Felületi kő használata fali díszítéshez

 Felületi kő használata fali díszítéshez

A természetes kő alkalmas a divatos belsőépítészetre és a ház külső oldalára, ha a falakat szeretné megújítani, kiválaszthatja a színek és textúrák legváltozatosabb lehetőségeit. Ezenkívül az élethelyiség ilyen stílusos díszítése akár saját kezével is elvégezhető. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan lehet sikeresen választani egy természetes kőből és készíteni egy szép bélést.

Különleges jellemzők

A házak homlokzatainak hagyományos bevonata a burkoló kő, de gyakran használják a belső tereket. Ez egy gyönyörű, természetes anyag, amely szinte bármilyen formatervezést hangsúlyoz. Azonban a kő alkalmazásához tanulmányozni kell az ilyen bevonat számos jellemzőjét.

Először is, gondosan meg kell vizsgálnia a GOST-ot, mielőtt megtervezné a természetes felületű anyagot.: nagyon nehéz, ezért ilyen finomságot lehetetlen kezelni. Előfordulhat, hogy meg kell erősíteni a ház alapjait vagy további falerősítést. Gyakran nehéz a szükséges megerősítést végrehajtani, ha a ház már épült, arra kényszeríti néhányat, hogy hagyják el a természetes kőburkolatot a könnyebb opciók javára: műanyag vagy fa.

A természetes kőburkolatok nagyon különböző formájúak és méretek lehetnek: a gyártás során a kő kivágása speciális gépeken történik, amelyek lehetővé teszik, hogy lapos és lapos födémeket hozzon létre a könnyű telepítéshez.

A tervezési döntéstől függően kiválaszthatja a bizonyos formájú és méretű opciókat, vagy egyesítheti a különböző köveket a szándékos gondatlanság hatásának elérése érdekében. Sőt, minél vékonyabb a természetes kőből készült lemez, annál kisebb lesz a szerkezet súlya.

Figyeljen a kőlap színére: a természetes anyagok széles választékát kínálja a kellemes természetes színeknek. Szürke, fekete, terrakotta, bézs, rózsaszín vagy fehéres változatok találhatók. Mindez érdekes lehet kombinálni egymással, hogy az otthon belső kialakításának vagy külső részének önálló részévé váljon. A kivágás néhány kövének szokatlan mintája van, ami a keverékből és a sziklák rétegződéséből adódik - ezek a lehetőségek különösen szokatlanok, de velük való munka drágább lesz.

Végül fontos, hogy figyeljünk a textúra jellemzőire. A természetes kő lehet porózus, durva, különböző zárványokkal vagy homogén.

Néhány burkolólap burkol a fényes fényre, de a tökéletesen sima textúrájú opciók drágábbak és nem mindig organikusak, különösen a homlokzat befejezésekor.

Előnyök és hátrányok

Napjainkban számos szintetikus változat készült a befejező anyagokból, amelyek szép megjelenését, alacsony költségét és könnyű telepítését teszik lehetővé. Azonban sokan még mindig természetes befejező kőből választják meg a lakóterületük díszítését.

Szépnek tűnik, és teljesen környezetbarát, ilyen furnér segítségével jobban érzi magát a természetnek.

Ugyanakkor a szembe néző kőnek számos előnye és hátránya van, amelyeket figyelembe kell venni a választás során.

Mivel a kő a munkadarabok megőrzésének népszerű terméke, annak ellenére, hogy a magas ár és a munka nehézségei vannak, Érdemes megkezdeni ennek a természetes anyagnak az előnyeit..

 • Először is, a természetes kő nagyon tartós. Ha egy fából készült vagy műanyag felület néhány év alatt helyreállítást és cserét követel meg, akkor a falazat évtizedekig eredeti formában marad.
 • A természetes természetes kő, a szintetikus akril öntéssel ellentétben, ellenáll a termikus, légköri és mechanikai hatásoknak. Ezzel az anyaggal sikeresen díszítheted nem csak a házad belső terét, hanem a külsőt is.
 • A fagyállóság a természetes anyagok különálló minősége, különösen Oroszország és a FÁK-országok legtöbb régiójában.
 • Az anyag fenntarthatósága szintén fontos. Gyakran egy vidéki házban a legtermészetesebb anyagokat szeretnénk használni, hogy hozzon létre egy különleges hangulatot és a külvilággal való egységérzetet. A kő tökéletesen illeszkedik egy ilyen fogalomhoz.
 • Természetes kő - tűzálló. Ha a ház közelében tűz keletkezik, akkor a kővel díszített ház védve lesz a tűztől.
 • A természetes anyag hőálló. Még ha forró nyár van a régióban, akkor lehet, hogy nem lesz légkondicionáló: ellentétben a szintetikus anyagokkal, amelyek könnyen vezetnek a hőt, a természetes kő lehetővé teszi az optimális hőmérséklet fenntartását a házban.
 • A kőburkolatok vízállóak, amelyek hasznosak lehetnek mind a külső, mind a belső dekoráció számára.
 • A textúrák, a színek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a tökéletes megoldást bármilyen tervezési projekthez. Ezen kívül két vagy három típusú kő kombinálható még szokatlanabb díszítéshez.

Meg kell jegyezni, és ennek az anyagnak a nyilvánvaló hátrányait.

 • A természetes kő nagy súlya sok nehézséget okoz a szállítás, a falazat tervezés és a közvetlen telepítés során.
 • Előzetes számításokat kell végezni annak biztosítása érdekében, hogy az alapítvány és a falak ellenálljanak a falazat súlyának.
 • A telepítés időigényes az okok kombinációja miatt: ez egy nagy súlyú kőlapok, és annak szükségessége, hogy a darab apró töredékeit helyezzük el, és a kő kivágásának nehézségét, amikor gondosan gondoskodni kell az ízületekről. Ezen okok miatt az önszerelés számos nehézséget okoz, és a szakemberek munkája meglehetősen drága.
 • A kő maga is magas költséggel rendelkezik, összehasonlíthatatlan a fa vagy a szintetikus díszítéssel.

faj

A falazat falazatának eltérő megjelenése és kissé eltérő tulajdonságai lehetnek. A külső vagy belső falak befejezésének megtervezése előtt a legfontosabb dolog annak meghatározása, hogy milyen típusú anyagot kíván használni.

Tekintse meg az alábbi lehetőségeket.

 • homokkő - Ez egy meglehetősen gyakori kő a ház homlokzatának befejezéséhez, de néha sikeresen használják a belső munkát. A homokkő egy üledékes kőzet, amely nagy mennyiségű kvarcot tartalmaz. Ez durva szerkezetű és zsetonokra szakadt, és a színtartomány csak egy szürke-bézs palettára korlátozódik, azonban nagyon tartós és olcsó kő, és az alacsony kulcsú szín lehetővé teszi, hogy a ház összekapcsolódjon a tájjal.
 • mészkő - egy másik olcsó és közös kő. Leggyakrabban fehéres és sárgás árnyalatú, bár a szennyeződésektől függően a mészkő érdekes variációi is megtalálhatók, akár fekete is lehet. Ez az opció porózus szerkezetű és alacsony sűrűségű, azonban az előnyök közül érdemes megjegyezni az ilyen kő minimális súlyát. A mészkő egyik legnépszerűbb típusa a kagyló: általában egy fehér vagy szürke színű zúzott kő, amelyben kagylóhéj töredékek láthatóak. Ilyen szokatlan megoldás érdekes lehet a homlokzaton és a belső téren is.
 • dolomit - egy stílusos, érdekes kő, amely széles színpalettával rendelkezik: fehéres és szürke árnyalattól a sárga, bézs, rózsaszín vagy terrakotta árnyalatokig. A kő lehet porózus, sűrű és durva vagy hasonló a márványhoz. Mindazonáltal mindezek a dolomitokra vonatkozó lehetőségek eléggé közel állnak mind ipari jellemzőikhez, mind vizuális tulajdonságaikhoz. Egy ilyen kővel szemben gyakran kerámia felületre hasonlít: ez egy többé-kevésbé sima textúra, alig észrevehető színekkel. A törmelékkő stílusosnak tűnhet - ezek különböző méretű, töredezett élekkel rendelkező töredékek.
 • travertinMás néven tufa a mészkő és a márvány között. A kő meglehetősen könnyű, de sűrű, ami lehetővé teszi, hogy nagyon vékony lemezek formájában használják. Az urál travertint leggyakrabban értékesítik, túlnyomórészt fekete színű, gyönyörű fehéres csíkokkal, de más érdekes színpaletta is lehetséges. A kő könnyen polírozható tökéletesen fényes felületre és olcsóbb egyenértékű márvány. Ez a lehetőség nagyszerű a falak és a külső, valamint a ház belsejében.
 • Kaukázusi pala Ezt széles körben használják magánházak homlokzatainak burkolására. Leggyakrabban matt, ami a magas szilíciumtartalom mutatója. Ennek ellenére több ritka lehetőség van, amelyek sima felületűek és ragyognak. Ami a színpalettát illeti, a pala sötét tónusú skálára korlátozódik. Ezek általában fekete vagy sötét szürke kövek, esetenként sötétbarna és terrakotta is lehetséges.
 • gránit - Egy másik népszerű kő, amelyet különböző formájú és méretű lemezek használnak, főleg az épületek külső burkolatához. A szokatlan szürke-rózsaszín szín csíkokkal és fröccsenésekkel teszi ezt a kőzetet rendkívül érdekes anyagként a külső kialakítás számára. A szürke kő minden eredetiséggel nem tűnik túlzottan kiemelkedőnek a helyszínen, tökéletesen kombinálható a homlokzat díszítésében lévő más anyagokkal.
 • márvány - Ez egy nemes kő, amelyet gyakran használnak a ház homlokzatának és a belsőépítészetnek is. Az anyag meglehetősen drága, nem könnyű vele dolgozni, de ennek eredményeképpen kifogástalan fényes felületet kap, és a szépség évekig marad. A leggyakrabban fehér, rózsaszín vagy szürke márványt használnak, de a színtartománya nagyon változatos, minden attól függ, hogy milyen szennyeződéseket tartalmaz.

A mesterséges kő számára ma is sokféle lehetőség áll rendelkezésre, ez sokkal praktikusabb a befejezéskor, mivel kisebb súlyú és vékonyabb lemezekkel rendelkezik. Ezen túlmenően az ilyen kő színei és szerkezete szinte bármilyen lehet, és az ár nem lesz túl magas.

A mesterséges kő könnyedén és költséghatékonyan segít bármilyen tervezési ötlet megvalósításában. Az anyag azonban nem lesz olyan hőigényes és tartós, mint a természetes lehetőségek.

kérelem

A természetes kőlapokat nagyon gyakran és sikeresen használják mind a homlokzat díszítésében, mind a belsőépítészetben. Ugyanakkor a kőburkolatok valójában sokféle stílusban nézhetnek ki.

Ha maga úgy dönt, hogy a ház külső vagy belső kialakítását tervezi, érdemes dönteni a kő kiválasztásáról.

Kültéri használatra

A homlokzatra a falazat leggyakrabban kerül felhasználásra, ez lehetővé teszi, hogy szépen díszítse a beton falát. A faházak számára a kövek nem működnek: a falak nem elég erősek. Mindazonáltal a betonházat egyidejűleg fa és természetes kő díszíti.

Tekintsük a következő divatos és releváns lehetőségeket.

 • Ha házat terveztek orosz stílusban homokkő vagy héj rock alkalmas Önnek: világos szürke és bézs opciók lehetővé teszik, hogy a ház egy gyönyörű homlokzatát diszkrét kialakítással hozza létre.Ha kívánja, kiegészítheti a díszítést sötét vagy világos fából faragott elemekkel, valamint díszítheti az egyes részeket világos kerámialapokkal. Ha összességében szembetűnőbb homlokzatot szeretne, érdemes megemlíteni a mesterséges anyagot vörös-barna színben.
 • Otthon klasszikus vagy neoklasszikus stílusban érdemes megfontolni márványt. A legjobb választani egy természetes opciót, de ha a költségvetés nem teszi lehetővé, akkor fontolja meg a márvány analóg öntését is, amely nyilvánvalóan nem különbözik a jelentől. Ehhez a stílushoz többnyire fényfestés jellemző. Fontolja meg a tiszta fehér árnyalatot vagy érdekes mintákat foltokkal és színes foltokkal, ezek a részletek különlegesvé tehetik otthonát.
 • Otthon Skandináv stílus sötétkék árnyalatai a kő tökéletesek, természetes és mesterséges lehetőségeket is figyelembe vehet. A legjobban szabálytalan alakú kőlapokat fog kinézni, ami a szándékos gondatlanság és az ókor hatása. Ha azonban szeretne egy modernebb esztétikát, akkor szűk téglák formájában található egy kő, amely szintén jól fog kinézni.

A belső térben

Használhatja a falazatot, és befejezheti a ház falai között. A kő tökéletesen kombinálható minden tapétával, fából készült tapétával vagy a falak szokásos festésével. Tégla vagy kő ritkán kerül felhasználásra a belső terek belső díszítésére, az ilyen falazat túl fülbemászónak tűnhet. OhA kő általában csak a belsejében van.

 • Nagyon gyakran mindenféle kő kerül felhasználásra. vidéki stílus. Ez a tervezési döntés különösen jellemző a belsőépítészeti házakhoz. Ilyen belsejében nagy bézs és terrakotta kő lehet. Ha a színárnyalatok kontrasztjával szeretne játszani, a fa alatt szürke és fehéres árnyalatokat tud felvenni: ez a megoldás lehetővé teszi a falazat kiemelését. Nappali, étkező, loggia vagy előszoba számára a fa és a kő kombinációja tökéletesen illeszkedik.
 • Modern stílusban A váratlan kontrasztos hangok kombinálása szokásos. Például a díszítésben a fekete-fehér márvány nagyszerű kombinációja lehet. Egy kis helyiségben jobb, ha könnyű alapot készítünk kis, sötét díszítőelemekkel, és ha a hely nagy, akkor azt főleg sötét tónusban tervezheti meg, vagy egyenlő arányban egyesítheti a színeket.
 • Ha szeretné díszíteni a belső teret modern stílusbanA szokatlan textúrájú és széles színtartományú dolomit megfelel az Ön számára. Ha a ház többi része meglehetősen visszafogott, kombinálhatja a kő különböző színeit, és akár mozaikokat is készíthet. Ebben az esetben a kő tökéletesen kombinálható bármilyen textil, tapéta, lakkozott fa, fém és kerámiával.

Hasznos tippek

A befejezéshez szükséges kő kiválasztása nagyon fontos. Ha hasonló tervezést készített az otthon külső vagy belső felületéről, de nem tudom, hol kezdjék, vegye figyelembe a tervezői tanácsokat.

 • A kívánt kő beszerzése és telepítése előtt nagyon fontos a számítások elvégzése: ehhez szükség van az alapítvány részletes jellemzőire, a falak paramétereire, vastagságára és sűrűségére. Mindezeket az adatokat meg kell venni a fejlesztőtől, ha azt tervezte, hogy befejezi a köveket. Ha nem biztos benne, hogy a falak ellenállnak-e a befejeződésnek, megrendelheti számítást a szakemberektől.
 • A természetes anyagok saját kezűleg való elhelyezése csak akkor van, ha alapvető tudása és készsége van ilyen ügyben. Ha nem, akkor jobb, ha a szakemberek felé fordulnak, vagy válasszon mesterséges kőből az önszereléshez: sokkal könnyebb vele dolgozni, egyszerűen csak egyes megoldásokat ragaszthat egy speciális megoldással.
 • A természetes kővel végzett munka során különösen nehéz a befejező sarkok: pontosan kell kiszámítania az illeszkedő kő mennyiségét.Ha befejezi magát, vigyázzon a kövek vágására a kívánt méretre.
 • A belső kialakításakor különös figyelmet kell fordítani a padlóval rendelkező ízületekre. Függetlenül attól, hogy a padló laminált, linóleum vagy parketta, a legjobb, ha egy lábazatot helyezünk el a kerület mentén. Ha úgy gondolja, hogy nem illeszkedik a kialakításba, fontos, hogy az ízületeket óvatosan elrendezzük, helyesen vágjuk le a köveket, és óvatosan ragasztjuk rá, és helyezzük a burkolatot a padlóburkolat tetejére a csomóponton úgy, hogy nincsenek rések.

A legjobb lehetőségek

A homlokzat és a belső tér díszítésének számos lehetősége van. Ha nem tudja eldönteni a tervezést, fontolja meg a kész ötleteket. Talán a sikeres tervezési projektek önmagát inspirálják.

 • A ház homlokzatának díszítése nem feltétlenül fedi le az egész házat kővel. A falazat érdekesnek tűnhet egy másik díszítéssel, például a szokásos színezéssel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kőnek ki kell állnia az általános hátteret, de nem kell túlságosan ellentmondani. Általában a tégla sötétebb, mint a ház fő színe.
 • A természetes anyagok lehetővé teszik, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen otthonába a környező tájba. A természethez és a vele való harmónia közelségének hangsúlyozásához ne csak a ház falát, hanem a közeli elemeket - lépcsőket, ösvényeket, szökőkutakat vagy virágágyakat - kövesse. Ez segít abban, hogy egyesítse az egész részt egy együttesre.
 • A belső falazat mindig szokatlannak tűnik, de kiemelni, nem feltétlenül válassza ki a kő fényes színét. A meglehetősen visszafogott barna, bézs és szürke változatok a megfelelő megvilágítással hangsúlyozhatók. A LED fali lámpák most divatban vannak, nemcsak kellemes, puha fényt hoznak létre a szobában, hanem kiemelik a falazat szokatlan szerkezetét is.
 • Ha úgy dönt, hogy nem csak egy falat kőbe rak, hanem egy szélesebb területet, nem szabad szilárd anyagot választania, az ilyen arcok gyakran nagyon unalmasnak tűnnek. Ugyanakkor a kontrasztos lehetőségeket is a legjobban el kell kerülni, hogy a belső tér ne legyen változatos. Ideális megoldás az, hogy több színt kapjunk, amelyek színe közel áll, de különböző hangon. Ebből a célból például a bézs színű színskála tökéletes lesz: kombinálhatja a krémeket, az okkereket és a barna árnyalatokat.

Hogyan végezzük el a falakkal szemben egy kő, nézd meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba