Melyik vinil tapéta ragasztó jobb?

Az önállóan elvégzendő javítási munkák tervezésekor gondosan meg kell vizsgálni az építési és dekorációs anyagok jellemzőit, hogy a tervezett javítási programot megfelelően elvégezzék.

Jelenleg sokféle tapéta, festék, ragasztó és sok más épületfelszerelés található. Elmegy a boltba, és a szemed felállnak - nem tudod, mit kell választani és hogyan kell használni.

Gyakran vásárolt, divatos, változatos és népszerű befejező anyagok a falakhoz vinil tapéta. Látványosnak tűnnek, egyéni kialakítással. De sokan hibáznak, amikor ragasztót vásárolnak, nem tudva, hogy melyik helyesebb választani úgy, hogy a tapéta nem húzódik le az első napon.

Különleges jellemzők

Megpróbáljuk kiválasztani a megfelelő ragasztót, fontos tudni, hogy mit tartalmaz a vinil tapéta.

Nem szőtt vagy papíralapúak - ez az első réteg. A papíralapú tapéta környezetbarát anyag, nagyszerű a gyermekszobák számára, és költségvetési lehetőség. A ragasztót a falra és az alapra is felvisszük, majd felgyorsítjuk, hogy a tapéta telített legyen. Ez az opció egyszerűbb és ismerősebb mindannyiunk számára.

A nem szőtt anyagból készült vinil sokkal praktikusabb, mivel még egy olyan személy is, aki semmi köze az építéshez, megbirkózik a beillesztéssel. Szinte lehetetlen foltot takarítani, mosószerrel mosni, ha a konyhába tapasztalt tapéta van. A beillesztés során a nyújtás tulajdonsága. Ezután észre fogod venni, hogy a helyiség helyisége vizuálisan nőtt, és ez a tapéta csökkenti a hangvezető képességet.

Fontos jellemzője a nedvesség elleni védelem, de ugyanakkor csökkenti a légáteresztő képességet. A vinil rendkívül erős, sokoldalú és tartós.

A tapéta ragasztásához szüksége van egy csuklóra, és ragasztót csak a falra kell alkalmazni.

A második réteg a külső oldal, amely több típusra van osztva.

 • Habosított vinil;
 • Sima vinil;
 • Szitanyomás;
 • Kemény vinil.

típusok

A vinil tapéta beillesztésére használt ragasztó típusok változatosak. A ragasztót az alaptól függően választjuk ki.

Ezek a típusok megvásárolhatók.

 • Papír tapéta esetén;
 • nem szőtt;
 • Jelzővel;
 • egyetemes;
 • Üvegszálakhoz;
 • Megfékezésében.

A különbség a kompozíciókban

Keverjük össze a keményítőre, a metil-cellulózra, a metil-hidroxi-etil-cellulózt,

 • Ragadjon a keményítőre abszolút nem ártalmas a légzőrendszerre, sima csapvízzel hígítva, a falra és a szokásos ecsettel tapéta. Elég költségvetési lehetőség nem hagy jeleket és tökéletesen lemosza a padlót és más felületeket. Mind a papír, mind a nem szövött alaphoz használható. Az egyetlen hátránya a csomók jelenléte.
 • Ragasztó a metilcellulózon megbízhatóbb és erősebb rögzítéssel rendelkezik bármely felületen. Költsége jóval magasabb, mint a keményítő ragasztójának ára. Szennyeződésekből áll. Ha a falakra jobban illeszkednek, akkor gyorsan elkészíthető a ragasztási folyamathoz, nem hagy maradványt, ellenáll a hőmérséklethatásoknak. Alkalmas mindenféle alapra.
 • Vegyes ragasztók tartalmaznak keményítőt és metil-cellulózot. Magas ragasztási tulajdonságokkal rendelkeznek, nincsenek szagok, egyenletesen hígítva, csomók nélkül. Sajnos ez a ragasztó nem tárolódik hosszú ideig és gyorsan romlik.
 • Ragasztás a metil-hidroxi-etil-cellulózra költséges a költségvetés javítása. Az anyagok és a szennyeződések kombinációja miatt egyedi rögzítési tulajdonságokkal rendelkezik. Még cementre is alkalmazható. A legnagyobb előnye, hogy nedvességálló.
 • Ragasztás indikátorral. A mutatónak bármilyen összetétele van, amelyhez hozzáadjuk a színezőanyagot. Megszerzése annak érdekében, hogy a falak és a tapéták elmosásakor a ragasztó egyenletes eloszlását láthassa. A jelzőfény általában rózsaszín vagy kék, a szárításkor semlegesül.

márka

Az értékesítési vezetők gyártók Franciaországban, Németországban, Angliában és Oroszországban.

 • Francia top építőipari cégek - Kleo, Quelyd.
 • Német márkák - Metylan, „Moment Vinyl” a Henkel-től, Pufas Euro 3000 Speciális vinil, Pufas, Dufa Tapetenkleister.
 • Orosz minőségi gyártók - Minőség.
 • Az angol olcsó ragasztót az Exclusive, Axton, TD 2000 gyártja.
9 fénykép

Melyik jobb választani?

Kiválasztásakor fontos figyelembe venni a kiválasztott háttérkép jellemzőit.

Vizsgálja meg a tekercs címkéjét, és próbálja meg követni az utasításokat.

Az online vélemények szerint 5 legjobb tapéta ragasztó a vinil opciókhoz.

 • Kleo. A minőség, ami először jön létre, keményítőből és gombaellenes anyagokból áll. Nem hagy nyomokat a tapétán, meleg vízzel hígítva, és nem hagy csomókat és vérrögöket. Jó kötési hatása van. A hígított áru bármilyen kefével alkalmazható. Ez jól lemosott, nem hagy maga után jeleket. Ha feloldott egy csomó ragasztót, akkor nem kell aggódnia, nem gyorsan szárad. Számos típusú ragasztó van a vállalatnál, amelyek ultra-vékony tapétákhoz, üvegfal papírokhoz, papírokhoz, festéshez, hullámkartonhoz és sok más típushoz vannak tervezve.
 • PUFA-k. Inkább népszerű, környezetbarát anyag szennyeződés nélkül. Keverés közben nem hagyja a vérrögöket. Könnyen és nyom nélkül alkalmazzák. Alkalmas vinil tapéta ragasztására nem szőtt alapra.
 • Metylan. Mindenki tudja, a reklámnak köszönhetően. Bármely falfelületre alkalmas munkára alkalmas, gombaellenes adalékokkal és rózsaszín indikátorral. Alkalmas papíralapú háttérképekhez. A hipoallergén, nem hagy nyomokat, a válások vérrögök nélkül, erős rögzítéssel rendelkeznek.
 • „Pillanat”. Univerzális, mindenféle háttérképhez. Megvédi a falakat a penésztől. Gazdaságos lehetőség. Magas ragasztóhatású, és nem is kellemetlen szaga van.
 • "Quelyd speciális vinil." Kevésbé ismert a piacunkon. Ezt a terméket nem fonott anyagból készült nehéz háttérképekhez használhatja. Hosszú ideig hígított formában tárolják, könnyen felhordható a felületre, de drága. Alkalmas nagy viszkozitású helyiségek beillesztésére. Az egyetlen hátránya, hogy a dobozon feltüntetett számok nem felelnek meg a fogyasztásnak. A fémezett, parafa tapéták ragasztására tervezték.

Számítsa ki az összeget

Általában a gyártó a dobozra írja, hány ragasztó doboz tekercset tervez. Például a csomagolás 6 tekercsre, 14 tekercsre vagy akár 30 tekercsre van tervezve. Nem hiszem, hogy ez csak egy hirdetési lépés, amelyet nem szabad figyelembe venni.

Annak érdekében, hogy kiszámítsuk, mennyi ragasztó szükséges a tapétákkal rendelkező szobák beillesztéséhez, úgy kell eljárnod: átlagosan egy csomag elég 20-25 négyzetméterre. m tökéletlen felület, azaz egyenetlen falak. Például egy 12-15 négyzetméteres szobában. m, 2,50-2,60 m mennyezeti magasságban körülbelül másfél csomag.

Hogyan kell tenyészteni?

Használat előtt nézze meg a ragasztó lejárati dátumát, és győződjön meg róla, hogy nincs lejárt, és olvassa el a dobozban, hogyan kell a terméket hígítani.

Helyezze a terméket, előnyösen egy zománcozott edénybe, és készítse el a szükséges mennyiségű meleg vizet, amelynek hőmérséklete körülbelül 25 fok.

Ezután fokozatosan töltse ki a ragasztót, és ekkor keverje meg. Keverjük össze, hogy ne legyenek csomók és vérrögök. Egy homogén oldattal és folyékony konzisztenciával kell rendelkeznie.

Miután hagyta, hogy a ragasztó körülbelül 7-10 percig álljon, majd újra keverjük össze. A nehéz tapéta ragasztónak a konzisztenciánál a szokásosnál vastagabbnak kell lennie.

Hogyan kell alkalmazni a háttérképet?

Először elő kell készítenie a falakat.A vinil tapéta sima felületekre ragasztva, durva élek nélkül. Nos, távolítsuk el a régi tapéta maradványait, mert az új anyag vékony, és rajta keresztül minden dudor látható lesz. A legjobb, ha az összes felületet beilleszti a háttérkép beillesztése előtt.

Győződjön meg róla, hogy a falak felületét egy alapozóval helyezi át, a ragasztóval reagál, megbízhatóbb fogást biztosít a tapéta számára.

A technika a következő:

 • Fedjük le a felületet egy alapozóval;
 • Hagyjuk megszáradni;
 • Ezután csiszolja a felületet;
 • Ismét járjon a primeren.

A primer keverék helyett nagy hígítású ragasztóanyag használható. A fő szabály az, hogy alkalmazza a ragasztót egy egységes rétegben, a közepétől az élekig, a tapéta alkalmazása után a ragasztó nem nyújtható, a tapétát fel kell ragasztani a falra felülről lefelé.

A papíralapú vinil tapéta nagyobb ragasztófelhasználást igényel, mivel a gyártók azt javasolják, hogy a terméket az anyagra és a falakra is alkalmazzák. Vigyen fel egy speciális ecsettel egy bizonyos háttérképre, majd hajtsa fel őket úgy, hogy a tapéta a beillesztéskor áztatható legyen. Fedjük le a falat ragasztóval, mielőtt közvetlenül a beillesztéshez tapad. Tapéta ragasztva a közös csatlakozót, távolítsa el a felesleges ragasztót száraz, puha ruhával.

A nem szőtt alaplapon lévő vinil tapéta nem igényel ragasztót. A gyártó azt javasolja, hogy a falra vagy a háttérképre is alkalmazza.

A legjobb módja, hogy gazdagon hígított terméket alkalmazzon csak a falra. Ugyanígy ragasztjuk, a habarcsot a hátsó falba törjük, amely a tapéta alatt kiemelkedik.

Meddig szárad?

Körülbelül az elvégzett munka körülbelül két-három óráig megszárad. A helyiség hőmérsékletének 20-23 fok körül kell lennie, nem szabad elfelejtenie a páratartalmat is, átlagnak kell lennie, semmiképpen nem alacsony, mivel ez növelheti a száradási időt. De nem szabad két vagy három óra elteltével megnyitni az összes ajtót és ablakot a szellőzéshez, mivel véletlenül elronthatja az elvégzett munkát.

A legjobb, ha a szobát egy napra zárva hagyja, majd folytassa a tervezett munka következő pontjára.

Mennyi ragasztót tárolunk?

A tapéta beillesztése után gyakran előfordul, hogy bizonyos mennyiségű ragasztó marad, ha elválaszthatott, úgyhogy a tartalék.

Ilyen esetekben gondoskodnia kell a ragasztó biztonságáról.

 • Először is, szorosan fedjük le a tartályt úgy, hogy az oldat ne érintkezzen levegővel, ez lerövidíti a ragasztó száradási idejét.
 • Azt is javasoljuk, hogy sötét, nem túl nedves helyen, lehetőleg alacsonyabb hőmérsékleten helyezze el, hogy a mikroorganizmusok ne váljanak elváltak a ragasztóban, és nem rohadt.
 • Általában a hígított terméket körülbelül egy és másfél hétig tároljuk. Fontos tudni a ragasztó gyártójának sajátosságait, néhány vállalat a csomagolásra írja, hogy mennyi tárolható az anyag hígított formában.
 • Ha a megoldás nem túl sok, akkor öntsük egy üvegbe, szorosan zárjuk le a fedelet és helyezzük a hűtőszekrénybe, így hosszabb ideig tárolják. Ha ez az anyag vákuumcsomagban van, akkor körülbelül három hónapig tárolhatja.

A vinil tapéta ragasztója jobb, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba