Design egyszobás apartman 30 négyzetméter. m: a tervezés példái

„A mi otthonunk a börtönök; de szabadságot találunk rájuk, ha megítélhetjük őket. Coco Chanel

Az egyszobás lakások sok tulajdonosának csoda, hogy egy ilyen kis térben - végül is, a „Hruscsov” lakások többsége csak 30 négyzetméter. - Elhelyezhet egy hálószobát, irodát, nappalit, gyermekterületet, és egyidejűleg hozzon létre egy kényelmes és kényelmes környezetet minden családtag számára. A lényeg az, hogy helyesen optimalizáljuk a teret zónákkal, majd 30 négyzetméterrel. m. kényelmesen befogadhatja az egész családot.

Hol kezdjem?

A javítás megkezdése előtt terveznie kell egy tervezési projektet. A különböző internetes fórumokon, a javításról és a designról szóló speciális cikkekben sok ötletet tanulhat meg saját lakásának díszítésére. A tervezés során először meg kell oldani a felújítás szükségességének kérdését.

Lehetséges kombináció:

 • konyhák és szobák;
 • folyosó és szoba;
 • erkélyek és szobák.

Ha több szobát egyesít egy térbe, akkor egy népszerű stúdióapartman lesz. A terület tényleges növekedése mellett ez a formátum lehetővé teszi, hogy még egy kis területen is nagy térérzetet teremtsen.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a munka megkezdése előtt ismerkedjen meg a város kormányának, az Orosz Föderáció LCD-jének rendeleteivel, vagy konzultáljon egy szakemberrel, mert a munkától függően szükség lehet az állami szerv engedélyére, vagy nem kell engedélyt, Csak az elvégzett változtatásokat regisztrálja. Vannak olyan javítások, amelyek tilosak. Ezek közé tartozik különösen a teherhordó falak lebontása.

Gondoljunk a szobák kombinálásának lehetséges előnyeire és hátrányaira is. Ez elsősorban a szagok megjelenése, amelyek elkerülhetetlenül szárnyalnak a szobában a konyhával kombinálva. Ha gyakran vendégeink vannak, akkor kellemetlenségek merülhetnek fel, ha egyik napról a másikra akarja hagyni őket.

Hely helyes elosztása

A következő lépésben el kell döntenie a zónák arányáról. Valaki otthon dolgozik, és fontos, hogy kényelmes munkahely legyen, valakinek nagyobb tárolóterületre van szüksége, és valaki a maximális helyet részesíti előnyben. Gondolj a következő 2-3 évre vonatkozó terveidre: ha gyermekeket szeretnél, akkor a tervezést a változások fényében azonnal meg kell tervezni.

Munkaterület

Asztallapként széles ablakpárkányt használhat, és a behelyezett fiókokkal ellátott szekrényeket egy teljes munkahelyet biztosít. Az új épületekben a loggia a képzelet széles körét biztosítja, mivel területe lehetővé teszi, hogy munkaterületet biztosítson, mozgassa az étkezőterületet, ezzel megtakarítva a helyet a konyhában, vagy készítsen öltözőt - attól függően, hogy melyik területre van szüksége. A loggia egész évben történő használatához előzetes munkát kell végezni - melegíteni kell, fűtést kell telepíteni (fűtésre, padlófűtésre, akkumulátorra) és mázzal.

hálószoba

Egy teljes ágy el lehet választani egy rack vagy képernyő használatával - ez egy privátabb teret hoz létre. Ha a mennyezet magassága a lakásban lehetővé teszi, az ágy a második szintben található, és alatta a munkaterület elrendezésére. Egy kis területen racionálisabb az átalakító kanapék vagy átalakító ágyak elhelyezése.

Tárolási szervezet

A tárolóhelyet el kell rejteni - felszerelhet egy öltözőt vagy használhat egy falat beépített szekrényt. Javasoljuk, hogy nézze meg a csuklós ajtókkal ellátott lehetőségeket - ez lehetővé teszi, hogy további centimétereket vágjon ki, mivel a tolóajtók kialakítása elég tágas. A "Stalinok" boldog tulajdonosai kis kamrákkal rendelkeznek, amelyek tökéletesen alkalmasak egy öltöző szerepére.

A tároláshoz pódiumokat is használhat. Az alatta lévő hely alkalmas takarókra, párnákra, valamint nem szezonális ruházatra. Ezenkívül a dobogó segít a szoba kívánt részén összpontosítani.

Használjon multifunkcionális bútorokat - ágyneműket, kanapékat, vászonrekeszeket. A babaágy nem kivétel - most már sok modell van bemutatva, amely egy hálóhelyet és egy tárolórendszert egyesít. Átalakulnak a kiságyak, amelyek "növekedni fognak" és megváltoznak a gyermek és az ő igényei között.

Tekintsen meg közelebbről más átalakító modelleket - ez lehet egy transzformátor szekrény, amely éjszaka teljes értékű hálóhelyévé válik, és 4 négyzetmétert takarít meg a nap folyamán. m. négyzet; A kartámasz helyett egy beépített asztallal ellátott kanapé fogja felszabadítani a dohányzóasztal vásárlásától. És persze, a kis lakások tulajdonosai nem szabad elfelejteniük a bútorok rendelésre való lehetőségét. Tehát a bútorok pontosan el fogják foglalni a helyiségnek azt a részét, amelyet erre a célra osztottál fel, ezzel szabad helyet hagyva.

Zónázási technikák

A következő zónázási módszerek különböztethetők meg:

 • gipszkarton szerkezetek építése;
 • dekoratív építészeti egységek - pódiumok, oszlopok felállítása;
 • dombornyomott mennyezet használata;
 • különböző padlószövetek használata;
 • különböző színek és textúrák keveréke;
 • különböző könnyű forgatókönyvek létrehozása;
 • bútorok elrendezése;

Gipszkarton szerkezetek. Napjainkban a tervezők ritkán használnak belső tereket, mint a gipszkarton, amikor belső teret hoznak létre. Elsősorban olyan hosszúságú és hosszúságú partíciók létrehozására használják, amelyek hasonlóak egy bárhoz vagy polchoz. A gipszkarton szerkezetek segítségével egy kis stúdió apartman egyik funkcionális területét elválaszthatjuk egy másiktól - például a munkaterület és a pihenőhely elválasztásához: a konyha és a nappali. A gipszkarton falán kívül a tér megosztása mellett a díszítés független elemévé válhat - elég, ha szokatlan alakot ad.

Az utastér használata a belső térben egyre népszerűbbé válik. A belső tér ez az eleme nemcsak a lakás kívánt részére koncentrál, hanem nagyon funkcionális is. A pódium képes elkülöníteni a határokat a lakásban, miközben nem rontotta meg a kép integritását.

A dobogóra az alvóhely is helyettesítheti - csak szép matraccal díszítse. A fenti tervezés alatt álló hely tárolóhelyként használható.

Az oszlopok felhasználhatók a konyha és a nappali vizuális szétválasztására, a kikötő szétválasztására, elhelyezhetik a lakás bejáratát. A legfontosabb dolog - az oszlop anyagának kiválasztása. Az oszlopok segítségével elrejtheti a támogató szerkezeteket, a kommunikációt.

Hagyományosan az oszlopok márványból, betonból készülnek, de jelenleg mesterségesen módosított kőből, fából és más anyagokból állnak. A tervezők azt tanácsolják, hogy a helyiségek funkcionalitásán alapuló oszlopokhoz válasszanak anyagot - a hálószobához alkalmasak a poliuretán oszlopok, mivel csak dekoratív funkciókat látnak el.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a dobogó ellenjavallt az alacsony mennyezetű helyiségekben: összetörni, szoros érzést okoz. Ha a mennyezet magassága elegendő, akkor a dobogó magassága optimális 10 és 15 cm között, ha a szerkezetet magasabbra kell állítanunk, jobb, ha több lépést is hozzáadunk ezekhez a méretekhez.

Az emelt mennyezet használata különböző magasságú kiemelkedésekkel szintén segít a tér meghatározásában.Például egy „kút” szűk folyosón való érzésének elkerülése érdekében a magassága kisebb lehet. A feszített mennyezetek használata széles körben elterjedt a lehetséges konfigurációk és formák, a színes megoldások használatának köszönhetően. Így az ebédlőt a mennyezet ovális alakjával lehet díszíteni. Ezt a módszert ajánlott együtt használni másokkal, mivel önmagában nem elegendő a zónák egyértelmű meghatározásához.

A többfelületű padlóburkolat is kiemelheti a zónákat. A különböző színű és anyagú szőnyegek megbirkózhatnak ezzel a feladattal, különböző padlóburkolatokat használhatnak. Például a konyhában és a folyosón használhatunk csempéket, laminálhatunk a vendégterületen, és elválaszthatjuk a hálószobát egy kis szőnyeggel.

Csatlakozás a különböző textúrák falain, kontrasztos színekkel - az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb mód. Ha egy falat világos színűre fest, tegye téglára (vagy díszítse meg), eloszthatja a szükséges helyet az apartmanban.

Minden zónának saját fényforrással kell rendelkeznie - ez lehet a munkahelyi asztali lámpa, a nappali étkezőjében lógó lámpák, a konyhában lévő függő szekrények alsó részén található világítás. A könnyű szkriptek segítenek a szoba zónájában, és vizuálisan nagyobbá teszik.

A bútorok segítségével történő zónázás során vegye figyelembe, hogy a legoptimálisabb magasság 75 cm és 120 cm között van - ez a magasság már akadályként van becsülve, ugyanakkor az ilyen bútorok nem súlyozzák a helyet.

A polcok és szekrények használata a helyiségek megosztásának egyik legegyszerűbb módja. Attól függően, hogy mit akarsz - egy kicsi, hangulatos szobát vagy csak a teret megosztani - használhatsz védett polcokat az egyik oldalon, vagy nyitott polcokat mindkét oldalon. Az elválasztani kívánt zóna határai fényesen jelennek meg, és a polcok kis magassága, a tükörfal nem fogja túlterhelni a helyet.

A lakásépítés kialakításakor ne korlátozza magának az egyik módot, egyesítse őket egymással - például szétválasztja a nappalit a konyhától a bárpult segítségével, válassza ki a kontrasztos szőnyeggel ellátott vendégterületet, és helyezzen ékezeteket világítással.

Optikai növekedés a térben

Az egyszobás lakás kialakításánál mindenféle optikai növekedési módot kell használni: élénk világítást, élénk színeket kell használni a díszítéshez, tükröket. A díszítéshez több színt is választanak: a legkönnyebb közülük a legfőbb, a másik kettő - amely árnyék vagy sötétebb hang - a megkülönböztető zónák funkcióját és kontrasztátmeneteket hoz létre. A fő színként jobb színt választani egy bézs vagy szürke palettáról. A padló, a mennyezet és a falak befejezéséhez szükséges anyagoknak összhangban kell lenniük egymással, hogy egyetlen helyet hozzanak létre.

Ne feledkezzünk meg a tükörről - ez a bútor nemcsak a funkcionalitást hordozza, hanem segíti a hely növelését, még akkor is, ha vizuálisan. Szerelje fel a tükröket az ablaknyílások ellentétes oldalára ablakok formájában - tükrözik a napfényt, kitöltve a helyet napenergiával. Helyezzen egy nagy tükröt a mennyezetre, vagy a kis mennyezetre - ez a tér egy bizonyos összetettségét adja. A tükrök használata a könnyedség és a könnyedség érzését is jelenti, ami fontos, ha a hely korlátozott.

stílusok

Először is, válasszon egy életstílust, preferenciát, mert ebben a belső térben kell élnie! Hallgass magadra, családtagjaidra, hogy megértsd, hogy melyik design közelebb van hozzánk - rusztikus egyszerűség, kifinomultság vagy modernitás. Válasszon egy stílus Provence, vintage, high-tech, illetve.

És ha szeretsz egy adott országot, vagy hiányzik a hazád, akkor hozza be kedvenc országának színes elemeit.Ezzel egyidejűleg vegye figyelembe a lakás sajátosságait - egyes stílusok alacsonyabb mennyezettel fognak kinézni, mások pedig további nyomást gyakorolnak a térre, elveszi az értékes négyzetmétereket.

Stílus kiválasztása és a költségvetés értékelése. Egyes stílusok természetes anyagokat igényelnek, mint például fa, bőr, kő; néhány - antik vagy designer bútor. A stúdió apartmanok legnépszerűbb stílusai a minimalizmus, a loft, a hi-tech, a skandináv stílus. Mindegyiküknek van egy közös adata - az egyszerűség a tervezésben.

következtetés

 • Egy kis lakás belsejének elsősorban ésszerűnek és funkcionálisnak kell lennie;
 • A befejezéshez válasszon élénk színeket, használjon különböző világítási megoldásokat a területek kiemelésére;
 • A bútoroknak többfunkciós és lehetőleg világos árnyalatoknak kell lenniük, hogy ne terjesszék tovább a helyet;
 • Válasszon minimális tervezési stílusokat;
 • A látványos díszítőelemeket a design élénk színei segítik.

A 30 nm-es, egyszobás apartman tervezésének áttekintése m lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba