A "Hruscsov" belseje különböző stílusokban

Nem számít, hogyan változott az emberek lakások iránti igénye, a „Hruscsov” továbbra is nagyon gyakori lakóhely. Neki kényelmetlenül kell alkalmazkodnia. A gyakorlat azt mutatja, hogy ez a hely a hiányosságok teljes tömegével elég kényelmes és stílusos.

A tervezés jellemzői

A "Hruštšov" az elrendezés egész sorával rendelkezik, ami megnehezíti az ilyen lakóterületen való életet. A Hruscsov korszak építészeti kialakítása kis szobákat, szoros konyhákat, keskeny folyosókat, kombinált fürdőszobákat és alacsony mennyezetet tartalmazott. Mindezt örökölte a modern ember, akinek számára, hogy kényelmesen élhessen egy ilyen lakásban, előfordulhat, hogy nem lesz elég javítás a költségvetési lehetőségben. Néha szükség van egy modernizációra, amely messze túlmutat a gazdaság szintjén.

Zónázási funkciók

A "Hruscsov" problémája a lakóterület megszervezésének jellemzői. Az apartman három- és négyszobás lehet, de az egyik szoba elhalad, és így már elveszíti funkcionalitását. A nappali egyidejűleg hálószoba lehet. Egy haladó hálószoba már nem egy hálószoba.

Ezért néha az egyetlen lehetőség a tér minőségének javítására. A "Hruscsov" csapágy - külső falak. A belső partíciók nincsenek, van hely az átalakításra. Egy másik dolog az, hogy az ilyen intézkedések megkövetelik az építészekkel való konzultációt és az érintett szolgálatokkal való koordinációt.

A falak lebontása és a helyiségek egyesítése néha új problémákat okoz. Ezért ne menj a szélsőségekbe. Ugyanaz a fürdőszoba kell maradnia a helyén. A kommunális baj esetén az új fürdőszobában, ahol a WC folyik, például alulról eláraszthatja a nappalit.

A szoba és a konyha kombinálásának kellemetlen következményei. Az ilyen felújítás, mint általában, a tulajdonosok egyszobás vagy két szobás apartmanok, ahol nagyon nagyon szorosan. Ezzel a kombinációval a tér nagyobb lesz, de a főzésből származó gőz a helyiségben sétál, és a zsíros foltok előbb-utóbb elérik a helyeket az egykori konyhán kívül. A nappali falai és bútorai az élelmiszer illatával telítettek.

A tér érzéseit el lehet érni anélkül, hogy valamit megtörnénk és hordoznánk:

  • Kiválasztva a tapéta, jobb, ha inkább a kis minták festményei. Az ilyen díszek vizuálisan bővítik a teret, és nem tompaak.
  • Jobb elutasítani a sikoltozó festékeket és a dinamikus mintákat. Ha szeretne hangsúlyt kapni a szobában, akkor jobb, ha kiemel egy fényes színt egy bizonyos funkcionális területet.
  • A fennmaradó falaknak nyugtató színekben kell maradniuk.
  • A szomszédos helyiségek közötti ajtókat összecsukható képernyő formájában kell elhelyezni. Ez lehetővé teszi, hogy összekapcsolja a helyet anélkül, hogy megfosztaná őket a funkcionalitástól.
  • Amikor a szobákat díszíti, a szobákban nincsenek különböző stílusok. Ellenkező esetben a káosz érzése lesz. Az ilyen lakásban lévő hely nem lesz érezhető.

Kiválasztjuk a tervezési stílusokat

A stílust a lakás minden szobájának belső terében kell tartani. Egy bizonyos tervezési megoldásnak meg kell felelnie a bútoroktól a világításig. És a kreativitás lehetősége nagyon nagy. A "Hruscsov" bármilyen stílushoz illeszkedik, amely megfelel a bérlők karakterének.

klasszikus

Természetes anyagok, kiváló minőségű fény, belső kifinomultság - ez különbözteti meg a klasszikusokat. Egy ilyen univerzális design nem csak egy nagy házhoz, hanem egyszobás "Hruscsov" -hoz is alkalmas.A súlyosságot és az arisztokráciát egyaránt jól hangsúlyozzák a tapéta és a függönyök, a nagy keretek festményei, a díszlécek ékezetei.

modern

Jellemzője, hogy a bútorokon és a díszítéseken, a sima formákon és a lágy színeken sok virágmintás jelen van. Ha azt szeretné, hogy a "Hruscsov" ebben a stílusban legyen, jobb, ha nem bőséges bútorokat választanak. Ezek a moduláris fejhallgatók alacsony szakaszokkal, kárpitozott bútorokkal, elegáns lábakkal és sima karfákkal rendelkeznek. A nappali szett kiegészíti a dohányzóasztalt, fényes műanyagból vagy üvegből. A modern belső térbe jól illeszkednek a funkcionális tolóajtók és a különböző szinteken elhelyezett nyúlványok.

skandináv

A skandináv stílust a belsőépítészet egyszerűsége, egyszerűsége és természetessége jellemzi. Ez az, amire szüksége van a "Hruscsov" -ra. A szobák pasztell színekkel díszítettek, amelyek felett fehér dominál. Élénk hangulatúak a fényes, általában kék, piros és zöld árnyalatok.

Használhatja a belső burkolatot a belső térben, ami kényelmet biztosít az apartmannak. A padló megfelelő laminált vagy parkettás árnyalatú. A szép kiegészítés lágy szilárd szőnyeg lenne.

padlástér

Ez a stílus a kísérletezők számára, akik lépést tartanak a divatgal. Alkalmasabb a tágas szobákhoz, hasonlít a gyárakhoz. A belső tér egyes elemeinek szándékos elhagyása hangsúlyozza az otthoni kényelmet. Ezt az ellenállást gyakran a padló és a mennyezet kialakításának kontrasztja határozza meg.

A "Hruscsov" stílusban a loft eléggé képes megtalálni a megvalósítását. Ez sok szempontból a szomszédos szobák kombinálásával érhető el. Loggia lehet a nappali részévé, és ez a konyhával együtt. A fürdőszobát ugyanakkor növelheti a konyha felé vezető folyosó. Egy ilyen kombinált teret könnyebb kiadni a tetőtérben, világos belső színeket használva, sötétek lesznek sötétek.

Provence

Ez a stílus a "Hruscsov" nagyon megfelelő. A természetes anyagok, idős bútorok, kézzel készített díszítő elemek szerelmesei értékelik. A régi, egyszerű és zavartalan luxus egy ilyen lakást bájos megjelenésű.

Ha egy erkélyes szobát egyesít, panorámás ablakot készíthet, amely megfelel a Provence-i stílusnak. A szoba további négyzetmétert kap, több fény és levegő jelenik meg benne.

A Provence-i stílusban fehér, bézs vagy világos szürke színű kárpitozott bútorok találhatók. És ha több élénk színt szeretne - kék, kék vagy zöld. A modern technológia nem lehet nyilvánvaló, és be kell építeni a bútorba, sikeresen elfedve.

Országzene

Ez a stílus egy hangulatos légkört teremt, még a "Hruscsovban" is. A dekorációt a fa használják, néha szándékosan idős dolgok vannak a belső térben. Ahhoz, hogy illeszkedjen az ország stílusához, kézzel készített, fából készült bútorok, számos textiltermék.

A színpaletta pasztell árnyalatokban van öregítve. A vidéki zene jellemzője a kockás vagy csíkos minta jelenléte a belső térben, valamint a növényi motívumok jelenléte. A légkör megváltoztatásához jó, ha néhány fényes színt kiemel.

Földközi-tenger

Ez a stílus a Földközi-tenger országaiban született területeket egyesíti. Sokan vonzza az olaszokat. Az olasz stílust a belsőépítészet gazdagsága jellemzi - a buja dekoráció, a belső részletek finom részletei, élénk színek és a minták bősége. Fonott bútorok, kovácsoltvas elemek, mintás és mozaik csempe - mindez a stílusban rejlik, valamint a természetes színek (zöld, sárga, okker és terrakotta).

A mediterrán stílusban jól mutatta magát a "Hruscsovban", meg kell próbálnia. Fontos, hogy a belső teret ne részletezze. Elegendő lesz, hogy a belső térbe csak néhány elem kerüljön bevezetésre.

minimalizmus

Ez a kialakítás leginkább organikusan illeszkedik a "Hruscsov" térébe. A stílus szigorú és tömör. Benne van egy hely, ahol csak a szükséges elemek találhatók. Ez egy semleges színsémával van kiemelve. Bár enyhe kontrasztként a szobában világos színeket állíthat be.

A minimalizmus jele - a helyzet kényelme. A funkcionális zónákat a jól összehangolt színek és a bútorok szomszédsága jellemzi, amelyek határelemekként működnek.

High tech

Modernizálja a "Hruscsov" belsejét. Egyszerű vonalak a különböző anyagok kombinációjában, általában üveg és krómozott acél, kiemelt figyelmet fordítottak a technológia szerepére a mindennapi életben, hideg árnyalatokban - egy tipikus állampolgár értékelni fogja a „Hruscsov” stílusban élők örömét.

angol

Ez a stílus érdekes természetes fa, textil, bőr és kristály használatával. A bútorok masszívak, szűk kárpitozással. A mennyezet lehet fehér, néha stukkóval. Jellemző helyzete kis mintákkal és nehéz függönyökkel ellátott tapétákat hoz létre. Parketta a padlón. A nappali belső terét kiegészítheti egy kandallóval.

orosz

Ez a stílus adhat "Hruscsov" hihetetlen eredetiségét, őszinteségét és kényelmét. Számos fa, textil, kézzel készített kiegészítők a belső térben kifinomult modern technológiával készülnek. Az orosz stílusban a „Hruscsov” helyzete nemcsak eredeti, hanem az ilyen házban való élet kényelmét is szolgálja.

Példák a tervezési ötletekre

Még egy közeli "Hruscsov" konyhát is lehet hangulatos és funkcionális. Van egy hely a stílusos, modern dolgokra. A tejszín konyhai lakosztálya nemcsak a háziasszony számára lesz kényelmes, hanem vizuálisabbá teszi a szobát. A minta apró részleteit visszhangzó mintával rendelkező csempe egyedülálló Provence varázsa lesz.

A „Hruscsov” konyhája és nappali kombinációja kockázatos, de gyakori módja a szorosság problémájának megoldására. Ha a konyha-nappalit vidéki stílusban rendezi, érdekes eredményt érhet el, hangsúlyozva a környezetbarát környezetet. A közös színséma használata egy világos fa alatt javítja ezt a hatást.

A funkcionális területek elválasztása a kanapé jellegzetes rusztikus stílusban történő használatával érhető el. A gerendás mennyezet egy vidéki ház képét hozza létre. A kis virágmintás ablakon és az asztalon egy vidéki asztalterítő függöny formájában lévő ékezetek aláhúzzák a nappaliban kiválasztott képet.

Hogyan szervezheti meg a konyhát, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba