem tervezett tervezésű kompakt moduláris bútorok. Válasszon asztalokat, székeket, laconikus formájú kanapéket, sima felületű.

Kiváló megoldás lenne olyan bútorok beszerzése, amelyek könnyen elrejthetők egy falban, résszel vagy szekrényben. Visszahúzható ágyak, kihúzható asztalok - ilyen tárgyakat találhat speciális helyeken, vagy egyedi bútorokat készíthet.

A nagy térrel nem büszkélkedő konyhában válasszon bútorokat, amelyek szorosan illeszkednek a falakhoz és az ablakpárkányhoz - ez jelentős költségű centimétereket takarít meg. Ne vásároljon mély szekrényeket, amelyek sok helyet foglalnak el. Jobb, ha a mennyezet alatt magas színvonalat választunk.

Válasszon világos vagy természetes árnyalatú bútorokat. Ne válasszon egy sötét bőr kanapét a terem számára - túlságosan nehézkesnek tűnik.

A tejszerű bézs, szürke kanapé krómozott lábakkal biztosítja a helyiség könnyűségét és frissességét.

mennyezet

Stretch mennyezet vált nagyon népszerű. Használjon ilyen bevonatot fényes felületre a "Hruscsov" mennyezetre. A tükör textúra tükrözi a fényt és a bútorokat. A legjobb az egészben, ha a mennyezet terve az egész lakásban ugyanaz lesz - ez a méret és a tágság illúzióját eredményezi.

Ne használjon csuklós többszintű szerkezeteket.Rack mennyezet - ez a kialakítás jelentősen csökkenti a magasságot, így a szoba egy doboz érzi magát. A megfelelő mennyezet előfeltétele a szín - klasszikus fehér, tejes.

Paul

Válasszon laminált vagy linóleumot a világos árnyalatokhoz. A legjobb megoldás a természetes fából készült anyagok felhasználása vagy utánzása. A kombinált szobában egy konyha és egy nappali található, a különböző anyagokból készült padló előnyösnek tűnik. Használjon cserépeket a konyhában és a laminált lakóterületen. Meg kell hagyni a mozaik kompozíciókat a padlón és az összetett rajzokat.

Fali dekoráció

A 3 szobás "Hruscsov" falainak díszítését kellő figyelmet kell fordítani. Egyfajta színben ellenállhat az egész lakás falainak kialakításának, különböző színeket használhat.

Biztosítani kell, hogy a falak világos árnyalatokban öltözve legyenek - pasztell, szürke, halvány rózsaszín, tejszerű, világos sárga és mások. Nem szabad túl világos háttérképet választani vagy a falakat díszített anyagokkal díszíteni. Szemrevételezéssel terjessze ki a szoba helyét, függőleges csíkkal ellátott háttérképet használhat.

Vizuálisan növelje a fürdőszobát a fényes árnyalatok fényes csempe segítségével, amely padlótól a mennyezetig bélelt.

ékezetek

A „Hruscsov” belsejében a legjobb, ha elegáns kiegészítőket - párnákat, takarókat, szalvétákat, köpenyeket - helyezünk. Érdekes megoldás lenne bármely objektum fényének kiválasztása - festmények, figurák, fényképek.

Ahhoz, hogy a szoba világossá váljon, jobb elhagyni a nehéz függönyöket és a függönyöket. Előnyös a tüll és a selyem, a organza, a hálós függöny. Ez a technika lehetővé teszi, hogy a szobát természetes fénygel töltse ki.

A helyiséget tükröző tükörfelülettel ellátott bútorok felhasználhatják a szoba mélységének hatását. Nagyon elegáns a tükörrel ellátott szekrény, a tükörasztal, a teljes hosszúságú tükrök szokatlan keretben.

újratervezés

A „Hruscsov” térben való bővítésének egyetlen megoldása az újratervezés - a belső válaszfalak lebontása és a szobák és zónák egyesítése.

Ha nem tudja dönteni a belső kardinális változásokról, akkor elkezdhet kicsi.A falak ívei a ajtókeretek helyett jelentősen átalakíthatják a szobát. A csuklós mezzaninákat le kell szerelni, így a mennyezet magassága jelentősen megnő.

Szintén jó megoldás lenne az ablaknyitás növelése vagy a keret nélküli üvegezés használata. A francia ablakok népszerűségét nem lehet jobban alkalmazni a "Hruscsov" számára. A panorámás üvegezés látszólag abszurd elképzelése éppen ellenkezőleg, a szobának elegáns és helyet ad.

Az erkélyen nagyszerű hely lehet a munka vagy a pihenés számára. Ehhez Az erkélyt melegíteni kell.

Tekintsük az újratelepítés alapvető módjait.

Konyha-nappali

A 3 szobás "Hruštšov" újratervezésének leggyakoribb módja a konyha összekapcsolása egy szomszédos szobával. Ehhez távolítsa el a partíciót. Így kiderül, hogy egyfajta konyha-nappali, ahol a hűtőszekrényt a folyosón korábban elhelyezkedő területre lehet helyezni.

Az étkező és a nappali területet a bárszámlálóval vagy különböző szín- és fényelemekkel oszthatja meg. Például használjon csempe padlóként a konyhában, és laminálja a szobát. A falakat különböző színekkel lehet festeni, ezáltal határolva a területet.

A terem növelése lehetővé teszi az erkély egyesítését Ebben az esetben a partíciót lebontják (szükség van a KTF-engedélyre), az erkély szigetelve van.

Folyosó és fürdőszoba

A keskeny folyosón kibővítheti az ajtókat, eltávolítva a téglafalat. Az üres helyen ki lehet venni a mosógépet, ezzel enyhítve a fürdőszobát. A konyhában az ablakpárkány alá helyezhető - a „Hruscsov házaiban” ez a rész romlandó termékek tárolására és hűtőszekrényként szolgál.

Ha Ön egy külön fürdőszoba tulajdonosa, akkor a folyosó egy részének rovására bővítheti. A helyzet bonyolultabb a fürdőszobával. A kombinált fürdőszobában a fürdőkád szétszerelhető, és egy kompakt zuhanyzóhoz vezet. A szoba magasságát növelheti használja a kiterjesztett ajtót

Egy hálószoba

Egy másik közös lehetőség a felújítás "Hruštšov" az, hogy egyesítse a csarnok a következő szobában vagy két szomszédos szoba. A kapott tágas szobában könnyű kialakítani övezeti partíciókat, színt, függönyöket, fülkéket és dobogókat. Sok helyet fantáziálhatsz.

A szekrény, amely leggyakrabban szomszédos a hálószobával, szétszerelhető, és a szabad hely szabadon felhasználható.

Jogi szempontok

Abban az esetben, ha van elég lelkesedése a radikális átalakításhoz, szükséges a nagyjavítás koordinálása. Ehhez kapcsolatba kell lépnie a projekttársasággal, ahol segítenek Önnek egy illetékes terv elkészítésében. A projektnek a felújítás előtt egy lakástervet, egy munkatervet és egy lakástervet kell tartalmaznia, miután a munka befejeződött. kell koordinálja a projektet a helyi építészeti részleggel és hagyja jóvá a tűz- és gázszolgáltatással. Így a felújítás sok erőfeszítést, pénzt és elegendő időt vesz igénybe.

A "Hruscsov" felújítása - költséges, de az eredmény garantálja az egyedülálló otthont, amely minden családtag igényeinek és ízlésének megfelelően készült.

Melegítsen és erkélyt csatoljon a szobához, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba