Gipszkő a belsőépítészethez: a használat jellemzői és előnyei

 Gipszkő a belsőépítészethez: a használat jellemzői és előnyei

A belsőépítészet számos meglévő építőanyagának közül sokan gyakran inkább a kőből állnak. Különösen, ha ezt a kiválasztott belső stílus igényli. De a természetes kő drága anyag, használata nem mindig indokolt. Ezért néha olcsóbban cseréljük ki, ami bármilyen szobát díszíthet: a belsőépítészeti gipszkő. Az ilyen típusú anyagok használatának előnyei és előnyei sok fogyasztót vonzanak az építési termékek piacán.

jellemzői

Ha összehasonlítjuk a természetes kő és a vakolat, akkor számos előnyös tulajdonságot tudunk megjegyezni. Külsőleg szinte lehetetlen megkülönböztetni a természetes változatot egy mesterséges változattól; De a lakberendezéshez a dekoratív anyag is kényelmes, mert sokkal könnyebb, mint a természetes kollekció. Ez azt jelenti, hogy a telepítés sokkal könnyebb. A falra eső terhelés kicsi, és ennek megfelelően az anyag jobb lesz.

Szemben lévő kő kézzel készíthető. Az anyagfeldolgozás költségeinek csökkentése érdekében kezdetben egy sima felületű kő készíthető.

A gipszkő jobban ellenáll a kedvezőtlen hatásoknak, mint a természetes kollekció. A mesterséges anyagot kényelmesen meg lehet mosni, ráadásul állandó a szennyezés ellen. A sokszínű színpaletta lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldást a befejezéshez.

Annak érdekében, hogy egy ilyen befejező anyagot saját kezűleg hozzon létre, anhidridet, gipszet, vizet és a szükséges formát kell használni. A legjobb, ha szilikon bázist használunk erre a célra, inkább alakítható és műanyag, ezért a kész kő természetesebb. De a szilikon formátummal együtt fém, fa, műanyag tartályokat használnak. Ez a folyamat azonban időigényes és időigényes. Ezért jobban ismert és kényelmes a kész kő használata.

Előnyök és hátrányok

Ezeknek vagy azoknak a dekoratív anyagoknak a használatakor az előnyök és hátrányok mindig feltűnnek. Ezt bizonyítják azok a fogyasztók véleménye, akik már használják ezeket a befejezési lehetőségeket. Ha gipszkőről beszélünk, akkor a vásárlók többnyire elégedettek az anyag műszaki és dekoratív jellemzőivel.

Az előnyök a következők:

 • a csempe könnyű súlya, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen felületre szerelje;
 • a telepítés egyszerűsége, amely nem igényel különleges készségeket, és bárki, aki ezt az anyagot használja, saját kezűleg javíthat;
 • Az anyag összetétele környezetbarát alkotóelemeket tartalmaz, amelyek a gipszkő biztonságos használatát teszik lehetővé;
 • a széles választék lehetővé teszi a kívánt szín és textúra kiválasztását, amely nem korlátozza a tervezési megoldások választását;
 • csempe megfizethető, 380 és 800 rubel / négyzetméter között;
 • a vakolatból készült lapok hőt tartanak, nem teszik lehetővé a zajt és nem tűzveszélyes anyagok.

A hátrányok sokkal kisebbek.

 • A magas páratartalmú helyiségekben csempézéskor további felületkezelést és anyagot igényel. A falakat primerrel és a kész felülettel - akril lakkozással kezelik.
 • A gipsz törékeny anyag, ezért óvatosnak kell lennie a szállítás és a javítás során.

A telepítés finomságai

Ilyen köveket lehet elhelyezni bármely felületen, akár fa és gipszkarton. Csak ebben az esetben szükséges további felszíni előkészítés. A fából készült falhoz helyénvaló a láda beszerelése és vízszigetelés. Beton és téglafelület esetén minden egyszerűbb, de a felület gondos kiegyenlítése nem kerülhető el. Tiszta és sima kell legyen.

A falak mindenhol különböznek, minden árnyalatot figyelembe kell venni.

Mennyire jól felkészült a falak, attól függ, hogy milyen a csempe és a további műveletek ideje. Ezért különös figyelmet kell fordítani a tér előkészítésére.

 • A falakat szennyeződések és porok tisztítják.
 • A repedések, a szabálytalanságok, a gödrök gittel záródnak.
 • Ha a falak kifejezetten szabálytalanságok, használjunk gipszkartonot.
 • Minden ízület óvatosan záródik, a felületet gittzel fedjük le.
 • Ezután fedjük le alapozóval, szükség esetén kétszer, várva, hogy az első réteg megszáradjon.
 • Továbbá feldolgozzuk a falat, ha van gombája. Nem elég, ha egyszerűen eltávolítjuk, meg kell szárítani a falat, majd kezelni kell egy alapozóval.
 • Ha a falaknak van egy régi bevonata, akkor azt teljesen el kell távolítani. Ez vonatkozik a festékre, tapétára, dekoratív vakolatra.

Az előkészített felületet primerrel kezeljük. A magas páratartalmú helyiségeket speciális vegyülettel kezelik, amely megakadályozza a gomba és a penész megjelenését. A gipszköveket cement-ragasztóhabarccsal ragaszthatjuk, amelyet a falon egy fogazott simítóval kell felhordani. A ragasztó nagyon gyorsan kiszárad, ezért nincs szükség sok sűrűségre. Meg kell próbálnia és ki kell igazítania, hogy mennyit költenek el egy bizonyos ideig.

Ez egy nagyon fontos pont, mert a ragasztó minősége függ a ragasztó minőségétől. Ez többféle lehet.

 • Cement alapú száraz keverék. Jó tapadást biztosít az anyagnak a felülethez, de zsugorodik.
 • Száraz keverék gipszalapú. A legmegfelelőbb gipszlemezek összetétele miatt.
 • Használhatja ragasztó, amely csempe számára készült, valamint a folyékony körmök és a mastik. Mindegyik kompozíciónak utasításai vannak az anyag előkészítésére és felhasználására.

A munka befejezésekor gyakran szükség van a csempe félbevágására vagy vágására, ami a kívánt alakot adja. Ez könnyen elvégezhető a fűrészfűrészekkel, és a szükséges lyukak fúrhatók fúróval. A külső sarkokhoz jól csempézett csempe, a daráló egy bemetszést készít. Ezután a széle csiszolópapírral van csiszolva.

A panelek minőségi elhelyezéséhez először jelöljön ki egy jelölést. Ehhez ki kell használni a szintet, és rajzolni kell egy vonalat, amely mentén az első sor kerül elhelyezésre.

A fektetés az alsó saroktól a központi részig kezdődik. A köveket egyenletes és egyenetlen sorokban lehet elhelyezni, a varratokat elhagyva, majd vakolással, gipszel, alabástrommal, cementalappal lezárva. A munkában keskeny spatulát használnak, óvatosan járnak el, és nem próbálják lefedni a lapokat. Ha a felület szennyezett, azonnal vegye le az oldatot nedves szivaccsal.

Ha a teljes szárítás után a habarcs színe nem az, ahogyan azt szeretném látni, akkor a varratokat vékony ecsettel festheti akril festékkel. A felületet akril lakkozással lehet bevonni, ragyogást ad a falaknak, és védelmet nyújt a káros hatások ellen.

Befejezési lehetőségek

A mai gipszlapok gyakran megtalálhatók a különböző belső terekben. Stílusosnak és eredetinek tűnik, és bizonyos területeket egy lakásban vagy házban kiemelve kiemelheti a szoba kiválasztott stílusát, különös felületekre és részletekre összpontosít. Az ilyen dekoráció használata a szobát átalakíthatja.

A gipszkövek jellemzői, hogy érdekes az egyes elemek tervezésében, és egyszerűen elengedhetetlen az eredeti belső kialakításához. Ha az egész szobát furnérozza vele, valószínűleg elveszik, bár ez a lehetőség megfelelő díszítéssel és díszítéssel is megfelelő. Csak egy szoba, amelyet teljesen kőbe vágtak, unatkozni fog, és a javítás egy évig nem történik meg.

A gipszlapokat más anyagokkal kombinálva aktívan használják. Nagyon szép ez a segítség, amellyel a kandalló, valamint a közelben található terület is elrendezhető. És nagyon harmonikusnak látszik, különösen akkor, ha a dekor megfelelő elemeit választja.

 • Az oszlopok, ívek, ékezetes falak így készülnek. Minden szobában van egy hely ehhez a kőhöz, csak ügyesen használja a korlátlan lehetőségeit. Hová kell alkalmazni, hogy elmondja saját intuícióját, ízét, stílusérzetét.
 • A konyhában bár és akár egy munkaterület is elrendezhető. A megfelelően kiválasztott bútorok hangsúlyozzák az általános stílust.
 • A gipszkartonnal díszített bejárati csarnok titokzatos környezetben meríti a házba belépő személyt. Rögtön érdekes lesz: micsoda meglepődik a tulajdonos?
 • Egy ilyen kőfelület alkalmas a fürdőszobában. A kő és árnyalatok különböző textúráit felhasználva nagyon érdekes designt készíthet. De nem szabad elfelejtenie, hogy további felületkezelést végez.
 • A különböző színek miatt vizuálisan megváltoztathatja a helyet. Annak érdekében, hogy a szoba titokzatosabb és kényelmesebb legyen, a sötétebb árnyalatok segítenek pihenni. És a fény kiterjeszti a teret, és a szobát ünnepélyesebbé és elegánsabbá teszi.
 • Az erkélyek és a loggiák szintén eredeti megjelenést kapnak gipszkővel, és kényelmes pihenést biztosítanak. Egy vidéki házban a gipszkő tökéletesen alkalmas veranda vagy terasz díszítésére.

     Röviden: a befejező anyag használatának lehetőségei - súly. Megmutathatja a képzeletét, vagy kész megoldásokat használhat.

     Hogyan készítsünk gipszkövet, lásd a következő videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba